På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Industrirörmontör
Spela filmen

Industrirörmontör

En industrirörmontör arbetar på större industrier som har så kallade processledningar, det vill säga rörsystem som transporterar vätskor och gaser som ingår i den tillverkning som sker på industrin. Det kan t.ex. vara pappersbruk, kemiska industrier och läkemedelsindustrier.

Det som finns i rören kan vara fjärrvärme, fjärrkyla, olja, radioaktiva ämnen och olika typer av gaser och syror. Sådana rör får givetvis aldrig läcka så det är viktigt att installationerna av rören är väl utförda för att produktionen ska vara säker och effektiv.

En industrirörmontör jobbar både med reparationer och med nybyggnad av industrier. Som industrirörmontör måste du kunna grunderna för uppbyggnad, montering och funktion av system i industriröranläggningar, ritningsläsning och VVS-teknik. En industrirörmontör arbetar även mycket med svetsning.

Utbildning

På gymnasiet rekommenderas utbildning på Industritekniska programmet, inriktning Svetsteknik eller VVS- och fastighetsprogrammet.

Motsvarande utbildning för vuxna kan finnas inom komvux och yrkeshögskolan. Det kan även finnas möjlighet att få utbildning genom sin anställning, som företagsförlagd utbildning.

Arbetsplats

En industrirörmontörs arbetsplatser varierar ofta, t ex kan man ena veckan vara på ett pappersbruk och nästa på en kemisk industri.

Visste du att...?

... ordet industri kommer från latinets industria och kan översättas till svenska ungefär som "flit" eller "sysselsättning". I dagens betydelsen menas det med "Industriell tillverkning", att produkter framställs i en stor skala genom att råvaror förädlas, oftast på fabriker.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

256 Lediga jobb

Nu söker vi dig som vill jobba inom industrin!

Arbetsgivare / Ort: Lernia Bemanning AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Montör
 • metallprodukter

Om jobbet
Om företaget Att jobba som bemanningskonsult på Lernia är utvecklande och omväxlande. Du har samma rättigheter som hos en traditionell arbetsgivare, men fler tillfällen att pröva på olika arbetsuppgifter och arbetsplatser. Det ger dig unika möjligheter att känna efter vilken yrkesroll som passar just dig. Vi omfattas av ett kollektivavtal tecknat mellan Bemanningsföretagen och samtliga förbund inom LO samt ett kollektivavtal tecknat mellan Bemanningsföretagen och Unionen och Akademikerförbunden. Det innebär att du har samma villkor och trygghet som i vilket annat företag som helst som omfattas av kollektivavtalen. Till exempel har du fem veckors semester och en garantilön – oavsett om du för tillfället har ett uppdrag eller inte. Vi erbjuder dessutom alla våra anställda friskvårdsbidrag och en tjänst för rådgivning vid personliga problem. Arbetsuppgifter Lernia söker teknikintresserade industriarbetare till våra kunder i Västerviksområdet. Här ges du möjligheten att arbeta inom tillverkande industri där du blir en viktig del av teamet och produktionen. Du kommer att ha ett nära samarbete med kollegor och produktionsledning i att ständigt hålla en god produktion och kvalité. Du är tekniskt lagd och har ett stort intresse för teknik. Formell kompetens - Gymnasieutbildning med inriktning industri, automation, el, fordon eller teknik är meriterande men inte ett krav. - Tidigare industrierfarenhet är ett krav - Tidigare erfarenhet av montering är ett krav - Körkort och tillgång till bil är ett krav. Personliga egenskaper Vi ser att du som söker är en person som är lojal, ambitiös, engagerad och samtidigt genuint intresserad och tycker att det är roligt eller skulle vara roligt att arbeta inom industri. Du är en person som är noggrann och har ett öga för kvalité samtidigt som du är social samt har respekt för din omgivning och medmänniskor. Du är flexibel när det kommer till att arbeta olika typer av arbetstider då det förekommer olika typer av skift samt att det kan bli ändringar av skiftgång under uppdragets gång. Du är en person som trivs att arbeta i taktat flöde och har inga problem med att arbeta i ett högt arbetstempo. Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort Visstidsanställning/Heltid/Skift kan variera/Västervik med omnejd Tillträdesdag Enligt Överenskommelse. Information På grund av stort antal sökande kommer vi inte hinna besvara frågor via telefon gällande denna annons under pågående annonseringsperiod. Vi svarar självklart gärna på frågor gällande tjänsten om du blir kallad till en intervju. Lernia är vägen framåt Lernia är en av Sveriges ledande kompetenspartners inom utbildning, bemanning och omställning. Vi utvecklar människor, företag och organisationer med rätt kompetenslösningar i arbetslivets och arbetsmarknadens alla skeden. Vi bidrar till en bättre matchning på arbetsmarknaden och ser till att fler människor kommer i egenförsörjning och att fler företag och organisationer kan stärka sin konkurrenskraft.
Arbetsgivare
Lernia Bemanning AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Montör; dagtid i Gnosjö

Arbetsgivare / Ort: Gnosjö Personaluthyrning AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Montör
 • metallprodukter

Färdigheter
Meriterande
 • Verkstadsmetallarbete
 • Förpackningar och emballage

Om jobbet

Gnosjö Personaluthyrning AB är ett familjeföretag med 25 års erfarenhet av bemanningsbranschen. Vi hyr ut och rekryterar personal till företag vid behov, med rätt personal tillgodoser vi företag med lösningar för korta och långsiktiga behov. Vi strävar efter långvariga relationer med nöjda kunder. Vi är flexibla och arbetar med kundens bästa i fokus.


Vi söker dig som har god känsla för hög kvalitet och trivs med att ta eget ansvar. Det är önskvärt att du tidigare har arbetat inom industri.


För uppdrag hos kund i Gnosjöregionen söker vi personal för montering av metallprodukter.


Vi förutsätter att du som söker ska ha ett realistiskt pendlingsavstånd till arbetet, då det vid rekrytering hos kund ska fungera även i det långa loppet. Vi kan tyvärr inte ordna boende.


Kollektivavtal och Fora försäkringar finns.

Arbetsgivare
Gnosjö Personaluthyrning AB
Hemsida: http://www.gnosjopersonal.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Hanter IT söker en erfaren montör!

Arbetsgivare / Ort: AB Söder & Co Consulting
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-05-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Montör
 • metallprodukter

Om jobbet
Om företaget Hanter ingenjörsteknik AB grundades 1966 och är idag en av Europas ledande leverantörer av materialhantering och rörpost till industri, handel och sjukhus. Sedan 60-talet har erfarenhet i kombination med avancerat nytänkande gjort Hanter Ingenjörsteknik till specialister på moderna och effektiva transportörer. Dessutom, sedan många år levererar de transportör- och sorteringsutrustning till godsterminaler runt om i Europa. Deras produkter är konstruerade och tillverkade med optimal kvalitet för hög driftsäkerhet och lång livslängd. Med egen konstruktionsavdelning och tillverkning uppnår de korta ledtider och hög flexibilitet. Före leverans genomförs provning och test i egen verkstad. Deras erfarna montörer genomför mekanisk och elektrisk installation. I deras åtagande ingår också utbildning av operatörer och underhållspersonal. Dina arbetsuppgifter Arbetet som montör på Hanter IT innebär att du tillsammans med ditt team monterar specialanpassade lösningar till en rad olika kunder. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat montage, rörsvets, bockning och kapning. Arbetet utförs både i deras produktion som är belägen i Gånghester och även ute hos kund. Detta innebär att du kommer ha en tjänst som resande montör där vissa resor enbart sträcker sig över dagen och vissa resor över en vecka. Du kommer att ha ett omväxlande arbete vilket ställer höga krav på att du är en ansvarstagande person som trivs med att arbeta i grupp. Arbetstiderna är förlagda på dagtid. Tjänsten är på heltid med start omgående. Inledningsvis kommer du att anställas av Söder & Co och för rätt person finns goda möjligheter till direktanställning hos Hanter IT. Din profil Vi söker dig som har tidigare erfarenhet ifrån tillverkningsindustrin och som tycker om att skruva och arbeta med händerna. Vidare är du initiativtagande, social och har lätt för att anpassa dig till olika miljöer och människor. Du som söker bör vara en noggrann och lösningsorienterad person. Goda kunskaper i ritningsläsning är ett krav och vi ser gärna att du har en bred teknisk förståelse. Vi förutsätter att du behärskar svenska i både tal och skrift. Körkort och tillgång till bil är ett krav. Har du truckkort, heta arbeten och liftkort är detta meriterande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Urval och intervjuer kommer att ske löpande, så sök redan idag på www.soderco.se! Om oss Söder & Co är ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag. Vi har lång erfarenhet från branschen och vet hur viktigt det är med stark lokal förankring. Då vi är ett fullserviceföretag inom bemanningsbranschen hjälper vi våra kunder med kompetensförsörjning och flexibilitet i alla delar av bolaget. Våra samarbeten bygger på relationer grundade på långsiktighet, engagemang, enkelhet och förtroende. Hos oss gör människor skillnad.
Arbetsgivare
AB Söder & Co Consulting
Hemsida: http://www.soderco.se/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Montörer sökes till Atlas Copco

Arbetsgivare / Ort: Lernia Bemanning AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Montör
 • metallprodukter

Om jobbet
Har du erfarenhet av att arbetat som montör? Vill du arbeta i Tierp på ett välkänt och omtyckt företag där man tar hand om sina anställda? Läs då vidare! Uppdraget Vi söker nu drivna och effektiva montörer till Atlas Copco i Tierp med relativt omgående start beroende på din tillgänglighet och behovet hos Atlas. Tjänsten kommer vara ett konsultuppdrag via Lernia och kommer inledas med en visstidsanställning på 6 månader med chans till förlängning. Uppdraget innebär att du blir anställd av Lernia och uthyrd till Atlas. Arbetet kommer utföras under dagtid. Arbetsuppgifter Som montör hos Atlas Copco i Tierp kommer du att vara delaktig i produktionen/monteringen av industriverktyg och monteringslösningar som i sin tur kommer användas av andra industrier för montering av bland annat bilar, flygplan, vitvaror, mobiltelefoner med mera. Exakta arbetsmoment kommer att variera beroende på vilken avdelning du blir aktuell för. Arbetet kommer till stor del utföras självständigt men man kommer givetvis ha trevliga kollegor i sin närhet. Atlas Copco är ett väletablerat företag som har sina rötter från 1873 då det grundades i Stockholm då man började arbeta med innovation och effektivisering av produkter och tjänster som idag omfattar allt från gas- och tryckluftskompressorer samt industriverktyg och monteringssystem. Fabriken i Tierp slog upp portarna år 1975 och är idag ca 500 medarbetare. Besök gärna www.atlascopcogroup.com för mer information om Atlas Copco! Din bakgrund Vi söker sig som är kvalitetsmedvetenhet och har hög arbetsmoral. Det är viktigt att du är stresstålig och kan behålla noggrannhet i tidspressade situationer. Du är van vid att ta egna initiativ och kan arbeta självständigt mot uppsatta mål och deadlines samtidigt som det är viktigt att du är en lagspelare. Det är en fördel om du har industriteknisk utbildning eller tidigare erfarenhet av att arbeta som montör/inom produktion. Vi ser gärna att du har intresse för teknik och elektronik. Personliga egenskaper För att trivas på jobbet behöver du vara social, flexibel och noggrann. Vi ser att du är en lagspelare som har ett öga för detaljer men kan växla upp tempot när så behövs. Det viktigaste för oss är kvalitetsmedvetenhet, hög arbetsmoral, tempo, laganda och bra inställning och att du har en stark vilja av att lära och utveckla sig! Stor vikt kommer därmed läggas vid personlig tillämplighet. Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort Visstid/Heltid/Tierp Tillträdesdag Enligt överenskommelse Observera att vi intervjuar och presenterar kandidater löpande, varav tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan! Vid eventuella funderingar kring tjänsten vänligen kontakta [email protected] Forma framtiden med oss! Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia – tillsammans formar vi din framtid! Läs mer på lernia.se.
Arbetsgivare
Lernia Bemanning AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Montörer sökes till Atlas Copco

Arbetsgivare / Ort: Lernia Bemanning AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Montör
 • metallprodukter

Om jobbet
Har du erfarenhet av att arbetat som montör? Vill du arbeta i Tierp på ett välkänt och omtyckt företag där man tar hand om sina anställda? Läs då vidare! Uppdraget Vi söker nu drivna och effektiva montörer till Atlas Copco i Tierp med relativt omgående start beroende på din tillgänglighet och behovet hos Atlas. Tjänsten kommer vara ett konsultuppdrag via Lernia och kommer inledas med en visstidsanställning på 6 månader med chans till förlängning. Uppdraget innebär att du blir anställd av Lernia och uthyrd till Atlas. Arbetet kommer utföras under dagtid. Arbetsuppgifter Som montör hos Atlas Copco i Tierp kommer du att vara delaktig i produktionen/monteringen av industriverktyg och monteringslösningar som i sin tur kommer användas av andra industrier för montering av bland annat bilar, flygplan, vitvaror, mobiltelefoner med mera. Exakta arbetsmoment kommer att variera beroende på vilken avdelning du blir aktuell för. Arbetet kommer till stor del utföras självständigt men man kommer givetvis ha trevliga kollegor i sin närhet. Atlas Copco är ett väletablerat företag som har sina rötter från 1873 då det grundades i Stockholm då man började arbeta med innovation och effektivisering av produkter och tjänster som idag omfattar allt från gas- och tryckluftskompressorer samt industriverktyg och monteringssystem. Fabriken i Tierp slog upp portarna år 1975 och är idag ca 500 medarbetare. Besök gärna www.atlascopcogroup.com för mer information om Atlas Copco! Din bakgrund Vi söker sig som är kvalitetsmedvetenhet och har hög arbetsmoral. Det är viktigt att du är stresstålig och kan behålla noggrannhet i tidspressade situationer. Du är van vid att ta egna initiativ och kan arbeta självständigt mot uppsatta mål och deadlines samtidigt som det är viktigt att du är en lagspelare. Det är en fördel om du har industriteknisk utbildning eller tidigare erfarenhet av att arbeta som montör/inom produktion. Vi ser gärna att du har intresse för teknik och elektronik. Personliga egenskaper För att trivas på jobbet behöver du vara social, flexibel och noggrann. Vi ser att du är en lagspelare som har ett öga för detaljer men kan växla upp tempot när så behövs. Det viktigaste för oss är kvalitetsmedvetenhet, hög arbetsmoral, tempo, laganda och bra inställning och att du har en stark vilja av att lära och utveckla sig! Stor vikt kommer därmed läggas vid personlig tillämplighet. Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort Visstid/Heltid/Tierp Tillträdesdag Enligt överenskommelse Observera att vi intervjuar och presenterar kandidater löpande, varav tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan! Vid eventuella funderingar kring tjänsten vänligen kontakta [email protected] Forma framtiden med oss! Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia – tillsammans formar vi din framtid! Läs mer på lernia.se.
Arbetsgivare
Lernia Bemanning AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.