På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Industrirörmontör
Spela filmen

Industrirörmontör

En industrirörmontör arbetar på större industrier som har så kallade processledningar, det vill säga rörsystem som transporterar vätskor och gaser som ingår i den tillverkning som sker på industrin. Det kan t.ex. vara pappersbruk, kemiska industrier och läkemedelsindustrier.

Det som finns i rören kan vara fjärrvärme, fjärrkyla, olja, radioaktiva ämnen och olika typer av gaser och syror. Sådana rör får givetvis aldrig läcka så det är viktigt att installationerna av rören är väl utförda för att produktionen ska vara säker och effektiv.

En industrirörmontör jobbar både med reparationer och med nybyggnad av industrier. Som industrirörmontör måste du kunna grunderna för uppbyggnad, montering och funktion av system i industriröranläggningar, ritningsläsning och VVS-teknik. En industrirörmontör arbetar även mycket med svetsning.

Utbildning

På gymnasiet rekommenderas utbildning på Industritekniska programmet, inriktning Svetsteknik eller VVS- och fastighetsprogrammet.

Motsvarande utbildning för vuxna kan finnas inom komvux och yrkeshögskolan. Det kan även finnas möjlighet att få utbildning genom sin anställning, som företagsförlagd utbildning.

Arbetsplats

En industrirörmontörs arbetsplatser varierar ofta, t ex kan man ena veckan vara på ett pappersbruk och nästa på en kemisk industri.

Visste du att...?

... ordet industri kommer från latinets industria och kan översättas till svenska ungefär som "flit" eller "sysselsättning". I dagens betydelsen menas det med "Industriell tillverkning", att produkter framställs i en stor skala genom att råvaror förädlas, oftast på fabriker.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

6 Lediga jobb

Söker du ditt första jobb och vill testa industrin? Se hit!

Arbetsgivare / Ort: Lernia Bemanning AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 28 September (3 dagar kvar)
Publicerad: 2020-08-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Om företaget Nu söker vi på Lernia dig som ska ut i arbetslivet och in i ditt första arbete. Kanske kan industrin passa dig och att vi kan hitta ett uppdrag ute hos vår kund. För att vi ska kunna hitta ett samarbete är det viktigt att du läser kraven nedan då kunden endast kommer att ta in konsulter med dessa krav då det är en hyrrekrytering. Arbetsuppgifter Nu söker vi drivna och engagerade industriarbetare. Vi söker dig med tekniskt intresse som vill arbeta med olika delar av tillverkningsprocessen. Dina dagliga arbetsuppgifter består av bland annat produktmontering och industriarbete. Du ingår i ett produktionsteam där diverse arbetsuppgifter kan förekomma såsom övervakning och justering av maskiner, och avsyning samt montering. Formell kompetens Vi tror att du som söker har en liten eller obefintlig erfarenhet av industrin men är nyfiken på att börja jobba och se om det kan passa dig med ett industri jobb. För att klara arbetsuppgifterna behöver du vara noggrann, ha en bra fysik, kunna svenska i tal och skrift. Samt bo i Ulricehamn eller Ulricehamns kommun. Krav att du behöver kunna arbeta skift då arbetstiden är förlagt på dag-kväll-natt Meriterande om du har körkort. Din bakgrund Du som söker ska vara i början av ditt arbetsliv, och få möjlighet att arbeta dig uppåt i en organisation om du har det som ambition och mål. Du kanske är nyinflyttad och söker en ingång in i arbetslivet, då kommer detta arbete att passa dig perfekt! Eftersom vi eftersträvar en kultur med olika bakgrund och etnicitet ser vi gärna kvinnliga sökande. Personliga egenskaper Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi tror att du som söker är en engagerad person som är mån om att göra ett noggrant jobb som du känner dig stolt över. För att passa in på denna tjänst är det av stor vikt att du är flexibel, ansvarstagande och har hög arbetsmoral. Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort visstid/tillsvidare/Ulricehamn Tillträdesdag Enligt överenskommelse Information Vi arbetar kontinuerligt med urval och intervjuer. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen, så välkommen med din ansökan så redan idag! Sussie Andersson, konsultchef, tfl: 0722-541358 Forma framtiden med oss! Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nynna nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia – tillsammans formar vi din framtid! Läs mer på lernia.se.
Arbetsgivare
Lernia Bemanning AB
Ansökan
Ansök senast 28 September (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Extrajobb för studenter - operatör

Arbetsgivare / Ort: Dreamwork Scandinavia AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Rörlig ackords- eller provisionslön

Ansök senast 30 September (5 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Industrirörmontör

Om jobbet
Kort om tjänsten Har du ett tekniskt intresse och ett praktisk handlag? Söker du ett extrajobb vid sidan av dina studier? Vill du få inblick i ett växande internationellt bolag inom fordonsindustrin? Då kan det vara dig vi söker! Sökord: operatör, maskinoperatör, montör, processoperatör, industriarbete, produktionsarbete, extrajobb, studentjobb Mer om tjänsten Du kommer arbeta som operatör i företagets produktion där komponenter till fordonsindustrin tillverkas. Då både tekniska och praktiska moment är en stor del av arbetet ser vi gärna att du har ett stort tekniskt intresse och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Din profil Vi söker dig som studerar eller har en annan huvudsaklig sysselsättning och vill arbeta extra under nattetid på helgerna. Du kommer följa ett fast schema om ca 20 timmar/vecka förlagt till fredag och lördag natt. Som person är du flexibel, arbetsvillig och social. För att passa in på arbetsplatsen bör du ha ett tekniskt intresse och vara nyfiken på att lära dig nya saker. Önskvärd erfarenhet är om du har arbetat som montör, maskinoperatör eller produktionsarbetare inom industrin. Ansökan Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV och din ansökan så snart som möjligt. Urvalsprocessen sker löpande. Om Dreamwork På Dreamwork jobbar vi med people management snarare än med traditionell rekrytering och bemanning. Vi anstränger oss hårdare för att matcha våra kandidaters personlighet med våra uppdragsgivares företagskultur. Vi har ett nära samarbete med LinkedIn och våra rekryterare och researchers är certifierade i LinkedIn’s Recruitermodul. Vi har två gånger utsetts till Gasellföretag av Dagens Industri och lika många gånger nominerats till EY:s ”Entrepreneur of the Year”. Dreamwork grundades 2006 och har levererat personallösningar på över 130 orter i Sverige, från Kiruna i norr till Ystad i söder. Vi är ISO-certifierade enligt ISO 9001.
Arbetsgivare
Dreamwork Scandinavia AB
Hemsida: http://www.dreamwork.se/
Ansökan
Ansök senast 30 September (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Industripersonal

Arbetsgivare / Ort: Wikan Personal AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 30 September (5 dagar kvar)
Publicerad: 2020-08-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Industrirörmontör

Om jobbet
Wikan Personal söker nu för kunds räkning ett antal duktiga industriarbetare. Dina arbetsuppgifter Du jobbar inom någon av de olika grupperna på fabriken, bygg/montering, elinstallation, vvs, emballering etc. Din bakgrund/Dina egenskaper Du har utbildning/erfarenhet i någon av kompetenserna vi frågar efter. När det gäller vvs och el behöver du inte ha full behörighet eftersom det finns ansvarig personal med behörighet på plats. Ritningsläsning förekommer dagligen. Du har hög arbetsmoral, är flexibel, samarbetsvillig, engagerad och initiativrik. Du har bra fysik eftersom en del tunga lyft kan förekomma. Du talar och förstår svenska utan problem, men kan även kommunicera någorlunda på engelska. Du har körkort och tillgång till bil. Information och kontakt Arbetet är dagtid. Anställningen börjar som en visstidsanställning på Wikan personal, men kan för rätt person gå över i tillsvidareanställning hos vår kund. Sista ansökningsdag är 2020-09-30 Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Oskar Håkansson på 0383-410043. Om Wikan Personal Wikan Personal är din personliga och lokala arbetsgivare i bemanningsbranschen. Vårt breda kontaktnät hjälper dig som har rätt inställning och kompetens, till arbete. Vi verkar i flera olika branscher, vilket öppnar många dörrar för dig i jakten på nästa jobb. Vi lägger fokus på vår personal, deras välmående och utveckling. Vi kan personal. Wikan Personal är ett auktoriserat och etablerat bemannings- och rekryteringsföretag. Med lokal förankring vill vi hjälpa företag och organisationer med kompetent och välmotiverad personal. Wikan har kontor på 15 orter i Sverige, omsätter ca 330 Msek och har omkring 700 anställda. Läs mer på www.wikan.se
Arbetsgivare
Wikan Personal AB
Hemsida: http://www.wikan.se
Ansökan
Ansök senast 30 September (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Teknisk montör till Södertälje

Arbetsgivare / Ort: Sällma AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 6 October (11 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Industrirörmontör

Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Beskrivning:

Till vår kund i Södertälje söker vi fler tekniskt kunniga montörer. Företaget är ett entreprenadföretag som nu expanderar och behöver fler duktiga medarbetare.


Arbetsbeskrivning:

Företagets montörer förbereder rör och gasledningar till fordons och medicin -industrin.

Du förbereder installationer genom noggrann planering där dina CAD kunskaper kommer till användning. När dessa blivit godkända ansvarar du för att de monteras på rätt sätt. Du ingår inledningsvis i team tills du kan genomföra entreprenader själv. Detta ställer stora krav på noggrannhet och kunskap.


Kvalifikationer:

Du har teknisk utbildning och olika erfarenheter från industrin eller byggsektorn. Vi tror att du har jobbat med eller är utbildad inom CAD. Du kanske har projekterfarenhet men gillar att montera och viss talang inom bygg.


Villkor:

Detta är en tjänstemannatillsättning och goda möjligheter till avancemang inom företaget.


Välkommen med din ansökan Sällma-bemanning

www.sallma-bemanning.seArbetsgivare
Sällma AB
Hemsida: www.sallma-bemanning.se
Ansökan
Ansök senast 6 October (11 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Rörsvetsare sökes för heltidstjänst i Kiruna.

Arbetsgivare / Ort: Xterna bemanning & utbildning AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 October (1 månad 6 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Industrirörmontör

Om jobbet
Xterna är bemanningsföretaget som specialiserat sig på att tillhandahålla utbildad och kompetent personal. Vi har egna utbildningar där vi utbildar efter uppdragsgivarens önskemål. Vi har kollektivavtal och försäkringar för att våra konsulter och kunder ska känna sig trygga. Är du en erfaren Rörvetsare eller kanske har annan erfarenhet inom  branschen och är redo för en ny utmaning?    Vi är på jakt efter nya medarbetare till Xterna och till vårt kundföretag i Kiruna. Vi söker nu Rörsvetsare till  gruv, stål och pappersindustrin.  Vårt kundföretag behöver nu ännu fler medarbetare.   Arbetstiderna är förlagda så att du arbetar 7 dagar och är ledig 7 dagar. För arbetsökande som kommer från annan ort finns även boende.       Meriterande för tjänsten: • licens för svetsning • Erfarenhet från rörsvetsning • Ritningsläsning • Erfarenhet från repstopp Krav för tjänsten: • Erfarenhet från svetsning  Vi vill att du har en hög servicekänsla med mycket god kommunikationsförmåga. Lätt för samarbete med både kunder och kollegor. Som person är du ambitiös och målinriktad med inriktning på problemlösning, praktisk lagd och tekniskt intresserad. Noggrann och strukturerad i arbetet, som kontrollerar och följer upp arbetet med ett säkerhetstänk.   Vi löser boendet om du kommer från annan ort!   Ansök via vår hemsida! www.xterna.se    
Arbetsgivare
Xterna bemanning & utbildning AB
Hemsida: http://www.xterna.se
Ansökan
Ansök senast 31 October (1 månad 6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Studerande? Jovi bemannar industrin!

Arbetsgivare / Ort: Jovi Konsult AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 30 November (2 månader 5 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Vi avser nu att anställa flertalet konsulter med annan huvudsaklig sysselsättning. Är du elitidrottare, studerande, företagare eller har annat jobb? kanske har vi då arbetet för dig! Dina arbetsuppgifter Du kommer att arbeta hos många utav våra kunder och utföra en rad olika arbetsuppgifter. Vi har kunder inom produktion, lager, terminal, charkuteri etc. Din bakgrund Du bör vara flexibel och nyfiken på att testa på olika kundföretag. Det viktigaste är att du är positiv, har hög arbetsmoral och tycker det är kul att arbeta vid sidan om studier/annan sysselsättning. Meriterande: Du är tillgänglig för arbete på dagtid. Du innehar giltigt truckkort. Du har bil och körkort. Om företaget Olika kundföretag. Dagtidsarbete, vanligtvis 07-16 Om oss På Jovi har vi en samlad erfarenhet om 30 år av uthyrning av personal. Vår styrka är våra medarbetare och våra härliga konsulter är en stor del av vår framgång. Vi vill vara bemanningsföretaget med mer närhet, tillgänglighet och hjärta och vi är övertygade om att det är en anledning till att vi nu har fantastiskt nöjda kunder inom diverse branscher i Göteborg och hela Västra Götaland.
Arbetsgivare
Jovi Konsult AB
Hemsida: https://www.jovikonsult.se
Ansökan
Ansök senast 30 November (2 månader 5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.