På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Rörläggare

Rörläggare

Rörläggare rycker ut när det har blivit en vattenläcka. Ledningen grävs upp och läckan lagas. Rörläggare lägger också ned nya ledningar och byter ut gamla rör. Förutom rör som leder vatten och avlopp arbetar rörläggare med gasledningar och ledningar för fjärrvärme som innehåller varmvatten för uppvärmning av bostäder.

Rörläggare arbetar ofta i lag tillsammans med flera andra yrkesgrupper. Alla de olika yrkesgrupperna arbetar med maskiner och utrustning av olika slag. Avancerade specialinstrument, till exempel laserinstrument för mätningar och beräkningar, används numera ganska ofta.

Det är ganska vanligt med längre resor till och från jobbet, eftersom många anläggningsarbetare och däribland även rörläggare, periodvis arbetar utanför hemorten, och ibland bor rörläggare tillfälligt på arbetsorten.

Utbildning

Utbildning till anläggningsarbetare finns inom gymnasieskolans Bygg- och anläggningsprogram, inriktning Mark och anläggning.

Efter gymnasieutbildningen söker man lärlingsanställning i ett företag och efter cirka 2,5 år som lärling gör man ett yrkesteoretiskt prov. När det provet har blivit godkänt, får man sitt Yrkesbevis.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

18 Lediga jobb

Rörläggare

Arbetsgivare / Ort: Ystad kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Väg-och anläggningsarbetare

Om jobbet
Samhällsbyggnadsförvaltningen ansvarar för kost och lokalvård, fastigheter och exploatering, stadsplanering och bygglov, park och grönytor, gator, VA och avfall. Här jobbar drygt 300 medarbetare för att tillsammans göra Ystad till bra stad att bo, verka och leva i. Till VA-enheten söks nu en rörläggare. På enheten är vi ca 10 medarbetare och du kommer att arbeta såväl självständigt som i grupp. ARBETSUPPGIFTER Som rörläggare på enheten för rörnät kommer du att arbeta med rörläggning samt drift- och underhållsarbeten på Ystads ledningsnät. I tjänsten ingår beredskap enligt schema. KVALIFIKATIONER Du som söker har lägst gymnasieutbildning inom bygg/anläggning eller praktisk erfarenhet av rörläggnings- och anläggningsarbete. Om du har datorvana är det en fördel. Stor vikt kommer att fästas vid dina personliga egenskaper såsom social kompetens och samarbetsförmåga. Behörighetsutbildning i Arbete på väg är önskvärd. B-körkort fordras. ÖVRIGT Ystad är den lilla staden med de stora möjligheterna. Här finns naturupplevelser utöver det vanliga, en levande historia, ett sjudande kulturliv och mångfald av fritidsaktiviteter. Här finns också ett rikt näringsliv som verkar både lokalt och globalt. Ystads kommun arbetar för en god personalpolitik som främjar trivsel och goda arbetsprestationer. Vi tror på engagerade medarbetare som skapar en bättre vardag för våra invånare. Hos oss är heltid en rättighet. Det innebär att alla medarbetare som anställs hos oss tillsvidare har rätt till heltid och deltidsarbete är en möjlighet om det fungerar för verksamheten. Alla medarbetare ska erbjudas förutsättningar till en god hälsa och därför arbetar vi aktivt med vår arbetsmiljö. Vi erbjuder friskvård och en rökfri arbetstid. Vår värdegrund Bättre Tillsammans kännetecknas av fyra ord som tydligt summerar vad vi som arbetsgivare står för; Mod, Tillit, Delaktighet och Professionalitet. Observera att vi endast tar emot ansökningar via Visma Recruit. Vi ber dig därför söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta hanteringen av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. All försäljning i samband med rekryteringsprocessen undanbedes vänligen.
Arbetsgivare
Ystad kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Industripersonal

Arbetsgivare / Ort: Montico Hr Partner AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 13 May (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Industrirörmontör

Om jobbet
* Montico arbetar ständigt med att vara på framkant inom personaluthyrning och rekrytering. Vi har därmed specialister inom respektive arbetsområde och en arbetsgrupp där vi säkerställer en kort leveranstid med hög kvalité. Rätt person på rätt plats vid behov är en självklarhet. Vi söker nu flera olika kompetenser till våra kunder i nordöstra Skåne, exempel på dessa tjänsterna är svetsare, montörer, CNC-operatörer samt lackerare inom tillverkningsindustrin. Om tjänsten Arbetet kommer vara förlagt på tvåskift måndag-fredag. Eller dagtid måndag-fredag. Treskift kan också förekomma. Arbetsbeskrivning Du kan komma att arbeta med montering, CNC eller svetsning eller övriga arbetsuppgifter som Montico kan tillhandahålla. Vi söker dig som Vi ser gärna att du är en glad och initiativrik person. Då arbetet sker hos våra kunder är det bra om du är en hög känsla för kvalité i ditt tänkande, flexibel och vill vara en god lagspelare på arbetsplatsen. Om Montico Montico är ett komplett matchningsföretag som erbjuder helhetslösningar till företag och privatpersoner inom rekrytering, bemanning och utbildning. Vi är idag cirka 500 anställda och har kontor på över 20 orter i Sverige med huvudkontor i Tranås samt ett kontor i Polen för internationell arbetskraft. Läs mer på www.montico.se. Din ansökan lämnar du via länken nedan. Vi tar ej emot ansökningar via mail. Då vi gör löpande urval tar vi gärna emot din ansökan så snart som möjligt.
Arbetsgivare
Montico Hr Partner AB
Hemsida: http://www.montico.se/
Ansökan
Ansök senast 13 May (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

rörmokare

Arbetsgivare / Ort: Säkra Rör och Bygg Stockholm AB / Järfälla
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 15 May (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Rördragare

Om jobbet

Vi söker ständigt efter nya medarbetare. Om du känner att du har branschkunskaper och lämplig erfarenhet är du välkommen att skicka in din arbetsansökan.

(krav Branschcertifikat)

Arbetsgivare
Säkra Rör och Bygg Stockholm AB
Aspnäsvägen 20 Lgh 1702
17737 Järfälla
Hemsida: https://www.sakraror.se/
Ansökan
Ansök senast 15 May (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Nu söker vi maskinoperatörer och montörer till kundföretag i Karlskrona

Arbetsgivare / Ort: Lernia Bemanning AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 16 May (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Industrirörmontör

Om jobbet
Är du en lösningsfokuserad, ansvarsfull och noggrann person som drivs av möjligheten att utvecklas och att bli en viktig medlem i teamet? Vill du vara med och bidra till våra kunders framgångar samtidigt som du har roligt på jobbet? Då kan rollen som maskinoperatör eller montör hos Lernia vara helt rätt för dig. Välkommen med din ansökan! Vilka är vi? Vill du bredda din kompetens? Vill du bli en del av vårt team? Vi på Lernia Bemanning arbetar alltid med våra anställda i fokus. Du får chansen att arbeta hos många attraktiva arbetsgivare där du utvecklas och får möjligheten att hitta ditt drömjobb. Din konsultchef finns där för dig och hjälper dig i din professionella utveckling. Hos oss får du marknadsmässig lön, kollektivavtal och försäkringar. Du ska kunna fokusera på ditt arbete, resten fixar vi. Vi vill helt enkelt forma framtiden tillsammans med dig! Arbetsuppgifter Montör: I den här rollen kommer du i huvudsak att jobba som montör. Det är varierad montering av mindre detaljer till stora delar utifrån skriftlig eller muntlig monteringsinstruktion. Det finns goda utvecklingsmöjligheter och arbetsuppgifterna kan också innefatta lödning. Maskinoperatör: I den här rollen kommer du primärt att arbeta med kvalitetskontroll, maskinövervakning och maskinomställningar. Mer specifikt innebär det att du kommer att säkerställa att maskinerna når sin fulla kapacitet och minska produktionsavbrott och kontrollera tillflöden av material i maskinen. Utöver det kommer du även att hjälpa till i produktionen med diverse uppgifter, åtgärda olika störningar i produktionen och rapportera in eller reparera maskinerna när det behövs, ansvara för att ställa in, sköta och övervaka maskiner i den dagliga driften på avdelningen. Formell kompetens Du har relevant utbildning eller erfarenhet. Du har ett stort tekniskt intresse. Har du erfarenhet av lödning, mekanik, ritningsläsning och truckkörning är det meriterande. Det är viktigt att du behärskar det svenska språket, kan kommunicera med dina kollegor och ta emot instruktioner. B-körkort är ett krav. Du ska kunna arbeta hela sommaren. Viktigt för oss är att du som söker har en god samarbetsförmåga och en stark vilja att alltid bidra med ditt bästa för att uppnå produktionens mål. Personliga egenskaper Vi söker engagerade och motiverade maskinoperatörer och montörer som trivs med att arbeta fysiskt och alltid har viljan att leverera en god service! Du är snabblärd, ansvarsfull och självgående samt van att hugga i där det behövs. Vi på Lernia värdesätter också egenskaper som samarbetsförmåga, flexibilitet, kvalitetstänkande och hälsomedvetenhet då du som konsult är vår ambassadör ute hos kund. Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort Visstid/Heltid/Karlskrona Dagtid/2-skift Tillträdesdag Omgående Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Välkommen med din ansökan idag! Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta: [email protected] [email protected] Forma framtiden med oss! Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia – tillsammans formar vi din framtid! Läs mer på lernia.se.
Arbetsgivare
Lernia Bemanning AB
Ansökan
Ansök senast 16 May (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Rörläggare

Arbetsgivare / Ort: Göteborgs kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 19 May (8 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Väg-och anläggningsarbetare

Om jobbet
Göteborg växer som aldrig förr. Genom arbetet med avfall, vatten och avlopp bidrar Kretslopp och vatten till att skapa ett kretsloppssamhälle och göra det lätt för göteborgarna att leva hållbart. Utan oss fungerar inte samhället. Vatten, avlopp och avfall är några av samhällets viktigaste grundpelare. Samhällsnyttan, framtidens utmaningar och byggandet av ett hållbart Göteborg ger stor tillfredsställelse. Vi vet att vi gör skillnad, nu och för framtiden. ARBETSUPPGIFTER Vill du ha ett omväxlande arbete med stort ansvarstagande? Trivs du med ett arbete ute i friska luften? Då är rörläggarjobbet hos oss ett jobb för dig! Som rörläggare på Ledningsnät är du en del av hela processen från planering till utförande. Verksamheten omfattar hela kommunen och vissa projekt är kortare andra löper över en längre tid. Du arbetar i lag tillsammans med ytterligare en rörläggare och en grävmaskinist. Du kommer ställas inför situationer där du får använda din kreativitet och vi sätter stort värde på din problemlösningsförmåga. I arbetet ingår reparation och underhållsarbete och förnyelsearbeten på vatten- och avloppsrörnätet med tillhörande anläggningar. Beredskapstjänstgöring kan på sikt komma att ingå i tjänsten. Vill du veta mer om hur det är att arbeta som rörläggare på Kretslopp och vatten? Klicka på länken så får du vet mer! https://www.goteborg.se/wps/portal?uri=gbglnk%3a201810221372268 KVALIFIKATIONER Då vi arbetar i en händelsestyrd verksamhet behöver du ha lätt för att anpassa dig till nya situationer. Du har en stark servicekänsla och trivs med att utmana och utveckla dina kollegor för att tillsammans kunna nå våra mål. Du är ansvarstagande och engagerad. Som rörläggare hos oss kommer du i kontakt med många människor vilket ställer krav på att du är lyhörd och kan kommunicera på ett bra och tydligt sätt både gentemot kollegor men också brukare och kunder i staden. Vi söker dig som har en gymnasieutbildning inriktning bygg och anläggning eller annan likvärdig utbildning. Det är meriterande med erfarenhet inom Rörläggeri, anläggningsarbete eller VVS Vi ställer krav på B-körkort. C-körkort och förarbevis på grävmaskin är meriterande. Urvalet kommer ske löpande så tveka inte att söka. ÖVRIGT Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Arbetsgivare
Göteborgs kommun
Ansökan
Ansök senast 19 May (8 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.