På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Ingenjör

Ingenjör

Ingenjör är ett kreativt, varierande och utvecklande arbete som erbjuder en mängd olika möjligheter. Ingenjörer finns inom olika branscher, utbildningsnivåer och specialiseringar.

För att arbeta som ingenjör behöver du vara intresserad av teknik, matematik och datorer. Arbetat kan handla om att konstruera och bygga prototyper av maskiner, kretskort eller programvara, utvärdera processer och undersöka/utveckla olika materials egenskaper. 

Ingenjör är inte en skyddad titel. Exempel på branscher där ingenjörer arbetar inom är till exempel bygg, konstruktion, design, utveckling, försäljning, utbildning, marknadsföring och produktion.

Utbildning

Det finns olika utbildningsnivåer för en blivande ingenjör. Du kan läsa till ingenjör bland annat på högskolor och universitet eller på en yrkeshögskola.

Den kortaste utbildningen leder till gymnasieingenjör och finns på gymnasiets Teknikprogrammet, T4, fjärde året.

För att bli högskoleingenjör läser du tre-årig högskoleingenjörsutbildning, 180 hp. För att bli civilingenjör läser du i fem år på civilingenjörsprogrammet på högskola/universitet, 300 hp. 

Oavsett hur du väljer har du mycket goda karriärmöjligheter.

Arbetsplats

Många ingenjörsutbildningar har nära samarbeten med näringslivet och de studerande får jobba med projekt som har direkt anknytning till olika företag och organisationer.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

164 Lediga jobb

Automationsingenjör till Crane Currency i Tumba

Arbetsgivare / Ort: Vmp Bemanning AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-05-25
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Automationsingenjör
  • maskin

Om jobbet
Om företaget Crane Currency är världsledande inom tillverkning av sedelpapper. För att behålla positionen som pionjär inom avancerad teknik krävs den högsta kompetensen till pappersbruket i Tumba och vi söker därför dig som vill arbeta med den senaste tekniken i en unik miljö med anor från 1700-talet. Crane Currency är världens största privata leverantör av säkra, hållbara och väl utformade sedlar för centralbanker över hela världen. Crane Currency är ett av de äldsta bolagen inom sedelbranschen och ett av få företag i världen som kan utföra alla steg i produktionskedjan från design till papperstillverkning, tryckning och säkerhet. Arbetsplatsen är beläget i Tumba, ca 20 min från Stockholms Central. Läs mer på www.cranecurrency.com Dina arbetsuppgifter Rollen som automationsingenjör innebär att du kommer arbeta inom underhåll och löpande utveckla och se över företagets automatiserade processer. Alltid med fokus på ökad kvalitet och produktivitet. Exempel på dina arbetsuppgifter: Styrning och automatisering av processer Simulering och visualisering av systemen Felsökning, och reparation av bland annat styrsystemen Programändring, uppgradering och back-up av programkod och mjukvara Teknisk service och support Delta i projektverksamhet Din profil Förmodligen har du en teknisk utbildning på högskolenivå inom el/automation eller motsvarande. Du kan också ha förvärvat motsvarande erfarenhet och kompetens på annat sätt. Du har arbetat med kvalificerat underhållsarbete inom industri under minst 5 år. Du arbetade då i en miljö med hög nivå av automation och instrumentering. Du har arbetat inom industrin med PLC, DCS och SCADA. Det är meriterande on du har kunskaper inom mekanik och hydraulik samt erfarenhet av att arbeta enligt LEAN. Du kommer arbeta i en organisation som uppmuntrar kreativitet och innovation, det är därför viktigt att du brinner för optimering och tillför ett engagemang och driv till verksamheten. Du kommer arbeta dagtid med viss beredskapstjänstgöring Svenska medborgarskap Tillträde: Omgående Anställning: Detta är en rekrytering vilket innebär direkt anställning hos Crane Currency Om oss Om VMP Group VMP Group är en nischad och stark leverantör av traditionell bemannings- och rekryteringstjänster inom verkstads- och produktionsindustrin samt bygg- och elbranschen. VMP Group ingår i Palm & PartnersGruppen som består av starka varumärken för Bemanning, Rekrytering, Omställning och Search. Inom bemanning och rekrytering är industri-, bygg- och elteknikföretag våra största kundgrupper. VMP Group är ett auktoriserat bemannings- och omställningsföretag, medlemsföretag i Byggföretagen och Installatörsföretagen (IN). Hela kedjan innehar DNV kvalitets- och miljöcertifiering ISO 9001 och 14001. Läs mer på www.vmp-group.se
Arbetsgivare
Vmp Bemanning AB
Hemsida: http://www.vmp-group.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Automationsingenjör Förädlingen

Arbetsgivare / Ort: Luossavaara-Kiirunavaara AB / Kiruna
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-05-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Om företaget

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 31 miljarder kronor 2019 och har cirka 4 300 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Sektionen Norra Malmförädling kulsinterverk (NMF) innefattar anrikningsverket KA3 och pelletsverket KK4. Här arbetar ca 130 personer tillsammans för att anrika och producera ca 6 miljoner ton järnmalmspellets per år, som levereras via Narvik till kunder i hela världen.

Vi har påbörjat en kulturförändring där fokus kommer att ligga på samarbete och delaktighet inom hela sektionen. NMF har nyligen genomgått en organisationsförändring där drift, el/automation, underhåll och anläggning är indelade i respektive teknikområden.

Om tjänsten

På LKAB jobbar vi enligt Säkerheten först och vi är övertygade om att ingen ska behöva skada sig på jobbet. Som automationsingenjör så förväntas du ha ett högt säkerhetstänk kring den fysiska miljön, maskinsäkerhet och kring IT säkerhet.

LKAB står inför den största omställningen i företagets historia och som automationsingenjör kommer du att vara med och påverka vår väg in i framtiden. För att klara av omställningen kommer vi behöva ligga i framkant och hitta nya lösningar. Kunskap om nya teknologier som AI, Machine learning, data mining osv är därför av stort intresse för oss.

Som automationsingenjör på KA3/KK4 kommer du att vara en av två ingenjörer som arbetar med processtyrsystem, nätverk, elteknik samt mät- och reglerteknik både på anrikningsverket KA3 och pelletsverket KK4 samt samverka med övriga automationsingenjörer i Kiruna.

Du jobbar med styrsystemet för processen i verken och det krävs att du har förmågan att se och förstå helheten och förmågan att analysera processdata och processhändelser då ditt arbete i stor utsträckning kan påverka sektionens måluppfyllnad.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är kreativ, kan arbeta självständigt men som även har lätt för att samarbeta med andra. Det är viktigt eftersom arbetet ofta bedrivs i uppdragsform i nära samarbete med produktionsfunktionerna.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Lämplig kompetensnivå är högskole- eller universitetsutbildning inom automation, elektronik-/datateknik, system- och reglerteknik eller annan likvärdig utbildning/erfarenhet.

Kunskaper om processtyrsystem inom automationsområdet samt övrig erfarenhet inom automation och LKABs process är meriterande.

Du kommer jobba med olika typer av nätverk och kommunikation så kunskaper inom Profinet, Profibus, Modbus och TCP/IP är meriterande. Även kunskaper inom mätteknik och olika typer av instrument och kunskaper inom modellering och simulering är meriterande.

Tidigare erfarenhet från drift och övervakning av virtuell IT miljö ser vi som positivt.

Precis som alla så förväntas du som ingenjör på LKAB vara ett föredöme för dina medarbetare och Engagemang, Nytänkande och Ansvar är viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell Mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom Kiruna stad samt andra aktiviteter inom LKABs föreningar inom ex friluftsliv eller konst.

Övrig information

Välkommen in med CV och personligt brev senast 2021-07-31.

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

För mer information om tjänsten vänligen kontakta Gruppchef John-Erik Rutström 070 6742293.

För mer information om rekryteringsprocessen vänligen kontakta HR Business Partner Viktoria Stenberg 072 5332859.

Fackliga kontakter:

Unionen Norra - Sakari Alanko, 0980-72508

Akademikerföreningen Kiruna/Svappavaara - Björn Åström 0980-72903

Ledarna Kiruna/Svappavaara - Ingegerd Kyrö, 0980-71050

Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Arbetsgivare
Luossavaara-Kiirunavaara AB
Kiirunavaaravägen 1
98131 Kiruna
Hemsida: www.lkab.com
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Skruf Snus söker en OHS Specialist

Arbetsgivare / Ort: Skruf Snus AB / Sävsjö
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Arbetsmiljöingenjör

Om jobbet

Våra populära snusmärken Skruf, Knox och Smålands Bruksnus har gjort oss till Sveriges näst största snustillverkare. Vår fabrik i Sävsjö har idag cirka 270 anställda.

Vill du vara en del av vår fantastiska utveckling i rollen som OHS-specialist?

Ditt ansvarsområde

Skruf söker en OHS Specialist med förmåga att driva OHS framåt både operativt och strategiskt. Du besitter ett gemensamt tankesätt kring utveckling av hälsa utifrån ett säkerhets- och hållbarhetsperspektiv. Du arbetar både i projektform och direkt, med hjälp av nyckeltal för kontroll och uppföljning. I rollen ingår ett starkt fokus på riskhantering på produktionsstadiet med höga koncerninterna krav baserade på såväl centrala som ISO-kontrollerade standarder.

Dina huvuduppgifter:

* Genomföra ett systematiskt förhållningssätt för att uppnå en säker arbetsmiljö

* Leda och samordna genomförandet av OHS-standarder, både lokala och europeiska.

* Övervakning och rapportering av nyckeltal inom hälsa och säkerhet

* Skapa nya policyer och riktlinjer när behoven uppstår.

* Bidra till att förbättra säkerhetskulturen på plats genom olika säkerhetskampanjer och strategier.

* Upprätthålla/förbättra inspektionsprocessen för arbetstillstånd och skydd på utrustning med mera.

* Översätta OHS-standarder och policyer till engelska för ett mer internationellt tillvägagångssätt.

* Kontakta lokala myndigheter och andra externa parter, inklusive representanter för OHS.

* Aktivt bidra till att uppnå uppsatta mål-KPI:er

* Aktivt delta i upprätthållandet av OHSAS 45001-certifikat genom kontinuerligt genomförande av riskbedömning och kontroller, arbetsmiljöstandarder och andra OHS-program.

* Skapar/leder förbättringsprojekt som är nödvändiga för att förbättra OHS-metoden på plats.

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet av att leda och bedriva strategiskt arbetsmiljöarbete, gärna som arbetsmiljöingenjör, i en tillverkningsindustri eller vilja och ambition att förvärva kunskap genom att utbilda dig inom området parallellt med arbetet. Du har analytisk förmåga, tidigare erfarenhet av riskbedömning och är kunnig i juridik. Du trivs i en organisation som ständigt utvecklas. Du kommer att vara en nyckelperson för att nå framgång i det företag som har en väletablerad ambition att bli regionens bästa arbetsgivare.

Du har ett stort driv, engagemang och ett brinnande intresse för att utvecklas och bli bättre. Har du erfarenhet från teknikintensiva arbetsplatser och eftergymnasial utbildning inom hälsa och säkerhet är detta meriterande. Du har ett genuint intresse för ditt yrke. Tjänsten kräver internationella kontakter, vilket kräver att du talar flytande engelska såväl som svenska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Vi har en fantastisk utveckling och ställer höga krav på medarbetarna. Vi ser att du är ansvarsfull, noggrann, strukturerad och flexibel i ditt arbete. Vi erbjuder dig ett självständigt, spännande och varierat jobb i en internationell arbetsmiljö med trevliga kollegor. Du får en personlig utbildningsplan för att kunna förvärva all nödvändig kunskap från vår personal med lång erfarenhet.

Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Om detta låter som något för dig är du varmt välkommen att ansöka.

Så här ansöker du: Din ansökan skickas på engelska till e-postadressen: [email protected] senast 2021-07-31

Arbetsgivare
Skruf Snus AB
Vinkelgatan 4
57621 Sävsjö
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

PLC-programmerare

Arbetsgivare / Ort: Rejlers AB (publ)
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Automationsingenjör
  • maskin

Om jobbet
ABOUT THE JOB Rejlers automationsavdelning i Skövde verkar inom området industri och processautomation. Vi jobbar med främst med projektering, konstruktion, programmering och drifttagning av olika automationsutrustningar. Utöver programmering innebär rollen som PLC-programmerare också att du tillsammans med teamet kontinuerligt försöker identifiera och ta fram återanvändbara koncept. Du bidrar även vid framtagning av förfrågningsunderlag, kalkyler, offerter, utredningar etc. Som PLC-programmerare ställs du inför många utmaningar i att driftsätta olika delsystem som ingår i våra leveranser. Förutom PLC-system, operatörspaneler och SCADA-system ingår ofta olika typer av motordrifter, intelligenta givare, mätsystem osv. Du kommer att ingå i vårt team av projektingenjörer som tillsammans med våra uppdragledare driver och ansvarar för våra kunduppdrag. Vår styrka ligger i att vi jobbar nära våra kunder och är lyhörda för deras behov. Vi samarbetar också ofta med andra företag där vi gemensamt tar fram lösningar och utför leveransen. Även om vårt fokus främst ligger på kunder i vår region kan arbetet periodvis innebära en del resor. WHO ARE YOU? För att passa i rollen tror vi att du har några års erfarenhet från PLC-programmering av framförallt maskinutrustningar. Du har tillräckligt med kunskaper om el för att kunna läsa och förstå elscheman, felsöka vid drifttagningar och föra diskussioner om elkonstruktioners utformning. Vi tror också att du är allmänt teknikintresserad men framförallt att du är nyfiken, vill lära dig nya saker och ständigt utvecklas i ditt arbete. Vår vision på Rejlers är Home of the learning minds - och vi arbetar mycket med kompetensöverföring. Du gillar att arbeta tillsammans med andra människor men har också förmåga att jobba självständigt. Förmågan att aktivt söka kontakt med andra projektdeltagare och tillsammans med dessa hitta effektiva lösningar med kundnyttan i fokus är något vi värderar högt. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska och engelska. WHAT YOU GET Arbetet innebär varierande arbetsuppgifter med många utmaningar och problemlösning som en del av vardagen. Du har stora möjligheter att påverka dels hur du själv vill utvecklas men också hur innehållet i vår leverans bör se ut. Jobbet som konsult innebär att vi har ett stort gemensamt ansvar i att vårda och stärka relationerna med våra kunder och samarbetsparters. Vill du veta mer om allt spännande vi har på G inom division Buildings?! Läs mer HÄR! (https://www.rejlers.se/Vart-erbjudande/Buildings/) Känner du att du har rätt bakgrund, vill utvecklas tillsammans med oss och vara en del av vår ökade satsning på industriautomation? Välkommen med din ansökan! Läs mer om din rekryteringsresa och våra olika steg i processen --> här! (https://career.rejlers.se/) ifyoushareyoucare Rejlers är en plattform för kontinuerligt lärande, utveckling och tillväxt superpowers Det andra kallar kärnvärden kallar vi på Rejlers superpowers (nyfiken? läs mer här (https://www.rejlers.se/Karriar/Livet-pa-Rejlers/Vara-varderingar/)) funatwork Rejlers erbjuder en rolig och stimulerande arbetsplats i ett bolag med stor framtidstro och högt i tak braveatheart Att vi till största del fortfarande är familjeägt genomsyrar hela vår kultur som andas kunskapsutbyte, mod och kärlek.
Arbetsgivare
Rejlers AB (publ)
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Mekatronikingenjör i Göteborg

Arbetsgivare / Ort: Randstad AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 1 augusti (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-07-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Arbetsbeskrivning

Just nu söker vi en mekatronikingenjör i Göteborg. Som konsult får du både en teamkänsla i ditt uppdrag och en riktigt härlig gemenskap på Randstad.
Personliga egenskaper vi värdesätter är din förmåga att agera självständigt och affärsmässighet!
Vi ser gärna att du är positiv, driven och har ett utåtriktat förhållningssätt.
Givetvis har du ett genuint och äkta intresse för teknik och gärna fordon.

Ansvarsområden

Som konsult hos Randstad Engineering blir du en nyckelperson för vår verksamhet, där du med dina kunskaper och din entusiasm hjälper våra kunder att realisera sina teknikprojekt.

Arbetstider

Heltid, 100%. Detta är en konsultroll på Randstad Engineering.

Kvalifikationer

  • B.Sc eller M.Sc inom relevant område, alternativt likvärdig erfarenhet
  • Minst två års erfarenhet som ingenjör

Ansökan

Sista ansökningsdag är 2021-08-01, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför  så snart som möjligt.

För mer information kontakta Reza Farkhondehkish på [email protected]

Om företaget

Vi på Randstad Engineering är specialister på kompetenser inom teknik.
Som konsult hos oss har du givetvis en konkurrenskraftig lön, förmåner och kollektivavtal. Du kommer att ha en konsultchef som alltid har din karriärutveckling i fokus genom att erbjuda varierande uppdrag hos olika företag i spännande branscher.
Din personliga utveckling är väldigt viktig för oss och du kommer att ingå i ett bra team med stort nätverk och sociala aktiviteter.
Arbetsgivare
Randstad AB
Ansökan
Ansök senast 1 augusti (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


96 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.