På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Undervattensvetsare

Undervattensvetsare

Undervattenssvetsare är egentligen inget eget yrke och efterfrågan på den kompetensen både nationellt och internationellt är i dagens läge (2016) mycket begränsad.

Under vattnet svetsas det mycket lite. Anledningen är att det är mycket svårt att erhålla någon kvalitetskontroll eller klassning av dessa svetsar. Däremot så bränner man väldigt mycket under vattnet, t.ex. kättingar och spont som skall tas bort. Grundkravet för att svetsa under vattnet, är att man bland annat har en dykutbildning.

Utbildning

Under den svenska  anläggningsdykarutbildningen inom yrkeshögskolan genomför man ett antal delkurser. En av dessa är just undervattenssvetsning, den omfattar en veckas träning. Utbildningen köps från Weldcraft Pro i England (David Keats), som är med de studerande på utbildningen Anläggningsdykare på YRGO under 2 veckor. Utbildning till anläggningsdykare kan finnas inom Yrkeshögskolan.

Till yrkeshögskoleutbildning Anläggningsdykare hos YRGO krävs det följande behörighet: fyllda 18 år, gymnasiekompetens samt godkända betyg i gymnasiala kurser Matematik 2/B, Svenska eller Svenska som andraspråk 2/B och Engelska 6/B.

Länktips

  • jobbafrisk.se - webbplatsen Jobba Frisk vill vi öka kunskapen om risken för astma & eksem i arbetslivet & hur man kan förebygga problem.
Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.