Yrkessvetsare - IW
Spela filmen

Yrkessvetsare - IW

Med en IW-utbildning (International Welder) får du med dig teorin bakom metoderna och med de många praktiska momenten har du de bästa förutsättningarna på din arbetsplats. Många hittar tidigt sin framtida arbetsgivare och jobbar på helger och lov fram till examen. Väljer du en yrkesutbildning till svetsare kommer du att vara efterfrågad.

Svetsning är ett många gånger fritt och kreativt yrke. Du arbetar med olika uppgifter, främst inom verkstadsindustrin. Några av vanligaste arbetsuppgifterna är tillverkning, montering och reparation.

Utbildning

Utbildning till IW-svetsare består idag av totalt 18 moduler med tre utbildningsnivåer för respektive svetsmetod. Som systemet är uppbyggd kan du avsluta utbildningen på önskad nivå. Utbildningen leder till diplomerad internationell rörsvetsare, internationell plåtsvetsare eller internationell kälsvetsare.

IW-svetsare utbildas på gymnasieskolans Industritekniska programmet.

Utbildning kan finnas inom Komvux och Yrkeshögskolan och kan även finnas i form av en arbetsmarknadsutbildning i Arbetsförmedlingens regi.

Framtidsutsikter

Framtiden ser ljus ut när det gäller möjlighet att få jobb - både på fem och tio års sikt är det liten konkurrens om jobb.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.