På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Verkstadsmekaniker
Spela filmen

Verkstadsmekaniker

I arbetsuppgifter som verkstadsmekaniker har kan det till exempel ingå att ansvara för service och underhåll av maskiner och utrustning. Verkstadsmekaniker löser de situationer som dyker upp och de fel som orsakar problem och gör det som behövs för att snabbt få ut maskinerna i bruk igen. 

Arbetsuppgifterna kan variera ganska mycket beroende på vilken typ av verkstad man är anställd i, hur mycket personalkapacitet företaget har och inom vilken bransch man är verksam. 

Utbildning

Bra grundutbildning finns på gymnasiets Fordons- och transportprogram eller Industritekniska programmet. Motsvarande utbildning kan erbjudas inom komvux. Påbyggnadsutbildningar kan finnas inom Yrkeshögskolan.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

Verkstadsmekaniker

Arbetsgivare / Ort: Inst För Rymdfysik / KIRUNA
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 11 October (17 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-18
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Om jobbet

Arbetsuppgifter:

I vår finmekaniska verkstad tillverkas detaljer för vetenskapliga satellitinstrument som används för våra forskningsmissioner i solsystemet.

I arbetsuppgifterna som verkstadsmekaniker ingår alla typer av arbeten som förekommer i en finmekanisk verkstad, men de består i huvudsak av CNC-beredning och fräsning med hjälp av 3-, 4-, och 5-axliga CNC-maskiner samt en manuell svarv och en CNC-svarv.

Kvalifikationer:

Lämplig utbildning är verkstadsteknisk utbildning med inriktning mot datorstyrda maskiner. Erfarenheter av CNC/CAM-beredning och operation av sådana maskiner värderas mycket högt.

Tjänsten ställer höga krav på hantverksskicklighet och förmåga till problemlösning. I arbetet krävs att du är flexibel och har en stark vilja att genomföra dina uppdrag på bästa sätt. Det är också viktigt att kunna arbeta självständigt liksom att kunna samarbeta och kommunicera med alla parter som kommer i kontakt med verkstaden. Ett gott ordningssinne är ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vad kan vi erbjuda dig?

Endast två personer har sin arbetsplats i vår finmekaniska verkstad. Om du blir en av dessa två personer så kan vi erbjuda dig ett utvecklande, fritt och självständigt arbete i en trivsam miljö. Du får ingå i en arbetsgrupp där alla, utifrån sin kompetens, bidrar till institutets uppdrag – att bedriva forskning av högsta vetenskapliga kvalitet.

Tjänsten, med placering vid huvudkontoret i Kiruna, är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde till tjänsten sker enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Mer information om tjänsten kan lämnas av:

Stas Barabash, föreståndare, 0980-791 22, [email protected]

Magnus Oja, verkstadsansvarig, 0980-791 79, [email protected]

Fackliga representanter:

Uwe Raffalski, SACO-S, 0980 -790 21, [email protected]

Stefan Karlsson, ST, 0980-790 29, [email protected]

Ansökan ska innehålla ett personligt brev, CV och dokumentation av kvalifikationer samt kontaktinformation till två referenser.

Välkommen med din ansökan, helst via e-post, till: [email protected]

eller till:

Institutet för rymdfysik,

Registrator,

Box 812,

981 28 Kiruna

Sista ansökningsdag är 11 oktober 2020

Ange ref. dnr 2.2.1-260/20

Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn 0980-790 00.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Institutet för rymdfysik, IRF, är en statlig myndighet som bedriver grundforskning och forskarutbildning i rymdfysik, atmosfärfysik och rymdteknik. Många av IRF:s projekt drivs som stora internationella projekt i samarbete med andra forskningsinstitut och rymd­organisationer. IRF har cirka hundra anställda och har verksamhet i Kiruna (huvudkontoret), Umeå, Uppsala och Lund. Mer information om IRF: www.irf.se

Arbetsgivare
Inst För Rymdfysik
Bengt Hultqvists väg 1
98192 KIRUNA
Ansökan
Ansök senast 11 October (17 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
Visa mer


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.