På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Fastighetsförvaltare
Spela filmen

Fastighetsförvaltare

Fastighetsförvaltare som ofta kallas också för lokalförvaltare, sköter förvaltningen av byggnader och tillhörande markområden. De planerar underhåll till exempel reparationer av olika slag och kan även vara ansvariga för fastighetens ekonomi.

I arbetet ingår att ha kontakter med hyresgäster, driftspersonal och entreprenörer.

Som fastighetsförvaltare har du ett övergripande ansvar för att utveckla, bevara och förbättra en eller flera fastigheter.

I rollen ingår ofta ett personalansvar för de fastighetsskötare, -värdar och -tekniker som arbetar i fastigheterna. Det är också du som sköter upphandlingar samt förhandlar och skriver avtal.

Målsättningen i arbetet är bland annat att de kunder och hyresgäster som bor eller arbetar i fastigheterna trivs, att viktiga funktioner i fastigheterna fungerar, att löpande underhållsarbete utförs samt att ekonomin utvecklas enligt plan. Arbetet är omväxlande och flexibelt varför det kräver en bred kompetens.

Som fastighetsförvaltare får du möjlighet att leda och styra arbetet i och omkring de fastigheter du sköter samt planera och driva utvecklingsprojekt av olika slag. Arbetet är också socialt och serviceinriktat då man har mycket kontakt med både medarbetare och hyresgäster. I rollen kan du aktivt påverka och förbättra vardagen för andra samtidigt som du medverkar till ett hållbart samhällsbyggande.

Inom fastighetsbranschen finns också yrkesrollen teknisk förvaltare. Man har då ett övergripande ansvar för de tekniska systemen som finns i fastigheterna och utvecklingsprojekt kopplade till dessa. Rollen kräver tung teknisk kompetens och förståelse för tekniska driftsystem, innovativ teknologi och moderna energikällor.

Fastighetsförvaltares arbete kan se mycket olika ut beroende på vilken typ av fastighet de är ansvariga för och på fastighetens storlek. De kan vara specialiserade på vissa delar av fastighetsförvaltningen eller ha ett övergripande ansvar.

Fastighetsförvaltarens arbetsuppgifter kan delas upp i två huvudgrupper: teknisk förvaltning och ekonomisk förvaltning.

Med teknisk förvaltning menas planering av och ansvar för reparationer och underhåll, entreprenadupphandling, tillsyn av anläggningar, uppvärmning samt att städning och trädgårdsarbete sköts. Tekniska fastighetsförvaltare är ofta arbetsledare för driftspersonal, till exempel fastighetsskötare, som utför de olika praktiska sysslorna.

Med ekonomisk förvaltning menas ansvar för budget och budgetuppföljning. Ekonomiska fastighetsförvaltare förhandlar om lokalhyror och skriver hyreskontrakt. De kan också ha ansvar för bokföring och skattefrågor med mera. Det är en fördel om man är intresserad och kunnig i teknik, ekonomi och arbetsledning.

Utbildning

Beroende på typ av arbetsuppgifter och grad av ansvar, krävs olika kompetenser. Med tanke på att arbetsuppgifterna hela tiden breddas och blir mer krävande kan det vara lämpligt med en högskoleutbildning i teknik eller ekonomi, gärna i kombination.

Lämpliga utbildningar kan även finnas inom Yrkeshögskolan. Du kan till exempel gå en 2,5-årig yrkeshögskoleutbildning till fastighetsförvaltare. Du kan också läsa en utbildning till teknisk förvaltare. I båda utbildningarna ingår LIA (lärande i arbete) som ger dig chansen att få erfarenhet och kunskap som ofta leder till jobb direkt efter avslutad utbildning.

Bra grundläggande utbildning finns bland annat på gymnasieskolans VVS- och fastighetsprogrammet eller Bygg- och anläggningsprogrammet.

Framtidsutsikter

Det råder stor efterfrågan på utbildade fastighetsförvaltare, varför man har goda chanser att få arbete efter avslutad utbildning. I rollen är det också vanligt med bra arbetsvillkor och en god löneutveckling. Genom att validera din kompetens och erfarenhet via FAVAL kan du få ett yrkescertifikat som fastighetsförvaltare.

Personliga egenskaper

Som fastighetsförvaltare behöver du ha ett stort intresse för ekonomi och affärsutveckling, ha förmåga att leda och engagera andra, kunna planera och driva projekt, ha en stark servicekänsla, vara noggrann och kvalitetsmedveten, kunna växla mellan helhetsperspektiv och detaljnivå samt ha förmåga att bygga och bibehålla relationer.

Övrigt

Renovräkning - vräkning av hyresgäster som inte har råd att betala den höjda hyran efter en bostadsrenovering.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

89 Lediga jobb

Kommersiell Affärsförvaltare för konsultuppdrag på heltid!

Arbetsgivare / Ort: Devotum AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-29
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Fastighetsförvaltare

Om jobbet
Vi söker nu en senior affärsförvaltare med gedigen erfarenhet från fastighetsbranschen för ett konsultuppdrag hos vår kund inom infrastruktur. Uppdraget är på heltid och förväntas starta den 15 maj 2021 och pågå t.o.m. 31 maj 2022. Om uppdraget Din främsta uppgift som konsult kommer vara att arbeta med avtalsförvaltning samt övriga förekommande administrativa uppgifter inom avtalsförvaltning. Mycket av arbetet är i dagsläget relaterat till pågående pandemi. Tillsammans med sju kollegor inom sektion fastighet utgör du navet i arbetet med förvaltning av kommersiella hyresavtal och kontakter med hyresgäster. Dina främsta arbetsuppgifter innebär: - Att upprätta olika slags avtal i systemet Fastnet - Att ha löpande kontakt med hyresgäster - Att följa fastlagda rutiner för pågående processer i gruppen, i dagsläget delvis pandemi relaterade - Utföra löpande uppgifter inom avtalsförvaltning Om dig Vi söker dig som är kundorienterad, effektiv och har flera års erfarenhet från kommersiell fastighetsförvaltning. Vi ser gärna att du har kunskap av fastighetssystemet Property Management, Fastnet. För att vara framgångsrik i denna konsultroll krävs det att du har ett intresse för kommersiell handel i kombination med lyhördhet för verksamhetens behov. Du har tidigare väl dokumenterad erfarenhet från att ha arbetat med administration inom fastighetsbranschen. Det är en fördel om du har erfarenhet av hyresadministration. Som person ser vi att du är positiv, noggrann och kommunikativ och kan leverera under högt tryck. Du har ett intresse för att bidra till löpande verksamhetsutveckling och effektivare arbetssätt. Vidare trivs du med dokumentation och kan på ett enkelt sätt förmedla ditt budskap till organisationen. Ansökan Låter uppdraget intressant? Skicka in din ansökan snarast då urvalsarbetet och intervjuer kommer ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Du ansöker enkelt genom att skicka in ditt CV samt svara på några frågor. De kandidater som bäst matchar rollen kommer telefonintervjuas och sedan bli kallade till en intervju hos oss på Devotum. Nästa steg är en intervju hos vår kund. Har du några frågor om uppdraget är du välkommen att höra av dig till Lina Widevall på 070-4993800. Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Devotum AB
Hemsida: http://www.devotum.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Erfaren fastighetsförvaltare sökes för uppdrag till Höör!

Arbetsgivare / Ort: Poolia Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Fastighetsförvaltare

Om jobbet
Om tjänsten Vi söker nu en erfaren fastighetsförvaltare för uppdrag till vår kund i Höör. Uppdraget är med start omgående och förväntas pågå i 6 månader. Låter detta intressant? Skicka in din ansökan redan idag, urval och intervju hålls löpande. Dina arbetsuppgifter i huvudsak I denna roll kommer du att: - Ansvara för allt kring planerade och budgeterade projekt - både bostäder och kommunens verksamhetslokal - Underhållsplan och investeringsplan - Kontroll av beställningar - Uppföljning av löpande underhållsprojekt - Ansvara kring arbetet för lokalvårdare och fastighetsskötare - Ansvara för att systemet är uppdaterat och att åtgärder är inlagda korrekt – systemet som används är INCIT Xpand Till din hjälp har du en fastighetschef och projektledare. Arbetet är förlagt kontorstid, måndag till fredag med placering i Höör. Vem är du? Du har en eftergymnasial utbildning inom relevant område samt mycket god erfarenhet av arbete som fastighetsförvaltare. Du kommer snabbt in i detta uppdrag och kan axla rollen relativt omgående självständigt. Som person har du lätt för samarbete och skapa kontakt, har förmågan att se helheten kring verksamheten, är prestigelös och hög servicenivå är en självklarhet för dig! Du talar och skriver flytande svenska och engelska.
Arbetsgivare
Poolia Sverige AB
Hemsida: http://www.poolia.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Erfaren fastighetsförvaltare sökes för uppdrag till Höör!

Arbetsgivare / Ort: Poolia Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Fastighetsförvaltare

Om jobbet
Om tjänsten Vi söker nu en erfaren fastighetsförvaltare för uppdrag till vår kund i Höör. Uppdraget är med start omgående och förväntas pågå i 6 månader. Låter detta intressant? Skicka in din ansökan redan idag, urval och intervju hålls löpande. Dina arbetsuppgifter i huvudsak I denna roll kommer du att: - Ansvara för allt kring planerade och budgeterade projekt - både bostäder och kommunens verksamhetslokal - Underhållsplan och investeringsplan - Kontroll av beställningar - Uppföljning av löpande underhållsprojekt - Ansvara kring arbetet för lokalvårdare och fastighetsskötare - Ansvara för att systemet är uppdaterat och att åtgärder är inlagda korrekt – systemet som används är INCIT Xpand Till din hjälp har du en fastighetschef och projektledare. Arbetet är förlagt kontorstid, måndag till fredag med placering i Höör. Vem är du? Du har en eftergymnasial utbildning inom relevant område samt mycket god erfarenhet av arbete som fastighetsförvaltare. Du kommer snabbt in i detta uppdrag och kan axla rollen relativt omgående självständigt. Som person har du lätt för samarbete och skapa kontakt, har förmågan att se helheten kring verksamheten, är prestigelös och hög servicenivå är en självklarhet för dig! Du talar och skriver flytande svenska och engelska.
Arbetsgivare
Poolia Sverige AB
Hemsida: http://www.poolia.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Tjänst

Arbetsgivare / Ort: Statens Fastighetsverk
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 12 May (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-04-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Fastighetsförvaltare

Om jobbet
Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland regeringsbyggnader, domstolar, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt.  SFV Karlsborg förvaltar bland annat byggnader och anläggningar så som Karlsborgs fästning, Vadstena slott, Linköpings slott, residensen i Jönköping, Mariestad och Karlstad samt bostäder och lokaler. Våra fastigheter erbjuder oss ett varierat arbete i spännande kulturhistoriska miljöer.Besöksmålsarbete och -utveckling bedrivs på flertalet av våra anläggningar.   Fastighetsområdets kontor är placerat i Karlsborg och består av elva medarbetare, fastighetschef, fyra tekniska förvaltare-underhåll, två tekniska förvaltare-drift, två fastighetsförvaltare, en ekonomiansvarig samt en förvaltningsassistent. Fastighetsområdet har idag köpt drift. Nu behöver vi förstärka vår grupp med en teknisk förvaltare Din roll  I rollen som teknisk förvaltare ansvarar du för underhålls- och investeringsprojekt samt hyresgästanpassningar. Du arbetar långsiktigt och affärsmässigt med projekt av mycket varierande art och kommer även själv att leda projekt. I ditt ansvar ligger att budgetera, planera, upphandla, samordna, byggleda och följa upp projekten. I din roll ingår också att avropa tjänster enligt lagen om offentlig upphandling. Naturligtvis samarbetar du även med förvaltningsområdets övriga personal. En viktig del är också att vårda våra kundrelationer samt vara en länk mellan hyresgäst, brukare, extern driftorganisation, övriga förvaltningen och externa/interna projektledare. Byggnaderna är till större del byggnader med stora kulturhistoriska värden, vilket kräver en noggrann och varsam hantering för att bevaras inför framtiden. Underhållsåtgärder görs ofta i nära samarbete med antikvarisk kompetens. Modern funktionalitet, komfort och teknik är också en viktig del. Vi arbetar ständigt med energieffektivisering, långsiktig hållbarhet och tekniska förbättringar. Vidare kommer du att delta i verksamhetsplanering och budgetarbete. Du ansvarar också för att arbeta i verksamheten med uppställda mål avseende t ex god miljö, kvalitet, kulturarvsfrågor och nöjd kund. Du rapporterar till fastighetschefen. Då flertalet av våra fastigheter är geografiskt spridda är resor en betydande del av tjänsten. Din profil  Vi söker dig med högskoleutbildning eller KY-utbildning med inriktning mot bygg/fastighet alternativt har du förvärvat liknande kunskaper genom praktisk erfarenhet inom området. Det är meriterande om har erfarenhet av att driva och leda projekt. Du har kunskaper inom upphandling, projektledning, byggnadsteknik, entreprenadjuridik samt ekonomi. Erfarenhet att ha arbetat med kulturhistoriska byggnader är meriterande. Goda datakunskaper är en förutsättning för tjänsten. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du strukturerad, affärsmässig och har ett helhetsperspektiv och ett kundorienterat arbetssätt. Du har ett eget driv och är resultatorienterad och är också prestigelös och bra på att samarbeta. B-körkort är ett krav då det blir en del resor i tjänsten. Mer information  SFV tillämpar normalt provanställning.  Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se.   Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi är stolta över att vara statsanställda och få bidra till en positiv samhällsutveckling.  Sista ansökningsdag är 2021-05-12 och vi ser fram emot din ansökan och CV. Välkommen till oss! 
Arbetsgivare
Statens Fastighetsverk
Hemsida: http://www.statensfastighetsverk.se/
Ansökan
Ansök senast 12 May (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Är du vår nästa fastighetstekniker?

Arbetsgivare / Ort: Randstad AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 12 May (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-05-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Arbetsbeskrivning

 Vill du arbeta som fastighetstekniker? Tycker du om att lösa tekniska  problem? Är du dessutom en teamspelare med driv och engagemang, då kanske du är den vi söker.  Arbetarebostadsfonden söker en fastighetstekniker gärna med erfarenhet från hantering av fukt-vattenskador.

Tjänsten innebär att du är ansvarig för den dagliga tillsynen och skötseln av fastigheter.  Du ansvarar för fukt-vattenskador, felavhjälpande underhåll, följer upp media förbrukningen och utför driftoptimerande åtgärder. Merparten av arbetet sker i Västerort/Kungsholmen/ Söderort.

Som fastighetstekniker hos Arbetarebostadsfonden ingår du i Fastighetsförvaltningen och du rapporterar till ansvarig driftchef. 
I tjänsten erbjuds du att ta del av interna och externa utbildningar för att utveckla din kompetens. 

Förvaltningen har som ambition att vara en kvalificerad teknisk förvaltning i toppklass och vi hoppas du vill vara med och bidra till den målsättningen. 

Ansvarsområden

I rollen ansvarar du för utredning och återställning av fukt och vattenskador. Du stöttar organisationen i drifttekniska frågor och ansvarar för drift och skötsel av ventilations- och värmesystem, styr- och reglerteknik och övrig fastighetsrelaterad teknik. Du uppmuntras att komma med egna förslag och idéer på åtgärder och det finns goda möjligheter att kunna vara med och utveckla rollen och dess arbetsuppgifter. 
 
Exempel på arbetsuppgifter:
 • Daglig hantering av vattenskador från utredning till återställning.
 • Tillse att regelbundna ronder utförs och att rutiner för detta följs.
 • Följa upp värme-el-och vattenförbrukning.
 • I samråd med chef fungera som beställarfunktion av mindre underhållsåtgärder av ventilations- och värmesystem.
 • Tillsyn, skötsel och mindre felavhjälpande underhåll av tekniska system.
 • Daglig kommunikation med hyresgäster, verksamhet, medarbetare och leverantörer.

Arbetstider

Heltidstjänst, tillsvidareanställning, provanställning 6 månader tillämpas. Arbetstid. 36,75 h/vecka, 

Kvalifikationer

 Kvalifikationer och personliga egenskaper:
Vi söker dig som är öppen och utåtriktad och som letar efter ett serviceinriktat arbete med både interna och externa kontakter vilket kräver att du är såväl flexibel som kommunikativ. Du har goda datakunskaper och uttrycker dig väl i tal och skrift. Du är en person som trivs med att arbeta i en mindre organisation. Kunskaper och erfarenhet från att arbeta som fastighetstekniker är ett stort plus.

Krav:
 • God förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska.
 • God datavana.
 • B-körkort.
 •  Ett par års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • Driftteknikerutbildning, alternativt likvärdig kompetens förvärvad på annat sätt..
Meriterande:
 • Erfarenhet av arbete med tekniska frågor inom VVS.
 • Arbetserfarenhet som rörmontör.
 • Erfarenhet som drifttekniker eller fukttekniker.
 • Kunskaper i flera språk.
 • Erfarenhet av styr- och reglerteknik.

För den här tjänsten söker vi dig som är noggrann, analytisk och gillar att jobba med problemlösning. Du är självgående med driv att vilja utvecklas och har en förmåga att planera och driva arbetet framåt. Du förstår vikten av att vara serviceinriktad och kunna samarbeta och samverka med andra. 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad. Välkommen att ansöka via www.randstad.se 
Urval och intervjuer sker löpande men senast den 2021-05-12 vill vi ha din ansökan. Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta [email protected]

Om företaget

Arbetarebostadsfonden är Sveriges äldsta bostadsstiftelse. Vi äger och förvaltar 1565  bostadslägenheter och ca 10 000 kvm lokalyta samt garage och parkeringsplatser i Stockholm.
Vårt uppdrag är att uppföra och förvalta goda bostäder åt främst arbetare eller därmed jämställda boende i Stockholm. Alla lägenheter förmedlas via Bostadsförmedlingen i Stockholm. Vi är medlemmar i Sveriges Allmännytta (fd SABO) och Fastighetsägarna.
Stiftelseformen borgar för att stiftelsens ekonomiska vinster stannar i verksamheten för att användas till att reparera, underhålla och utveckla vårt fastighetsbestånd så att vi kan erbjuda ett bra boende för våra hyresgäster. 
Arbetsgivare
Randstad AB
Ansökan
Ansök senast 12 May (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.