På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Racingmekaniker

Racingmekaniker

Racingmekaniker arbetar i ett racingteam, men även har kompetens att arbeta som "vanlig personbilsmekaniker". Hen bör ha god kännedom om hur olika racingbilar är uppbyggda och också ha kunskap och analytisk förmåga att förstå varför bildelar går sönder under en race. Racingmekaniker bör alltså ha en grundutbildning som personbilsmekaniker men med spetskompetens mot racing. Racingmekaniker bör ha kompetens att kunna arbeta professionellt i ett racingteam.

Exempel på var du kan arbeta som racingmekaniker i Sverige är bland annat - teamen i STCC (West Coast racing, Polestar, Team Tidö). Exmpel på var man kan arbeta utomlands är - Volkswagen Motorsport och Motorpark Academy i Tyskand.

Utbildning

Utbildning till racingmekaniker finns inom gymnasieskolan på Fordons- och transportprogrammet, inriktning personbil, profil Racingmekaniker.

Som utbildad racingmekaniker kan man studera vidare inom racingbranschen.

Det finns främst två vidareutbildningar på universitetsnivå som är lämpliga om du vill utöka din utbildning inom racing. På Business Academy i Århus i Danmark finns en vidareutbildning för Racingmekaniker. Den riktar sig till dig som i framtiden vill arbeta med den senaste teknologin inom fältet för avancerad elektronik, hydraulik och tekniska system för fordon. Mer information om utbildningen finns på den här sidan - Automotive Technology
Vid Oxford Brookes University i England finns en utbildning kallad Automotive Engineering, en ingenjörsutbildning inriktad mot bilmekanik och racing. F1 hämtar ofta flera av sina ingenjörer från den här utbildningen.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.