På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Om oss

Hej och välkommen till Framtid.se!

Framtid.se är en webbsida som beskriver cirka 2.000 olika yrken och branscher. Syftet med Framtid.se är att ge unga vuxna en tydligare bild av alla möjligheter som finns på framtidens arbetsmarknad. Vi vill även sprida kunskap om vilka yrken och branscher som behöver bredare rekryteringsunderlag i framtiden och vilken typ av utbildning man kan välja för att jobba inom yrket eller branschen.

Bakom Framtid.se står företaget Framtidsutveckling i Sverige AB.
Framtidsutveckling har arbetat i 25 år för att ge unga vuxna möjlighet att göra väl underbyggda val av utbildning och framtida yrke. Våra kanaler Framtid.se, GymnasieGuiden, YrkeshögskoleGuiden och FrågaSYV.se används av hundratusentals personer varje år, för att välja rätt utbildning och yrke i framtiden.

Är du SYV och vill använda Framtid.se i din yrkesvägledning?

Framtid.se kan användas i samband med yrkesvägledning och arbete med att tydliggöra arbetsmarknaden för eleverna. Idag kan du t ex. göra utskrifter av yrkesbeskrivningar och använda som underlag för "Veckans yrke". Eleverna kan även göra personlighetstest för att få en tydligare självbild, som kan vara värdefullt i samband med tankar kring yrkesval. Läs vår blogg eller olika reportage och använd som diskussionsunderlag för tankar kring framtida yrkesval.

Vill ni synas med företagspresentation, som kopplas till utvalda yrken?

Rekrytering av rätt kompetens är idag en av de största utmaningarna som arbetsgivare har. Tyvärr är den yrkesvägledning som framtidens medarbetare får i skolan begränsad och därför är det viktigt att arbetsgivare och branschrepresentanter bidrar med information och kunskap om vilka kompetenser man efterfrågar.

Vi erbjuder branschföreträdare, företag, myndigheter, kommuner och andra arbetsgivare att synas med presentation på Framtid.se. Presentationen kopplas till olika yrken och därmed ges våra besökare möjlighet att få en tydligare bild av de olika yrken och branscher som efterfrågas av landets arbetsgivare.

Är ni utbildningsanordnare och vill ha länkning från vissa yrken?

Vi erbjuder även länkning för utbildningsanordnare, för att göra det tydligare vilka utbildningsvägar som kan leda till ett visst yrke.

Skicka ett mail till [email protected] så tar vi fram ett förslag på hur ni kan skapa förutsättningar för bredare rekryteringsunderlag av rätt kompetens i framtiden!

Vårt innehåll

Innehållet på Framtid.se är i huvudsak skapat av oss, utifrån bästa förmåga. Till vår hjälp har vi använt olika källor som vi anser tillförlitliga, t ex. SCB, Arbetsförmedlingen, olika branschsidor, kontakt med våra besökare som arbetar inom yrket och löpande nyhetsflöde som berör arbetsmarknaden. Förutsättningarna på dagens arbetsmarknad förändras hela tiden och naturligtvis kan informationen i vissa fall behöva en uppdatering.

Framtid.se reserverar sig mot eventuella felaktigheter i det faktabaserade innehållet och vi vill påpeka att det finns många tankar kring vad som är ett yrke och hur det skall beskrivas.

Det finns ett kontaktformulär uppe till höger på varje yrkespresentation som du kan använda om du anser att någon yrkesinformation behöver justeras.

Tack på förhand och hoppas du får nytta av Framtid.se i din karriärplanering!

Vänliga hälsningar, redaktionen
Du når oss på: [email protected]