På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Besiktningstekniker
Spela filmen

Besiktningstekniker

En besiktningstekniker arbetar med att kontrollera fordon. Arbetet kräver att du har känsla för service samtidigt som du är mycket noggrann.

Besiktningstekniker möter dagligen många olika förare och fordon. Den grundläggande uppgiften är att bidra till en bättre trafiksäkerhet, en miljö med friskare luft och till en bättre bilekonomi för trafikanterna. I arbetet ingår också rådgivning, kvalitetssäkring och IT-baserade informationstjänster.

De flesta bilar ska årligen kontrollbesiktigas. Besiktningstekniker arbetar med bilarna enligt bokningslistans tidsschema och registrerar resultaten av besiktningen digitalt. Arbetsuppgifterna innebär bland annat att kontrollera att fordonen är trafiksäkra och att avgasutsläppen inte innehåller för mycket miljöfarliga ämnen.

Kunden informeras om eventuella fel och får också råd om hur dessa ska åtgärdas samt undvikas i framtiden. Det händer också att ett fordon är så trafikfarligt att den måste beläggas med körförbud.

Utbildning

Lämplig bakgrund för anställning som besiktningstekniker är examen från Fordons- och transportprogrammet på gymnasiet eller motsvarande utbildning från komvux.

Passande utbildning kan även finnas inom yrkeshögskolan.

Alla besiktningstekniker som ska utföra fordonsbesiktning måste vara certifierade för uppgiften. Certifieringen är personlig och gäller enbart de fordon och uppgifter som certifieringen omfattar. Transportstyrelsen utformar de regler om utbildning och kompetens som gäller för personcertifieringen.

Arbetsplats

Kunderna för en besiktningstekniker är privatpersoner, åkerier, budbilsfirmor, taxiföretag och andra som ska besiktiga sina fordon. Förutom besiktningstekniker arbetar även andra yrkeskategorier på bilprovningen, ex. områdeschefer, stationsledare och teknikkonsulter.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

Besiktningstekniker

Arbetsgivare / Ort: Besikta Bilprovning i Sverige AB / BROMÖLLA
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 8 January (1 månad 5 dagar kvar)
Publicerad: 2020-11-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Meriterande
  • Fordonselektronik
  • felsöknings-/reparationsvana
  • Fordonsteknik

Om jobbet
Om Besikta Med ca 184 besiktningsstationer på drygt 152 orter, och fler på väg att öppna, driver Besikta Bilprovning utvecklingen av förbättrad bilsäkerhet och ett enklare bilägande. Vi erbjuder besiktning av de flesta typer av fordon - hela tiden med utgångspunkten att ge våra kunder en säkrare besiktning genom våra kunniga och kundstödjande tekniker. Vi anpassar och utvecklar kontinuerligt vår verksamhet- alltid med tillgänglighet och säkerhet i fokus. Läs gärna mer på vår hemsida www.besikta.se. Besikta Bilprovning omsätter ca 600 MSEK och har ca 550 medarbetare. Besikta ägs av Applus+, ett världsledande test-, inspektion- och certifieringsföretag med säte i Spanien. Vi söker besiktningstekniker till Bromölla Nu söker vi dig som vill arbeta som besiktningstekniker hos Besikta Bilprovning. Kunden står alltid i fokus hos oss. Som besiktningstekniker har du en central roll i säkrandet av kundnöjdheten då du är den som dagligen möter, ger service och säkerställer att våra kunder både är nöjda med våra produkter och tjänster men även ser oss som en återkommande leverantör av besiktningstjänster. Som besiktningstekniker är din främsta uppgift att säkerställa att fordonet möter de krav som ställs av den svenska myndigheten i allt från bilens generella skick till avgasutsläpp och miljöpåverkan. Utöver detta erbjuder även besiktningsteknikern möjligheten att få kontroller gjorda som inte kravställs av myndighet men som ytterligare kan trygga och förenkla bilägandet för kunden. Att arbeta som besiktningstekniker är ett utpräglat serviceyrke där det bland annat ingår att informera kunden om resultatet av besiktningen men även att ge information om saker som kan vara bra att veta om fordonet. Som besiktningstekniker arbetar du både individuellt men också i team. Vi söker dig med ett gediget bilintresse som brinner för kundkontakt och har förmågan att ge våra kunder den bästa servicen. En besiktningstekniker hos Besikta Bilprovning tar stolthet i att öka trafiksäkerheten på våra svenska vägar och att förenkla bilägandet för våra kunder. Arbetet ställer krav på både noggrannhet och tekniskt kunnande så väl som social förmåga och hög servicenivå - hos oss ska alla kunder få en premiumupplevelse i allt från kundbemötande till innehållet i sin besiktning. På Besikta ser vi att det är viktigt att du tycker det är roligt att möta nya människor, ge ett positivt kundbemötande och att i alla situationer ge det där lilla extra. Kravprofil . B-körkort . Grundläggande datakunskap . Intresse för fordonsteknik . Social och utåtriktad som person . Brinner för att ge god service till kunder Meriterande . Certifierad besiktningstekniker . A-C-D-E-körkort . Fullgjord gymnasieutbildning med som lägst godkänt i Ma A, Sv A och Engelska A . Dokumenterad erfarenhet av fordonsbranschen
Arbetsgivare
Besikta Bilprovning i Sverige AB
Nynäsgatan 10 I
29539 BROMÖLLA
Tel: 010-8098668
Ansökan
Ansök senast 8 January (1 månad 5 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.