På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Fastighetsingenjör

Fastighetsingenjör

Att arbeta som fastighetsingenjör innebär ett stort ansvar för drift och underhåll på strategisk nivå. Som fastighetsingenjör ansvarar du för stora projekt som berör fastighetsutveckling på ett företag. Tekniken är en viktig del i arbetet eftersom fastigheter har avancerade tekniska lösningar.

Utbildning

För att kunna få anställning som fastighetsingenjör behöver du eftergymnasial utbildning från högskola/universitet eller från en yrkeshögskola.

Det finns även exempel på att det går att få anställning utan någon eftergymnasial utbildning, men då behöver du istället lång erfarenhet inom fastighetsbranschen.

Grundläggande utbildning finns på flera av gymnasieskolans program.

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som fastighetsingenjör bör du ha även ha ett stort intresse av att arbeta med IT-system och utveckling.

Yrkesfilm

Inspirationsfilm om spännande yrken i teknikbranschen.

Visa mer
Visa mindre

Lediga jobb

Fastighetsingenjör inom energi och VVS

Arbetsgivare / Ort: Skara kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 August (25 dagar kvar)
Publicerad: 2020-06-09
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Om jobbet
Förvaltningen för Service och teknik strävar efter att vara den självklara samarbetspartnern för de som bor och verkar i Skara och Götene kommun. Vi ansvarar för lokalvård, kost, fastigheter, gator och parker. Fastighet ansvarar för både Skara och Götenes kommuns fastighetsinnehav samt förvaltning av byggnadsbeståndet vilket omfattar bland annat skolor, förskolor, idrottsanläggningar samt kommunala förvaltningsbyggnader totalt ca 170 000 kvm lokalyta Beskrivning Fastighet är en del av avdelningen fastighetsservice, där förutom fastighet även lokalvården ingår. Fastighet består av tre enhetschefer och totalt 38 medarbetare. Du kommer som fastighetsingenjör ingå i projektenheten som är ett arbetslag med åtta medarbetare. Arbetsuppgifter Arbetet innebär varierande uppgifter med huvudmål att effektivisera energianvändningen i kommunens fastigheter. Det kan bland annat innebära att sammanställa energianvändningen, planera och genomföra konkreta energieffektiviseringsprocesser  samt hålla sig uppdaterad om regelverk och bidragsmöjligheter inom området. I arbetet ingår även att arbeta med planerade underhålls- och investeringsprojekt, delta som sakkunnig i fastighetsprojekt. I rollen ingår också projektadministration samt att vara stöd till övriga fastighetsavdelningen inom energi och VVS-frågor, myndighetskontakter och energioptimeringar. I arbetet förekommer även kundkontakter med såväl kommunala förvaltningar samt även externa kunder och leverantörer. Kvalifikationer För att lyckas i rollen behöver du Eftergymnasial utbildning inom energi, VVS, fastighetsdrift eller motsvarande God datakunskap Meriterande är om du har specialkunskaper inom energiområdet och erfarenhet från byggprojekt God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift B- körkort är ett krav Vem är du? Genom samarbete, nytänkande och ett stort servicefokus vill du vara med och utveckla Skara kommun till att bli en bättre stad att bo, leva och verka i. Vi ser även att du har viljan att ta egna initiativ, är drivande samt utför arbetet på ett noggrant sätt. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper Villkor Anställningen är en tillsvidare anställning  Urval och intervjuer kan ske  löpande under ansökningstiden och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdagen , så vänta inte med din ansökan.  Skara, vår anrika landsbygdsstad, är formad av sin tusenåriga historia och gröna framtidstro och har ett perfekt geografiskt läge mellan Vänern och Vättern. Här finns ett rikt näringsliv, kulturutbud och ett aktivt föreningsliv. Skara kommuns medarbetare levererar varje dag Sveriges viktigaste jobb; vi ger våra äldre en hjälpande hand, vi lär barn att läsa och formar hållbara miljöer. Vi är med och skapar svensk välfärd helt enkelt! Sök gärna mer information om Skara kommun på www.skara.se . Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Vi tar enbart emot ansökningar digitalt via vårt rekryteringsprogram Varbi. Använd knappen längst ned i annonsen.
Arbetsgivare
Skara kommun
Ansökan
Ansök senast 31 August (25 dagar kvar)

Ansök här
Visa mer


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.