På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Fastighetsingenjör
Spela filmen

Fastighetsingenjör

Som fastighetsingenjör kan du även ha yrkestitlar som till exempel Driftingenjör, Teknisk förvaltare, Driftledare eller Underhållsingenjör.

Som fastighetsingenjör har du ett övergripande och strategiskt ansvar för drift och underhåll i en eller flera fastigheter. Då fastighetsbranschen är en av Sveriges mest spännande, teknikintensiva och framgångsrika branscher drivs utvecklingen kring digitalisering, energieffektivisering och smarta lösningar framåt i snabb takt. Det gör yrket som fastighetsingenjör till en kreativ utmaning för dig som tänker framåt, gillar innovativ teknik och att lösa problem.

Som fastighetsingenjör är du en teknisk specialist. Du ansvarar för optimering, drift och underhåll av fastighetens tekniska system för att säkra krav på exempelvis driftsekonomi, energiprestanda och energieffektivisering.

I rollen leder du tekniska utvecklingsprojekt och har budgetansvar för dessa. Fastighetsingenjören ansvarar också för kvalificerade upphandlingar och har ibland en ledarroll med personalansvar. I rollen kan du aktivt påverka och förbättra vardagen för andra samtidigt som du medverkar till ett hållbart samhällsbyggande.

Utbildning

För att kunna få anställning som fastighetsingenjör behöver du eftergymnasial utbildning från högskola/universitet eller från en yrkeshögskola. Du kan gå en 2,5-årig yrkeshögskoleutbildning till fastighetsingenjör. I utbildningen ingår LIA (lärande i arbete) som ger studenterna chansen att få erfarenhet och kunskap som ofta leder till jobb direkt efter avslutad utbildning.

Grundläggande utbildning finns på flera av gymnasieskolans program.

Framtidsutsikter

Den tekniska utvecklingen inom fastighetsbranschen sker snabbt med ökad digitalisering som resultat. Det råder stor efterfrågan på utbildade fastighetsingenjörer, varför man har goda chanser att få arbete efter avslutad utbildning.

I rollen är det vanligt med bra arbetsvillkor och en god löneutveckling. Genom att validera din kompetens och erfarenhet via FAVAL kan du få ett yrkescertifikat som fastighetsingenjör.

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som fastighetsingenjör bör du ha ett stort intresse för teknik, IT och digitalisering, vara kreativ, problemlösande, strategisk, ha lätt för att se sammanhang och hur olika faktorer samverkar, vara noggrann och ha stor servicekänsla, ha lätt för att arbeta tillsammans med andra samt ha förmåga att leda och driva projekt.

Yrkesfilm

Inspirationsfilm om spännande yrken i teknikbranschen.

Visa mer
Visa mindre

44 Lediga jobb

Fastighetsingenjör med inriktning mot energi

Arbetsgivare / Ort: Tingsryds kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Fastighetsingenjör

Om jobbet
Tingsrydsbostäder är ett kommunalägt bostadsföretag som äger och förvaltar lägenheter och lokaler i hela Tingsryds kommun. Företaget förvaltar även kommunens fastigheter såsom servicehus, skolor, förskolor och idrottshallar. Vi söker nu en fastighetsingenjör med inriktning mot energi, VVS, ventilation samt styr och regler som kan arbeta med såväl våra bostäder som med kommunens förvaltningslokaler. ARBETSUPPGIFTER Du är en resurs i såväl löpande som strategiska frågor gällande energi, VVS, ventilation samt styr och regler. Du kommer delta i projekt som gäller om- och tillbyggnationer, underhållsprojekt och reinvesteringsprojekt som sakkunnig. Du kommer ha en betydande roll i både budget- som uppföljningsarbetet och uppföljning av media- och energiförbrukning. Du bevakar och följer upp att myndighetskrav följs. Du kommer ansvara för att myndighetsbesiktningar som t.ex. OVK genomförs och åtgärdas. Du kommer arbeta med både konstruktion av nya VVS-system som underhåll och utveckling av redan befintliga VVS-system. Du ansvarar även för passer - och bokningssystem. Din bakgrund och din intresseinriktning gör att det finns möjligheter att även inbegripa andra arbetsuppgifter/områden än ovanstående i aktuell tjänst om önskemål finns. KVALIFIKATIONER Din utbildningsbakgrund är t.ex. VVS- eller energiingenjör, fastighetsingenjör med inriktning mot VSS/energi och ventilation eller motsvarande. Du är duktig på att identifiera problemområden och driva utvecklingen framåt på VVS/energisidan framför allt mot ventilation samt styr och regler. Du har en förmåga att kunna se olika alternativ och lösningar kombinerat med ett kostnadseffektivt synsätt. Som person är du engagerad, uthållig och prestigelös. Du är serviceinriktad, flexibel och ser till helheten samtidigt som du trivs med att jobba tillsammans med andra. Körkort erfordras. Välkommen med din ansökan! ÖVRIGT Vill du veta mer ring VD/projektchef Victoria Magnesson 0477-441 80, 070-324 41 80. Välkommen med din ansökan med meritförteckning, referenser och löneanspråk till Tingsrydsbostäder AB, Box 140, 362 22 Tingsryd senast 2021-09-25. E-post; [email protected]
Arbetsgivare
Tingsryds kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Tranpenad rekryterar fastighetsingenjör till IAC Group

Arbetsgivare / Ort: Tranpenad Bemanning i Stockholm AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Fastighetsingenjör

Om jobbet
Headquartered in Luxembourg, International Automotive Components (IAC) Group is a leading global supplier of automotive components and systems, including instrument panels, console systems, door panels, headliners and overhead systems to automakers around the world. The company’s 2017 sales were $4.4 billion. IAC Group operates more than 50 manufacturing facilities in 16 countries. The company has more than 60 total locations in 19 countries, including 18 design, technical and commercial centers, and employs more than 22,000 people globally. For more information, visit www.iacgroup.com. OM TJÄNSTEN Tranpenad rekryterar en Fastighetsingenjör till IAC Group i Färgelanda. Arbetsuppgifter: Att via vårt datoriserade underhållssystem, Idhammar CMMS, driva: Underhåll och installation inom VVS-området Underhåll av kylmaskineri och köldbärarsystem Underhåll av sprinkleranläggning Underhåll av brandlarmanläggning Underhåll av HVAC-anläggning Underhåll av allt inom fastighetens anläggningar, såsom vatten, avlopp, takarbeten, dörrar, portar, ytterbelysning, tele och IT-nät m.m. Yttre underhåll av fabrikens grönytor, renhållning av parkeringar och logistikytor samt vintertid is och snöröjning med viss jourtid. Arbeta i vårt interna system för uppföljning av t.ex. TIA Till din hjälp kommer du ha: - En dedikerad Fastighetselektriker - En dedikerad Fastighetstekniker - Servicetekniker från externa företag som vi har serviceavtal med. Du förväntas att självständigt kunna kommunicera med externa entreprenörer, samt leda ditt team i det dagliga arbetet. Utbildning, erfarenhet - Kravprofil: - Erfarenhet av arbetsledning - Yrkesteknisk utbildning - Självgående - Kommunikativ och flexibel - Goda kunskaper i Microsoft Office. Främst Word och Excel. - Meriterande erfarenheter; Ventilation, VVS-arbete. ÖVRIGA VILLKOR Arbetstiden är förlagd dagtid + jour. Marknadsmässig lön. ANSÖKAN Skicka in din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande. Vid frågor om tjänsten kontakta Daniel Lennartsson, 076-867 45 80
Arbetsgivare
Tranpenad Bemanning i Stockholm AB
Hemsida: http://tranpenad.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Underhållsingenjör affärsområde Värme

Arbetsgivare / Ort: Sala-Heby Energi AB / SALA
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Drift- och underhållsingenjör
  • anläggning

Om jobbet

Om tjänsten

På grund av våra stora investeringar och omfattande omvärldskrav inom miljö, kvalitet och säkerhet söker vi på Sala-Heby Energi AB en positiv och självgående underhållsingenjör till affärsområdet Värme. Placering i Sala på Silververket.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Underhållsingenjör ingår du i driftledningen inom Värme och det är du som leder utvecklingen i förändringen av vårat arbetssätt med underhåll. Du arbetar både självständigt och i tätt samarbete med kollegor och entreprenörer för att vårt strategiska, förebyggande och reaktiva underhåll utförs kostnadseffektivt och strukturerat på våra produktionsanläggningar och dess distributionsnät. Du har ett ekonomiskt ansvar med avseende på affärsområdets underhållsbudget och de utvecklingsprojekt som du driver.

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet av ledarskap, underhållsarbete och att driva förbättringsprojekt. Meriterande är erfarenhet av att ansvara för en kostnadsbudget. Vi ser gärna att du har en ingenjörsutbildning med teknisk inriktning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du känner dig trygg i rollen och vill ha ett varierat arbete där du får både utföra egna underhållsjobb men också leda andra i utförandet. Meriterande är om du har erfarenhet från energiproduktion, processindustri eller liknande. B-körkort är ett krav.

Du har en positiv grundsyn och förmåga att samarbeta såväl internt som externt med kunder och entreprenörer. Som person är du engagerad, har en god självinsikt och uthållighet. Du har lätt för att skapa förtroende, samarbete och relationer. Du har förmågan att ta tillvara på och utveckla medarbetarnas kompetens och drivkraft. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vidare är du strukturerad och organiserad och tar lätt till dig information som gör att du kommer till beslut.

Vilka är vi?

Sala-Heby Energi är en energikoncern ägd av Sala och Heby kommuner med ett tydligt uppdrag och drivkraft mot ett hållbart samhälle. Vi verkar i huvudsak i Sala och Heby kommuner med verksamheter inom elhandel, fjärrvärme, elnät och energieffektivisering. Vi är Den lokala kraften och erbjuder lokala kunder ett förnybart alternativ. Vi arbetar för att skapa möjligheter och att vårt arbete gör skillnad.

Sala Heby Energi är en arbetsgivare som värnar lika mycket om dig som medarbetare som våra kunder. Vår frisknärvaro är hög och vi månar mycket om trivseln på jobbet. För vårt arbete har vi erhållit en guldmedalj i kundbemötande från våra kunder.

  • SHE ägs av Sala och Heby kommuner.
  • Vi är ca.60 anställda fördelade på 3 bolag.
  • Vår affärsidé är att vara en långsiktig modern hållbar energikoncern inom i huvudsak Sala och Heby kommuner.
  • I vår egen verksamhet är vi 100% fossilfria.
  • Vår omsättning uppgår till ca.300 mkr.

Låter det intressant?

Vill du bli en av oss är du varmt välkommen med din ansökan senast den 26 september 2021.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till

anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut. Du skickar din ansökan till Affärsområdeschef Värme. För mer information om tjänsten kontakta:

Övrigt

Till rekryterings- och annonsföretag: Vi har redan valt våra samarbetspartners i samband med denna annons.

Arbetsgivare
Sala-Heby Energi AB
LÅNGGATAN 9
73321 SALA
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Tranpenad rekryterar fastighetsingenjör till IAC Group

Arbetsgivare / Ort: Tranpenad Bemanning i Stockholm AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Fastighetsingenjör

Om jobbet
Headquartered in Luxembourg, International Automotive Components (IAC) Group is a leading global supplier of automotive components and systems, including instrument panels, console systems, door panels, headliners and overhead systems to automakers around the world. The company’s 2017 sales were $4.4 billion. IAC Group operates more than 50 manufacturing facilities in 16 countries. The company has more than 60 total locations in 19 countries, including 18 design, technical and commercial centers, and employs more than 22,000 people globally. For more information, visit www.iacgroup.com. OM TJÄNSTEN Tranpenad rekryterar en Fastighetsingenjör till IAC Group i Färgelanda. Arbetsuppgifter: Att via vårt datoriserade underhållssystem, Idhammar CMMS, driva: Underhåll och installation inom VVS-området Underhåll av kylmaskineri och köldbärarsystem Underhåll av sprinkleranläggning Underhåll av brandlarmanläggning Underhåll av HVAC-anläggning Underhåll av allt inom fastighetens anläggningar, såsom vatten, avlopp, takarbeten, dörrar, portar, ytterbelysning, tele och IT-nät m.m. Yttre underhåll av fabrikens grönytor, renhållning av parkeringar och logistikytor samt vintertid is och snöröjning med viss jourtid. Arbeta i vårt interna system för uppföljning av t.ex. TIA Till din hjälp kommer du ha: - En dedikerad Fastighetselektriker - En dedikerad Fastighetstekniker - Servicetekniker från externa företag som vi har serviceavtal med. Du förväntas att självständigt kunna kommunicera med externa entreprenörer, samt leda ditt team i det dagliga arbetet. Utbildning, erfarenhet - Kravprofil: - Erfarenhet av arbetsledning - Yrkesteknisk utbildning - Självgående - Kommunikativ och flexibel - Goda kunskaper i Microsoft Office. Främst Word och Excel. - Meriterande erfarenheter; Ventilation, VVS-arbete. ÖVRIGA VILLKOR Arbetstiden är förlagd dagtid + jour. Marknadsmässig lön. ANSÖKAN Skicka in din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande. Vid frågor om tjänsten kontakta Daniel Lennartsson, 076-867 45 80
Arbetsgivare
Tranpenad Bemanning i Stockholm AB
Hemsida: http://tranpenad.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Underhållsingenjör - Vattenfall Värme i Motala

Arbetsgivare / Ort: Vattenfall AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Tillsammans ska vi jobba mot en fossilfri framtid, var med på resan som vår nya Underhållsingenjör i Motala

Vattenfall Heat är en europeisk leverantör av el och värme vars verksamhet är central i Vattenfalls arbete med att möjliggöra ett fossilfritt liv inom en generation. Vi är drygt fyra tusen anställda som levererar fjärrvärme, fjärrkyla och ånga i fyra länder med vårt svenska huvudkontor i Solna. I Sverige levererar vi fjärrvärme, fjärrkyla och ånga till industrier, kommunal verksamhet, fastighetsägare och villakunder i femton kommuner. Vi söker nu en Underhållsingenjör till vår verksamhet i Motala


Det här är vi, dina nya kollegor

I Motala: blivande underhållsansvarig, driftpersonal, anläggningschef, distributionspersonal, arbetsmiljöingenjör. Experter och chefer i hela Vattenfall Värme Sverige.


Om rollen

Vi erbjuder dig en spännande roll som underhållsingenjör.

Du kommer att arbeta med att säkra nödvändiga underhållsåtgärder och tekniska lösningar både på lång och kort sikt. Säkerhet och tillgänglighet är i fokus. Du kommer vidare att jobba i projekt, med förebyggande respektive avhjälpande underhåll samt med revisionsplanering.

Du kommer att vara delaktig i upphandlingar avseende serviceavtal samt driva eller delta i investeringsprojekt som tekniskt ombud alternativt som kravställare i projekt. Rollen omfattar även att lämna visst underlag för anläggningarnas årliga underhållskostnader samt för investeringsbehov avseende modernisering, utveckling och uppgraderingar. Arbetet är omväxlande där du arbetar halva tiden administrativt och halva tiden ute på anläggningarna med felsökning, besiktningar och kontroller samt kontakt med entreprenörer.


Din profil

Vi söker dig som har en högskoleingenjörsutbildning eller ha förvärvat motsvarande kunskaper. Din gedigna arbetserfarenhet och varierande bredd ser vi som en tillgång som kan väga upp en mer formell utbildning. Du ska ha flera års erfarenhet av underhåll inom liknande industri med förbränningsteknik, tryck och energi.

Du har god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift i svenska och engelska.

Kompetens inom SAP PM/MM är meriterande. Övriga underhållsystem som TM-Master, Amos, IFS, Consultas m.m. ger dig även en bra grund för att vara med och utveckla vår framtid inom SAP.

Som person behöver du vara flexibel när det krävs. Du tycker om att ta egna initiativ och uppskattar ett gott samarbete. Dialog är ett ledord i vardagen. Tjänsten kräver även att du har ett strukturerat arbetssätt för att upprätthålla en säker anläggning med god arbetsmiljö. Vi söker dig som vill ha ett stimulerande arbete där du själv kan styra din arbetsdag med variation mellan administrativt och fysiskt arbete på plats ute i fält. B-körkort är ett krav.


Vad kan vi erbjuda dig?

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi ett omväxlande arbete. Du kommer att ingå i ett engagerat och motiverat team som står inför spännande utmaningar. Vi erbjuder attraktiva personalförmåner


Placering: Motala


Nyfiken? Så här får du veta mer!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Berit Sanded telefon 0703295121. I den här rekryteringen samarbetar vi med Randstad. För mer information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Kristina Karlsson 070-577 34 61. Fackliga representanter är Kalle Almqvist, Akademikerna, Kjell Karlsson, Ledarna, Göran H. Karbin, SEKO och Patrik Nenzén, Unionen. Du når dem via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.


Varmt välkommen med din ansökan! Skicka med ett CV och ett personligt brev, sista ansökningsdatum är 26 september 2021.


Obs! Vi tar inte emot ansökningar via mail. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Vattenfall AB
Ansökan
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.