På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Privata utbildningar

Privata utbildningar

Det finns hundratals olika privata utbildningar att söka inom många olika områden.

De kan vara allt ifrån en kortare språkkurs till längre utbildningar inom ledarskap eller en hel yrkesutbildning, t.ex. en frisörutbildning. Privata utbildningar finns inom nästan alla områden och branscher, t.ex. Kropp och Själ, Mat och Dryck, Sjöliv, Silversmide, Konst, Politik, Språk, Excel, Historia, Trafik, Botanik, Inredning, Släktforskning, Jazz och mycket mycket mera!

På de flesta privata utbildningar får du som student själv betala för utbildningsplatsen, de flesta privata utbildningarna ger heller inte rätt till studiemedel från CSN.

Om du är intresserad och vill ansökta till en speciell utbildning som bedrivs av en privat utbildningsanordnare, så ska du vända dig direkt till skolan. 

På samma sätt som innehållet i utbildningen kan variera, så varierar även ansökningstider, utbildningsort, kostnad, samt längden på utbildningen beroende på vilken skola som det gäller.

Några exempel på privata utbildningsanordnare kan t.ex. vara utbildningar på olika Studieförbund: Vuxenskolan, Medborgarskolan, Folkuniversitet eller International hair academy.

Läs mer om vuxen- / yrkesutbildningar här.

Har du en mer specifik fråga?
Ställ din fråga på FrågaSYV.se, studie- och yrkesvägledare svarar på dina frågor direkt på webben.
I dokumentarkivet på FrågaSYV.se hittar du också information om privata utbildningar.