På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Arbetsingenjör

Arbetsingenjör

Som arbetsingenjör planerar, fördelar och leder du arbetet med drift och underhåll av gator, vägar och belysning. Du driver mark- och anläggningsentreprenader inom väg, vattennät, elnät, fibernät och fjärrvärme. Arbetsuppgifterna innebär ekonomisk uppföljning, kalkylarbeten samt dagliga kundkontakter.

Som arbetsingenjör ansvarar du för arbetet med drift och underhåll samt nyanläggning av parker, lekplatser, vägar, VA-ledningar och förrådshantering. Beredskapstjänstgöring kan förekomma.

Utbildning

För att kunna få jobb som arbetsingenjör behövs det en teknisk utbildning på lägst gymnasienivå eller motsvarande.

Det är meriterande om du har B-körkort och eftergymnasial utbildning, t ex från Yrkeshögskolan.

För att efter avslutade gymnasiestudier få Teknikcollegediplom finns det följande riktlinjer:

 • Gymnasial utbildning måste vara certifierad inom Teknikcollege
 • Godkänd gymnasieexamen
 • Grundläggande högskolebehörighet med minst betyget godkänd i kurser, motsvarande lägst 2800 gymnasiepoäng. 

Arbetsplats

Yrket finns både inom den kommunala och privata sektorn.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

126 Lediga jobb

Senior byggprojektledare

Arbetsgivare / Ort: Envoke Talent AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-03-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Civilingenjör
 • anläggning

Om jobbet
Dina arbetsuppgifter: Som senior projektledare hos vår kund kommer du få vara med i hela byggprocessen från idé till färdig produkt. Du kommer arbeta med att samordna och koordinera olika projekt, allt från att ta in underlag, titta på kostnader, driva projektmöten, upphandling av entreprenörer och mycket mer. I rollen som senior projektledare ingår även att etablera nya kontakter och att från start arbeta självgående med egna projekt. Företaget inriktad mot bygg och fastigheter och jobbar främst med bostäder, kontor och infrastruktur. Du kommer komma in i ett mindre bolag med högt tempo där du kommer få vara med och påverka utvecklingen och komma med idéer. Vi söker dig som: - Har relevant högskole- eller civilingenjörsutbildning t.ex. bygg, maskinteknik eller energi/teknik. - Minst 3 års arbetslivserfarenhet inom t.ex. bygg-, installations- eller projektledning. - Svenska och engelska i tal och skrift. - B-körkort. Då du kommer vara med i ett entreprenöriellt företag där arbetsuppgifterna är väldigt varierande söker vi dig som är prestigelös, flexibel och trivs i att hugga i där det behövs, allt från stort till smått. Vi söker dig som är framåt och social och som inte är rädd för att etablera nya kontakter. Meriterande: - Kurser i entreprenad juridik. - Utbildad Kontrollansvarig. Mer om tjänsten: - Start: omgående eller enligt överenskommelse. - Omfattning: heltid - Placering: Stockholm Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!
Arbetsgivare
Envoke Talent AB
Hemsida: https://www.envoketalent.com/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Hållbarhetsstrateg inom stadsbyggnad till COWI AB, Malmö

Arbetsgivare / Ort: Intenso Teknikrekrytering AB / MALMÖ
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Krav
 • Miljöfrågor
 • Civilingenjörsexamen
Meriterande
 • LCC (Life Cycle Cost)
 • Projektering

Språk
Krav
 • Svenska
 • Engelska

Om jobbet

Vår styrka är vårt samarbete och tillsammans utformar vi framtiden!

Vi samarbetar över gränser och olika verksamhetsområden där vi delar med oss av våra kunskaper och bygger starka relationer med både kunder och kollegor. Du kommer att ingå i ett sammansvetsat team och globalt nätverk där du bidrar med din expertis, samtidigt som du får tillfälle att lära dig av de bästa.

Våra medarbetare är vår största tillgång, och din kompetens är nyckeln i vår framgång att utforma framtidens hållbara samhälle.

Vi söker dig som brinner för hållbarhets- miljö- och klimatfrågor och vill vara med att förändra världen!

Hållbarhetsstrateg inom stadsbyggnad

Malmö

Vi erbjuder

En trygg arbetsplats att trivas på samt ett självständigt, utmanande och varierande arbete i en framgångsrik internationell koncern. Hos oss får du möjligheten att bygga din expertis och arbeta i intressanta projekt både lokalt och internationellt tillsammans med vårt huvudkontor i Danmark.

Tjänsten finns på avdelningen Samhällsbyggnad Syd och utgörs av ett 40-tal medarbetare. Bland oss hittar du miljö och hållbarhetsspecialister, väg-, mark- & VA- projektörer, trafikplanerare och landskapsarkitekter.

Hållbarhetsfrågor har högsta prioritet för COWI. Vår viktigaste uppgift är att leda utvecklingen mot mer hållbara affärer med tydliga mål. Här får du en nyckelposition tillsammans med ledningsgruppen. Vi arbetar brett inom hållbarhetsområdet med uppdrag mot såväl statliga och kommunala, som privata kunder. Projekten kan vara direkt mot kund eller tvärdisciplinära inom byggnad, samhällsbyggnad, infrastruktur och industri. Vi är verksamma inom stadsutvecklingens alla skeden och vi älskar att samarbeta.

Inom gruppen du kommer tillhöra, arbetar vi med miljö, strategi och hållbarhet. Vi har ett brett kompetensområde inom bl.a. miljöcertifiering, miljösamordning, klimatkalkyl, landskapsanalyser samt samhälls- och infrastrukturplanering.


”Den gröna omställningen är en grundförutsättning för samhället, för våra kunder liksom för COWI och våra medarbetare. Som koncern har vi målet att utveckla våra projekt och tjänster för att bidra med detta. Inom fem år ska vi inte ha många projekt kvar där vi inte på ett eller annat sätt inkluderar hållbarhet.

Denna utveckling gör vi i samarbete med våra kunder genom dialog kring deras utmaningar och behov, men den innebär också en utvecklingsresa för våra medarbetare och i våra projekt. För att säkerställa att vi lyckas behöver vi bli fler som vill vara med och driva vår utveckling, prata med våra kunder och stötta i våra projekt.

Vi har bestämt oss, COWI ska vara med och bidra till en hållbar framtid och vi ska göra det där vi kan göra störst skillnad, nämligen genom att hjälpa våra kunder. Eller som vi säger: Do well by doing good.

- Hanna Svederberg, Avdelningschef Samhällsbyggnad Syd

Om tjänsten

Rollen innefattar ett ledarskap inom marknad och affärsutveckling där du inspirerar både kunder och kollegor, samt driver utvecklingen mot mer hållbara affärer inom avdelningen. I den här rollen får du omfattande möjligheter att bredda ditt arbetsfält, ta ansvar och få frihet att utveckla både dig själv och andra inom området. Du kommer vara en av de som driver vår utveckling att inkludera hållbarhetsfrågan i merparten av våra uppdrag genom stöd till uppdragsledning och teknikområdena.

Du kommer att:

 • Driva egna uppdrag inom hållbar stadsutveckling
 • Leda arbetet inom hållbar stadsutveckling på avdelningen
 • Leda utvecklingen av hållbara affärer, samt ingå i marknads- och affärsutvecklingsforum
 • Arbeta operativt inom hållbar stadsutveckling med offerter och anbud till kunder, och internt som rådgivare i projekten
 • Arbeta strategisk med hållbarhetsfrågor inom stadsutveckling, och hålla dig uppdaterad genom omvärldsbevakning

Som person

För att trivas i rollen behöver du vara självgående, prestigelös och engagerad. Du gillar att arbeta i projekt och är en mästare på att se möjligheter, skapa kontakter och bygga förtroende.

Det viktigaste för oss är att du brinner för stadsutveckling och hållbara affärer, och vill vara med och påverka utvecklingen.

Din profil

 • Du har minst 5 års erfarenhet inom stadsbyggnad
 • Du har erfarenhet av att arbeta med hållbarhets-, miljö- och klimatfrågor
 • Du är utbildad civilingenjör, alternativt annan likvärdig akademisk examen
 • Du har god kännedom om planläggningsprocess och lagkrav inom byggbranschen och är van vid myndighetskontakter
 • Du talar och skriver svenska obehindrat, samt har goda kunskaper i engelska

Meriterande

 • Erfarenhet av LCA, LCC och klimatkalkyler
 • Praktisk erfarenhet av projektering och planläggning
 • Praktisk erfarenhet av certifieringssystem för byggnader och stadsdelar eller infrastrukturprojekt
 • Erfarenhet av miljösamordning i byggprojekt

Kontakt

För mer information om tjänsten eller ansökan kontakta rekryteringskonsult Johan Ohlander på Intenso Teknikrekrytering, 040-6606721.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!


Om företaget

COWI koncernen är en internationell teknikkoncern med ca 7200 medarbetare, i Skandinavien, Europa och Nordamerika samt med representation i Asien och Afrika, varav 1100 medarbetare i Sverige.

COWI i Sverige tillhandahåller kvalificerade ingenjörstjänster till privata och offentliga aktörer inom industri, infrastruktur, miljö, byggnad och fastighet, samt projektledning. Vi verkar både inom och utanför landets gränser. COWI Sverige hanterar såväl stora som mindre projekt i alla skeden från idé till drift- och underhållsplanering. Vi arbetar gärna med totalåtaganden.

Arbetsgivare
Intenso Teknikrekrytering AB
Pildammsvägen 6B
21146 MALMÖ
Hemsida: https://www.cowi.se/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Test Engineer, Industrilås Mechatronics

Arbetsgivare / Ort: Industrilås i Nässjö AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Civilingenjör
 • konstruktion
 • elektronik

Språk
Krav
 • Svenska
 • Engelska

Om jobbet

Mechatronics is pretty much what you would have guessed: mechanics combined with electronics. At ILAB Mechatronics, we know that the future belongs to cloud based mechatronic solutions. So that is exactly what we focus on. A combination of existing latching solutions, together with new technology and electronics is what creates mechatronic solutions. These solutions can be easily monitored and be accessed remotely via a cloud service. And much more. Why should latching solutions be any different from the rest of our smart world? We create solutions with our users’ and customers’ requirements in mind, always.

Would you like to be a part of our growing team and continue to create leading mechatronic solutions together with us? We are in a big expansion phase right now and are looking for a Test Engineer to complement our team.

We are looking for you that has good knowledge/experience in:

· PLC programming for automated test equipment

· Pneumatics

· Understanding of electronic hardware

· PCBA test system for manufacturing

· EOL programming and test fixtures for PCBAs and final product testing

· System integration and regression testing using standard test frameworks

· Developing test frameworks using Python language

· Some experience from C#, C++ programming for Windows/Linux applications.

Arbetsgivare
Industrilås i Nässjö AB
Hemsida: https://industrilas.com/en-us/about-us/ilab-mechatronics
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Idrottsplatsarbetare/Halltekniker

Arbetsgivare / Ort: Värmdö kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-07-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Drift- och underhållsingenjör
 • anläggning

Om jobbet
Välkommen till en unik plats nära både havet och staden. Just nu genomgår vi en expansiv fas med utveckling av nya idrottsanläggningar och utökat underhåll av de många anläggningar som finns i Värmdö kommun. Det gäller både inomhus- och utomhusanläggningar såsom sporthallar, gymnastiksalar, motionsspår, spontanidrottsytor, konstgräsplaner m.m. Idrotts- och friluftsenheten ansvarar för driften av kommunens idrottsanläggningar, spår, leder och friluftsområden. Nu söker vi en idrottsplatsarbetare som vill vara med och skapa de bästa möjliga förutsättningarna för en verksamhet som är en av de mest värdefulla och uppskattade i Värmdö kommun - välfungerande idrottsanläggningar! I rollen som idrottsplatsarbetare/idrottshallstekniker arbetar du med daglig verksamhetsservice och praktiskt underhåll, såsom exempelvis passagesystem, larm och verksamhetsutrustning på kommunens idrottsplatser samt idrottshallar och gymnastiksalar. För just denna tjänst ser vi det som en extra merit med kunskap om idrottshallar. Du arbetar med översynen av arbetsmiljön i kommunens idrottshallar och gymnastiksalar, och genomför i samråd med verksamheten brandskyddsronder samt skyddsronder. Vi söker dig som har snickeri-, drift-teknisk utbildning eller liknande, alternativt motsvarande förvärvad arbetslivserfarenhet. Arbetslivserfarenhet från liknande verksamhet, kunskap om passagesystem (Salto, RCO, Aptus) och larm samt behörighet för skylift, hjullastare mm är meriterande. Körkort med lägst B-behörighet är ett krav. Som person vill vi att du är positiv, initiativtagande, serviceinriktad och entusiasmerande. Vidare behärskar du svenska i tal och skrift samt är en god kommunikatör. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning. I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten. Anställningen omfattar heltid med schemalagt arbete huvudsakligen dagtid, helgtjänstgöring kan förekomma. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Ansökan Du söker tjänsten via www.vamdo.se/ledigajobb. Välkommen med din ansökan senast 31 juli -2021. Urval och intervjuer sker löpande. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta enhetschef Magnus Sundberg, tel. 08-570 483 09. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.
Arbetsgivare
Värmdö kommun
Hemsida: http://www.varmdo.se/ledigajobb
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Automationingenjör till Valmet

Arbetsgivare / Ort: Bravura Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-07-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Civilingenjör
 • konstruktion
 • elektronik

Om jobbet
Om Bravura: Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat. Om tjänsten: Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Valmet. Om företaget: Valmet är den ledande globala utvecklaren och leverantören av teknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin. Valmet AB ingår i den finska Valmet-koncernen och levererar anläggningar, utrustning, processlösningar, service och experthjälp till pappersbruk, kemiska och mekaniska massabruk, fiberboard och energiindustri över hela världen. Idag arbetar cirka 13 000 anställda på Valmet Globalt utav dessa arbetar ca 1500 i Sverige och 450 är placerad i Sundsvall. I Sundsvall har Valmet 450 anställda och levererar processer och utrustning för kemisk och mekanisk massaframställning, fiberboardproduktion, balhantering och hydrolyssystem för framställning av biobränslen. Valmet har en stor kundbas i Skandinavien. Tre av fyra svenska pappersbruk är levererade av Valmet (86% av kapaciteten). Många marknadsledande globala skogs- och energiföretag har sin bas i Sverige, till exempel SCA och Stora Enso. Arbetsuppgifter: I rollen som el- och instrumentingenjör på arbetar du med service inom automation och förbättringar av eftermarknadsprojekten. Du ingår i gruppen Service Products och Process Support. I arbetet ingår migrering mellan gamla och nya system i kundernas anläggningar samt vidareutveckling av funktioner för diagnostik och fjärrövervakning. Tjänsten innebär varierande uppgifter och du kommer att ha täta kontakter med ett flertal andra enheter inom Valmet lokalt och globalt. Du arbetar i ett mindre team med varierande erfarenhet. Inledningsvis erbjuds du introduktion och stöd av erfarna kollegor. I denna tjänst ingår resor då man är ute på drift hos kund. Du bör vara inställd på att delta i driftagningar och antalet resdagar kan du själv vara med att påverka. Utbildning, Erfarenhet och personliga egenskaper: • Högskoleingenjör exempelvis inom automation eller process • Erfarenhet av processindustrin är meriterande • Erfarenhet av PLC, HMI, motorstyrning och instrumentering är meriterande • Erfarenhet av SiteBase eller COMOS är meriterande • Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift • B-körkort Som el- och instrumentingenjör på Valmet behöver du som person ha ett stort tekniskt intresse tillsammans med en god förmåga att vilja lösa problem. Du är driven, vetgirig och engagerad i ditt arbete och ser vikten av att leverera kvalitetssäkra lösningar till kunder. I rollen ingår samarbete med kollegor och mycket kommunikation med kund och därför är det viktigt att du är bra på att kommunicera. Du är öppen inför förändringar samt har lätt för att anpassa dig efter nya situationer. På sikt vill du utvecklas i din roll inom organisationen. Övrig information: Start: Enligt överenskommelse Plats: Sundsvall Lön: Enligt överenskommelse Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar. Har du problem med att skicka in din ansökan eller frågor kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, [email protected] eller ringa vår växel 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller. Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval, och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare än sista ansökningsdatum. Välkommen med din ansökan! Sökord: PLC, HMI, COMOS, SiteBase, Valmet, pappaersmassa, processindustri, ingenjörer, ingenjör, resor, globalt, internationellt, utveckling, programmering, styrteknik, automation, process, processingenjör, automationsingenjör, instrumentering, industri, anläggning, fabrik, kemi, mekanik, fiberboard
Arbetsgivare
Bravura Sverige AB
Hemsida: www.bravura.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.