Reliningstekniker

Reliningstekniker

Är du en problemlösare och intresserad av miljö- och teknikfrågor samt vill ha omväxlande arbetsuppgifter? Då kan arbete inom Relining passa dig väl!

Relining är en framtidsbransch med stark ekonomisk och teknisk utveckling. Inom den branschen finns det ett stort miljömässigt perspektiv, eftersom läckande avlopp är något av en tickande bomb i vårt samhälle.

Arbetsuppgifter
I huvudsak handlar relining om att renovera eller reparera befintliga avloppsledningar och system i fastigheter och mark. Arbetsuppgifterna är omväxlande och kräver en mycket bra problemlösningsförmåga för att kunna utföra arbetet så smidigt och effektivt som möjligt.

Yrkesgrupper inom relining:

  • Reliningstekniker
  • Arbetsledare Relining
  • Projektledare Relining

Utbildning

Utbildningar till Reliningstekniker kan erbjudas som branschutbildning, bland annat som arbetsplatsförlagd utbildning. Utbildning till projektledare Relining finns inom yrkeshögskola.

Bra förberedande grundutbildning finns på flera av gymnasieskolans program, bland annat på Bygg- och anläggnings- (BA), VVS- och fastighets- (VF), Industritekniska- (IN), och Teknikprogrammet (TE).

Framtidsutsikter

Inom reliningbranschenen finns enorm brist på yrkesutbildad personal i yrkesroller som reliningstekniker och arbetsledare, men även en hög efterfrågan på projektledare. Utvecklingsmöjligheterna inom branschen är mycket goda.

Personliga egenskaper

Du måste ha en mycket god problemlösningsförmåga i kombination med teknikintresse och miljöengagemang.

Visa mer
Visa mindre

39 Lediga jobb

VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.