På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Energiingenjör Spela filmen

Energiingenjör

Som utbiIdad energiingenjör kan man arbeta med en stor mängd oIika arbetsuppgifter inom ganska många oIika branscher. T.ex kan man ha arbetstitIar som " Projektledare elkraft inom energibranschen" eIIer "Elkraftkonsult inom anläggningsprojekt".

Energiingenjörer arbetar för att hitta nya energieffektiva lösningar och för att utveckla de lösningar som redan finns. Målet med deras arbete är bland annat att kunna erbjuda bra inomhusklimat på arbetsplatserna och i bostäderna; de arbetar också med alla "delar" som inverkar på klimatet.

I eneriingenjörernas arbetsuppgifter ingår det ofta bland annat även uppföljning av el-, värme och vattenförbrukning samt att ta fram förslag på hur de kan minskas.

Att arbeta som energiingenjör innebär tät kontakt med kollegor och med  olika entreprenörer; detta pga man förutom att driva olika projekt också fungerar som stöd i energi- och driftfrågor gällande energieffektiva ombyggnationer och upprustning av tekniska installationer.

Men hur ser energiingenjörens arbetsdag på ett massa- och kartongbruk?
I en kort videofilm (nedan) kan du höra Victor berätta om sin arbetsvardag och om hur han kopplar ihop teknik, ekonomi och människa i olika projekt.

Läs gärna även i andra yrkespresentationer, t.ex om yrket Ingenjör; EIingenjör och om andra yrken inom område "Tekniskt arbete".

Visste du att...?
Förnybar energi kommer från källor som ständigt förnyas i ganska snabb takt. Exempel på förnybara enerigkällor är vattenkraft, vindkraft, bioenergi och solenergi. Källa: Jordbruksverket.

Länktips

8 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.