På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

VVS-montör
VVS-montör
Spela filmen

VVS-montör

En VVS-montör installerar, reparerar och utför service på rör och annan utrustning för värme, vatten & sanitet i bostadshus och andra lokaler som sjukhus, affärshus och kontorslokaler. VVS-montör kallades tidigare för rörmokare eller rörläggare.

Som VVS-montör installerar du anläggningar för värme, vatten och avlopp Vid installationer i nybyggen arbetar du efter ritningar och tekniska beskrivningar. Du arbetar också med att installera och reparera pumpar, varmvattenberedare och styr- och reglerutrustning.

Som VVS-montör kan du arbeta med service, ombyggnad eller nybyggnation. Om du arbetar med service har du en servicebil med de verktyg du behöver för att utföra jobbet. En VVS-montör som jobbar med service är oftast ensam på arbetsplatsen, till skillnad från de VVS-montörer som arbetar på ett bygge. De är med från början och bygger från grunden och får oftast jobba ihop med flera andra arbetsgrupper som t.ex. snickare och målare.

Oavsett var och hur arbetsuppgifterna genomförs måste en VVS-montör arbeta både med hjärna och händer. Yrket är ett traditionellt hantverk som förnyats med ny teknik. Nu finns ofta komplicerade datorstyrningar av värme- och kylanläggningar. Förutom att kunna behärska den nya tekniken måste en VVS-montör kunna läsa ritningar och även tänka kreativt för att hitta de bästa lösningarna. Och givetvis även vara händig och praktiskt lagd.

I dag finns flera olika typer av material som används inom VVS. Det kan vara järn, koppar eller plast i de rördelar man använder. Därför måste du kunna arbeta med alla typer av material och på vissa arbetsplatser krävs det även att en VVS-montör kan svetsa, så det får du lära dig under din utbildning.

Yrkesporträtt

Film om VVS-montören Martin
 

Utbildning

Det finns tre vägar att utbilda sig till VVS-montör – antingen gymnasievägen, vuxenutbildningsvägen eller företagslärlingsvägen.

Gymnasievägen
VVS-installatörer utbildas inom gymnasieskolan på VVS- och fastighetsprogrammet, inriktning VVS. Efter utbildningen på gymnasiet söker man anställning som lärling i ett företag. Efter cirka två år som lärling (oftast ingår fyra lärlings-perioder om 850 timmar, totalt 3400 timmar; efter varje period brukar det bli en lönerevision) avlägger man branschprov för att bli branschcertifierad VVS-installatör.

Vuxenutbildningsvägen
Komvux (vuxenutbildningen) kan ibland erbjuda möjlighet att läsa yrkespaket som på sätt och vis motsvarar den gymnasiala utbildningen från VF, inriktning VVS.

Det kan också finnas möjlighet att få hela utbildningen genom lärlingsanställning i företag (lärlingsstegen regleras i de fackliga avtal som finns i branschen). 

Företagslärlingsvägen
För att gå företagslärlingsvägen behöver man hitta ett företag som är villigt att åta sig utbildningsansvar och som är anslutet till kollektivavtal; under sin lärlingstid kompletterar man med gymnasiebetyg i matte, svenska och engelska, om man sedan innan ej har de betygen godkända.

OBS! Observera att man, efter fullgjord lärlingstid, gör ett branchprov för att få ut ett Yrkesbevis, först därefter har man rätt till full betalning.  Lärlingsstegen regleras i de fackliga avtal som finns i branschen.

Se gärna även andra yrkespresentationer, t.ex om yrket Ingenjör och om andra yrken inom Tekniskt arbete.

Övrigt

Det här yrket är i Sverige mycket mansdominerat: ca 99 % av yrkesverksamma är män (uppgift från SCB från mars 2017 - men som baseras på data insamlat under år 2015).

Länktips

Visa mer
Visa mindre

Lediga jobb

Rörmokare Östergötland

Arbetsgivare Goveteran KB /
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 1 June (5 dagar kvar)
Publicerad: 2020-05-15
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • VVS-montör

Om jobbet

GOveteran inspirerar företag att se affärsnyttan med personal som har kommit längre i karriären! Detta ger din organisation kompetens, erfarenhet, lojalitet och lönsamhet. GOveteran bygger en BRO mellan generationer med erfaren personal 40+ via Bemanning, Rekrytering och Omställning. Vi är 20 Partners i Sverige och 10 i Norge. På GOveteran skulle vi aldrig drömma om att jämföra oss med rekryterings- och bemanningsbranschens största. Det har redan våra kunder gjort. Vår erfarenhet är att många affärskontakter rullar på slentrianmässigt i samma hjulspår. Därför vill vi bjuda in dig till en annan resa där personal 40+ med kompetens, erfarenhet, lojalitet och lönsamhet ingår i priset. Våra referenser och 100-tals andra kunder vet redan vad vi talar om. Vi söker en kunnig och erfaren senior rörmokare med behörighet som kan sitt yrke och fortfarande vill jobba.  Du bestämmer själv hur mycket och när du vill arbeta och måste ha giltiga licenser.  Arbetsuppgifter I dina arbetsuppgifter ingår att du självständigt kan planera, samordna och utföra ditt arbete såsom att installera rörläggningar, vatten, avlopp, värme/värmepumpar, koppla in/ur vitvaror, element mm. Kvalifikationer Du är noggrann, lyhörd, samarbetsvillig och ska kunna arbeta i team och enskilt. Du ska tala bra svenska och flexibel i arbetet vad gäller plats och tid.  Personliga egenskaper Erfarenhet som rörmokare, erforderliga tillstånd och licenser.  Gärna en pigg och glad senior 55 eller pensionär som vill jobba lite eller mycket. Vi söker dig som är självgående och social. Egen bil är ett krav. Kontaktinformation Franchisetagare / Partner Arbetsplats Slottsgatan 116 602 22 Norrköping

Arbetsgivare
Goveteran KB
Hemsida: http://www.goveteran.se
Ansökan
Ansök senast 1 June (5 dagar kvar)

Ansök här

Senior/55+ Rörmokare till Askersund

Arbetsgivare Goveteran KB /
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 8 June (12 dagar kvar)
Publicerad: 2020-05-22
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • VVS-montör

Om jobbet

GOveteran inspirerar företag att se affärsnyttan med personal som har kommit längre i karriären! Detta ger din organisation kompetens, erfarenhet, lojalitet och lönsamhet. GOveteran bygger en BRO mellan generationer med erfaren personal 40+ via Bemanning, Rekrytering och Omställning. Vi är 20 Partners i Sverige och 10 i Norge. På GOveteran skulle vi aldrig drömma om att jämföra oss med rekryterings- och bemanningsbranschens största. Det har redan våra kunder gjort. Vår erfarenhet är att många affärskontakter rullar på slentrianmässigt i samma hjulspår. Därför vill vi bjuda in dig till en annan resa där personal 40+ med kompetens, erfarenhet, lojalitet och lönsamhet ingår i priset. Våra referenser och 100-tals andra kunder vet redan vad vi talar om. Vi söker en positiv och glad pensionerad/55 VVS:specialist. Arbetsuppgifter I dina arbetsuppgifter ingår att du självständigt kan planera, samordna och utföra ditt arbete såsom att installera rörläggningar, vatten, avlopp, värme/värmepumpar, koppla in/ur vitvaror, element mm. Kvalifikationer Du har lång erfarenhet av rörmokeri, och alla erforderliga tillstånd och licenser skall vara uppdaterade.  Personliga egenskaper Du är noggrann, lyhörd, samarbetsvillig och ska kunna arbeta i team och enskilt. Du måste kunna tala och skriva på svenska obehindrat, körkort och tillgång till bil är ett krav.  Vi erbjuder En flexibel tjänst i ett bra gäng, du arbetar lite eller du arbetar mycket! Kontaktinformation Franchisetagare / Partner Arbetsplats Askersund 696 33 Askersund

Arbetsgivare
Goveteran KB
Hemsida: http://www.goveteran.se
Ansökan
Ansök senast 8 June (12 dagar kvar)

Ansök här

Rörmokare Nyköping

Arbetsgivare Goveteran KB /
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 15 June (19 dagar kvar)
Publicerad: 2020-05-20
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • VVS-montör

Om jobbet

GOveteran inspirerar företag att se affärsnyttan med personal som har kommit längre i karriären! Detta ger din organisation kompetens, erfarenhet, lojalitet och lönsamhet. GOveteran bygger en BRO mellan generationer med erfaren personal 40+ via Bemanning, Rekrytering och Omställning. Vi är 20 Partners i Sverige och 10 i Norge. På GOveteran skulle vi aldrig drömma om att jämföra oss med rekryterings- och bemanningsbranschens största. Det har redan våra kunder gjort. Vår erfarenhet är att många affärskontakter rullar på slentrianmässigt i samma hjulspår. Därför vill vi bjuda in dig till en annan resa där personal 40+ med kompetens, erfarenhet, lojalitet och lönsamhet ingår i priset. Våra referenser och 100-tals andra kunder vet redan vad vi talar om. Vi söker en kunnig och erfaren senior rörmokare med behörighet som kan sitt yrke och fortfarande vill jobba.  Du bestämmer själv hur mycket och när du vill arbeta och måste ha giltiga licenser.  Arbetsuppgifter  I dina arbetsuppgifter ingår att du självständigt kan planera, samordna och utföra ditt arbete såsom att installera rörläggningar, vatten, avlopp, värme/värmepumpar, koppla in/ur vitvaror, element mm. Kvalifikationer Vi söker dig som älskar nöjda kunder! Erfarenhet som rörmokare, erforderliga tillstånd och licenser.  Gärna en pigg och glad senior 55 eller pensionär som vill jobba lite eller mycket. Vi söker dig som är självgående och social. Egen bil är ett krav. Personliga egenskaper  Du är noggrann, lyhörd, samarbetsvillig och ska kunna arbeta i team och enskilt. Du ska tala bra svenska och flexibel i arbetet vad gäller plats och tid.  Vi erbjuder Hos oss får du stor frihet under ansvar - vi söker dig som värdesätter detta! Kontaktinformation Franchisetagare / Partner Arbetsplats Nyköping 611 30 Nyköping

Arbetsgivare
Goveteran KB
Hemsida: http://www.goveteran.se
Ansökan
Ansök senast 15 June (19 dagar kvar)

Ansök här

VVS-montör

Arbetsgivare Kungälvs Oljeprodukter & Entr AB /
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 17 June (21 dagar kvar)
Publicerad: 2020-05-19
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • VVS-montör

Om jobbet

VVS-montör med godkänd utbildning sökes för vila projekt omgående (villa).


Ring direkt till Stefan för att boka ett gemensamt möte

Tel: 0709-245791

Arbetsgivare
Kungälvs Oljeprodukter & Entr AB

VVS-montör

Arbetsgivare Värme & Sanitet i Huskvarna AB /
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 18 June (22 dagar kvar)
Publicerad: 2020-05-19
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Önskvärt
 • VVS-montör

Om jobbet

VVS-montör

Vi på Värme och Sanitet i Huskvarna söker nu en till VVS-montör till vårt lag. Vi är ett litet bolag med stora ambitioner och vi gör allt från servicearbeten till större entreprenader. I rollen som VVS:are hos oss kommer du att arbeta mycket med frihet under ansvar och det är därför viktigt att du har en vilja och en förmåga att driva dina egna arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av rörmokeri och om du har erfarenhet av att vara arbetande arbetsledare så är det meriterande.


Kompetenskrav

Säker Vattenutbildning

B-körkort

Det är meriterande om du även skulle ha behörighet inom elarbeten, kylteknik och licenssvetsning, men inget krav.

Om jobbet:

Vi utgår från Huskvarna men jobb på annan ort, som därmed medför övernattningar, förekommer. För att trivas hos oss så är det viktigt att du är ordningsam och strukturerad i ditt arbete och gillar att förvalta och vårda kundkontakter. Omfattning: heltid.

Tillträde omgående

Urval sker löpande! Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök till: [email protected]

Arbetsgivare
Värme & Sanitet i Huskvarna AB
Ansökan
Ansök senast 18 June (22 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

VVS-montör sökes

Arbetsgivare LGC Entreprenad AB /
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 19 July (1 månad 22 dagar kvar)
Publicerad: 2020-05-20
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • VVS-montör

Om jobbet

Din roll som montör

Som VVS-montör hos oss på LGC Entreprenad arbetar du tillsammans med andra certifierade VVS-montörer med såväl stora som mindre projekt. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet då våra montörer är självgående. Tjänsten avser heltid med placering i Trelleborg.


Din bakgrund

Vi söker dig som är certifierad VVS-montör. Du skall ha ambition att vilja utveckla dina kunskaper och du har lätt för att kommunicera. Du sätter kunden i fokus och har en god samarbetsförmåga, både internt och med kunden.


Dina arbetsuppgifter innefattar:

 • Montering enligt anvisningar
 • Kvalitetssäkra arbetet
 • Hantera redskap enligt anvisningar
 • Hålla ordning och reda på arbetsplatsen
 • Hantera uppkommande situationer enligt rutiner


Tjänsten kräver att du har B-körkort.


Välkommen att skicka din ansökan till [email protected] med ett uppdaterat CV och ett personligt brev. Urvalsprocessen sker löpande.


Vi undanber oss samtal från rekryterings- och karriärsajter!

Arbetsgivare
LGC Entreprenad AB
Ansökan
Ansök senast 19 July (1 månad 22 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Experienced plumber to DPS Bygg & VVS AB

Arbetsgivare D.P.S BYGG & VVS /
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 August (3 månader 4 dagar kvar)
Publicerad: 2020-05-19
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • VVS-montör

Om jobbet

Experienced plumber to DPS Bygg & VVS AB

(We kindly decline all contacts regarding help with this recruitment, advertising offers or other types of services.)


DPS Bygg & VVS AB started its operations in 2017 and is mainly focused on plumbing installations, but also has a smaller construction business with mainly bathroom renovations and other renovation projects. We are currently six employees and we now need to hire another plumber with at least 10 years’ experience.


Your features:

To succeed as a plumber at D.P.S Bygg & VVS requires a large measure of own responsibility and to be able to solve problems and situations that arise. At our workplaces there is a large mix of languages, ​​but it is a requirement that you know enough Swedish or English to be able to buy material at our suppliers.


Knowledge in Romanian is a merit, but not necessary.


About the application:

Please note that we only accept applications and questions via email to: [email protected]


Your profile

LANGUAGE:

Swedish

or

English


Merit

Romanian


Driving license

B - Must have a driver's license


Employment:

Full-time employment


Requirement:

- 10 years experience as a plumber

- Basic knowledge in Swedish or English

- B driver's license

- Good planning ability

- High stress resistance

- Good problem-solving ability

- Self-propelled


About the application

Please note that we only accept applications and questions by email to: [email protected]Arbetsgivare
D.P.S BYGG & VVS
Ansökan
Ansök senast 31 August (3 månader 4 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

QSEC Malmö söker montör

Arbetsgivare / Ort: Qsec Sverige AB / ARLÖV
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 August (3 månader 4 dagar kvar)
Publicerad: 2020-05-25
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Om jobbet

QSEC SÖKER MONTÖR

Vi arbetar med energieffektivisering och bedriver energibesparingsprojekt för såväl förskolor som flerbostadshus. Vi levererar helhetslösningar – från beräkning till färdigt montage. QSEC Sverige AB har sitt huvudkontor i Sisjön, Göteborg men även filialer i Stockholm och Malmö. Totalt är vi 40st anställda varav 2st på Malmökontoret beläget på Terminalgatan 9 i Arlöv.

Läs gärna mer om oss på: www.qsec.se


QSEC söker nu en montör till vår verksamhet i Malmö. Erfarenhet inom VVS eller annat tekniskt arbete är meriterande men inget tvång. Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper då det mesta arbetet bedrivs i lägenheter hos våra kunder.

Arbetsuppgifter

Våra montage består av injustering av värmesystem enligt QSEC-metoden, byte av termostater och radiatorventiler. Montering av stamventiler och pumpar förekommer.


Tillträde efter överenskommelse.

Arbetet på andra orter i Sverige kan förekomma.

Dina egenskaper:

- Självgående

- B-körkort

- Positiv

- Kommunikativ


Skicka din ansökan till [email protected]

Vid frågor kontakta:

Lokalkontorsansvarig i Malmö, Magnus Radeborg, tel. 073 773 1222, [email protected]

eller

Ledande montör Mikael Trinderup, 040-6921073, [email protected]

Arbetsgivare
Qsec Sverige AB
Terminalgatan 9
23261 ARLÖV
Hemsida: www.qsec.se
Ansökan
Ansök senast 31 August (3 månader 4 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Erfaren VVS- montör till NOGA Entreprenad

Arbetsgivare Tillväxt Botkyrka AB /
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 6 November (5 månader 10 dagar kvar)
Publicerad: 2020-05-20
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • VVS-montör

Om jobbet

Noga Entreprenad startade 2012 och är idag ett team på ca 100 anställda men vi vill bli fler. Vår verksamhet består främst av stambyten och ROT-renovering av lägenheter till stora fastighetsägare i hela Stockholmsområdet. På Noga är personalen vår högst prioriterade resurs och vi erbjuder en trygg samt inkluderande arbetsplats där varje medarbetare har möjligheten att utvecklas. Vårt arbetssätt är modernt där varje arbetslag har en egen detaljplan och arbetar direkt mot platschefen utan mellanchef. Noga Entreprenad söker nu hantverkare som vill ansluta till teamet. Vi har extra behov av dig som är VVS- montör, elektriker, plattsättare, eller snickare. Som hantverkare på Noga Entreprenad kommer du att: - vara en del av ett arbetslag som arbetar med effektiv och kvalitativ invändig renovering av lägenheter - ansvara för att du följer din- och arbetslagets tidsplan Vi söker dig som: - är en skicklig VVS- montör - har god fysik och hälsa - har en byggteknisk bakgrund med 5 års erfarenhet inom ditt område - har arbetat som VVS- montör i Sverige tidigare Som person är du punktlig och ansvarsfull. För att du ska trivas på Noga Entreprenad är det viktigt att du kan arbeta i grupp och drivs av att effektivisera ditt arbete. Meriterande om du: - Har genomgått kurser relevanta för ditt arbetsområde - Har Körkort B - Pratar svenska och/eller engelska - Har datorvana Övrigt: Start: Omgående Arbetstider: mån & tis: 7-17 ons & tor: 7-16 fredag : 7-14 Placering: På entreprenad i Stockholmsområdet Anställningsform: Heltid tillsvidare. Vi tillämpar sex månaders provanställning Ansökan: Skicka din ansökan här! (https://jobb.tillvaxtbotkyrka.com/jobs/preview/fb87c44d-1c75-4455-8b61-71d4fd4a01c1) Urvalet sker löpande och dina svar på ansökningsfrågorna ligger till grund för bedömningen av din ansökan.

Arbetsgivare
Tillväxt Botkyrka AB
Hemsida: http://www.tillvaxtbotkyrka.se
Ansökan
Ansök senast 6 November (5 månader 10 dagar kvar)

Ansök här

VVS/Svetsare - Kalmar - Är du redo för en renare karriär?

Arbetsgivare Consultify AB /
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 11 November (5 månader 15 dagar kvar)
Publicerad: 2020-05-25
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Om jobbet

Om Företaget Ett väl etablerat företag som idag har en personal på åtta stycken anställda. Företaget specialiserar sig på vattenrening till vattenverk, avloppsreningsverk samt badanläggningar. Är ett mindre företag där man jobbar med hela processen från start till färdig produkt. Företaget har även en egen verkstad där dom utför prefabricering av rör, filter med mera till sina olika projekt. Arbetsuppgifter Du kommer som anställd på detta företag att jobba med installation av rör, pumpar, ventiler och diverse anslutningar till vattenverk, avloppsreningsverk och badanläggningar ute hos olika kunder. Du kommer även jobba inne på företagets verkstad med prefabricering av rör och filter av olika slag till de olika projekten. I prefabriceringen förekommer en hel del svetsjobb, så du som sökande måste ha erfarenhet av att svetsa rostfritt, TIG/MMA. Personliga Egenskaper Vi ser att du som söker är vaken och driven individ som går in för ett väl gjort arbete. Du ska vara lösningsorienterad, tänka utanför lådan, vara självgående och gärna ha en god verktygsvana. Krav -B-körkort -Svenska i tal och skrift -Svetskunskap (TIG/MMA) -VVS-kunskaper Meriter -God verktygsvana Heltid-Dagtid Måndag-Torsdag (10h arbetspass) Då urval kommer ske löpande ser vi gärna att du ansöker så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan! Vi tar ej emot ansökningar via e-post på grund av den nya lagstiftningen GDPR. För att din ansökan skall vara giltig, vänligen registrera dig och ansök via vår annons eller hemsida.) Om oss Consultify är företaget för unga talanger som vill komma direkt in på ett företag. Där får du visa vad du går för mitt i hetluften, istället för att bli ett namn på ett cv som bara hamnar på hög. Vi är ett service- och personalförmedlingsföretag som brinner för att få ut ungdomar i givande och stimulerande jobbmöjligheter, bygga på cv:et, knyta kontakter och till slut få en fast anställning. Vi har huvudkontoret i Kalmar men finns även i Växjö och Karlskrona. Consultify är företaget som skapar riktiga jobb för Sveriges unga talanger!

Arbetsgivare
Consultify AB
Hemsida: http://www.consultify.se
Ansökan
Ansök senast 11 November (5 månader 15 dagar kvar)

Ansök här
Visa mer


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.