Svetsansvarig

Svetsansvarig

Som svetsansvarig arbetar man oftast med underhåll och teknikstöd i löpande produktion. De arbetsuppgifter som ingår kräver att man har gedigen erfarenhet och utbildning inom svetsteknik. Svetsansvarig leder och fördelar arbetet vilket kräver att man är en ansvarstagande person med vissa ledaregenskaper.

Utbildning

Passande utbildningar kan finnas inom yrkeshögskolan. Bra grundläggande utbildning finns på gymnasieskolans Industritekniska programmet, inriktning Svetsteknik.

Meriterande för den som vill jobba som svetsansvarig är kunskaper och vana av att ha arbetat med ISO och vana av att certifiera mot TS 3834 samt kunskaper i EN 15085 (standard mot spårbunden trafik).

Personliga egenskaper

Det är fördelaktigt om man har utbildning och/eller erfarenhet i projektledning inom plåt och svets och vana av att leda och fördela arbete. Den som vill jobba som svetsansvarig behöver ha ett stort allmänt teknikintresse och god datavana med kunskap inom CAD, god kommunikativ förmåga och vara en självständig problemlösare.

Andra egenskaper som krävs för att kunna trivas i rollen som svetsansvarig är att man är ansvarstagande, målinriktad, flexibel, positiv, ordningsam och har en god samarbetsförmåga eftersom arbetet så kräver.

Arbetsplats

Exempel på en arbetsplats för en svetsansvarig är t.ex företag som sysslar med legotillverkning till tyngre fordonsindustrin, t.ex tillverkning av lastvagnar.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

7 Lediga jobb

VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.