På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Vattenkrafttekniker
Spela filmen

Vattenkrafttekniker

Vattenkraftteknikers arbetsuppgifter består i att bedriva driftarbeten, underhållsarbeten och tillsynsarbeten i kraftstationer.

Vattenkrafttekniker utför dagliga tillsynsronder med handdator och värdena överförs sedan till en stationsdator, där de analyseras. Vattenkrafttekniker arbetar också med avhjälpande underhåll av elektriska och mekaniska anläggningsdelar samt kopplingar i ställverk.

Utbildning

För att bli så anställningsbar som möjligt, är det meriterande att skaffa sig följande certifikat och intyg: ESA – Elsäkerhetsanvisningar Traversförare Säkerhet i och invid vattenvägar, Heta arbeten, HLR – Hjärt och Lungräddning Utbildningen.

Utbildning finns på gymnasiets El- och energiprogrammet, inriktning Energiteknik.

Vidareutbildning kan finnas på yrkeshögskola.

Om man vill läsa vidare till ingenjör krävs komplettering med tekniskt basår som finns på högskolorna eller universiteten.

Framtidsutsikter

Företagen inom energibranschen är i behov av nyrekrytering på grund av pensionsavgångar och företagen kräver idag relevant utbildade arbetssökande vid rekrytering.

Personliga egenskaper

Arbetet ställer stora krav på kreativitet och samarbetsförmåga.

Egenskaper som är viktiga är att man är tekniskt intresserad, resultatinriktad, självständig och ansvarstagande.

Visste du att...?

... förnybar energi kommer från källor som ständigt förnyas i ganska snabb takt. Exempel på förnybara energikällor är vattenkraft, vindkraft, bioenergi och solenergi.

Visa mer
Visa mindre

5 Lediga jobb

Driftpersonal – Forsmarks Kraftgrupp

Arbetsgivare / Ort: Vattenfall AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 januari (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-12-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Har du ett brinnande intresse för teknik och vill ha en viktig tjänst i hjärtat av Forsmarks produktion? Vill du även vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Nu söker vi engagerade och intresserade processoperatörer till produktionsavdelningen på Forsmarks Kraftgrupp.

Om jobbet

För att bli processoperatör börjar du din anställning hos oss med en omfattande drift- och processinriktad internutbildning som riktar sig mot Forsmarks anläggningar. Utbildningen pågår under två terminer med start i början av hösten. Under utbildningen kommer du att genomföra både teoretiska och praktiska moment samt ha praktik i ett av skiftlagen på anläggningen.

Efter utbildningen börjar du arbeta som processoperatör och blir en viktig del i ett skiftlag, bestående av ca 7-10 personer som har olika roller. Skiftlagen ansvarar för den operativa driften och tillsynen av Forsmarks anläggningar och tillsammans ser ni till att elproduktionen fungerar på ett optimalt sätt. Du arbetar enligt ett rullande skiftschema där arbetspassen är jämnt fördelade mellan förmiddag, eftermiddag och natt. Under en skiftperiod jobbar du både vardagar och helger, perioden avslutas med en längre ledighet.

Dina arbetsuppgifter som processoperatör består bl.a. av:

• Genomförande av ronder i anläggningen

• Driftläggning och provning av process- och säkerhetssystem

• Uppföljning av processfunktioner

• Utveckling och kvalitetssäkring av rutiner och instruktioner för att upprätthålla säker drift av anläggningen

• Allt arbete är instruktionsstyrt och utförs efter specificerade rutiner


Utvecklingsmöjligheter

För den som vill utvecklas inom så väl det tekniska området som inom ledarskap finns det en tydlig karriärstege inom produktionsavdelningen. Det finns möjlighet att vidareutbilda sig internt till el-operatör, avfallsoperatör, turbinoperatör, reaktoroperatör, driftvakt och slutligen skiftchef. Inför varje ny roll genomgår man ytterligare teoretisk och praktisk utbildning.

Om dig

Vi söker dig som har:

• Fullständig gymnasieutbildning från tekniskt- eller naturvetenskapligt gymnasium (du tar studenten senast juni 2022). Alternativt har du motsvarande utbildningsnivå genom andra studier

• Mycket goda kunskaper i svenska i både tal, skrift och läsförståelse

• B-körkort och tillgång till bil

Meriterande är om du har:

• Teknisk vidareutbildning, gärna med inriktning mot kraft- och värmeteknik, alternativt elkraft, driftingenjör eller sjöingenjör

• Arbetslivserfarenhet från t.ex. kraft- och värmeindustrin, sjöfart, pappers- och processindustrin

• Erfarenhet av skiftgång

• Godkända betyg i följande gymnasiala kurser eller motsvarande:

o Kemi A, Fysik B, Matematik D (enligt gamla kurssystemet)

o Kemi 1, Fysik 2, Matematik 3c (enligt nya kurssystemet)

För att trivas i rollen tror vi att du har ett brinnande intresse för teknik. Eftersom du kommer att arbeta tätt ihop med olika professioner i ditt skiftlag är det viktigt att du kan skapa goda relationer och ser samarbete som en framgångsfaktor. Då arbetets karaktär kan svänga snabbt och stundtals bli stressigt är det viktigt att du kan behålla lugnet och vara fokuserad på uppgiften. Vi ser också att du är noggrann och utför ditt arbete på ett säkert sätt.


Om oss

Forsmarks kärnkraftverk är Sveriges största elproducent och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Övrig information

Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande Driftchefer Robert Jonsson (F1), Fredrik Eriksson (F2) eller Jan Hallkvist (F3) tfn växeln 0173-810 00

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Natasha Velevska tfn 073 – 801 45 80

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – André Hellberg, Ledarna – Ingela Samuelsson, SEKO – Ingemar Eriksson, Unionen – Conny Hallberg. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark

Anställningsvillkor: Tillsvidareanställning med grundlön under studietiden, vid skiftgång tillkommer Ob-tillägg. Provanställning kan komma att tillämpas. Hälsotester kommer att genomföras inför anställning där man bland annat undersöker allergier, astma, eksem och lungkapacitet.

Tillträde: För att få en fördjupad förståelse för verksamheten och tjänsten är det bra om du kan börja din anställning redan till sommaren, senaste startdatum är vid utbildningsstart v 33.


Välkommen med din ansökan senast 30 januari 2022.

Inför din ansökan:

• Ange tydligt om du har B-körkort och tillgång till bil

• Bifoga betygssammanställning från gymnasiet och ev. högre utbildning i ditt CV (endast två filer går att bifoga vid ansökan). Det behöver tydligt framgå om du har godkända eller icke godkända betyg i följande gymnasiala kurser eller motsvarande:

o Kemi A, Fysik B, Matematik D (enligt gamla kurssystemet)

o Kemi 1, Fysik 2, Matematik 3c (enligt nya kurssystemet)

Efter sista ansökningsdag kommer vi att göra ett första urval. Om du går vidare i processen så kommer du att få ett mail med en länk till ett färdighetstest som ska göras inom 7 dagar, se fler instruktioner i mailet.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Vattenfall AB
Ansökan
Ansök senast 30 januari (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

El-operatör – Forsmarks Kraftgrupp

Arbetsgivare / Ort: Vattenfall AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 januari (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-12-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Har du ett brinnande intresse för teknik och el och vill ha en viktig tjänst i hjärtat av Forsmarks produktion? Vill du även vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Nu söker vi engagerade och intresserade el-operatörer till produktionsavdelningen på Forsmarks Kraftgrupp.

Om jobbet

För att bli el-operatör börjar du din anställning hos oss med en omfattande drift- och processinriktad internutbildning som riktar sig mot Forsmarks anläggningar. Utbildningen pågår under två terminer med start i början av hösten. Under utbildningen kommer du att genomföra både teoretiska och praktiska moment samt ha praktik i ett av skiftlagen på anläggningen. Ungefär 6 månader efter avslutad drift- och processutbildning, påbörjas den specificerade utbildningen till el-operatör. Utbildningen är ca 6 månader där teori, simulatorövningar och praktik ingår.

Efter utbildningen börjar du arbeta som el-operatör och blir en viktig del i ett skiftlag, bestående av ca 7-10 personer som har olika roller. Skiftlagen ansvarar för den operativa driften och tillsynen av Forsmarks anläggningar och tillsammans ser ni till att elproduktionen fungerar på ett optimalt sätt. Du arbetar enligt ett rullande skiftschema där arbetspassen är jämnt fördelade mellan förmiddag, eftermiddag och natt. Under en skiftperiod jobbar du både vardagar och helger, perioden avslutas med en längre ledighet.

Dina arbetsuppgifter som el-operatör består bl.a. av:

• Genomförande av ronder i anläggningen

• Driftläggning och provning av process- och säkerhetssystem på anläggningens elsystem

• Uppföljning av processfunktioner på anläggningens elsystem

• Utveckling och kvalitetssäkring av rutiner och instruktioner på anläggningens elsystem för att upprätthålla säker drift av anläggningen

• Vara kopplingsbiträde i 70- och 400kV ställverket

• Allt arbete är instruktionsstyrt och utförs efter specificerade rutiner

Utvecklingsmöjligheter

För den som vill utvecklas inom så väl det tekniska området som inom ledarskap finns det en tydlig karriärstege inom produktionsavdelningen och det finns möjlighet att vidareutbilda sig internt.

Om dig

Vi söker dig som har:

• Fullständig gymnasieutbildning med inriktning el eller elkraft. Alternativt har du motsvarande utbildningsnivå genom andra studier

• Arbetslivserfarenhet från el-området

• Mycket goda kunskaper i svenska i både tal, skrift och läsförståelse

• B-körkort och tillgång till bil

Meriterande är om du har:

• Teknisk vidareutbildning, gärna med inriktning mot elkraft, driftingenjör eller sjöingenjör

• Erfarenhet av skiftgång

För att trivas i rollen tror vi att du har ett brinnande intresse för teknik och el. Eftersom du kommer att arbeta tätt ihop med olika professioner i ditt skiftlag är det viktigt att du kan skapa goda relationer och ser samarbete som en framgångsfaktor. Då arbetets karaktär kan svänga snabbt och stundtals bli stressigt är det viktigt att du kan behålla lugnet och vara fokuserad på uppgiften. Vi ser också att du är noggrann och utför ditt arbete på ett säkert sätt.

Om oss

Forsmarks kärnkraftverk är Sveriges största elproducent och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark


Övrig information

Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande driftchef Robert Jonsson tfn 073 – 820 11 02

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Natasha Velevska tfn 073 – 801 45 80

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – André Hellberg, Ledarna – Ingela Samuelsson, SEKO – Ingemar Eriksson, Unionen – Conny Hallberg. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark

Anställningsvillkor: Tillsvidareanställning med grundlön under studietiden, vid skiftgång tillkommer Ob-tillägg. Provanställning kan komma att tillämpas. Hälsotester kommer att genomföras inför anställning där man bland annat undersöker allergier, astma, eksem och lungkapacitet.

Tillträde: För att få en fördjupad förståelse för verksamheten och tjänsten är det bra om man kan börja sin anställning redan till sommaren, senaste startdatum är vid utbildningsstart v 33.

Välkommen med din ansökan senast 30 januari 2022.

Inför din ansökan:

• Ange tydligt om du har B-körkort och tillgång till bil

• Bifoga betygssammanställning från gymnasiet och ev. högre utbildning i ditt CV (endast två filer går att bifoga vid ansökan). Det behöver tydligt framgå om du har godkända eller icke godkända betyg i gymnasiala kurser eller motsvarande.

Efter sista ansökningsdag kommer vi att göra ett första urval. Om du går vidare i processen så kommer du att få ett mail med en länk till ett färdighetstest som ska göras inom 7 dagar, se fler instruktioner i mailet.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Vattenfall AB
Ansökan
Ansök senast 30 januari (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Driftpersonal – Forsmarks Kraftgrupp

Arbetsgivare / Ort: Vattenfall AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 januari (1 dag kvar)
Publicerad: 2022-01-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Har du ett brinnande intresse för teknik och vill ha en viktig tjänst i hjärtat av Forsmarks produktion? Vill du även vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Nu söker vi engagerade och intresserade processoperatörer till produktionsavdelningen på Forsmarks Kraftgrupp.

Om jobbet

För att bli processoperatör börjar du din anställning hos oss med en omfattande drift- och processinriktad internutbildning som riktar sig mot Forsmarks anläggningar. Utbildningen pågår under två terminer med start i början av hösten. Under utbildningen kommer du att genomföra både teoretiska och praktiska moment samt ha praktik i ett av skiftlagen på anläggningen.

Efter utbildningen börjar du arbeta som processoperatör och blir en viktig del i ett skiftlag, bestående av ca 7-10 personer som har olika roller. Skiftlagen ansvarar för den operativa driften och tillsynen av Forsmarks anläggningar och tillsammans ser ni till att elproduktionen fungerar på ett optimalt sätt. Du arbetar enligt ett rullande skiftschema där arbetspassen är jämnt fördelade mellan förmiddag, eftermiddag och natt. Under en skiftperiod jobbar du både vardagar och helger, perioden avslutas med en längre ledighet.

Dina arbetsuppgifter som processoperatör består bl.a. av:

• Genomförande av ronder i anläggningen

• Driftläggning och provning av process- och säkerhetssystem

• Uppföljning av processfunktioner

• Utveckling och kvalitetssäkring av rutiner och instruktioner för att upprätthålla säker drift av anläggningen

• Allt arbete är instruktionsstyrt och utförs efter specificerade rutiner


Utvecklingsmöjligheter

För den som vill utvecklas inom så väl det tekniska området som inom ledarskap finns det en tydlig karriärstege inom produktionsavdelningen. Det finns möjlighet att vidareutbilda sig internt till el-operatör, avfallsoperatör, turbinoperatör, reaktoroperatör, driftvakt och slutligen skiftchef. Inför varje ny roll genomgår man ytterligare teoretisk och praktisk utbildning.

Om dig

Vi söker dig som har:

• Fullständig gymnasieutbildning från tekniskt- eller naturvetenskapligt gymnasium (du tar studenten senast juni 2022). Alternativt har du motsvarande utbildningsnivå genom andra studier

• Mycket goda kunskaper i svenska i både tal, skrift och läsförståelse

• B-körkort och tillgång till bil

Meriterande är om du har:

• Teknisk vidareutbildning, gärna med inriktning mot kraft- och värmeteknik, alternativt elkraft, driftingenjör eller sjöingenjör

• Arbetslivserfarenhet från t.ex. kraft- och värmeindustrin, sjöfart, pappers- och processindustrin

• Erfarenhet av skiftgång

• Godkända betyg i följande gymnasiala kurser eller motsvarande:

o Kemi A, Fysik B, Matematik D (enligt gamla kurssystemet)

o Kemi 1, Fysik 2, Matematik 3c (enligt nya kurssystemet)

För att trivas i rollen tror vi att du har ett brinnande intresse för teknik. Eftersom du kommer att arbeta tätt ihop med olika professioner i ditt skiftlag är det viktigt att du kan skapa goda relationer och ser samarbete som en framgångsfaktor. Då arbetets karaktär kan svänga snabbt och stundtals bli stressigt är det viktigt att du kan behålla lugnet och vara fokuserad på uppgiften. Vi ser också att du är noggrann och utför ditt arbete på ett säkert sätt.


Om oss

Forsmarks kärnkraftverk är Sveriges största elproducent och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Övrig information

Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande Driftchefer Robert Jonsson (F1), Fredrik Eriksson (F2) eller Jan Hallkvist (F3) tfn växeln 0173-810 00

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Natasha Velevska tfn 073 – 801 45 80

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – André Hellberg, Ledarna – Ingela Samuelsson, SEKO – Ingemar Eriksson, Unionen – Conny Hallberg. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark

Anställningsvillkor: Tillsvidareanställning med grundlön under studietiden, vid skiftgång tillkommer Ob-tillägg. Provanställning kan komma att tillämpas. Hälsotester kommer att genomföras inför anställning där man bland annat undersöker allergier, astma, eksem och lungkapacitet.

Tillträde: För att få en fördjupad förståelse för verksamheten och tjänsten är det bra om du kan börja din anställning redan till sommaren, senaste startdatum är vid utbildningsstart v 33.


Välkommen med din ansökan senast 30 januari 2022.

Inför din ansökan:

• Ange tydligt om du har B-körkort och tillgång till bil

• Bifoga betygssammanställning från gymnasiet och ev. högre utbildning i ditt CV (endast två filer går att bifoga vid ansökan). Det behöver tydligt framgå om du har godkända eller icke godkända betyg i följande gymnasiala kurser eller motsvarande:

o Kemi A, Fysik B, Matematik D (enligt gamla kurssystemet)

o Kemi 1, Fysik 2, Matematik 3c (enligt nya kurssystemet)

Efter sista ansökningsdag kommer vi att göra ett första urval. Om du går vidare i processen så kommer du att få ett mail med en länk till ett färdighetstest som ska göras inom 7 dagar, se fler instruktioner i mailet.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Vattenfall AB
Ansökan
Ansök senast 30 januari (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Driftpersonal – Forsmarks Kraftgrupp

Arbetsgivare / Ort: Vattenfall AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 januari (1 dag kvar)
Publicerad: 2022-01-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Har du ett brinnande intresse för teknik och vill ha en viktig tjänst i hjärtat av Forsmarks produktion? Vill du även vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Nu söker vi engagerade och intresserade processoperatörer till produktionsavdelningen på Forsmarks Kraftgrupp.

Om jobbet

För att bli processoperatör börjar du din anställning hos oss med en omfattande drift- och processinriktad internutbildning som riktar sig mot Forsmarks anläggningar. Utbildningen pågår under två terminer med start i början av hösten. Under utbildningen kommer du att genomföra både teoretiska och praktiska moment samt ha praktik i ett av skiftlagen på anläggningen.

Efter utbildningen börjar du arbeta som processoperatör och blir en viktig del i ett skiftlag, bestående av ca 7-10 personer som har olika roller. Skiftlagen ansvarar för den operativa driften och tillsynen av Forsmarks anläggningar och tillsammans ser ni till att elproduktionen fungerar på ett optimalt sätt. Du arbetar enligt ett rullande skiftschema där arbetspassen är jämnt fördelade mellan förmiddag, eftermiddag och natt. Under en skiftperiod jobbar du både vardagar och helger, perioden avslutas med en längre ledighet.

Dina arbetsuppgifter som processoperatör består bl.a. av:

• Genomförande av ronder i anläggningen

• Driftläggning och provning av process- och säkerhetssystem

• Uppföljning av processfunktioner

• Utveckling och kvalitetssäkring av rutiner och instruktioner för att upprätthålla säker drift av anläggningen

• Allt arbete är instruktionsstyrt och utförs efter specificerade rutiner


Utvecklingsmöjligheter

För den som vill utvecklas inom så väl det tekniska området som inom ledarskap finns det en tydlig karriärstege inom produktionsavdelningen. Det finns möjlighet att vidareutbilda sig internt till el-operatör, avfallsoperatör, turbinoperatör, reaktoroperatör, driftvakt och slutligen skiftchef. Inför varje ny roll genomgår man ytterligare teoretisk och praktisk utbildning.

Om dig

Vi söker dig som har:

• Fullständig gymnasieutbildning från tekniskt- eller naturvetenskapligt gymnasium (du tar studenten senast juni 2022). Alternativt har du motsvarande utbildningsnivå genom andra studier

• Mycket goda kunskaper i svenska i både tal, skrift och läsförståelse

• B-körkort och tillgång till bil

Meriterande är om du har:

• Teknisk vidareutbildning, gärna med inriktning mot kraft- och värmeteknik, alternativt elkraft, driftingenjör eller sjöingenjör

• Arbetslivserfarenhet från t.ex. kraft- och värmeindustrin, sjöfart, pappers- och processindustrin

• Erfarenhet av skiftgång

• Godkända betyg i följande gymnasiala kurser eller motsvarande:

o Kemi A, Fysik B, Matematik D (enligt gamla kurssystemet)

o Kemi 1, Fysik 2, Matematik 3c (enligt nya kurssystemet)

För att trivas i rollen tror vi att du har ett brinnande intresse för teknik. Eftersom du kommer att arbeta tätt ihop med olika professioner i ditt skiftlag är det viktigt att du kan skapa goda relationer och ser samarbete som en framgångsfaktor. Då arbetets karaktär kan svänga snabbt och stundtals bli stressigt är det viktigt att du kan behålla lugnet och vara fokuserad på uppgiften. Vi ser också att du är noggrann och utför ditt arbete på ett säkert sätt.


Om oss

Forsmarks kärnkraftverk är Sveriges största elproducent och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Övrig information

Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande Driftchefer Robert Jonsson (F1), Fredrik Eriksson (F2) eller Jan Hallkvist (F3) tfn växeln 0173-810 00

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Natasha Velevska tfn 073 – 801 45 80

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – André Hellberg, Ledarna – Ingela Samuelsson, SEKO – Ingemar Eriksson, Unionen – Conny Hallberg. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark

Anställningsvillkor: Tillsvidareanställning med grundlön under studietiden, vid skiftgång tillkommer Ob-tillägg. Provanställning kan komma att tillämpas. Hälsotester kommer att genomföras inför anställning där man bland annat undersöker allergier, astma, eksem och lungkapacitet.

Tillträde: För att få en fördjupad förståelse för verksamheten och tjänsten är det bra om du kan börja din anställning redan till sommaren, senaste startdatum är vid utbildningsstart v 33.


Välkommen med din ansökan senast 30 januari 2022.

Inför din ansökan:

• Ange tydligt om du har B-körkort och tillgång till bil

• Bifoga betygssammanställning från gymnasiet och ev. högre utbildning i ditt CV (endast två filer går att bifoga vid ansökan). Det behöver tydligt framgå om du har godkända eller icke godkända betyg i följande gymnasiala kurser eller motsvarande:

o Kemi A, Fysik B, Matematik D (enligt gamla kurssystemet)

o Kemi 1, Fysik 2, Matematik 3c (enligt nya kurssystemet)

Efter sista ansökningsdag kommer vi att göra ett första urval. Om du går vidare i processen så kommer du att få ett mail med en länk till ett färdighetstest som ska göras inom 7 dagar, se fler instruktioner i mailet.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Vattenfall AB
Ansökan
Ansök senast 30 januari (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Driftpersonal – Forsmarks Kraftgrupp

Arbetsgivare / Ort: Vattenfall AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 januari (1 dag kvar)
Publicerad: 2022-01-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Har du ett brinnande intresse för teknik och vill ha en viktig tjänst i hjärtat av Forsmarks produktion? Vill du även vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Nu söker vi engagerade och intresserade processoperatörer till produktionsavdelningen på Forsmarks Kraftgrupp.

Om jobbet

För att bli processoperatör börjar du din anställning hos oss med en omfattande drift- och processinriktad internutbildning som riktar sig mot Forsmarks anläggningar. Utbildningen pågår under två terminer med start i början av hösten. Under utbildningen kommer du att genomföra både teoretiska och praktiska moment samt ha praktik i ett av skiftlagen på anläggningen.

Efter utbildningen börjar du arbeta som processoperatör och blir en viktig del i ett skiftlag, bestående av ca 7-10 personer som har olika roller. Skiftlagen ansvarar för den operativa driften och tillsynen av Forsmarks anläggningar och tillsammans ser ni till att elproduktionen fungerar på ett optimalt sätt. Du arbetar enligt ett rullande skiftschema där arbetspassen är jämnt fördelade mellan förmiddag, eftermiddag och natt. Under en skiftperiod jobbar du både vardagar och helger, perioden avslutas med en längre ledighet.

Dina arbetsuppgifter som processoperatör består bl.a. av:

• Genomförande av ronder i anläggningen

• Driftläggning och provning av process- och säkerhetssystem

• Uppföljning av processfunktioner

• Utveckling och kvalitetssäkring av rutiner och instruktioner för att upprätthålla säker drift av anläggningen

• Allt arbete är instruktionsstyrt och utförs efter specificerade rutiner


Utvecklingsmöjligheter

För den som vill utvecklas inom så väl det tekniska området som inom ledarskap finns det en tydlig karriärstege inom produktionsavdelningen. Det finns möjlighet att vidareutbilda sig internt till el-operatör, avfallsoperatör, turbinoperatör, reaktoroperatör, driftvakt och slutligen skiftchef. Inför varje ny roll genomgår man ytterligare teoretisk och praktisk utbildning.

Om dig

Vi söker dig som har:

• Fullständig gymnasieutbildning från tekniskt- eller naturvetenskapligt gymnasium (du tar studenten senast juni 2022). Alternativt har du motsvarande utbildningsnivå genom andra studier

• Mycket goda kunskaper i svenska i både tal, skrift och läsförståelse

• B-körkort och tillgång till bil

Meriterande är om du har:

• Teknisk vidareutbildning, gärna med inriktning mot kraft- och värmeteknik, alternativt elkraft, driftingenjör eller sjöingenjör

• Arbetslivserfarenhet från t.ex. kraft- och värmeindustrin, sjöfart, pappers- och processindustrin

• Erfarenhet av skiftgång

• Godkända betyg i följande gymnasiala kurser eller motsvarande:

o Kemi A, Fysik B, Matematik D (enligt gamla kurssystemet)

o Kemi 1, Fysik 2, Matematik 3c (enligt nya kurssystemet)

För att trivas i rollen tror vi att du har ett brinnande intresse för teknik. Eftersom du kommer att arbeta tätt ihop med olika professioner i ditt skiftlag är det viktigt att du kan skapa goda relationer och ser samarbete som en framgångsfaktor. Då arbetets karaktär kan svänga snabbt och stundtals bli stressigt är det viktigt att du kan behålla lugnet och vara fokuserad på uppgiften. Vi ser också att du är noggrann och utför ditt arbete på ett säkert sätt.


Om oss

Forsmarks kärnkraftverk är Sveriges största elproducent och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Övrig information

Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande Driftchefer Robert Jonsson (F1), Fredrik Eriksson (F2) eller Jan Hallkvist (F3) tfn växeln 0173-810 00

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Natasha Velevska tfn 073 – 801 45 80

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – André Hellberg, Ledarna – Ingela Samuelsson, SEKO – Ingemar Eriksson, Unionen – Conny Hallberg. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark

Anställningsvillkor: Tillsvidareanställning med grundlön under studietiden, vid skiftgång tillkommer Ob-tillägg. Provanställning kan komma att tillämpas. Hälsotester kommer att genomföras inför anställning där man bland annat undersöker allergier, astma, eksem och lungkapacitet.

Tillträde: För att få en fördjupad förståelse för verksamheten och tjänsten är det bra om du kan börja din anställning redan till sommaren, senaste startdatum är vid utbildningsstart v 33.


Välkommen med din ansökan senast 30 januari 2022.

Inför din ansökan:

• Ange tydligt om du har B-körkort och tillgång till bil

• Bifoga betygssammanställning från gymnasiet och ev. högre utbildning i ditt CV (endast två filer går att bifoga vid ansökan). Det behöver tydligt framgå om du har godkända eller icke godkända betyg i följande gymnasiala kurser eller motsvarande:

o Kemi A, Fysik B, Matematik D (enligt gamla kurssystemet)

o Kemi 1, Fysik 2, Matematik 3c (enligt nya kurssystemet)

Efter sista ansökningsdag kommer vi att göra ett första urval. Om du går vidare i processen så kommer du att få ett mail med en länk till ett färdighetstest som ska göras inom 7 dagar, se fler instruktioner i mailet.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Vattenfall AB
Ansökan
Ansök senast 30 januari (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.