På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Anläggningsdykare
Spela filmen

Anläggningsdykare

Anläggningsdykare arbetar under vattenytan med att till exempel bygga eller reparera broar och kraftverk. Arbeten kan utföras på ned till 50 meters djup men sker oftast på grundare vatten. Redan några meter under vattenytan är det mörkt och kallt att arbeta. 90 procent av jobben finns i intervallet 0-10 meters djup.

Anläggningsdykare jobbar med de flesta arbeten som utförs under vattnet när man bygger eller reparerar broar, hamnar, farleder och kraftverk. I arbetsuppgifterna ingår till exempel att schakta, borra, spränga, svetsa, bygga formar, armera och gjuta.

Anläggningsdykare utsätter sig för extra påfrestningar och det är viktigt att följa säkerhetsföreskrifterna. Det är till exempel mycket viktigt att man följer de så kallade dyktabeller som anger hur länge man får vistas under vattnet, annars riskerar man att drabbas av tryckfallssjuka.

Utbildning

För att jobba med bygg- och anläggningsarbeten under vatten behöver man särskild utbildning till tungdykare, ett B-certifikat (B 50 m) alternativt IDSA L III eller liknande och dykarbok eller yrkesbevis som anläggningsdykare samt måste vara minst 20 år fyllda.

Man kan utbilda sig till anläggningsdykare genom en anställning som så kallad traditionell lärling i ett dykarföretag.

Har man skaffat sig en utbildning till anläggningsdykare utomlands kan den valideras mot den svenska.

Utbildning till anläggningsdykare kan också finnas inom Yrkeshögskolan.

Som anläggningsdykare måste man ha de praktiska kunskaperna för att klara av arbetsuppgifterna, men dessutom även känna till hur man påverkas av att vistas under vatten.

Framtidsutsikter

Det är relativt svårt att få jobb som anläggningsdykare men behovet förväntas öka inom de närmsta åren.

Visa mer
Visa mindre

2 Lediga jobb

Anläggare för uppdrag på annan ort omgående

Arbetsgivare / Ort: Clockwork Bemanning & Rekrytering AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 11 dagar - 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 6 December (4 dagar kvar)
Publicerad: 2020-11-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Om oss Hej! Det är vi som är Clockwork. Vi arbetar med rekrytering och bemanning men vi brukar säga att vi är i ”bättre framtidsbranschen”. Vårt erbjudande är träffsäker matchning mellan företagens behov och medarbetarnas kvaliteter, oavsett om det handlar om jobb i industri- eller tjänstesektorn, inom skolvärlden eller i olika integrationsprojekt. Vi tror på människor och vi vet att rätt människa på rätt plats gör skillnad. Du möter oss i sexton städer från Stockholm i söder till Piteå i norr. Läs mer på www.clockworkpersonal.se Dina arbetsuppgifter Just nu söker vi en ansvarstagande anläggare för jobb på annan ort måndagar-torsdagar med start omgående. Boende och bil står företaget som du blir uthyrd till för. Som anläggare är det du som är grävmaskinistens ögon utanför maskinen. Det är du som har ansvar att följa kartor, dokumentera arbetet och att se till så rätt slangar, ledningar och rör läggs ned och placeras på ett korrekt sätt. Din profil Vi tror att du som söker är självständig, engagerad och drivs av att utvecklas inom ditt yrkesområde. Du har lätt för att se och förstå helheter och vill ständigt framåt och lösa de problem som kan uppstå längs vägen. Du löser arbetsuppgifterna med finess och kvalitet. Du är flexibel trivs med att arbeta ute på fältet bland kunder och kollegor. Ansökan Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Skicka in din ansökan så snart som möjligt. Tveka inte att höra av dig vid frågor till John Cristoferson 073-351 20 77. Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Clockwork Bemanning & Rekrytering AB
Hemsida: http://www.clockworkpersonal.se
Ansökan
Ansök senast 6 December (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Anläggningsdykare till Svensk Sjöentreprenad

Arbetsgivare / Ort: Svensk Sjöentreprenad i Malmö AB / Malmö
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 January (1 månad 29 dagar kvar)
Publicerad: 2020-10-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Anläggningsdykare

Språk
Krav
  • Svenska
Meriterande
  • Engelska

Om jobbet

Företaget

Svensk Sjöentreprenad AB är ett företag som via bred erfarenhet och unika resurser erbjuder lösningar i samband med undervattens- och sjöbaserade projekt. Verksamheten är inriktad på anläggningsdykeri kring faciliteter i anslutning till vatten.


Utrustning som företaget förfogar över och som Du kan komma att arbeta med är bland annat:

AH-5 ytorienterad dykning samt bandmasker såsom KMB och AGA.


Personliga egenskaper

Som person är du driven, noggrann och har ett högt säkerhetstänk. Vidare är du en person som kan prioritera ditt arbete och har en god kommunikationsförmåga. Du kommer att vara en del av ett arbetslag, därför är det viktigt att du är lyhörd och har en mycket god samarbetsförmåga. Gradvis kommer du att slussas in i arbetets alla områden och efterhand bli mer och mer självgående och insatt i arbetsprocessen. Detta kräver dels att du måste vara beredd på att det finns en startsträcka innan du känner att du behärskar tjänsten och dels att du måste lägga tid och engagemang för att kunna bli bra på det du gör.


Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


Arbetsuppgifter Dykare

Du kommer att vara en i personalen som har utgångspunkt på företagets kontor i Malmö där verksamheten består av underhåll och reparation av olika anläggningar under vatten. Genom att använda dykare/människan i dessa sammanhang så tillför vi ett perspektiv som ingen maskin kan göra.

De arbeten som du genomför under vatten ska sedan rapporteras och redovisas för att kunna användas som underlag för kunders olika beslut inom projekten. Du får i denna tjänst arbeta med hela processen när det gäller insamlande av data från anläggningarna under vatten till beredning, utförande och uppföljning. Tjänsten är en heltidstjänst, rekrytering med start omgående.


Din bakgrund

•Du har utbildning som anläggningsdykare via YH utbildning eller motsvarande inom BYN,

•Du innehar yrkesdykarcertifikat B eller IDSA III,

•Du har körkort och egen bil.


Meriterande

Erfarenhet av arbete inom anläggningsdykeri ses som meriterande, likaså om du har BE –körkort.


Övrig information

Du skall ha en livsstil som tillåter resor i arbetet. Uppdragen företaget får in kan utföras både i närområdet och i områden som kräver att man behöver vara bortrest några dagar i följd.

Arbetsgivare
Svensk Sjöentreprenad i Malmö AB
Oljevägen 14
21124 Malmö
Hemsida: www.sse-ab.se
Ansökan
Ansök senast 31 January (1 månad 29 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.