På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Arbetsingenjör Spela filmen

Arbetsingenjör

Arbetsingenjör kan arbeta i kommunala och privata organisationer.

Exempel på arbetsuppgifter: planera, fördela och leda arbetet med drift och underhåll av gator, vägar och belysning; driva mark- och anläggningsentreprenader inom Väg, VA nät, EL nät, Fiber nät och Fjärrvärme; att syssla med ekonomisk uppföljning, kalkylarbeten samt dagliga kundkontakter alt ansvara för arbetet med drift och underhåll samt nyanläggning av parker, lekplatser, vägar, VA-ledningar, förrådshantering m m.

Beredskapstjänstgöring kan förekomma.

Om du vill, kan du se en Inspirationsfilm om spännande yrken inom Teknikbranschen (längd ca 9 min)- här är snabblänk till filmen.

Utbildning

För att kunna få jobb som arbetsingenjör behövs det en teknisk utbildning på lägst gymnasienivå eller motsvarande. Det är en fördel om man har körkort och/eller eftergymnasial utbildning (lämpliga utbildningar kan finnas inom Yrkeshögskolan).

Info om TeknikCollege på gymnasiet
För att efter avslutade gymnasiestudier kunna motta ett Teknikcollege diplom finns det följande riktlinjer: gymnasial utbildning måste vara certifierad inom TeknikCollege och de som har fått gymnasieexamen/yrkesexamen samt grundläggande högskolebehörighet och fått minst godkänt i kurser motsvarande lägst 2800 gymnasiepoäng, ska kunna få ett diplom där det står att hen på ett förtjänstfullt sätt gått igenom en Teknikcollegecertifierad utbildning.

Läs gärna även i andra yrkespresentationer, t.ex om yrket Ingenjör och om andra yrken inom Tekniskt arbete.

Länktips

8 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.