På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Yrkeshögskola Spela filmen

Yrkeshögskola

Yrkeshögskola är en mycket framgångsrik utbildningform som ofta leder direkt till sysselsättning på arbetsmarknaden. Inom yrkeshögskolan finns totalt 15 utbildningsområden där du kan välja mellan hundratals olika yrken i hela landet och de flesta branscher är represetenterade. Med en yrkeshögskoleutbildning kan du utbilda dig till allt från integrationspedagog till app-utvecklare. YH-utbildningarna är skräddarsydda utifrån näringslivets behov, och många YH-studenter får jobb direkt efter examen.

Yrkeshögskolan, förkortat YH, erbjuder praktik som kallas LIA (lärande i arbete) som en stor del av yrkeshögskoleutbildningen. Många av eleverna får sedan arbete på praktikplatserna. 

För att antas till en yrkeshögskoleutbildning måste du ha förkunskaper motsvarande utbildning på gymnasienivå. På många YH-utbildningar finns det även krav på särskilda förkunskaper.

Yrkeshögskoleutbildningar ger YH-poäng. Ett års studier på heltid ger 200 YH-poäng, och två år på heltid ger 400 YH-poäng. Om yrkeshögskoleutbildningen är ett år kan den avslutas med en yrkeshögskoleexamen, och läser du längre får du en kvalificerad yrkeshögskoleexamen.

YrkeshögskoleGuiden hjälper dig med mer information om Yrkeshögskolan och på yhguiden.se hittar du landets alla YH-utbildningar presenterade.

Branscher


Läs mer om utbildningsformen och hitta utbildningar på www.yhguiden.se