På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Verkstadsarbetare

Verkstadsarbetare

Verkstadsarbetare är verksamma inom olika branscher och det finns många oIika yrkes-/arbetstitlar: exempeIvis - Verkstadstekniker, VerkstadspIåtsIagare, Verkstadsmekaniker, Verkstadssnickare/maskinsnickare, Verkmästare på biIverkstad.

Personliga egenskaper som gör att man lyckas i yrkesrollen är noggrannhet, tekniskt intresse, att man tar ansvar och är positiv till att arbeta både självständigt och i att samarbeta inom arbetsgruppen.

Se också gärna information om flera yrken, exempelvis om Kontorsmaskinreparatör, CNC-operatör och Vaktmästare samt om yrken inom område Industriell tillverkning.

Utbildning

Gymnasieutbildning med inriktning "verkstad" finns på fIera av gymnasieskoIans program - men i första hand på Industritekniska programmet.
Motsvarande utbildningar kan även finnas inom Komvux, vuxenutbildningen. Med en verkstadsteknisk grundutbildning "i bagaget" kan man fortsatta studera och det kan leda till att du kan bli montör, svetsare, CNC-operatör, med mera. Kurser som vanIigtvis ingår i grundutbiIdning inom verkstadsindustri på komvux är: Tillverkningsunderlag, Produktionsutrustning 1 och 2, Sammanfogningsteknik och Svets grund.

Länktips

16 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.