Energistrateg

Energistrateg

Energistrateg innebär att du driver det långsiktigt strategiska energiarbetet, leder energieffektiviseringsprojekt och följer upp resultaten samt ansvarar för att verksamhetens energiarbete sker på ett effektivt sätt.

Du arbetar också med omvärldsbevakning inom teknik- och energiområdet. Som energistrateg ingår du ofta i en enhet för hållbar utveckling och har ett nära samarbete med energicontrollern. Energistrateger arbetar tvärfunktionellt med olika avdelningar och samarbetar ofta med externa aktörer.

Utbildning

Högskole- eller yrkeshögskoleutbildning inom energiområdet krävs. Har du erfarenhet av projektledning är det meriterande. För att lyckas i rollen bör du ha goda kunskaper inom el-, värme- och ventilationssystem samt styr- och reglerteknik.

Bra grundutbildning finns på gymnasiets El- och energiprogrammet samt på Teknikprogrammet.

Arbetsplats

Som energistrateg har du en viktig och utvecklingsorienterad yrkesroll med ansvar för att utveckla och förbättra det systematiska energiarbetet på din arbetsplats. Du planerar och genomför företagets eller organisationens övergripande energimål och ofta också separat: energimål per varje fastighet.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  1 Lediga jobb som energistrateg

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.