På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Internationell svetsare - IW
Spela filmen

Internationell svetsare - IW

Internationell svetsare förkortas ofta till "IW". Det är ett kvalificerat och fritt yrke därför att man kan arbeta med diverse olika typer av svetsjobb och i olika länder.

Svetsning är ett många gånger fritt och kreativt yrke. Du arbetar med olika uppgifter, främst inom verkstadsindustrin. Några av vanligaste arbetsuppgifterna är tillverkning, montering och reparation.

Utbildning

Utbildning till Internationell svetsare består idag av totalt 18 moduler med tre utbildningsnivåer för respektive svetsmetod. Som systemet är uppbyggd kan du avsluta utbildningen på önskad nivå. Utbildningen leder till diplomerad internationell rörsvetsare, internationell plåtsvetsare eller internationell kälsvetsare.

IW-svetsare utbildas på gymnasieskolans Industritekniska programmet.

Utbildning kan finnas inom Komvux och Yrkeshögskolan och kan även finnas i form av en arbetsmarknadsutbildning i Arbetsförmedlingens regi.

Framtidsutsikter

Framtiden ser ljus ut när det gäller möjlighet att få jobb - både på fem och tio års sikt är det liten konkurrens om jobbet som Internationell svetsare.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

424 Lediga jobb

Sveisere

Arbetsgivare / Ort: Right Bemanning AS
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Krav
 • EN 287-1
 • 135 MAG-svetsning/ISO 9606-1
 • EN 287-1
 • 136 MAG-svetsning med slaggande rörelektrod/ISO 9606-1
Meriterande
 • Konstruktionsstål
 • materialkunskap

Språk
Meriterande
 • Norska

Om jobbet
Hansen Sveis & Montering AS ble etablert i 1997 i Fredrikstad. Vi er 34 ansatte med bred erfaring og kompetanse innenfor våre fagområder. Fra våre store produksjonslokaler ved Glomma leverer vi alt av store og små stålkonstruksjoner. Vi har også et eget lokale for produksjon av kundetilpassede trapper og rekkverk til både ute- og innendørs bruk. Gjennom gode samarbeidspartnere leverer vi også HD og prefab elementer tilpasset bygningstypen. Våre kompetente og løsningsorienterte medarbeidere og samarbeidspartnere sørger for god kvalitet fra prosjektering av prosjektene til produksjon og montering. Beskrivning av arbetsuppgifter: Vi trenger også sveisere: - Sveiseing av store og små stålkonstruksjoner/bygg - Sveiseing av trapper og rekkverk - Sveisesertifikat 135 og 136 (111) - Liftkurs Skandinavisk språk Sveising av trapper og rekkverk Sertifisert sveising på byggeplass og verksted Obligatorisk Dokumentert erfaring. Må kunne prate skandinavisk språk. Önskemål: Må kunne jobbe i Norge, enten pendle eller bosette seg her. Övrigt: Vi har noen leiligheter og brakkker som vi låner ut til redusert husleie pris. Vi vill inte bli kontaktade av rekryterings-/bemanningsföretag.
Arbetsgivare
Right Bemanning AS
Tel: +4769335400
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Svetsare till LKAB Mekaniska

Arbetsgivare / Ort: LKAB Berg & Betong AB / Kiruna
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Om företaget / verksamheten

LKAB Mekaniska är en av Malmfältens största mekaniska verkstäder inom stålkonstruktion och maskinbearbetning och vi befinner oss mitt i en stark tillväxtfas. Vi har maskiner, lokaler och kompetens för att produktutveckla, konstruera och leverera allt från små komponenter till stora stålkonstruktioner. Vi arbetar även med helhetsprojekt, där vi är delaktiga från projektering till fullskalig leverans av kompletta lösningar. Vi finns på två arbetsställen i Kiruna med ungefär 140 medarbetare och omsätter cirka 220 MSEK.

LKAB Mekaniska är en del av Affärsområde Specialprodukter, som levererar strategiska tjänster och produkter som används både inom LKAB:s kärnverksamhet och av externa aktörer – vilket skapar ökad konkurrenskraft för LKAB samtidigt som det skapar värde på andra marknader.

Om tjänsten

LKAB Mekaniska står inför en spännande framtid och genomgår en stor tillväxtfas. Vill du vara med på den resan? Nu söker vi engagerade, nytänkande och ansvarstagande svetsare som gillar variation och ser förändringar som möjligheter. I ditt arbete bidrar du i huvudsak med din kompetens inom svetsning vid olika reparationer och nytillverkning. Tjänsten även innefattar dock även vissa mekaniska reparationer. För denna tjänst är det en fördel att kunna svetsa MIG/MAG obehindrat, liksom att ha goda kunskaper i TIG och MMA. Om någon eller några svetslicenser saknas finns möjlighet att ta dessa.

Vi utför arbete enligt våra egna arbetsrutiner, instruktioner och riktlinjer som garanterar ett säkert och effektivt genomförande. Därför är det viktigt att du som söker har ett högt säkerhetstänk även i påfrestande situationer. Du rapporterar till Gruppchefen för Tillverkning och ingår i en arbetsgrupp om drygt 20 personer fördelade på maskin och svets.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och arbetstiden är i dagsläget förlagd till dagtid, men skiftarbete kan förekomma. Stationeringsort är Kiruna och vår verkstad på NIO-området.

Dina kvalifikationer

Du arbetar i ett team där du är öppen för nya idéer och delar med dig av din kunskap till andra, i syfte att utveckla verksamheten och uppfylla kundens önskemål. Vi tror att du har utbildning inom verkstadsteknik eller har gått industriprogrammet på gymnasiet, gärna med svetsinriktning, alternativt att du förvärvat din kunskap genom erfarenhet från verkstadsindustrin. Har du svetskunskaper och tidigare erfarenhet av mekaniska reparationer är det meriterande. Du bör ha god datorvana samt erfarenhet av ritningsläsning. Det är även önskvärt att du är bekant med svetssymboler och har god materialkännedom.

Vid behov finns möjlighet till utbildning samtidigt som det erbjuds en anpassad introduktion. Vidare är du en noggrann, strukturerad och lösningsorienterad person. Du har också god social kompetens och servicekänsla då arbetet innebär dagliga kontakter med våra kunder i produktionen. Befattningen kräver hög kvalitetsmedvetenhet samt B-körkort, godkända gymnasiebetyg och grundläggande kunskaper i svenska.

För vår arbetsgrupp är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser därför fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som du har med dig. Då vi precis som LKAB i övrigt eftersträvar mångfald och en jämnare könsfördelning ser vi gärna fler kvinnliga sökanden.

Vi erbjuder

Vill du växa tillsammans med oss? Vi kan erbjuda möjligheten att utvecklas och växa i det lilla företagets arbetssätt och stora företagets möjligheter. Vi kan erbjuda del i koncernens belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom Kiruna stad samt andra aktiviteter inom LKAB:s föreningar inom exempelvis friluftsliv eller konst.

Övrig information

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev så snart som möjligt dock senast 27 september. Intervjuer och urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så vänta in med din ansökan.

För mer information om tjänsten kontakta Gruppchef Niklas Heikki, 073-844 51 14. Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta HR Business Partner Linnea Svartz, [email protected]

Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som erbjuder hållbara järnmalms-, mineral- och specialprodukter. Vi förser världen med morgondagens resurser och leder omställningen av vår industri mot en hållbar framtid. Läs gärna mer på www.lkab.com.

Arbetsgivare
LKAB Berg & Betong AB
Lastvägen 14
98138 Kiruna
Hemsida: https://www.lkabmekaniska.se/sv/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Svetsare

Arbetsgivare / Ort: Ikett Personalpartner AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Svetsare
 • manuell

Om jobbet
Om tjänsten Vi söker nu efter svetsare till en av våra kunder i Stockholm. Jobbet är på rese och du kommer få traktamente och boende. I arbetsuppgifterna ingår balk- och konstruktionssvetsning. Du kommer svetsa i MIG/MAG inne på verkstad, alternativt svetsning med Pinne ute på site. Start: Omgående. Arbetstider: Dagtid. Din profil Krav: Goda svenskakunskaper i tal och skrift. Erfarenhet av svetsning i Pinne. Ritningsläsning. B-Körkort. Meriterande är om du har licens. Som person vill vi att du är ansvarstagande, målinriktad, flexibel, positiv, ordningsam och har en god samarbetsförmåga eftersom arbetet sker ute på våra kundföretag. Vi arbetar löpande med inkomna ansökningar och kontaktar endast de som motsvarar ansökningskraven. Välkommen med din ansökan idag! Om Ikett Personalpartner AB Ikett Personalpartner AB är ett auktoriserat bemanningsföretag som arbetar med uthyrning och rekrytering av kvalificerad kollektivpersonal och tjänstemän. Främst inom yrkesområdena industri, el, bygg och administration. Som konsult hos Ikett har du möjligheten att söka lokala arbeten och researbeten i Sverige samt Norge. Vi arbetar kontinuerligt för att du och kunden ska trivas så bra som möjligt med varandra och för att era önskemål ska tillgodoses. Ikett är medlem i Almega Kompetensföretagen och har kollektivavtal med LO, Unionen och Akademikerförbunden. Ikett är certifierat enligt ISO 9001. Målet med vårt arbete är nöjda kunder och skickliga medarbetare som trivs. Detta vill vi uppnå genom kvalitet, kompetens och effektivitet. För mer information och nyheter, följ oss gärna på: Facebook: www.facebook.com/ikettpersonalpartner LinkedIn: www.linkedin.com/company/ikett-personalpartner-ab-as
Arbetsgivare
Ikett Personalpartner AB
Hemsida: http://www.ikett.com/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Svetsare

Arbetsgivare / Ort: Ikett Personalpartner AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Svetsare
 • manuell

Om jobbet
Om tjänsten Vi söker efter en svetsare till en av våra kunder i Vellinge! De arbetsmoment som ska utföras är svetsning i metoderna TIG och MIG, . 2 - 3 mm rostfritt, konstruktionssvetsning. Du som söker ska ha utbildning inom ämnet eller tidigare erfarenhet av svetsning i de angivna metoderna. Då arbetet sker efter ritningsunderlag är det viktigt att du känner dig säker, har god förståelse och kan arbeta utifrån en ritning. Arbetstider: dagtid, skift kan förekomma. Start: snarast enligt överenskommelse Om företaget Företaget är ett familjeföretag och är en helhetsleverantör inom legotillverkning, från ritning till monterad och leveransklar produkt. Med en kombination av en toppmodern maskinpark samt sina yrkesskickliga och erfarna medarbetare blir de flexibla och kan erbjuda högsta kvalitet samt leveranssäkerhet till deras kunder. Din profil För att trivas i rollen tror vi att du; - har erfarenhet av svetsning i TIG, MIG. - har god förståelse för ritnigsläsning. - har en hög och god arbetsvilja med en härlig inställning till ditt yrke. Som person vill vi att du är ansvarstagande, målinriktad, flexibel, positiv, ordningsam och har en god samarbetsförmåga eftersom arbetet sker ute hos våra kunder. Vi arbetar löpande med inkomna ansökningar och kontaktar endast de som motsvarar ansökningskraven. Välkommen med din ansökan idag! Om Ikett Personalpartner AB Ikett Personalpartner AB är ett auktoriserat bemanningsföretag som arbetar med bemanning och rekrytering av kvalificerad kollektivpersonal och tjänstemän. Främst inom yrkesområdena industri, el, bygg och administration. Ikett är medlem i Almega Kompetensföretagen och har kollektivavtal med LO, Unionen och Akademikerförbunden. Ikett är certifierat enligt ISO 9001. Målet med vårt arbete är nöjda kunder och skickliga medarbetare som trivs. Detta vill vi uppnå genom kvalitet, kompetens och effektivitet. För mer information och nyheter, följ oss gärna på: Facebook: www.facebook.com/ikettpersonalpartner LinkedIn: www.linkedin.com/company/ikett-personalpartner-ab-as
Arbetsgivare
Ikett Personalpartner AB
Hemsida: http://www.ikett.com/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Svetsare

Arbetsgivare / Ort: Ikett Personalpartner AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Svetsare
 • manuell

Om jobbet
Om tjänsten Vi söker efter en svetsare till en av våra kunder i Vellinge! De arbetsmoment som ska utföras är svetsning i metoderna TIG och MIG, . 2 - 3 mm rostfritt, konstruktionssvetsning. Du som söker ska ha utbildning inom ämnet eller tidigare erfarenhet av svetsning i de angivna metoderna. Då arbetet sker efter ritningsunderlag är det viktigt att du känner dig säker, har god förståelse och kan arbeta utifrån en ritning. Arbetstider: dagtid, skift kan förekomma. Start: snarast enligt överenskommelse Om företaget Företaget är ett familjeföretag och är en helhetsleverantör inom legotillverkning, från ritning till monterad och leveransklar produkt. Med en kombination av en toppmodern maskinpark samt sina yrkesskickliga och erfarna medarbetare blir de flexibla och kan erbjuda högsta kvalitet samt leveranssäkerhet till deras kunder. Din profil För att trivas i rollen tror vi att du; - har erfarenhet av svetsning i TIG, MIG. - har god förståelse för ritnigsläsning. - har en hög och god arbetsvilja med en härlig inställning till ditt yrke. Som person vill vi att du är ansvarstagande, målinriktad, flexibel, positiv, ordningsam och har en god samarbetsförmåga eftersom arbetet sker ute hos våra kunder. Vi arbetar löpande med inkomna ansökningar och kontaktar endast de som motsvarar ansökningskraven. Välkommen med din ansökan idag! Om Ikett Personalpartner AB Ikett Personalpartner AB är ett auktoriserat bemanningsföretag som arbetar med bemanning och rekrytering av kvalificerad kollektivpersonal och tjänstemän. Främst inom yrkesområdena industri, el, bygg och administration. Ikett är medlem i Almega Kompetensföretagen och har kollektivavtal med LO, Unionen och Akademikerförbunden. Ikett är certifierat enligt ISO 9001. Målet med vårt arbete är nöjda kunder och skickliga medarbetare som trivs. Detta vill vi uppnå genom kvalitet, kompetens och effektivitet. För mer information och nyheter, följ oss gärna på: Facebook: www.facebook.com/ikettpersonalpartner LinkedIn: www.linkedin.com/company/ikett-personalpartner-ab-as
Arbetsgivare
Ikett Personalpartner AB
Hemsida: http://www.ikett.com/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.