REFIS

Branschskolan för elektriker och VVS-montörer!


Rör- och Elentreprenörernas Friskola är skolan för dig som är intresserad av ett tekniskt yrke. Du vill ha ett fritt och ansvarsfullt yrke med goda framtidsutsikter. Kurserna som du behöver för att få din högskolebehörighet kan du läsa som individuella val.


REFIS ägs av Installatörsföretagen och stöds av näringslivet. Med den nära kopplingen till både El- och VVS-branschen får du en spännande gymnasieutbildning och goda kontakter med arbetslivet. Hos oss får du praktisk och teoretisk utbildning från första skoldagen. Det ingår 12 veckor praktik under årskurs 1 och 2. Årskurs 3 är du gymnasial lärling och är ute på praktik 3 dagar varje vecka.


På VVS- och fastighetsprogrammet får du lära dig installation, service och underhåll av värme och sanitetssystem, samt gällande installationsregler och bygglagstiftning. REFIS är branschcertifierat VVS College från Yrkesnämnden. Inom inriktningen VVS kan du bland många andra arbeten bli VVS-montör, projektör eller så vidareutbildar du dig till VVS-ingenjör, projektledare eller konstruktör.


El-och energiprogrammet ger dig kunskaper i att installera, underhålla och reparera elanläggningar, samt i energi-och miljöfrågor och säkerhet. Inriktningen elteknik leder till yrken som elektriker inom installation eller eldistribution. Du kan också vidareutbilda dig till projektledare, elkonstruktör eller elingenjör.


REFIS är ansluten till ETG College, ett kvalitetssäkrat utbildningskoncept för elprogrammet. Lärlingstiden är inkluderad i gymnasietiden och du får ditt yrkesbevis efter godkänt examensprov vid studenten. Du blir elektriker på tre år istället för fyra och kan direkt anställas som första-årsmontör.

Ta del av en utbildning som leder till jobb!

Välkommen till REFIS!

Visa mer
Visa mindre