På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Mekaniker
Spela filmen

Mekaniker

Som Mekaniker kan du arbeta inom många olika områden.

En mekaniker har ofta huvudansvaret för att sköta förebyggande och avhjälpande underhåll på maskiner och utrustning i till exempel en industri, en kommunal anläggning eller ett sjukhus.

Uppgifterna kräver kunskap inom många olika sorters teknik. Det kan innebära att du utför förebyggande underhåll för att minska risken för driftstopp. Felsökning och reparation av maskiner ingår också i jobbet.

Utbildning

Vilken utbildning som krävs eller önskas, beror på vilken arbetsplats man är verksam på och exakt vilka arbetsuppgifter som ingår i jobbet. Ofta kräver arbetsgivare att man har teknisk utbildning på lägst gymnasial nivå.

Bra grundläggande gymnasieutbildning är bl a Fordons- och transportprogrammet, Industritekniska programmet eller VVS- och fastighetsprogrammet.

Relevanta eftergymnasiala utbildningar kan bland annat finnas inom yrkeshögskola.

Visa mer
Visa mindre

708 Lediga jobb

Senior mekaniker/fordonstekniker till Kihlströms i Spånga

Arbetsgivare / Ort: Starfinder AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-29
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Om företaget Kihlströms Transport & Lastbilscenter AB har över 60 års erfarenhet av att serva yrkestrafiken. Vi har två anläggningar i Stockholm, en i Segeltorp och en i Spånga. Vår affärsidé bygger på försäljning och reparation av främst transportbilar, och att leverera dessa tjänster med en högre nivå av service, personlighet och förståelse för våra kunders vardag. Vår målsättning är att genom långsiktiga kundrelationer och högsta servicenivå leverera den mest kostnadseffektiva lösningen. Vi tillhandahåller ett fullserviceerbjudande vilket innebär att vi för våra kunders räkning även ombesörjer t.ex. skadearbeten, flak, kranar och kylaggregat. I linje med detta erbjudande åtar vi oss de flesta bilmärken och biltyper, utöver våra auktoriserade märken Iveco och Fiat. Arbetsuppgifter I vår verkstad i Spånga möts du av en social och prestigelös arbetsmiljö där vi ställer upp för varandra och där driv och engagemang alltid lönar sig. Vi jobbar med ett brett produktutbud, där du kommer att få jobba med allt från service och förebyggande underhåll till felsökning, elektronik och reparationer av både lätta och tunga fordon. Utöver det tekniska fordonsarbetet kommer du att få en tydlig insikt och delaktighet i företaget som helhet, där du utgör en självklar del i vår fortsatta framgång. Genom att leverera hög kvalitet och hålla ett högt kundfokus säkerställer vi en återkommande och lojal kundstock, som alltid kan förvänta sig en servicemarknad i världsklass. Din profil För att matcha rollen tror vi att du har minst ett par års erfarenhet av fordonstekniskt arbete som innefattat komplex felsökning och krävt god datorvana. Har du dessutom jobbat med områden som marin, industri eller entreprenad- och lantbruksmaskiner ses det som mycket meriterande. Du behärskar svenska samt engelska obehindrat i tal och skrift och innehar B-körkort. C- eller D-körkort är meriterande. Som person är du lösningsorienterad och har en god förmåga att planera din tid och insats. Du utför ditt arbete noggrant och eftersträvar alltid högsta möjliga kvalitet i det arbete du levererar. Vidare är du en lyhörd och positiv person som har lätt för att samarbeta och du är mån om att utveckla goda relationer med både kollegor och kunder. Delar du dessutom vårt starka intresse för fordon och maskiner så kommer du att passa in mycket bra hos oss. Vi erbjuder dig Hos oss hittar du kvalitativa produkter och ett brett modellprogram som fyller de flesta behov. Du erbjuds goda möjligheter till personlig utveckling och får stor delaktighet i vår verksamhet. Vi värdesätter vår servicemarknadsaffär och din roll där blir därför mycket viktig för oss och kommer inte att gå obemärkt förbi. I denna rekrytering samarbetar vi med Starfinder och frågor om tjänsten och processen besvaras av Malin Dunder på 076 777 67 62. Intervjuer kommer att ske löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Vi ser fram emot att höra från dig! Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Starfinder AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Mekaniker med plåterfarenhet till bussverkstad

Arbetsgivare / Ort: Jopra Bussteknik AB / Kungälv
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Bussmekaniker

Om jobbet

Jopra Bussteknik startades 2002 och har över 20 års erfarenhet i branschen. Vi erbjuder allt omkring bussreparationer samt montering och kalibrering av alkolås, luftkonditionering och värme. Vi är ett gott gäng som finns icentralt i Kungälv i ändamålsenliga lokeler.


I första hand är det mekaniska arbeten och plåtarbeten som behövs. Tjänsten är schemalagd under dagtid men förutsätter viss flexibilitet vid toppar.

Urval sker löpande så skicka din ansökan redan idag.

Arbetsgivare
Jopra Bussteknik AB
Smedmästaregatan 5
44234 Kungälv
Hemsida: www.joprabussteknik.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Däckskiftare / Däckmontör

Arbetsgivare / Ort: Bravura Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 11 dagar - upp till 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-10-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Fordonstekniker/Bilmekaniker/Personbilsmekaniker

Om jobbet
Om Bravura: Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas! Om tjänsten: Det här är ett konsultuppdrag på heltid som varar i 2 månader. Du blir anställd av Bravura och arbetar som konsult hos Kents Bilgummi AB. Om företaget: Kents Bilgummi grundades redan 1976 och erbjuder idag tjänster inom däck och fälg – från det minsta skottkärrehjulet till större entreprenaddäck. Däckteam är Sveriges största kedja inom däck och fälg med över hundra anslutna verkstäder över hela Sverige. De bedriver försäljning av däck och fälg mot såväl privatpersoner som företag med tjänstebilsflotta eller transportverksamhet. Arbetsuppgifter: Som däckmontör arbetar du med däckskifte på personbilar. Du ansvarar för att pumpa däcken och kontrollera att det är rätt lufttryck innan skiftet. Att ta in och ut bilar i verkstaden samt frakta däck till och från verkstadens däckhotell är arbetsuppgifter som ingår i ditt ansvarsområde. I rollen ingår även kontakt med kollegor och kunder. Utbildning, Erfarenhet och personliga egenskaper: • Erfarenhet från däckbranschen är meriterande • Goda kunskaper i svenska, skriftligt och muntligt • Erfarenhet inom kundservice • Körkort Vi söker dig som tycker om att arbeta fysiskt och tycker om ett högt tempo. Du är effektiv och har en positiv inställning till arbetet. Att samarbeta med andra är något du trivs med. Vi ser även att du är initiativtagande och har lätt att se en helhet. Övrig information: Start: Omgående Plats: Kvissleby, Sundsvall Lön: Timlön Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar. Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, [email protected] eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller. Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan! Sökord: Däckmontör, montör, fordon, däck, bil, verkstad, service, reparation, Sundsvall, säsong, personbil
Arbetsgivare
Bravura Sverige AB
Hemsida: www.bravura.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Dragkroksmontör i Göteborg

Arbetsgivare / Ort: Bilx Nordic AB / HALMSTAD
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Fordonstekniker/Bilmekaniker/Personbilsmekaniker

Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

DRAGKROKEXPERTEN ger dig möjligheten att arbeta med ett vinnande koncept i ett företag under kraftig expansion. Vi är specialiserade på dragkrokar och har ett tydligt fokus på kvalité och service. Vi säljer dragkrokspaket till Nordens lägsta priser via vår hemsida www.dragkrokslagret.se och vi erbjuder montering via www.dragkrok.net till marknadens bästa pris.


DRAGKROKEXPERTEN är ett kundorienterat företag med fokus på dragkrokar och vi har egna verkstäder i Stockholm, Sollentuna, Linköping, Halmstad & Malmö. Vi har sålt och monterat dragkrok sedan starten 2007 och vi arbetar aktivt med att hålla priserna nere. I dagsläget är vi 22 medarbetare som arbetar mot huvudlagret i Halmstad där vi kontinuerligt lagerför ca 5000 dragkrokar av märken som Thule, Westfalia och Alexo. Våra professionella dragkroksmontörer har tillsammans monterat över 10 000 dragkrokar! Vi lägger stor vikt vid utbildning av vår personal och arbetar ständigt med förbättring av vår tekniska utrustning.


Söker du ett spännande, varierande och utmanande arbete, har ansvarskänsla och vill du bli en del av vårt härliga team?


Vi söker dig som har ett brinnande intresse för fordon och har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter som montör / bilmekaniker. Du blir en del av ett väl sammansvetsat företag där alla hjälps åt och arbetar tillsammans mot ett gemensamt mål.


Vi lägger stor vikt vid kvalité på våra monteringar och erbjuder utbildning och kunskapsöverföring kontinuerligt. Det föreligger inget formellt krav på fordonsteknisk utbildning, dock är detta meriterande. Det viktigaste är att du är händig, har "problemlösar-skalle" och samarbetsförmåga.


Vi är inriktade och specialiserade på montering av dragkrokar och elkabelsatser, motor- & kupévärmare, extraljus och led-ramper samt övriga tillbehör till fordon.


Arbetsuppgifter: Helhetsansvar över verkstaden med kundbemötande, montering av dragkrokar och elkabelsatser. Montering / installation av övriga biltillbehör så som kupevärmare/ motorvärmare/ extraljus osv.

Arbetsgivare
Bilx Nordic AB
Karlsrovägen 60
30241 HALMSTAD
Hemsida: http://www.dragkrokexperten.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Däckskiftare Höst-säsong Västerås

Arbetsgivare / Ort: Jobzone Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 11 dagar - upp till 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Däckskiftare till arbete under säsong i Västerås Gillar du fysiskt arbete och att hela tiden ha något att göra? Är du intresserad att arbeta under högsäsongen med däckskifte? Har du dessutom erfarenhet av att skruva bilar sedan tidigare – ja, men då är detta tjänsten för dig! Om tjänsten Som däckmontör arbetar du i huvudsak med att skifta däck. Vidare kommer du vara behjälplig vid eventuella kundfrågor och kanske även viss hantering av däckhotellet. Exempel på arbetsuppgifter kan vara: - Däckbyte - Lagerhantering - Kundkontakt Du kommer givetvis att få en introduktion i arbetet så att du ska känna dig trygg i din anställning. Arbetstiderna är varierande mellan 07.00 - 17.00 Uppdraget ingår i vår uthyrningsverksamhet vilket innebär att du kommer att vara anställd av oss på Jobzone men arbeta ute hos vår kund. Tjänsten passar dig som har ett gediget intresse för verkstad och fordon och vill komma till en ansvarsfylld tjänst där du får arbeta fysiskt. Vem söker vi till denna tjänst? Vi söker dig som har skiftat däck tidigare. Du har god fysik, är positiv, flexibel, arbetsam och en serviceminded person som trivs med att jobba i team och inte är rädd för att hugga i där det behövs. Flytande kunskaper i svenska i tal och skrift Villkor och förmåner Uppdrag: Start - mitten och pågår heltid under däckskiftarsäsongen. Självklart har vi adekvata försäkringar och kollektivavtal. Om Jobzone:   Jobzone är ett av Nordens största rekryterings- och bemanningsföretag. Vår vision är att vara branschens bästa arbetsgivare och vi arbetar varje dag för att bidra till att skapa framgång för individer och organisationer. Vi gör det genom en lokal närvaro på över 50 orter i Sverige och Norge, alla med stora kunskaper om sin marknad och med ett arbetssätt som utgår från medarbetaren i fokus. Jobzone är verksamt inom många branscher och kan erbjuda en mängd karriärmöjligheter. Vilket är ditt nästa drömjobb?
Arbetsgivare
Jobzone Sverige AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.