På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Fordonsmekaniker
Spela filmen

Fordonsmekaniker

Fordonsmekaniker är ett samlingsnamn för alla som analyserar, reparerar och utför service och underhåll på fordon och arbetsmaskiner.

Utbildning

Bra grundutbildning finns på gymnasieskolans Fordons- och transportprogrammet, i första hand på inriktningar Personbil och Lastbil- och mobila maskiner.

Det finns även andra fordon man kan bli mekaniker för och dessa grundutbildningar kan finnas inom gymnasieskolan.

Motsvarande utbildningar kan finnas på Komvux eller av Arbetsförmedlingen.

Lämpliga utbildningar kan även finnas inom Yrkeshögskolan. Vanligtvis ställs förkunskapskrav, tex att man har en examen från fordonsprogrammet inom gymnasieskolan.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

4 Lediga jobb

Fordonsmekaniker

Arbetsgivare / Ort: Luossavaara-Kiirunavaara AB / Koskullskulle
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 21 March (16 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 31 miljarder kronor 2019 och har cirka 4 300 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Om tjänsten

Är du lösningsfokuserad, flitig och har ett stort intresse för stora maskiner, främst lastmaskiner och traktorer? Välkommen med din ansökan som Lastmaskinsmekaniker hos oss på LKAB och LHD-verkstan 1250! Du kommer främst att arbeta med reparation och förebyggande underhåll på lastmaskiner SANDVIK, Ljungby, Volvo, Lännen och Huddig, för att därmed säkerställa hög tillgänglighet och korta ståtider.

Arbetet bedrivs i vår serviceverkstad på 1250m avvägning samt till viss del också på fält ute i gruvan. Vi är ett glatt gäng kluriga och duktiga mekare, som gillar att felsöka, klura och sedan reparera och underhålla maskiner.

Vår avdelning heter SGM (södra gruva mobila maskiner) och har tillsammans tre verkstäder som är lokaliserade jämte varandra på 1250 i Malmbergsgruvan. De andra verkstäderna är tillredningsverkstad och truckverkstad, dit tillhör tillredningsmaskiner och truckar/lastbilar. Tillsammans ser vi till att alla gruvans mobila maskiner är servade, hela och håller en hög tillgänglighet.

Skiftform: Skiftgång K2/3


Dina kvalifikationer

Du som söker till LHD-verkstan, har fordonsteknisk utbildning på gymnasienivå, och gärna erfarenhet från arbetsområdet, även Heta arbeten, truck-och traversutbildning är ett plus. El-fordonselektronik är meriterande. Arbetet förutsätter att Du kan arbeta självständigt. Det är viktigt att Du med stor arbetsglädje och stor servicekänsla och känner ansvar för att leverera både i tid och med hög kvalitet.


Då arbete med härdplaster förekommer så krävs även godkänd läkarundersökning med avseende på arbete med allergiframkallande produkter.

Körkort B är ett krav.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell gruv- och mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter, tandvård samt andra aktiviteter för vår personal.


Övrig information

Ytterligare information får du av Produktionschef Annica Kaati Tel: 073-085 67 65.

Intervjuer sker löpande.

Arbetsgivare
Luossavaara-Kiirunavaara AB
Vitåfors Industriområde
98302 Koskullskulle
Ansökan
Ansök senast 21 March (16 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Fordonsmekaniker

Arbetsgivare / Ort: Ikett Personalpartner AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 4 April (30 dagar kvar)
Publicerad: 2021-03-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Maskinreparatör

Om jobbet
Om tjänsten Vi söker nu en mekaniker till en av våra kunder i Tomelilla. Arbetet kommer innebära reperation, service och underhåll där det även ingår el och felsökning. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och du får möjlighet till ett utvecklande och stimulerande/varierande arbete tillsammans i ett härligt gäng. Arbetstiderna är förlagt på dagtid med start enligt överenskommelse. Du kommer vara anställd via Ikett de första sex månaderna därefter är målet att anställningen går över direkt hos kund. Om företaget Hos vår kund får du möjlighet att utvecklas i din roll som mekaniker då de lägger stor vikt på personalens ständiga utveckling genom både utbildningar och kompetensutveckling. Vidare får du möjlighet att arbeta tillsammans med ett glatt gäng som värnar om trivsel och samhörighet Din profil För att du ska trivas i rollen ser vi att du har tidigare erfarenhet som mekaniker. Du ska gilla att meka/skruva och felsöka, troligen är du intresserad av fordon. Tjänsten kräver att du som söker har B-körkort. Som person vill vi att du är ansvarstagande, målinriktad, flexibel, positiv, ordningsam och har en god samarbetsförmåga eftersom arbetet sker ute hos våra kunder. Vi arbetar löpande med inkomna ansökningar och kontaktar endast de som motsvarar ansökningskraven. Välkommen med din ansökan idag! Om Ikett Personalpartner AB Ikett Personalpartner AB är ett auktoriserat bemanningsföretag som arbetar med uthyrning och rekrytering av kvalificerad kollektivpersonal och tjänstemän. Främst inom yrkesområdena industri, el, bygg och administration. Som konsult hos Ikett har du möjligheten att söka lokala arbeten och researbeten i Sverige samt Norge. Vi arbetar kontinuerligt för att du och kunden ska trivas så bra som möjligt med varandra och för att era önskemål ska tillgodoses. Ikett är medlem i Almega Kompetensföretagen och har kollektivavtal med LO, Unionen och Akademikerförbunden. Ikett är certifierat enligt ISO 9001. Målet med vårt arbete är nöjda kunder och skickliga medarbetare som trivs. Detta vill vi uppnå genom kvalitet, kompetens och effektivitet. För mer information och nyheter, följ oss gärna på: Facebook: www.facebook.com/ikettpersonalpartner LinkedIn: www.linkedin.com/company/ikett-personalpartner-ab-as
Arbetsgivare
Ikett Personalpartner AB
Hemsida: http://www.ikett.com/
Ansökan
Ansök senast 4 April (30 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Fordonsmekaniker

Arbetsgivare / Ort: Ikett Personalpartner AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 4 April (30 dagar kvar)
Publicerad: 2021-03-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Maskinreparatör

Om jobbet
Om tjänsten Vi söker nu en mekaniker till en av våra kunder strax utanför Skurup. Arbetet kommer innebära reperation, service och underhåll där det även ingår el och felsökning. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och du får möjlighet till ett utvecklande och stimulerande/varierande arbete tillsammans i ett härligt gäng. Arbetstiderna är förlagt på dagtid med start enligt överenskommelse. Du kommer vara anställd via Ikett de första sex månaderna därefter är målet att anställningen går över direkt hos kund. Om företaget Hos vår kund får du möjlighet att utvecklas i din roll som mekaniker då de lägger stor vikt på personalens ständiga utveckling genom både utbildningar och kompetensutveckling. Vidare får du möjlighet att arbeta tillsammans med ett glatt gäng som värnar om trivsel och samhörighet Din profil För att du ska trivas i rollen ser vi att du har tidigare erfarenhet som mekaniker. Du ska gilla att meka/skruva och felsöka, troligen är du intresserad av fordon. Tjänsten kräver att du som söker har B-körkort. Som person vill vi att du är ansvarstagande, målinriktad, flexibel, positiv, ordningsam och har en god samarbetsförmåga eftersom arbetet sker ute hos våra kunder. Vi arbetar löpande med inkomna ansökningar och kontaktar endast de som motsvarar ansökningskraven. Välkommen med din ansökan idag! Om Ikett Personalpartner AB Ikett Personalpartner AB är ett auktoriserat bemanningsföretag som arbetar med uthyrning och rekrytering av kvalificerad kollektivpersonal och tjänstemän. Främst inom yrkesområdena industri, el, bygg och administration. Som konsult hos Ikett har du möjligheten att söka lokala arbeten och researbeten i Sverige samt Norge. Vi arbetar kontinuerligt för att du och kunden ska trivas så bra som möjligt med varandra och för att era önskemål ska tillgodoses. Ikett är medlem i Almega Kompetensföretagen och har kollektivavtal med LO, Unionen och Akademikerförbunden. Ikett är certifierat enligt ISO 9001. Målet med vårt arbete är nöjda kunder och skickliga medarbetare som trivs. Detta vill vi uppnå genom kvalitet, kompetens och effektivitet. För mer information och nyheter, följ oss gärna på: Facebook: www.facebook.com/ikettpersonalpartner LinkedIn: www.linkedin.com/company/ikett-personalpartner-ab-as
Arbetsgivare
Ikett Personalpartner AB
Hemsida: http://www.ikett.com/
Ansökan
Ansök senast 4 April (30 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Fordonsmekaniker

Arbetsgivare / Ort: Ystads Fordonsverkstad / Ystad
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 30 April (1 månad 25 dagar kvar)
Publicerad: 2021-03-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Lastbilsmekaniker

Om jobbet

Vi på Ystads Fordonsverkstad har varit aktiva sedan 2015. Vi Består av en fordonsmekaniker och en ekonomiansvarig.

Vi erbjuder våra kunder all slags service och reparation allt från,Bromssystem,avgassystem rostlagning m.m. till mer omfattande motorrenoveringar.

Det viktigaste för oss är att se till att våra kunder blir nöjda och trevligt bemöta, vi gör allt som står i vår makt för att uppfylla deras förväntningar.

Tack vare vårt breda utbud har vi en mängd nöjda kunder.

Våra öppettider är 7dagar/veckan


Därför söker vi nu en duktig fordonsmekaniker som är trevlig, självständig och kommunikativ. Som har kunnighet av alla typer av fordon och märken. Engelska är ett måste (ju fler språk desto bättre). Körkort är ett måste C och CE.


Arbetsgivare
Ystads Fordonsverkstad
Södra Koboltgatan 7
27139 Ystad
Ansökan
Ansök senast 30 April (1 månad 25 dagar kvar)

Ansök via mejl
muk[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.