På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Energistrateg

Energistrateg

Energistrateg innebär att du driver det långsiktigt strategiska energiarbetet, leder energieffektiviseringsprojekt och följer upp resultaten samt ansvarar för att verksamhetens energiarbete sker på ett effektivt sätt.

Du arbetar också med omvärldsbevakning inom teknik- och energiområdet. Som energistrateg ingår du ofta i en enhet för hållbar utveckling och har ett nära samarbete med energicontrollern. Energistrateger arbetar tvärfunktionellt med olika avdelningar och samarbetar ofta med externa aktörer.

Utbildning

Högskole- eller yrkeshögskoleutbildning inom energiområdet krävs. Har du erfarenhet av projektledning är det meriterande. För att lyckas i rollen bör du ha goda kunskaper inom el-, värme- och ventilationssystem samt styr- och reglerteknik.

Bra grundutbildning finns på gymnasiets El- och energiprogrammet samt på Teknikprogrammet.

Arbetsplats

Som energistrateg har du en viktig och utvecklingsorienterad yrkesroll med ansvar för att utveckla och förbättra det systematiska energiarbetet på din arbetsplats. Du planerar och genomför företagets eller organisationens övergripande energimål och ofta också separat: energimål per varje fastighet.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

Energistrateg

Arbetsgivare / Ort: Luossavaara-Kiirunavaara AB / KIRUNA
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 23 October (3 dagar kvar)
Publicerad: 2020-10-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Som energistrateg kommer du jobba i en grupp om tre personer och rapportera till avdelningschefen. Rollen innebär att arbeta tillsammans med närmsta kollegorna i projekt, men även att ha sina egna ansvarsområden.

Du kommer utveckla LKABs strategiska klimat -och energiarbete genom att bl.a sammanställa och analysera energidata, utveckla energiledningssystemet och den koncernövergripande energiuppföljningen och sammanställa energiprognoser.

Arbete med att samordna och utveckla LKABs system för koldioxidövervakning enligt EUs handelssystem ES/ETS ingår också i gruppens ansvar. Du kommer även ingå i breda strategiska projekt där energi -och klimat är en del för att bidra med energi -och klimatperspektivet på andra hållbarhetsområden. Ett sådant exempel är arbetet med framtida hållbarhetsmål.

Du kommer arbeta nära kollegor i andra delar av företagets verksamhet och du förväntas kunna företräda LKAB internt och externt.

Stationeringsort är Kiruna eller Malmberget.

Dina kvalifikationer

Som person tycker du att många siffror förgyller din dag och du finner ett nöje i att förvandla siffror till analys. Du har inga problem med att växla mellan detaljer och de breda dragen. Du kan se helheten och omvärldssammanhang och har den analytiska förmågan och talangen för att formulera konkreta förbättringsåtgärder och kvalitativa prognoser. Du är duktig på att förklara komplexa frågor på ett pedagogiskt sätt, och förstå din målgrupp. Du tycker om att bygga relationer och samarbeta med andra, men har inga problem med att driva och slutföra arbetsuppgifter på egen hand.

Är du en lättsam, noggrann och nyfiken person kommer du trivas bra med rollen!

I ditt dagliga arbete försöker du överträffa kundens förväntningar och se vad som behöver göras för att nå långsiktigt satta mål och ambitioner. Du är en lösningsorienterad och pragmatisk person som tycker om att arbeta med både tekniska frågor och analytiska processer.

Vi söker dig som har en högskole-/universitetsexamen inom teknik eller ekonomi och erfarenhet av att arbeta med energifrågor. Vi ser gärna att du har ett intresse för klimat -och hållbarhetsfrågor.

Engagemang, Nytänkande och Ansvar är, oavsett befattning du söker, viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. För vår arbetsgrupp är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser därför fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som du har med dig. Precis som LKAB i övrigt så eftersträvar vi mångfald och en jämn könsfördelning.

Övrigt

Välkommen med din ansökan innehållande CV samt personligt brev senast den 23 oktober 2020.

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden. Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta Avdelningschef Anna Lidbom, tel: 070-3586909 mail: [email protected]

Fackliga företrädare:

Kiruna/Svappavaara

Ingegerd Kyrö för Ledarna, [email protected], 0980-710 50

Sakari Alanko för Unionen, [email protected], 0980-72508

Björn Åström för Akademikerföreningen, [email protected], 0980-62239 Malmberget/Luleå

Unionen Södra - Per Ola Eriksson, 0920-38076

SACO-klubben Södra - Annika Taavoniku, 0970-79532

Ledarna Södra – Christer Olofsson, 0970- 765 84

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 31 miljarder kronor 2019 och har cirka 4 300 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Arbetsgivare
Luossavaara-Kiirunavaara AB
KIIRUNAVAARA
98186 KIRUNA
Hemsida: https://www.lkab.com/sv/karriar/lediga-jobb/lediga-jobb-fran-talentlink/jobbsidor/LKAB03018/
Ansökan
Ansök senast 23 October (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.