På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Fordonstekniker

Fordonstekniker

Att arbeta inom fordonsteknik innebär att utföra felsökningar, reparationer och utföra service på bilar och andra tunga maskiner. Viktigt är att kontrollera fordon så att de uppfyller de krav som ställs på dem vad det gäller säkerhet och miljö. Tekniska hjälpmedel, datautrustning, mätinstrument och verktyg finns som stöd i arbetet.

Utbildning

Lämpliga utbildningar kan finnas inom Yrkeshögskolan.

Bra förberedande grundutbildning finns på gymnasieskolans Fordons- och transportprogrammet, motsvarande utbildning för vuxna kan finnas inom komvux.

Personliga egenskaper

I jobbet träffar man också många kunder och det gör att det är viktigt med en känsla för service samtidigt som man är noggrann. 

Länktips

Visa mer
Visa mindre

477 Lediga jobb

Fordonstekniker med eget driv och mångsidig kunskap sökes

Arbetsgivare / Ort: Rindab AB / Saltsjö-Boo
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Fordonstekniker/Bilmekaniker/Personbilsmekaniker

Språk
Krav
 • Engelska
 • Svenska
Meriterande
 • Tyska

Om jobbet

Om jobbet

Nu söker vi en ny tekniker som kan ta vid i vår verkstad med att utveckla och designa belysningsmontage på både personbilar och lastbilar som vi sedan lägger ut på tillverkning och säljer via våra återförsäljare i Europa. I det huvudsakliga arbetet ska man designa och utveckla olika typer av fästen och kablage för vår belysning på nya bil- och lastbilsmodeller. Monteringsanvisningar ska sättas ihop samt tidsstudier samt skicka ritningar till våra leverantörer för tillverkning. I arbetsuppgifterna kommer också vissa reparationer utföras av våra produkter och att ta hand om garantier.

Arbetet är som sagt mångsidigt med både administrativa uppgifter som rent mekaniska. Man måste ha ett öga för design och helheten i de arbeten man utför då det sedan ska säljas in hos våra kunder i stora volymer.

Då monteringsbeskrivningar skall skrivas på Engelska samt våra leverantörer finns utomlands är Engelska på en relativt hög nivå nödvändigt både i skrift och tal. I övrigt kommer man att supporta våra återförsäljare både i Sverige och utomlands med tekniska frågor.

Man bör ha kunskap i både bil-el, svetsning, konstruktion samt kunna ta fram ritningar som tillverkare kan följa. Desto större kunskap inom olika områden desto bredare arbetsområde då vi har många produkter som behöver hög kompetens i förädlingen efter kundernas krav.

Se gärna på våra hemsidor kring mer information om våra produkter och vilka marknader vi arbetar på.

hemsidor: www.rindab.se www.visionxeurope.com


Rindab bildades på 70-talet och är i dag ett väl känt företag inom tillbehör och utrustning till bilar, lastbilar och arbetsfordon av olika slag. Vi är finansiellt starka och har en trippel-A rating.

Just nu står vi inför många möjligheter och en expansion om vi lyckas finna rätt medarbetare.

Du som söker denna tjänst kommer att bli en viktig kugge i vår plan för framtiden och vi ser fram emot din ansökan.

Arbetsgivare
Rindab AB
Svarvarvägen 14
13238 Saltsjö-Boo
Hemsida: http://www.rindab.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Fordonstekniker Mercedes-Benz

Arbetsgivare / Ort: I.A. Hedin Bil AB (publ)
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast och rörlig lön
Ansök senast 24 oktober (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-10-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Fordonstekniker/Bilmekaniker/Personbilsmekaniker

Om jobbet
Om rollen  Som en del av vår expansion framåt söker vi en personbilstekniker som skall stärka vårt verkstadsteam ytterligare. I arbetet får du möjlighet att arbeta med felsökning, motorservice, underhåll samt reparationsarbeten. Du arbetar också med kundservice och kundbemötande vilket ställer höga krav på såväl social kompetens som professionalitet. Du levererar ett fackmannamässigt väl utfört arbete samt säkerställer att kundens önskemål har blivit åtgärdade. Som personbilstekniker erhåller du tydliga mål och vi gör regelbundna avstämningar mot omsättning och kundnöjdhet.   Du kommer uteslutande att arbeta med vårt premiummärke Mercedes-Benz och du kommer att erhålla regelbunden märkesspecifik utbildning för att hålla din komptens uppdaterad.  Din profil   Du har en fordonsteknisk utbildning och ett par års erfarenhet som personbilstekniker. Du har kunskap och utbildning inom modern felsökningsteknik. Du är praktiskt lagd, noggrann och ansvarstagande, trivs med att jobba i en självständig roll men du är samtidigt en självklar lagspelare.   Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska och engelska då detta krävs för att bland annat kunna läsa manualer samt hjälpa kunder med felsökning. Är du dessutom en glad och social person så kommer du att passa in mycket bra hos oss.   Våra ledord är Kvalitet, Tillgänglighet och Engagemang. För oss innebär det att varje kund ska känna sig sedd och betydelsefull samt få service i toppklass. Vi tror att Du – genom Ditt engagemang och Din tillgänglighet – kan göra skillnad på hur kunden upplever Hedin Bil. Hos oss blir du inte bara en bara en medarbetare och kollega utan även en ambassadör för vårt varumärke.    B- körkort är ett krav.  Vi erbjuder  Vi erbjuder ett spännande arbete i ett expansivt företag, goda förtjänstmöjligheter och självständigt arbete i en region med goda förutsättningar. Tjänsten innebär en sysselsättningsgrad på heltid och 6 månaders provanställning. Vi arbetar både med fast samt prestationsbaserad lön.   Välkommen med din ansökan!   Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas redan före sista ansökningsdag. Skicka därför in din ansökan redan idag!   I våra lokaler i Sisjön Göteborg hittar du vårt Mercedez-Benz, AMG- och Businesscenter. Våra tekniker är specialutbildade på just AMG och är helt unika i sin klass.Här säljer vi alla Mercedes-Benz och Mercedes-AMG-modeller och vi har dessutom en specialavdelning dedikerad enbart för företagsförsäljning. Oavsett om du är privatperson eller företagskund är du varmt välkommen in till oss!
Arbetsgivare
I.A. Hedin Bil AB (publ)
Hemsida: www.hedinbil.se
Ansökan
Ansök senast 24 oktober (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Kundmottagare, Sundsvall

Arbetsgivare / Ort: Swecon Anläggningsmaskiner AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 24 oktober (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Fordonstekniker/Bilmekaniker/Personbilsmekaniker

Om jobbet
Vill du arbeta och utvecklas inom ett marknadsledande företag med Volvos starka varumärke inom anläggningsmaskiner? Då kan du vara den vi söker! Vi söker en kundmottagare med teknisk kompetens och god administrativ förmåga till vår serviceanläggning i Sundsvall. Du kommer att vara vårt ansikte ut mot våra kunder och att fungera som länk till vår egen servicepersonal på anläggningen. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter Din huvudsakliga arbetsuppgift är att planera och fördela verkstadens arbete samt se till att kontakten med kunder och leverantörer sker på ett fullgott sätt. Tillsammans med verkmästare ser du till att serviceteknikerna får det stöd och ledning som krävs för att kunna utföra service- och reparationsarbeten och vid behov kunna ersätta platschefen/servicechefen vid dennes frånvaro I rollen ingår även verkstadsadministration, fakturering, hantering reklamationer mot leverantörer, tidsrapportering och hantera leverantörsfakturor. Du tar även emot kunder via telefon och i verkstad. För att lyckas och trivas i rollen Har du: - relevant bakgrund och förmodligen flera års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter - goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift - god datorvana - körkort B - god administrativ förmåga Tidigare erfarenhet inom fordonsinriktad verksamhet och goda fordonstekniska kunskaper är mycket meriterande. Är du: - en person som gillar utmaningar och stimuleras av ett varierat arbete med högt tempo - serviceinriktad och ordningsam - stresstålig och flexibel - strukturerad och noggrann med förmåga att prioritera bland dina uppgifter - en positiv person som har lätt för att samarbeta Vi erbjuder dig Hos oss får du ett spännande, utvecklande och fartfyllt arbete som ger utrymme för initiativtagande och eget ansvar. Du har många kontaktytor, både externt och internt och tas emot av ett härligt gäng nya kollegor. Så här ansöker du Du ansöker till tjänsten online. Tjänsten tillsätts enligt överenskommelse. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet. Urval sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt dock senast 2021-10-24. Kontaktuppgifter Stefan Cantzler, platschef, 010-556 17 36 Monica Strömberg, fackligt kontaktombud Unionen, 010-556 34 66 Swecon Anläggningsmaskiner AB ägs av Lantmännen och är återförsäljare av Volvo Construction Equipment i Sverige. Sweconkoncernen finns även representerad i Estland, Lettland och Litauen samt delar av Tyskland. Med ca 600 anställda och 34 serviceplatser i landet kan Swecon erbjuda dig ett komplett sortiment av anläggningsmaskiner, utrustning, reservdelar, service och support. Hos oss kan du också få hjälp med förmånlig finansiering vid köp av en Volvo anläggningsmaskin - allt under ett tak. Swecon Anläggningsmaskiner AB omsätter cirka 4,1 miljarder kr (2020).
Arbetsgivare
Swecon Anläggningsmaskiner AB
Hemsida: https://www.volvoce.com/sverige/sv-se/swecon/
Ansökan
Ansök senast 24 oktober (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Fordonstekniker Söderbergs Bil AB

Arbetsgivare / Ort: Ls Jobbet AB / NORRKÖPING
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 24 oktober (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Vi på Söderbergs Personbilar söker nu tekniker till våra verkstäder. Var med och utvecklas hos oss.

Vi har moderna fordonsverkstäder där vi arbetar med bilar med den senaste tekniken. Hjälp oss lösa svåra problem på både nya och lite äldre bilar.

God arbetsmiljö står överst på vår prioriteringslista och vi är måna om att våra medarbetare trivs hos oss. Hos oss får du en mycket bra arbetsmiljö och möjligheten att arbeta med de bästa verktygen och härliga kollegor. Vi är ett företag som aktivt satsar på våra medarbetare, här är det bara du själv som sätter stopp för din egna utveckling! Vi erbjuder även goda utvecklingsmöjligheter och bra utbildningar.

Vi söker dig som vill utvecklas och bli en duktig fordonstekniker hos ett stabilt och expanderande företag som erbjuder starka varumärken. Du har några års erfarenhet som fordonstekniker, gärna av felsökningsarbeten. Du har en fordonsteknisk utbildning eller har förvärvat motsvarande kunskaper från arbetslivet. B-körkort är ett krav.

Hos oss finns ett härligt gäng som väntar på din ansökan. Sista datum att söka är den 24 oktober 2021. Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Magnus Hjort på 011-280137 Norrköping.

Vill du bli en av oss? Varmt välkommen med din ansökan! Har du vägarna förbi vår anläggning i Norrköping så kom gärna in och presentera dig.

I denna rekrytering samarbetar vi med Jobbet.se och undanber oss telefonsamtal och erbjudanden från andra annonserings- eller rekryteringsföretag.

Krav

 • Branscherfarenhet
 • Fordonsutbildning
 • B-körkort

Meriterande

 • Erfarenhet av felsökningsarbeten


Om arbetsgivaren - Söderbergs Bil

Söderbergs Bil är ett av Östergötland/Sörmlands ledande bilhandelsföretag med stark lokal förankring med verksamhet i Norrköping och Nyköping. Vi är återförsäljare för Volkswagen, Audi, Seat, Skoda och Volkswagen Transportbilar. I företaget ingår även Europcar biluthyrning. Hos oss kan du arbeta med försäljning, ekonomi, verkstad, lackering, däck och bilvård. Vi är ca 220 medarbetare, omsätter ca 1,2 miljarder kronor och levererar en ny bil i halvtimmen. Företaget är certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001.

Arbetsgivare
Ls Jobbet AB
60228 NORRKÖPING
Ansökan
Ansök senast 24 oktober (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Transportbilstekniker till Bilmetro Mora

Arbetsgivare / Ort: Bilmetro AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 24 oktober (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-20
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Fordonstekniker/Bilmekaniker/Personbilsmekaniker

Om jobbet
Vill du arbeta med Volkswagen som är marknadsledande i Sverige på transportbilar? Har du ett stort tekniskt intresse och vill utvecklas tillsammans med oss? Då kan du vara vår nya transportbilstekniker! Om tjänsten Bilmetro i Mora är auktoriserad verkstad för Volkswagen person- och transportbilar. Som transportbilstekniker arbetar du med de populära modellserierna Caddy, Amarok, Transporter och Crafter. Du utför felsökning, service och reparation samt gör fordonen leveransklara till kund. Vem är du? Vi söker dig som har god fordonskunskap och någon form av fordonsteknisk utbildning men du kan även ha erfarenhet som person- eller transportbilstekniker och på egen hand byggt upp relevant erfarenhet. För att trivas hos oss behöver du gilla att lösa problem och vara serviceinriktad. Du har datorvana, behärskar svenska och har körkort. Vårt erbjudande Vi erbjuder en tjänst med många spännande arbetsuppgifter och ett stort ansvar i en attraktiv bransch där du får löpande utbildning och utvecklar din kompetens. Bilmetro är en av Sveriges ledande återförsäljare av person- och lastbilar med verksamhet på 11 orter i Gävleborg, Dalarna och Uppland. Vi representerar de starka varumärkena Scania, Volkswagen, Audi, Seat och Skoda. Intresserad? Tveka inte att söka om tjänsten passar in på dig, vi går igenom ansökningarna löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan ansökningstidens slut. Vi ser fram emot din ansökan!
Arbetsgivare
Bilmetro AB
Hemsida: http://www.bilmetro.se
Ansökan
Ansök senast 24 oktober (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.