På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Personbilsmekaniker
Spela filmen

Personbilsmekaniker

Detta är ett passande yrke för dig som gillar teknik och datorer och vill bli proffs på elektronik och felsökning på fordon.

En personbilsmekaniker servar bilar och åtgärdar fel på dem. Genom felsökning tar man reda på vad som måste åtgärdas på bilen. En servicerådgivare tar emot bilen och skriver en arbetsorder som ger mekanikern information om vad som ska åtgärdas på bilen och vad kunden har sagt om eventuella fel. Mekanikern felsöker, plockar isär, rengör, kontrollerar, justerar eller byter ut felaktiga eller utslitna delar. Ibland måste man lyfta ur vissa delar, som motor eller växellåda, för att kunna reparera dem.

Fordonet kan vara placerat på en fordonslyft eller ovanpå en reparationsgrop för att mekanikern ska komma åt att arbeta under det. Underhållsarbeten, svetsning och enklare karosseriarbeten kan ingå i arbetsuppgifterna.

Andra arbetsuppgifter är att installera elektrisk utrustning som GPS eller stereo. När bilen är färdigreparerad ser mekanikern till att allt fungerar genom att exempelvis provköra bilen.

Utbildning

Grundutbildningen för bilmekaniker finns inom gymnasiets Fordons- och transportprogrammet, inriktning personbil eller lastbil och mobila maskiner.

Lämpliga utbildningar kan även finnas inom Yrkeshögskolan.

Framtidsutsikter

Efterfrågan på bilmekaniker har ökat något under det senaste åren och det finns ett behov av yrkeserfarna bilmekaniker. Framför allt är det personal med kunskaper om specifika bilmärken samt kunskaper inom data och elektronik som efterfrågas.

Regionala skillnader förekommer.

Kraven på specifik kompetens från arbetsgivarna har ökat.

Arbetsplats

Bilmekanikerna arbetar oftast med flera bilmärken på bilverkstäder även om en del arbetar för ett speciellt bilmärke. Bilmekaniker finns också på bensinstationer, bärgningsföretag, på däcksverkstäder eller hos större åkeriföretag.

En bilmekaniker arbetar självständigt och är oftast specialiserad på vissa uppgifter.

Visa mer
Visa mindre

665 Lediga jobb

Mekaniker / Fordonstekniker

Arbetsgivare / Ort: Naderi Motlagh, Jam / PARTILLE
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-10-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Fordonstekniker/Bilmekaniker/Personbilsmekaniker

Språk
Krav
 • Svenska
 • Engelska

Om jobbet

Erfaren Mekaniker/fordonstekniker

Vi söker fler medarbetare som trivs i en social och prestigelös arbetsmiljö där driv och engagemang ger mycket tillbaka. Vi söker i första hand mekaniker/tekniker för vårt dagskift måndag till fredag där du tar emot fordonet från kundmottagaren och sköter installation, service, underhåll samt reparationer. I detta så gör du kontroller, felsöker, uppgraderar och reparerar bland annat elfel, motorer, alkolås, färdskrivare, AC & klimatanläggningar med mera. Du har viss kundkontakt där du vid komplicerade problem har en nära dialog med kund för att komma fram till lösningen.


Ansvarsområden

Till vår anläggning i Partille söker vi nu fler drivna mekaniker/tekniker som vill växa med oss. I dina arbetsuppgifter ingår utförande av kundmottagning, service och reparationer, förebyggande underhåll, elektronik och felsökning på personbilar och transportbilar. Tjänsten som Mekaniker hos oss innebär ett engagemang i företagets mål, fokusering på kvalitet gentemot våra kunder och de verkstadsjobb vi utför samt skapa god stämning och föregå med gott exempel. Centralt för rollen är att ansvara för att kundernas krav och förväntningar infrias genom att utföra servicearbete av hög kvalitet och effektivitet från början till slut.


Kvalifikationer

Du är flexibel, serviceinriktad och kreativ. Du har minst några års erfarenhet som mekaniker/tekniker och vi ser gärna att du har erfarenhet från andra områden som t.ex. däckbyte. Vidare har du också erfarenhet av arbete med komplex felsökning och god datavana. För att kunna läsa manualer, hjälpa kunder med felsökning m.m. bör du behärska svenska och engelska (många av våra instruktioner är på engelska). B-körkort är ett krav, A-körkort är meriterande.


Personliga egenskaper

Du är en erfaren och driven fordonstekniker med genuint intresse för fordon och maskiner, och med ambitionen att utveckla både dig själv och din arbetsplats. Som person är du lösningsorienterad samtidigt som du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är noggrann i ditt arbete och eftersträvar alltid att uppnå kvalitet i det du levererar. Eftersom vi arbetar i team krävs det att du är lyhörd, har en positiv inställning och en god samarbetsförmåga. Du förstår vikten av goda relationer med såväl medarbetare som kunder samt har både vilja och intresse för att hjälpa andra. Vi erbjuder goda möjligheter till personlig utveckling och stor delaktighet i det dagliga arbetet.

 • Du har några års erfarenhet som tekniker
 • Du har en fordonsteknisk utbildning
 • Ett krav för tjänsten är att du har B körkort
 • Duktig på att kommunicera på svenska i tal och skrift
 • God Datorvana
 • Specialistkunskaper, såsom transportkyla och fordonsel är väldigt meriterande


Övrig information

Tjänsten är en heltidstjänst och tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas.


Arbetsgivare
Naderi Motlagh, Jam
Brodalsvägen 6
43338 PARTILLE
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Erfaren Mekaniker till Uddevalla!

Arbetsgivare / Ort: Aura Personal AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-10-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Fordonstekniker/Bilmekaniker/Personbilsmekaniker

Om jobbet
Om tjänsten: Vi söker en erfaren bilmekaniker som vill ta sitt nästa steg i karriären. Du kommer ta stort ansvar för en stor återförsäljare i Uddevalla och arbetsleda, engagera samt motivera flera mekaniker. Din profil: Du som person ska trivs i en social och prestigelös arbetsmiljö där driv och engagemang ger mycket tillbaka. Vi söker mekaniker/tekniker som ska arbeta heltid måndag till fredag, där du tar emot fordonet från kundmottagaren och sköter installation, service, underhåll samt reparationer. Din främsta uppgift kommer vara att sköta service, felsök, reklamationer och läsa ut felkoder med dator. Det kommer även omfatta en ledarskapsroll där man hjälper övrig personal med diverse uppgifter. Det krävs att du är en duktig mekaniker/tekniker som både ska arbeta på golvet och sköta administration till exempel boka arbeten, omhänderta kunder och sköta betalningar. Krav: • Tidigare erfarenheter som Fordonsmekaniker/tekniker • B – Körkort • Behärskar svenska i både tal och skrift • God förmåga att ta egna initativ • Engagerad och ansvarsfull som person   Om oss: Aura personal tror på människor och att alla som vill kan. Våra år i branschen har gjort oss övertygade om att många fler kan skapa sin egen framgång bara någon ser dem och ger dem chansen. Vårt fokus ligger på att hitta just de som vill utvecklas och se möjligheter. Aura personal vill hjälpa dig i din utveckling genom att erbjuda Aura Academy. Det är en kostnadsfri utbildning inom lager, verkstad samt heta arbeten. För mer information besök gärna vår hemsida eller kontakt oss!
Arbetsgivare
Aura Personal AB
Hemsida: https://www.aurapersonal.se/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Veteran i fordonsbranchen!

Arbetsgivare / Ort: Aura Personal AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-10-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Fordonstekniker/Bilmekaniker/Personbilsmekaniker

Om jobbet
Vi söker dig som vill arbeta extra med till exempel fordon och logistik. Ålder är inte ett hinder för att fortsätta jobba, ålder är erfarenhet och kunskap. Fortsätta jobba även fast man nått "pensionsålder" är nyttigt för hälsan och även ekonomin. Lång erfarenhet och breda kunskaper gör att du sticker ut i mängden och är attraktiv hos våra kunder. Ett jobb handlar inte bara om att arbeta utan även om att träffar nya människor, aktivera sig både fysiskt och psykiskt. Vi söker dig som - Tidigare erfarenhet inom motorbranschen - Har ett intresse för fordon - Är glad och positiv Du kommer vara anställd på timmar och binder dig inte till något, utan arbetet sker på dina villkor. Vi följer självklart kollektivavtal och du är alltid försäkrad. Lönen skiljer sig mellan våra olika uppdrag och men vi följer som ovannämnt alltid kollektivavtal. Vill du arbeta på deltid eller vid behov med fordon eller logistik, skicka in en ansökan.
Arbetsgivare
Aura Personal AB
Hemsida: https://www.aurapersonal.se/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Bilmekaniker

Arbetsgivare / Ort: Biloteket AB / Nyköping
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-10-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Fordonstekniker/Bilmekaniker/Personbilsmekaniker

Om jobbet

Vi söker en Biltekniker till Biloteket AB

Erfarenhet är fördel.

Bil och körkort krav.

Biloteket växer och har nu auktorisation för Opel, Subaru och Mitsubishi! Vi har både försäljning och verkstad. Vi är även en allverkstad och servar och reparerar alla bilmärken. Vi bjuder in hela Nyköping för att upptäcka våra nyheter, uppleva vår enkla men avancerade teknologi, och prova bilkörning på toppnivå.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Biloteket AB
Gumsbackevägen 14
61138 Nyköping
Hemsida: http://biloteket.com
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Fordonstekniker

Arbetsgivare / Ort: Gästrike Autoservice AB / Furuvik
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-10-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Meriterande
 • Svenska

Om jobbet

Vi söker efter en medarbetare som är självgående och kan ta ansvar.

Du kommer få jobba med kundkontakt,order/offert samt reparationer och service.Felsökning och diagnos.

Du har helst några års erfarenhet av yrket,intresse/kunskap är ett måste.

Arbetsgivare
Gästrike Autoservice AB
Fredriksrovsvägen 8
80432 Furuvik
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.