På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Svetsansvarig

Svetsansvarig

Som svetsansvarig arbetar man oftast med underhåll och teknikstöd i löpande produktion. De arbetsuppgifter som ingår kräver att man har gedigen erfarenhet och utbildning inom svetsteknik. Svetsansvarig leder och fördelar arbetet vilket kräver att man är en ansvarstagande person med vissa ledaregenskaper.

Utbildning

Passande utbildningar kan finnas inom yrkeshögskolan. Bra grundläggande utbildning finns på gymnasieskolans Industritekniska programmet, inriktning Svetsteknik.

Meriterande för den som vill jobba som svetsansvarig är kunskaper och vana av att ha arbetat med ISO och vana av att certifiera mot TS 3834 samt kunskaper i EN 15085 (standard mot spårbunden trafik).

Personliga egenskaper

Det är fördelaktigt om man har utbildning och/eller erfarenhet i projektledning inom plåt och svets och vana av att leda och fördela arbete. Den som vill jobba som svetsansvarig behöver ha ett stort allmänt teknikintresse och god datavana med kunskap inom CAD, god kommunikativ förmåga och vara en självständig problemlösare.

Andra egenskaper som krävs för att kunna trivas i rollen som svetsansvarig är att man är ansvarstagande, målinriktad, flexibel, positiv, ordningsam och har en god samarbetsförmåga eftersom arbetet så kräver.

Arbetsplats

Exempel på en arbetsplats för en svetsansvarig är t.ex företag som sysslar med legotillverkning till tyngre fordonsindustrin, t.ex tillverkning av lastvagnar.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

Svetstekniker / svetsansvarig till Komatsu Forest

Arbetsgivare / Ort: Komatsu Forest AB / Umeå
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-29
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Svetsingenjör

Språk
Krav
  • Svenska
  • Engelska

Om jobbet

Vill du vara med på en resa när Komatsu Forest tar hem tillverkning av svetsade produkter.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och jobba med hemtagning av tillverkning till Komatsu Forest och efter projektet ta rollen som svetsansvarig på Komatsu Forest. Under projekttiden kommer arbete med projektledning, inköp av processutrustning och även arbete med kompetenssäkring vara aktuellt. Under projektet behöver vi också sätta upp ledningssystem för svetsade produkter och här förväntas du kunna bidra med denna kompetens. Ta fram certifierings processer för WPQR, WPS samt för svetsande personal.

Skapa och utveckla processer för kontroll och provning.

Analysera redovisande provdokumentation

Utföra svetsteknisk revision i enlighet med ISO 3834


Erfarenhet och kunskaper

Vi söker dig som har erfarenhet och goda kunskaper om standarden ISO 3834 och har du tidigare varit svetsansvarig ser vi detta som mycket meriterande. Du är utbildad svetstekniker inom antingen IWS, IWT eller IWE

Du har kunskaper om svets teknologi, konstruktion och design av svetsfogar, svetsekonomi, avsyning och oförstörande provmetodik, problemlösning av svetsrelaterade avvikelser. Har du tidigare erfarenheter av uppstart av nya processer ser vi detta som meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenheter av skärande bearbetning och ytbehandling också men detta är inget krav.


Personliga egenskaper

Som person är du engagerad, kreativ och flexibel och ditt fokus bör vara att försöka se möjligheter i de utmaningar arbetet ger. Du stimuleras av att arbeta mot uppsatta mål tillsammans med övriga medarbetare. Du är trygg med dig själv och har god förmåga att kommunicera både internt och externt.


Vi värnar om en rekrytering fri från diskriminering som ger lika möjligheter för alla.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med försäljare i samband med rekryteringen.

Arbetsgivare
Komatsu Forest AB
Tegelbruksvägen 1
90704 Umeå
Hemsida: www.komatsuforest.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.