På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Fordonsmekaniker
Spela filmen

Fordonsmekaniker

Fordonsmekaniker är ett samlingsnamn för alla som analyserar, reparerar och utför service och underhåll på fordon och arbetsmaskiner.

Utbildning

Bra grundutbildning finns på gymnasieskolans Fordons- och transportprogrammet, i första hand på inriktningar Personbil och Lastbil- och mobila maskiner.

Det finns även andra fordon man kan bli mekaniker för och dessa grundutbildningar kan finnas inom gymnasieskolan.

Motsvarande utbildningar kan finnas på Komvux eller av Arbetsförmedlingen.

Lämpliga utbildningar kan även finnas inom Yrkeshögskolan. Vanligtvis ställs förkunskapskrav, tex att man har en examen från fordonsprogrammet inom gymnasieskolan.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

483 Lediga jobb

Fordonstekniker Söderbergs Bil AB

Arbetsgivare / Ort: Ls Jobbet AB / NORRKÖPING
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Vi på Söderbergs Personbilar söker nu tekniker till våra verkstäder.

Vi har moderna fordonsverkstäder, här arbetar vi med bilar med den senaste tekniken. Var med och utvecklas hos oss. Hjälp oss lösa svåra problem på nya och lite äldre bilar.

God arbetsmiljö står överst på vår prioriteringslista och vi är måna om att våra medarbetare trivs hos oss. Hos oss får du en mycket bra arbetsmiljö och arbeta med dom bästa verktygen och härliga kollegor.

Vi erbjuder även goda utvecklingsmöjligheter och bra utbildningar.

Vi söker: Tekniker med några års erfarenhet, gärna av felsökningsarbeten.

Hos oss finns ett härligt gäng som väntar på din ansökan. Sista datum att söka är den 25 september 2021. Har du frågor kring tjänsterna är du välkommen att kontakta Magnus Hjort på 011-280137 Norrköping.

Varmt välkommen med din ansökan! Har du vägarna förbi vår anläggning i Norrköping så kom gärna in och presentera dig.

I denna rekrytering samarbetar vi med Jobbet.se och undanber oss telefonsamtal och erbjudanden från andra annonserings- eller rekryteringsföretag.

Krav

  • Fordonsutbildning
  • B-körkort

Meriterande

  • Branscherfarenhet


Om arbetsgivaren - Söderbergs Bil

Söderbergs Bil är ett av Östergötland/Sörmlands ledande bilhandelsföretag med stark lokal förankring med verksamhet i Norrköping och Nyköping. Vi är återförsäljare för Volkswagen, Audi, Seat, Skoda och Volkswagen Transportbilar. I företaget ingår även Europcar biluthyrning. Hos oss kan du arbeta med försäljning, ekonomi, verkstad, lackering, däck och bilvård. Vi är ca 220 medarbetare, omsätter ca 1,2 miljarder kronor och levererar en ny bil i halvtimmen. Företaget är certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001.


Arbetsgivare
Ls Jobbet AB
60228 NORRKÖPING
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Fordonsmekaniker till Lotus Maskin & Transport

Arbetsgivare / Ort: Tillväxt Botkyrka AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Fordonstekniker/Bilmekaniker/Personbilsmekaniker

Om jobbet
Lotus Maskin & Transport AB är ett familjeägt företag som de senaste åren utvecklats till en av Sveriges ledande aktörer inom rivning, transport och avfallshantering. I koncernen ingår Lotus maskin & transport AB, Rivners AB, Rivners Sanering AB, Rivners Håltagning AB, Rivab i Göteborg AB, AK Schakt o Entreprenad AB samt Lodab Demolering AB. Vi bedriver verksamhet över hela landet och har kontor i Stockholm, Göteborg, Laxå, Umeå, Piteå, Örebro och även Helsingfors och Vasa i Finland. Sammanlagt sysselsätter vi i dagsläget över 450 personer och har som ambition att fortsätta växa. Just nu söker vi en fordonsmekaniker med fokus på personbilar till vår interna verkstad i Grödinge där vi servar & reparerar bilar & maskiner åt resten av organisationen. Verkstaden består av 12 personer och du kommer att vara en av två mekaniker som arbetar med personbilar. Vad erbjuder Lotus maskin & transport sina medarbetare? - Utvecklingsmöjlighet inom organisationen - Årliga medarbetarsamtal - Regelbundna hälsoundersökningar - Friskvårdsbidrag - Friskvårdsevenemang - Sammankomster utanför arbetet Vi är en organisation som har nära till snabba beslut. Vi värdesätter dina åsikter och vill vara en organisation i ständig rörelse framåt. Som Fordonsmekaniker hos oss kommer du: - Ansvara för hela arbetsprocessen kring personbilar - Kundmottagning - Felsökning & kostnadskalkyl - Reparation - Beställa reservdelar vid behov - Service - Dokumentation - Ha daglig kundkontakt - Bedriva arbete för en säker arbetsmiljö och för en kostnadseffektiv verksamhet. - Arbeta med bensin-, diesel- & el- bilar - Ansvara för skötsel & vård av verktyg i din del av verkstaden - Arbeta i systemen: Winassist, WoW- felsökningsprogram för personbilar samt olika leverantörers kataloger Krav: - 5 års erfarenhet som fordonsmekaniker i Sverige - Någon form av utbildning inom fordonsteknik - B - körkort - Svenska språket i tal & skrift - Eftersom du kommer ha mycket kundkontakt samt ansvara för kundkontakt samt ta hand om all dokumentation runt dina reparationer Vi söker dig som är: Självständig - Eftersom du kommer ansvara för hela processen kring reparationerna Prestigelös & flexibel - Eftersom vi är en liten verkstad är det viktigt att du ser det som en självklarhet att hjälpa till där det behövs Kostnadsmedveten - Eftersom du arbetar med interna kunder betyder det att du måste tänka på att minimera kostnaderna för ditt arbete Meriterande om du har: - Arbetslivserfarenhet som lastbilsmekaniker - Arbetat i mindre verkstad - Erfarenhet av att arbeta med EL- bilar Övrigt: Start: Omgående Arbetstider: 7 - 16 Placering: Grödinge, hästmossevägen Anställningsform: Heltid tillsvidare, vi tillämpar 6 månaders provanställning Ansökan: Skicka din ansökan här! (https://jobb.tillvaxtbotkyrka.com/jobs/preview/a790395c-aadf-4f86-8f5d-7a719a80483c) Urvalet sker löpande och dina svar på ansökningsfrågorna ligger till grund för bedömning av din ansökan.
Arbetsgivare
Tillväxt Botkyrka AB
Hemsida: http://www.tillvaxtbotkyrka.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Mekaniker med erfarenehet sökes!

Arbetsgivare / Ort: Autogruppen i Lund AB / Lund
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Fordonstekniker/Bilmekaniker/Personbilsmekaniker

Språk
Meriterande
  • Svenska

Om jobbet

Är du en mekaniker som söker nya utmaningar och vill utvecklas mer i din roll?

Är du kunnig, och har teknisk kunskap om bilar?

Tycker du om att dagligen ha växlande arbetsuppgifter om allt som rör mekaniska arbeten på bilar? Då ska du söka tjänsten direkt!


Autogruppen är ett familjeföretag där trivsel och kul på jobbet är en av våra viktiga ingredienser. Vi växer och behöver fler medlemmar i vårt team!

Autogruppen är Auktoriserade för Peugeot, Citroën, Opel, DS, Alfa Romeo, Fiat, Abarth, JEEP samt allbilsverkstad. Vi har både mekanisk verkstad och egen plåtverkstad. Vi finns både Lund och i Helsingborg!

Besök vår hemsida för att läsa mer om oss

www.autogruppensyd.se


Skicka ditt CV samt personligt brev med löneanspråk på e-post!

Arbetsgivare
Autogruppen i Lund AB
Porfyrvägen 11
22478 Lund
Hemsida: www.autogruppensyd.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Fordonsmekaniker till Lotus Maskin & Transport

Arbetsgivare / Ort: Tillväxt Botkyrka AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Fordonstekniker/Bilmekaniker/Personbilsmekaniker

Om jobbet
Lotus Maskin & Transport AB är ett familjeägt företag som de senaste åren utvecklats till en av Sveriges ledande aktörer inom rivning, transport och avfallshantering. I koncernen ingår Lotus maskin & transport AB, Rivners AB, Rivners Sanering AB, Rivners Håltagning AB, Rivab i Göteborg AB, AK Schakt o Entreprenad AB samt Lodab Demolering AB. Vi bedriver verksamhet över hela landet och har kontor i Stockholm, Göteborg, Laxå, Umeå, Piteå, Örebro och även Helsingfors och Vasa i Finland. Sammanlagt sysselsätter vi i dagsläget över 450 personer och har som ambition att fortsätta växa. Just nu söker vi en fordonsmekaniker med fokus på personbilar till vår interna verkstad i Grödinge där vi servar & reparerar bilar & maskiner åt resten av organisationen. Verkstaden består av 12 personer och du kommer att vara en av två mekaniker som arbetar med personbilar. Vad erbjuder Lotus maskin & transport sina medarbetare? - Utvecklingsmöjlighet inom organisationen - Årliga medarbetarsamtal - Regelbundna hälsoundersökningar - Friskvårdsbidrag - Friskvårdsevenemang - Sammankomster utanför arbetet Vi är en organisation som har nära till snabba beslut. Vi värdesätter dina åsikter och vill vara en organisation i ständig rörelse framåt. Som Fordonsmekaniker hos oss kommer du: - Ansvara för hela arbetsprocessen kring personbilar - Kundmottagning - Felsökning & kostnadskalkyl - Reparation - Beställa reservdelar vid behov - Service - Dokumentation - Ha daglig kundkontakt - Bedriva arbete för en säker arbetsmiljö och för en kostnadseffektiv verksamhet. - Arbeta med bensin-, diesel- & el- bilar - Ansvara för skötsel & vård av verktyg i din del av verkstaden - Arbeta i systemen: Winassist, WoW- felsökningsprogram för personbilar samt olika leverantörers kataloger Krav: - 5 års erfarenhet som fordonsmekaniker i Sverige - Någon form av utbildning inom fordonsteknik - B - körkort - Svenska språket i tal & skrift - Eftersom du kommer ha mycket kundkontakt samt ansvara för kundkontakt samt ta hand om all dokumentation runt dina reparationer Vi söker dig som är: Självständig - Eftersom du kommer ansvara för hela processen kring reparationerna Prestigelös & flexibel - Eftersom vi är en liten verkstad är det viktigt att du ser det som en självklarhet att hjälpa till där det behövs Kostnadsmedveten - Eftersom du arbetar med interna kunder betyder det att du måste tänka på att minimera kostnaderna för ditt arbete Meriterande om du har: - Arbetslivserfarenhet som lastbilsmekaniker - Arbetat i mindre verkstad - Erfarenhet av att arbeta med EL- bilar Övrigt: Start: Omgående Arbetstider: 7 - 16 Placering: Grödinge, hästmossevägen Anställningsform: Heltid tillsvidare, vi tillämpar 6 månaders provanställning Ansökan: Skicka din ansökan här! (https://jobb.tillvaxtbotkyrka.com/jobs/preview/a790395c-aadf-4f86-8f5d-7a719a80483c) Urvalet sker löpande och dina svar på ansökningsfrågorna ligger till grund för bedömning av din ansökan.
Arbetsgivare
Tillväxt Botkyrka AB
Hemsida: http://www.tillvaxtbotkyrka.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Fordonsmekaniker

Arbetsgivare / Ort: Försvarsmakten
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-08-25
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Fordonstekniker/Bilmekaniker/Personbilsmekaniker

Om jobbet
Har du erfarenhet som fordonsmekaniker på tyngre fordon? Har du ett allmänt teknikintresse och tycker om att jobba varierat? Då kan detta vara ett spännande jobb för dig! Vad kan vi erbjuda dig Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och du har möjlighet att ha en bra balans mellan arbetsliv och privatliv. Vi ger även möjlighet att träna på arbetstid, generösa arbetstidsavtal, föräldralön samt upp till sju veckor semester per år. Markverkstad Stockholm är en avdelning inom FMTS Markverkstad med cirka 65 medarbetare, som bedriver verksamhet i Kungsängen och Berga. Vi utför underhåll på Försvarsmaktens markmateriel och levererar tekniskt systemstöd. Detta innebär underhåll i form av tillsyn, reparationer, tillverkning, demontering/skrotning, modifieringar, driftstöd, teknisk anpassning och materielundersökning. FMTS levererar tjänster enligt kundkrav. Markverkstad har auktorisation för ISO 9001 och tryck ISO 17020. Arbetsuppgifter Fordonsmekaniker kommer huvudsakligen att arbeta med felsökning, reparationer och underhåll av fordon som används inom Försvarsmakten, t.ex. lastbilar, stridsfordon samt tyngre militära fordon. Arbetet innebär både förebyggande och avhjälpande underhåll samt modifiering och ombyggnad utifrån fastsällda underlag. Kvalifikationer • Vi söker dig som har som lägst fullgjord och avslutad två- eller treårigt gymnasium med inriktning mot fordonsteknik eller motsvarande, alternativt kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet som av arbetsgivaren bedömer som likvärdig. • Du har tidigare erfarenhet av arbete med tyngre fordon inom liknande område. • Datorvana med kunskaper i word och excel. • Du har som lägst B-körkort Meriterande • Försvarmaktens mekanikerutbildning på något fordonssystem är önskvärt. • C eller CE körkort • Erfarenhet och kunskap av verkstadsdrift och materielunderhåll i Försvarsmakten • Erfarenhet av underhåll på tunga fordon • AC kylutbildning med behörigheter • Truckkort Personliga egenskaper Du är en lagspelare som arbetar bra självständigt likväl som i grupp. Som fordonsmekaniker är du strukturerad, beslutsam samt gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Du är flexibel och kan med lätthet ställa om ditt fokus och anpassa dig i en föränderlig miljö. Vidare söker vi dig som har en positiv attityd till arbetet och verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi arbetar för en jämnare könsfördelning och ser gärna kvinnliga sökanden. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se) Övrigt Då arbete med härdplaster förekommer vid markverkstaden är det viktigt att du ej är allergisk mot härdplaster. Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning Sysselsättningsgrad: heltid, dagtid - skiftarbete kan komma att tillämpas Arbetsort: Kungsängen Tillträdesdatum: Snarast efter överenskommelse Arbete medför även krav på resor och tjänstgöring, såväl inrikes som utrikes. Tjänsten är en civil befattning. Upplysningar om befattningen Sektionschef Micael Ljungblad Tel: 08-584 54 095 Information om rekryteringsprocessen HR Johanna Jansson 073-334 24 00 Fackliga företrädare SACO: Bengt Blom OFR-S: Tony Svensson SEKO: Gerard Woll OFR-O: Anders Norén Samtliga kontaktas via tfn 035-266 20 00 Välkommen med din ansökan senast 2021-09-26. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Arbetsgivare
Försvarsmakten
Hemsida: http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Ansökan
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.