På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Tekniker
Spela filmen

Tekniker

Inom teknikområdet varierar arbetsuppgifterna väldigt mycket beroende på utbildningsinriktning och bransch. Jobb finns inom både den privata och den offentliga sektorn.

Arbetet innebär ofta täta kontakter med andra yrkesgrupper liksom med uppdragsgivare och kunder. Beroende på utbildning och erfarenhet kan man till exempel arbeta nära produktionen eller ha högre chefsposter. Det är också vanligt att arbeta som konsult.

Utbildning

De flesta yrken inom det tekniska området kräver några års eftergymnasial utbildning vid högskola eller universitet.

Tekniska utbildningar finns även inom Yrkeshögskolan.

Men man kan också få arbete direkt efter gymnasiet och efter T4 (fjärde året på Teknikprogrammet) blir man Gymnasieingenjör.

Grundläggande utbildningar kan finnas inom yrkeshögskolan.

För vissa tjänster på en kärnteknisk anläggning krävs den så kallade E3-behörigheten. E3-behörigheten motsvarar antagning till 180 högskolepoäng högskoleingenjörsutbildning där följande gymnasiala och godkända kurser krävs för behörighet:

Nya - Fysik 2, Kemi 1 och Matematik 3c

Motsvarande tidigare kurser - Fysik B, Kemi A och Matematik D. Detta enligt SSMFS 2008:32 och SKIFS:1.

Framtidsutsikter

Teknikbranschen är i stort behov av att kunna rekrytera fler tekniker och ingenjörer.

Arbetsplats

Som tekniker kan man bland annat vara anställd på en kärntekniks anläggning.

Visa mer
Visa mindre

52 Lediga jobb

Automationsingenjör

Arbetsgivare / Ort: Wikan Personal AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-05-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Automationstekniker
 • el

Om jobbet
LMT Automation söker nu Automationsingenjör! Om företaget LMT är en teknikkonsult med tyngdpunkt inom det eltekniska området. Vi sysselsätter ett 35-tal medarbetare på våra kontor i Malmö, Kristianstad, Hässleholm, Svenljunga samt Södertälje. Företaget har allt sedan starten i slutet på 90-talet utvecklats till ett framgångsrikt konsult- och projektdrivande bolag med en bred verksamhet inom en rad olika branscher och industrisegment. Inom våra affärsområden Automation, Building och Engeneering driver vi projekt med strikt fokus på kvalitet, funktion och kundens nytta. Våra konsulters kvalifikationer samt vårt strukturerade arbetssätt är nyckeln till framgångsrika projekt som genererar ökad lönsamhet och konkurrenskraft hos våra kunder. LMT’s målsättning är fortsatt tillväxt, bland annat inom verksamhetsområdet Automation som kommer det närmaste året att fortsätta utveckla ett starkt erbjudande mot den nordiska industrin samt offentlig verksamhet inom kommunala bolag. Vi söker nu en Automationsingenjör som vill vara med och utvecklas i en utmanande verksamhet och vara delaktig i att stärka LMT´s position på marknaden. Du utgår från vårt kontor i Kristianstad men då vi även har kontor i Malmö och Hässleholm går det att kombinera arbetstiden på dessa kontor. I denna rekrytering samarbetar vi med Wikan Personal. Dina arbetsuppgifter Du kommer arbeta med programmering av ett flertal PLC-miljöer och HMI/SCADA-system främst mot processanläggningar. Som konsult på LMT styr du ditt arbete och planering till stor del själv och du arbetar hela tiden med fokus på optimala lösningar för kundens verksamhet. Din bakgrund/Dina egenskaper För att vara aktuell till tjänsten som Automationsingenjör krävs aktuell automationsutbildning på minst KY-nivå med några års arbetslivserfarenhet inom automation. Det ses meriterande om du har erfarenhet av elkonstruktion. Du är en strukturerad person som har lätt för att skapa och bibehålla relationer både internt och externt. Du har ett starkt driv och är samtidigt prestigelös i ditt sätt att vara. Rollen kräver: - PLC-kunskaper - Baskunskaper i engelska då många manualer är på detta språk - B-körkort - En del av arbetena görs ute hos kund vilket medför resor och ibland övernattningar. Information och kontakt Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Ansöker gör du endast via vår hemsida www.wikan.se. Ansökningarna behandlas löpande men sista dag att söka är 20/6. Vid frågor och funderingar kontakta rekryteringskonsult Andreas Håkansson, 044-5906507. Om Wikan Personal Wikan Personal är ett auktoriserat och etablerat bemannings- och rekryteringsföretag. Med lokal förankring vill vi hjälpa företag och organisationer med kompetent och välmotiverad personal. Wikan har kontor på 15 orter i Sverige, omsätter ca 330 Msek och har omkring 700 anställda. Läs mer på www.wikan.se
Arbetsgivare
Wikan Personal AB
Hemsida: http://www.wikan.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Senior Automationstekniker - Etcon El & Styrentreprenader AB, Stockholm

Arbetsgivare / Ort: Konsult Kristina Hjertonsson / ÅRSTA
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 24 juni (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-05-25
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Automationstekniker
 • elektronik

Språk
Meriterande
 • Svenska

Om jobbet

Etcon Gruppen är en koncern verksam i Stockholmsområdet. De erbjuder branschledande tjänster inom fastighetsautomation och teknisk förvaltning och letar ständigt efter nya utmaningar och möjligheter.

Till deras bolag Etcon El & Styrentreprenader söker vi nu en engagerad och ansvarstagande Automationstekniker.

Etcon El & Styrentreprenader är koncernens hjärta med en entreprenadverksamhet som projekterar, konstruerar och installerar styrsystem för fastigheter. Företaget har idag 37 anställda och omsätter ca 60 Mkr/år.

Är du en erfaren tekniker inom styrentreprenader eller en person som vill arbeta i framkant av teknisk utveckling? Här får du möjligheten att arbeta med stort eget ansvar i ett engagerat gäng inom en företagsorganisation som värdesätter kreativitet och nyskapande. Du har en god förmåga att kunna uttrycka dig och företagets intressen i talad och dokumenterad form. Du är en person med en stark vilja att skapa goda resultat och är vidare mycket noggrann med ett öga för detaljer. Tjänsten kräver att du kan tala och skriva svenska flytande.

Vi söker dig som:

Vill arbeta för företaget som värdesätter personen mer än erfarenheten. Här värdesätts viljan att lära sig på samma sätt som att vara lärd. Vi söker en driven person med förmågan att se helheten i de små problemen och som arbetar lösningsorienterat.

Arbetsuppgifter:

I rollen kommer du att arbeta med PLC/DUC programmering, driftsättning, avprovning och injustering av fastighetsautomationssystem i olika fastigheter, allt från flerbostadshus till tekniskt avancerade industrier. I vissa projekt kommer även projektering och konstruktion ingå i arbetsuppgifterna.

Erfarenhet:

 • 1-5 års erfarenhet inom VVS/EL
 • Grundläggande kunskap inom VVS
 • Har utbildning och erfarenhet inom SAIA-programmering
 • Stor vana i att arbete i Microsoft Office-paketet
 • Du uttrycker dig obehindrat i svenska samt har goda kunskaper i engelska
 • Körkort B

Meriterande:

 • Har erfaranehet av att ha arbetat med olika fabrikat för DHC
 • Har utbildning och erfarenhet inom Niagara-programmering

Tjänsten utgår från Årsta i Stockholm. Företaget sitter i fina lokaler och du välkomnas in i en företagskultur som kännetecknas av en kreativ och positiv entreprenörsanda med högt tempo och engagerade medarbetare. Tjänsten är en heltidstjänst och ska tillsättas så snart som möjligt. Som anställd på Etcon El & Styrentreprenader AB har du servicebil, friskvårdbidrag samt vinstdelningsprogram. Vidare gör företaget mycket aktiviteter gemensamt och åker varje år på en uppskattad resa tillsammans.

Intervjuer till tjänsten sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut - skicka in din ansökan redan idag!

För att söka tjänsten går du in på RekryteringsKonsultens hemsida www.rekryteringskonsulten.nu

Har du frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare, Kristina Hjertonsson på telefon 070-392 16 00.

Vi hanterar inga ansökningar via brev eller e-post. Alla ansökningar till RekryteringsKonsulten hanteras konfidentiellt.

Välkommen med din ansökan!

#jobbjustnu

Arbetsgivare
Konsult Kristina Hjertonsson
Byängsgränd 8
12040 ÅRSTA
Ansökan
Ansök senast 24 juni (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Hisstekniker Gävle

Arbetsgivare / Ort: Midroc Electro AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 24 juni (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-05-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Hissmontör

Om jobbet
Midroc Electro är ett av Skandinaviens ledande elteknikföretag. När du börjar arbeta på Midroc Electro kommer du till ett väletablerat företag med stark familjekänsla med gemenskap, sammanhållning och trivsel. Vi är stolta över att kunna erbjuda varierande arbetsuppgifter, trygghet och goda utvecklings- och karriärmöjligheter för våra anställda. Tycker du precis som oss att en hiss ska vara pålitlig? En hiss måste fungera och vara pålitlig, oavsett om det är på en industrianläggning eller i ett bostadshus. Vi jobbar metodiskt med installation, modernisering, service och fortlöpande tillsyn. Med stark lokal förankring finns vi nära när vi behöver rycka ut för att åtgärda akuta fel. Häng med på vår tillväxtresa! Det går bra för oss på Midroc Hiss, både inom service och installation/modernisering. Avdelningen Hiss i Gävle stärker sin organisation ytterligare och söker Hisstekniker för modernisering, nybyggnation, service och reparation. Vi söker dig som har drivet att vara med och fortsätta utveckla vår hissverksamhet på orten. Du är en van problemlösare med goda tekniska kunskaper och stolt över din yrkeskunnighet. I rollen som hisstekniker har du ett nära samarbete med kunder, både internt och externt, så för att trivas hos oss behöver du som söker känna dig trygg i att skapa och upprätthålla goda relationer. Om dig • Som person är du flexibel med en vilja att lära och ta dig an olika arbetsuppgifter.  • Du är självgående och van att ta egna initiativ då det förekommer en del ensamarbete. • God social kompetens och kommunikationsförmåga. Du har lätt för att samarbeta och skapa kontakter med både kollegor och kunder är viktiga egenskaper. • Erfarenhet från hissbranschen och mekaniskt underhållsarbete är meriterande. • Elteknisk kunskap från branschen är ett krav.  • B-körkort är ett krav Ansökan Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan eller hör av dig redan idag!  Vi undanbeder oss vidare kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag i denna rekrytering Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Magnus Karlsson, Avdelningschef Hiss Gävle/Hälsingland på telefon 010 -47 15 844 Midroc Europe utvecklar morgondagens samhälle och industri. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi hållbara lösningar för de branscher vi är verksamma i. Vi utgår från Sverige och är verksamma internationellt. Under 2019 omsatte vi 11,4 miljarder kronor och sysselsatte 4200 medarbetare.
Arbetsgivare
Midroc Electro AB
Hemsida: http://www.midrocelectro.se/
Ansökan
Ansök senast 24 juni (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Helab söker PLC-programmerare/automationstekniker till Lysekil

Arbetsgivare / Ort: Premier Service Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 25 juni (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Automationstekniker
 • el

Om jobbet
Företagsinformation Helab AB är ett väletablerat automations- och elinstallationsföretag med siktet inställt på hög service och hög kvalitet. Vi är 17 servicemedvetna och välutbildade medarbetare i det lilla företagets härliga företagskultur. Vi värdesätter företagets familjekänsla och bygger alltid långsiktiga relationer, både med våra medarbetare, kunder och leverantörer. Vi har huvudkontor i Lysekil och ett kontor i Göteborg. Läs gärna mer om oss på www.helab.se Tjänstebeskrivning Har du erfarenhet av PLC- programmering och vill arbeta med hela processen, från projektfas till drift? Vill du dessutom arbeta i ett personligt företag med familjär känsla, är du kanske vår nya kollega här i Lysekil! Vill du flytta till Lysekil, så är vi bra på att hjälpa medflyttande partner att hitta utbildning eller arbete. Som PLC-programmerare/automationstekniker hos oss får du arbeta med PLC-system och automationssystem i nya anläggningar, på eftermarknad och ibland även med service- och underhållsarbeten ute hos våra kunder. Du är med från början i projekten, du deltar i montage- och tillverkningsprocesser, installationer och idrifttagningar. Allt sker i nära samarbete med kunder där du bland annat deltar i projektmöten och liknande. Dokumentation är också en av dina uppgifter. Att du vill vara med och påverka och ge egna synpunkter som bidrar till utveckling, är något som vi förutsätter. Resor i tjänsten ingår. Vi är bra på att hitta arbete eller utbildning för medflyttande partner. Läs mera på Medflyttarservice Lysekil. Kvalifikationer För det här jobbet behövs erfarenhet av programmering. Det är en fördel om du har arbetat med PLC-systemen från Siemens/Mitsubishi och om du har kunskaper om pneumatiksystem. B-körkort är ett måste för jobbet. Som person är du flexibel och självgående. Du har ett genuint tekniskt intresse och är en strukturerad, analytisk och lyhörd person som kan inspirera människor i din omgivning. Du har förmåga att snabbt sätta dig in i arbetsuppgifterna och du kan växla mellan olika uppgifter. Du klarar av att ha en viktig självgående roll parallellt med att du tillhör och samarbetar i team. Projektformen är du van vid och du vet hur man både startar och avslutar projekt. Att det blir stressigt ibland är inget problem för dig. Vad erbjuder vi dig? Att ha kompetenta, motiverade och servicemedvetna medarbetare är en av Helabs grundpelare. En pusselbit när vi bygger vidare är att vi behåller det lilla företagets personliga prägel, framför allt i kundrelationerna. Om du är rätt för oss och vi är rätt för dig, kan du räkna med goda karriärmöjligheter på Helab i Lysekil och Göteborg. Helab hör hemma i en teknikintensiv bransch med höga krav på kompetens. Utöver formella kompetenskrav är framsynthet, fantasi och kreativitet egenskaper som vi värdesätter bland våra medarbetare. Vi ser gärna att de har en stark drivkraft att utveckla inte bara sig själva utan också Helab som företaget. Därför är våra medarbetare engagerade, branscherfarna och yrkeskompetenta. De drivs av en vilja att alltid befinnas sig i framkant av den tekniska utvecklingen. Våra montörer behärskar el, el, styr- och reglerteknik, pneumatisk med mera, både standard- och specialutföranden. Låter det här intressant? Vår partner i denna rekrytering är rekryteringsföretaget Premier. Om du har några frågor, tveka inte att ringa vår rekryteringschef Malou Lundgren, telefon: 0733-200 880. Du skickar in din ansökan via Premiers hemsida, www.premier.se så snart som möjligt, dock senast den 25 juni 2021. I denna rekrytering kommer vi att arbeta med löpande urval, så skicka gärna din ansökan idag. På grund av GDPR ber vi dig att utesluta de fyra sista siffrorna i ditt personnummer samt eventuella referenskontakter i din ansökan/CV. Välkommen att söka! Om Premier Premier är ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag som har varit verksamt sedan 1993. Vi har verksamhet i 7 städer och har idag cirka 500 anställda. Vi är en komplett leverantör av personal inom försäljning/marknad, finans, industri, lager/logistik, teknik, HR, inköp och administration. Vårt mål är att alltid försöka överträffa våra kunders och medarbetares förväntningar och att erbjuda både våra kunder och sökande bästa möjliga respons. Premier borde lämna efter sig en känsla av en orimligt bra upplevelse.
Arbetsgivare
Premier Service Sverige AB
Hemsida: http://www.premier.se
Ansökan
Ansök senast 25 juni (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Helab söker PLC-programmerare/automationstekniker till Lysekil

Arbetsgivare / Ort: Premier Service Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 25 juni (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Automationstekniker
 • el

Om jobbet
Företagsinformation Helab AB är ett väletablerat automations- och elinstallationsföretag med siktet inställt på hög service och hög kvalitet. Vi är 17 servicemedvetna och välutbildade medarbetare i det lilla företagets härliga företagskultur. Vi värdesätter företagets familjekänsla och bygger alltid långsiktiga relationer, både med våra medarbetare, kunder och leverantörer. Vi har huvudkontor i Lysekil och ett kontor i Göteborg. Läs gärna mer om oss på www.helab.se Tjänstebeskrivning Har du erfarenhet av PLC- programmering och vill arbeta med hela processen, från projektfas till drift? Vill du dessutom arbeta i ett personligt företag med familjär känsla, är du kanske vår nya kollega! Vill du kanske flytta till härliga orten Lysekil, så är vi bra på att hjälpa medflyttande partner att hitta utbildning eller arbete. Som PLC-programmerare/automationstekniker hos oss får du arbeta med PLC-system och automationssystem i nya anläggningar, på eftermarknad och ibland även med service- och underhållsarbeten ute hos våra kunder. Du är med från början i projekten, du deltar i montage- och tillverkningsprocesser, installationer och idrifttagningar. Allt sker i nära samarbete med kunder där du bland annat deltar i projektmöten och liknande. Dokumentation är också en av dina uppgifter. Att du vill vara med och påverka och ge egna synpunkter som bidrar till utveckling, är något som vi förutsätter. Resor i tjänsten ingår. Vi är bra på att hitta arbete eller utbildning för medflyttande partner. Läs mera på Medflyttarservice Lysekil. Kvalifikationer För det här jobbet behövs erfarenhet av programmering. Det är en fördel om du har arbetat med PLC-systemen från Siemens/Mitsubishi och om du har kunskaper om pneumatiksystem. B-körkort är ett måste för jobbet. Som person är du flexibel och självgående. Du har ett genuint tekniskt intresse och är en strukturerad, analytisk och lyhörd person som kan inspirera människor i din omgivning. Du har förmåga att snabbt sätta dig in i arbetsuppgifterna och du kan växla mellan olika uppgifter. Du klarar av att ha en viktig självgående roll parallellt med att du tillhör och samarbetar i team. Projektformen är du van vid och du vet hur man både startar och avslutar projekt. Att det blir stressigt ibland är inget problem för dig. Vad erbjuder vi dig? Att ha kompetenta, motiverade och servicemedvetna medarbetare är en av Helabs grundpelare. En pusselbit när vi bygger vidare är att vi behåller det lilla företagets personliga prägel, framför allt i kundrelationerna. Om du är rätt för oss och vi är rätt för dig, kan du räkna med goda karriärmöjligheter på Helab i Lysekil och Göteborg. Helab hör hemma i en teknikintensiv bransch med höga krav på kompetens. Utöver formella kompetenskrav är framsynthet, fantasi och kreativitet egenskaper som vi värdesätter bland våra medarbetare. Vi ser gärna att de har en stark drivkraft att utveckla inte bara sig själva utan också Helab som företaget. Därför är våra medarbetare engagerade, branscherfarna och yrkeskompetenta. De drivs av en vilja att alltid befinnas sig i framkant av den tekniska utvecklingen. Våra montörer behärskar el, el, styr- och reglerteknik, pneumatisk med mera, både standard- och specialutföranden. Låter det här intressant? Vår partner i denna rekrytering är rekryteringsföretaget Premier. Om du har några frågor, tveka inte att ringa vår rekryteringschef Malou Lundgren, telefon: 0733 200 880. Du skickar in din ansökan via Premiers hemsida, www.premier.se så snart som möjligt, dock senast den 25 junij 2021. I denna rekrytering kommer vi att arbeta med löpande urval, så skicka gärna din ansökan idag. På grund av GDPR ber vi dig att utesluta de fyra sista siffrorna i ditt personnummer samt eventuella referenskontakter i din ansökan/CV. Välkommen att söka! Om Premier Premier är ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag som har varit verksamt sedan 1993. Vi har verksamhet i 7 städer och har idag cirka 500 anställda. Vi är en komplett leverantör av personal inom försäljning/marknad, finans, industri, lager/logistik, teknik, HR, inköp och administration. Vårt mål är att alltid försöka överträffa våra kunders och medarbetares förväntningar och att erbjuda både våra kunder och sökande bästa möjliga respons. Premier borde lämna efter sig en känsla av en orimligt bra upplevelse.
Arbetsgivare
Premier Service Sverige AB
Hemsida: http://www.premier.se
Ansökan
Ansök senast 25 juni (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


103 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.