På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Verkstadstekniker

Verkstadstekniker

Som verkstadstekniker bearbetar man arbetsstycken, främst av metall, till detaljer som ingår i verkstadsprodukter av skilda slag.

En verkstadstekniker kan arbeta med att tillverka allt från knappnålar till högteknologiska produkter som flygplan. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att bearbeta arbetsstycken i verktygsmaskiner, ofta är man specialiserad på en viss typ av maskin.

De olika verktygsmaskinerna brukar delas upp inom skärande och formande bearbetning. Det vanligaste är att man arbetar inom skärande bearbetning, dvs svarvare, borrare eller slipare vid någon styrd CNC-maskin.

Utbildning

Utbildningar för verkstadstekniker och mekaniker finns inom gymnasiets Industritekniska programmet. Det finns också specialutformade program med inriktning mot verkstadsindustrin vid vissa gymnasieskolor och fristående skolor. Påbyggnadsutbildningar kan finnas inom komvux.

Passande utbildning kan finnas inom yrkeshögskolan.

Personliga egenskaper

Arbetet kräver fingertopps känsla och sinne för detaljer.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

75 Lediga jobb

Utbildare inom elteknik/automation

Arbetsgivare / Ort: Marinkraft Bemanning Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 januari (1 dag kvar)
Publicerad: 2022-01-18
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Verkstadsmekaniker/Verkstadstekniker

Om jobbet
Nu söker vi tekniker till yrkeshögskoleutbildning i Stockholms region.  Varje yrkeshögskoleutbildning innehåller ett antal delkurser som speglar den kompetensprofil som behövs i yrket. Utbildningen till automationsspecialist innehåller bland annat kurser såsom elteknik, materiallära, matematik och felsökning. Det är här du kommer in! Vill du vara med och göra skillnad? Vi söker dig som vill förmedla dina kunskaper och utbilda vuxna till morgondagens tekniker. Här spelar du och dina medarbetare en viktig roll i att hjälpa de studerande att få den kompetens som behövs för att komma ut på arbetsmarknaden.   ARBETSBESKRIVNING I rollen som utbildare får du ett omväxlande arbete där du leder teorilektioner i klassrum varvat med praktiska moment. Du planerar, genomför, dokumenterar och följer upp undervisningen. Vi litar på din förmåga att i grupp eller självständigt kunna planera och genomföra dom olika momenten i utbildningen.  Elteknikkursens huvudsakliga innehåll Kursen ger specialiserade kunskaper om elsäkerhet. Den behandlar även bl.a. växelström, likström, sensorer och elektronik, samt ger grundläggande förståelse för olika kraftdistributionssystem. Automationskursens huvudsakliga innehåll Kursen behandlar för yrkesrollen relevanta system för automatiserad kontroll, och ger bl.a. specialiserade kunskaper om PLC, PC, programmering och instrumentering med PIDreglering. System- och funktionsanalyskursens huvudsakliga innehåll Kursen behandlar analysförmåga att från manualer, ritningar och program förstå och hantera maskinens system med delfunktioner som syftar till att klara felsökning, modifieringar och förbättringar samt säkerhetssystemets integration. Efter genomgången kurs ska den studerande självständigt kunna utföra underhåll enligt rådande praxis. KVALIFIKATIONER För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha bred erfarenhet inom området, jobbat som tekniker och ha kunskap inom mekanik och felsökning. Har du yrkeskunnandet så hjälper vi dig in i lärarrollen. Uttagningen sker löpande så tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdagen. ´ Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Marinkraft Bemanning Sverige AB
Hemsida: https://marinkraft.se/
Ansökan
Ansök senast 30 januari (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Resande reparatör

Arbetsgivare / Ort: Marinkraft Bemanning Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 januari (1 dag kvar)
Publicerad: 2022-01-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Verkstadsmekaniker/Verkstadstekniker

Om jobbet
In-situ specialist, en resande reparatör med klassiska kunskaper om svarvning/fräsning/svetsning Rollen innebär: Vill du arbeta med avancerade reparationer av stora maskiner och med metoder som man knappt tror är möjliga? Är du beredd att på kort varsel åka på uppdrag som resande reparatör över hela världen? I denna roll söker vi dig som är en in-situ specialist vilket innebär att du behöver kunna lösa saker helt på plats och vara väldigt praktiskt lagd. Vi tror att du är en klassisk reparatör med kunskap om skärande bearbetning. Det är en tjänst med mycket mekaniskt arbete med inslag av både svarvning, fräsning och slipning samt mätning. Arbetet betyder mycket resande över hela världen vilket kan innebära allt från 2 dagar till 2 veckor och väl på plats väntas ett intensivt arbete. Du arbetar ofta i team på 2 personer och ofta under tidspress. Det innebär att du är beroende av ett gott samarbete med din kollega för ett optimalt arbetssätt. QuantiServ är en avdelning inom Wärtsilä Marine Power, Specialized Services, som utför avancerade reparationer och service på plats i fartyg och i anläggningar över hela världen. Reparationer kan bland annat vara att återställa spräckta motorblock eller rikta och renovera överhettade vevaxlar, med motorn fortfarande monterad! Man kallar detta för In-Situ, som på latin betyder på plats. Som person: Vi ser vi att du i denna tjänst är en lagspelare och som trots jobb under tidspress behåller ett gott humör. Du behöver vara en noggrann problemlösare. Vi söker dig som: Vi tror att din bakgrund är antingen som verkstadsmekaniker eller fordonstekniker men du kan även ha en bakgrund som svetsare. Meriterande är om du har kunskap om svarvning och fräsning eller erfarenhet från liknande arbetsuppgifter och gärna med en maskineringsbakgrund. Svenska och engelska språket är ett krav i tjänsten då du kommunicerar med kunder i Sverige men även kunder i andra länder. För denna tjänst har du: • Gymnasiekompetens • Teknisk bakgrund eller erfarenhet • Erfarenhet av svarvning/fräsning/svetsning • Goda kunskaper i engelska, muntligt och skriftligt • Har god datavana och behärskar de vanligaste programmen • Kan resa på kort varsel För mer information om företaget gå in på: https://www.quantiserv.com/   Denna rekrytering sköts av Marinkraft - Specialist på maritima proffs! I Marinkrafts rekryteringsprocesser blir du testad, både inom logik och personlighet. Testen ger en objektiv och forskningsbaserad grund som ökar träffsäkerheten i urvalsbesluten och tillför information om en persons färdigheter och egenskaper som annars är svåra att fånga. Sök tjänsten nedan, snarast. Urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Marinkraft Bemanning Sverige AB
Hemsida: https://marinkraft.se/
Ansökan
Ansök senast 30 januari (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Mekaniker till Willards AB i Kiruna

Arbetsgivare / Ort: Poolia Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 januari (1 dag kvar)
Publicerad: 2022-01-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
På Willards gillar vi att lösa problem. Vi bistår med kvalificerad och effektiv felsökning vid akuta situationer och gör vårt yttersta för att minimera kostsamma stillestånd hos våra kunder. Nu förstärker vi teamet i Kiruna med mekaniker och söker dig som vill vara med och utvecklas tillsammans med oss. Urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan! Om tjänsten Som mekaniker på Willards så arbetar du nära kollegor och verkar i en spännande bransch med goda utvecklingsmöjligheter. Arbetsuppgifterna i huvudsak är renovering, underhåll och svetsning i verkstaden. Tjänsten är på heltid, tillsvidare och start så snart som möjligt. Vem är du? För att lyckas i rollen som mekaniker hos oss så tror vi att du har: • Inriktning mot industri, svets, fordon. • Erfarenhet från service/underhåll av fordon • Svetsbakgrund Gärna Truckkort, travers och heta arbeten utbildning, men det är inget krav då vi har möjlighet att utbilda Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för tjänsten. Om verksamheten Willards har lång erfarenhet och bred kompetens inom det maskintekniska området. Vi kan ta hand om små problem men vår styrka ligger i att leverera en helhetslösning där vi ansvarar för allt från felsökning och demontage till renovering och återmontage. Genom att ha kontroll över samtliga moment säkerställer vi kvaliteten vilket gör att du som kund alltid kan känna dig trygg med våra tjänster. Vår vision är att vara en långsiktig partner och ditt förstahandsval för förebyggande underhåll och akut avhjälpande av fel. Ett välplanerat underhåll ger ökad tillgänglighet och förbättrad driftsäkerhet samt längre livslängd på din maskinutrustning. Välkommen till Willards AB http://www.willards.se I denna rekrytering samarbetar Willards med Poolia. Poolia är ett registrerat rekryterings och bemanningsföretag, vi är auktoriserade av Kompetensföretagen och har kvalitetssäkrade processer och rutiner.
Arbetsgivare
Poolia Sverige AB
Hemsida: http://www.poolia.se
Ansökan
Ansök senast 30 januari (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Verkstadsmekaniker till provplatsen i Vidsel

Arbetsgivare / Ort: Försvarets Materielverk
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 januari (1 dag kvar)
Publicerad: 2022-01-20
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Verkstadsmekaniker/Verkstadstekniker

Om jobbet
Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, GRIPEN-flygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Hos oss samlas specialister inom teknik, affärer, juridik och projektledning. Våra olika delar blir till helheter och vårt engagemang blir till leveranser. Det är så vi möter det svenska försvarets behov – i fred, kris och krig. Om T&E Test och Evaluering är FMV:s testverksamhet. Vi arbetar med verifiering och validering för att FMV ska kunna leverera rätt materiel till ett starkare försvar. T&E Vidsel T&E:s provplats i Vidsel har tillgång till Europas största provområde över land. Provområdet ligger i Lappland och omfattar ett avlyst, väl bevakat, lågfjällsområde på totalt 1650 km². Här finns mer än 60 års erfarenhet av verifiering och validering, VoV, av militära system. Provplatsen erbjuder Försvarsmakten samt externa kunder en möjlighet att utprova ny vapenmateriel, öva och verifiera förmåga. Du kommer att arbeta på Målsektionen vid provplatsen i Vidsel. Sektionen ansvarar för drift och underhåll av flygande mål (Målrobotar som är jetdrivna). Självkörande fordon (UGV) som fjärrstyrs, t ex bilar, bandvagnar, stridsfordon m.m. och sjömål.  Arbetsuppgifter Som verkstadsmekaniker kan vi erbjuda dig stimulerande och varierande arbetsuppgifter och en god portion problemlösning. Det kan vara alltifrån nytillverkning av detaljer till våra målrobotar utifrån ritningsunderlag i verkstaden till reparationer av material och utrustning utomhus i provområdet. Exempel på arbetsuppgifter är skärande bearbetning, cnc, fräs, svarv, svets, plåtslagaruppgifter och andra service arbeten. Resor i arbetet kan förekomma, främst inom Sverige, men i vissa fall även utomlands.    Vi söker dig Du har en Verkstadsutbildning eller motsvarande kompetens erhållen på annat sätt. Du skall ha körkort lägst klass B.  Vi vill att du har erfarenhet av maskinell skärande bearbetning i mekanisk verkstad.     Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att tillverka utifrån ritning. Om du har jobbat med plåtslageri, svetsning, slipning och servicearbeten i fält såsom montage eller reparationer är det en fördel. Vi ser det även som meriterande om du har kunskaper inom programmering av verkstadsmaskiner, manuell svarv och fräs, additiv tillverkning tex 3D-skrivare samt kunskaper kring prototyptillverkning och produktionsanpassning av produkt. Som person är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.  Du har ett genuint intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera bra lösningar. Du trivs med att samarbeta med andra och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Då vi arbetar med flygmateriel är det viktigt att du är noggrann och lägger stor vikt vid att vara kvalitetsmedveten i ditt arbete. För att lyckas i jobbet är det viktigt att du är van vid att ta eget initiativ för att sätta igång aktiviteter och nå resultat. Vi ser det som en självklarhet att du tar ansvar för dina arbetsuppgifter, planerar och prioriterar dessa på ett effektivt sätt. Du får ta mycket ansvar och har stora möjligheter att påverka ditt eget arbete. I gengäld vill vi att du arbetar prestigelöst, agerar affärsmässigt och fokuserar på resultatet. Vi lägger stor vikt vid dessa personliga egenskaper. Tjänsten är placerad i Vidsel. Vi erbjuder dig På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning. Många väljer att bo i familjevänliga och lugna Älvsbyn, Boden, Piteå eller Luleå och jobba på Vidselbasen. Man pendlar till jobbet tillsammans med kollegor via samåkning eller via buss, som går direkt till basen, från Älvsbyn. Alla orterna är familjevänliga och har bra skolor. I Luleå finns det flygplats med direktflyg till Stockholm varje dag och goda tågförbindelser. Det finns goda möjligheter till friluftsliv, sommar och vintersport. På Vidselbasen har alla anställda tillgång till jakt och fiske på provområdet.  Mer information om jobbet, frågor kring pendling, skolor, fritidsaktiviteter och boende, kontakta rekryterande chef Kimmo Yliniemi.  Vill du vara med och utveckla framtidens försvar? Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SEKO Peter Andersson, SACO Kjell Lundberg, OFR/O ingen representant och OFR/S Carina Regnéll. Nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). Vid frågor ber vi dig kontakta Kimmo Yliniemi på telefon 073-087 42 37. Sista ansökningsdag är 2022-01-30. Välkommen med din ansökan. FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Arbetsgivare
Försvarets Materielverk
Hemsida: http://www.fmv.se
Ansökan
Ansök senast 30 januari (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Mekaniker

Arbetsgivare / Ort: Lantmännen Ek För
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 31 januari (2 dagar kvar)
Publicerad: 2022-01-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Verkstadsmekaniker/Verkstadstekniker

Om jobbet
Gillar du teknik och att jobba med service? Nu behöver vi bli fler och söker en mekaniker / servicetekniker till vår anläggning i Uddevalla till entreprenadsidan. Lantmännen Maskin importerar och säljer lantbruksmaskiner, reservdelar och verkstadstjänster. Vi är omkring 800 anställda och finns över hela Sverige. Är du redo att göra skillnad? Dina arbetsuppgifter I den här varierande rollen kan du jobba både med reparation samt service i vår verkstad och ute på fält hos våra kunder. Vardagen består av allt från enklare service och underhåll till mer avancerade reparationer och felsökningar på olika typer av maskiner. Vi är en kontrakterad Swecon verkstad och söker nu i första hand en mekaniker till entreprenadsidan, där de flesta arbeten utförs på Volvos entreprenadmaskiner. Det här behöver du för att lyckas och trivas: - En fordonsteknisk utbildning och/eller praktisk erfarenhet av arbete med tunga fordon. - Goda kunskaper inom el/hydraulik och du kan läsa schema av dessa - Datorvana - Körkort, lägst B - Det är också viktigt att du kan kommunicera på svenska och att du behärskar engelska. - Du är självgående, tycker om att utmana dig själv och tycker att det ger energi att hitta lösningar på kundens utmaningar. - Du är utåtriktad och trivs med att jobba tillsammans i team och bidra till en bra stämning. Vad vi erbjuder dig Vi vill att du ska utvecklas och växa hos oss. Därför erbjuder vi dig både interna och externa utbildningar – så att du alltid ska ha kunskap om den senaste tekniken. Som en del av Lantmännen-koncernen får du ännu fler utvecklingsmöjligheter i olika riktningar. Det här kan, med andra ord, vara starten på en spännande framtid hos oss. Hos Lantmännen blir du en del av ett större sammanhang, vi är en stor global koncern som därmed kan erbjuda spännande möjligheter i hela värdekedjan - från jord till bord. Vi ger dig möjlighet att utvecklas i en tjänst med stort ansvar. Du blir en viktig del i vårt team och vi kan erbjuda dig ett varierande arbete där uppgifterna planeras utifrån dagens händelser. Som anställd inom Lantmännen Maskin erbjuds du fina förmåner och möjlighet att påverka och utveckla vår verksamhet i Uddevalla. Vi har också ett starkt fokus på mångfald och vill att alla ska känna sig inkluderade. Låter det intressant? Vi hoppas det! Du ansöker till tjänsten online senast den 2022-01-31. Urval kommer att ske löpande så skicka din ansökan så snart som möjligt. I rekryteringsprocessens sista steg ingår referenstagning samt bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut. Har du frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Adam Kristiansson, Platschef, på +46105560779. Vi ser fram emot din ansökan! Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 20 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 50 miljarder SEK på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh, FINN CRISP, Korvbrödsbagarn och Hatting. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.se.
Arbetsgivare
Lantmännen Ek För
Hemsida: https://www.lantmannenlantbrukmaskin.se/
Ansökan
Ansök senast 31 januari (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.