På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Bilbärgare
Spela filmen

Bilbärgare

Bilbärgare, som också kallas för bärgare eller ibland för dragbilschaufförer, transporterar havererade fordon. De får oftast sina uppdrag via en larmcentral. Ibland kommer de först till en olycksplats och medverkar då i räddningsarbetet.

Bilbärgare har ett rörligt och varierande arbete med bilbärgnings- och bilassistanstjänster. Uppdragen kan handla om att bärga stulna bilar eller transportera havererade fordon till motorverkstad eller till lackverkstad. Även enklare reparationer och arbete med starthjälp och låsöppning ingår i jobbet.

Arbetet förutsätter att man har intresse för bilar. Man kör antingen en mindre garagebärgare, en flakbärgare eller en tungbärgare, som klarar av bärgning av långtradare och bussar.

Som bilbärgare har man jour antingen i hemmet eller på kontoret och åker ut på akuta eller beställda uppdrag. Det innebär att man hela tiden ska vara redo för att göra en insats. Det inkommer alltid många uppdrag vid besvärligt väglag.

Utbildning

Det vanligaste sättet att lära sig yrket är att man åker med en erfaren bilbärgare som lärling.

Många bärgningsfirmor föredrar att rekrytera personer som har yrkesmässig erfarenhet av fordonsreparationer till bärgaryrket.

För att arbeta med flakbärgare eller tungbärgare måste man ha C-körkort för lastbil. Det är meriterande att ha körkort med CE-behörighet.

Bra grundutbildning får du på gymnasiets Fordons- och transportprogrammet.

Passande utbildning kan finnas inom yrkeshögskolan.

Personliga egenskaper

En bilbärgare kommer i kontakt med många människor. Det är viktigt att vara stabil, flexibel, serviceinriktad och kunna behålla lugnet även i pressande situationer.

Visste du att...?

... Midsommarhelgen i Sverige är den värsta trafik-helgen på hela året. Med störst risk för långa trafikköer på vägarna och mycket förhöjd risk för trafikolyckor, detta pga att många bilar kommer ut på vägarna samtidigt, för att förare har bråttom och en del förare är, tyvärr, påverkade av alkohol, läkemedel, narkotika eller helt enkelt är för trötta för att kunna köra bil på ett säkert sätt.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

5 Lediga jobb

Bilbärgare/Chaufför

Arbetsgivare / Ort: AB Stenbergs Bärgning / BÅLSTA
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 10 March (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Stenbergs Bärgning som en del av Assistancekåren söker nu en bärgningsbilschaufför.


Vi utökar vårt team med en person som kommer arbeta på natten.

Du är problemlösare, flexibel och tycker om ordning och reda.


Vi utgår från Bålsta men arbetar i hela norra Stockholm, och Enköping.

Du bör bo i Upplands Bro, Bålsta eller Enköping.


Inga förkunskaper krävs.

Notera att det vi söker är en person för nattjänst! kollektivavtal.


Krav:

C-kort

YKB


#jobbjustnu

Arbetsgivare
AB Stenbergs Bärgning
Verkstadsvägen 2
74640 BÅLSTA
Ansökan
Ansök senast 10 March (4 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Leveranschaufför för biltransport inom Stockholmsområdet

Arbetsgivare / Ort: VKDB Sverige AB / Arlandastad
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 March (25 dagar kvar)
Publicerad: 2021-03-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Bilbärgare

Färdigheter
Krav
 • Yrkeskompetensbevis YKB
 • tung lastbil
 • Förarkort för digital färdskrivare

Språk
Krav
 • Svenska
 • Engelska

Om jobbet

Är du en positiv, serviceinriktad och aktiv person som trivs i en föränderlig miljö med ett högt tempo? Har du dessutom ett stort bilintresse, trivs att sitta bakom ratten och är van att köra lastbil runt om i Stockholm? Då kan denna roll vara något för dig! Vi söker nu en glädjespridande chaufför som vill bli en del av vårt team i Arlandastad.

Vi är Europas största marknadsplats för begagnade bilar, med närvaro på över 30 marknader och med fler än 4000 anställda globalt. På vår unika e-handelsplattform har vi ett tusental bilar och når därmed flera miljoner kunder världen över. Vi erbjuder våra kunder en öppen och säker försäljningsprocess av begagnade bilar. Nu kan du vara med på vår spännande resa när vi växer på den nordiska marknaden!

Din roll

Som Leveranschaufför, eller Handover Expert kommer du att börja och avsluta dina dagar i vårt Leveranscenter i Arlandastad. Dina arbetsuppgifter består av att lasta, transportera och leverera bilar till våra kunder runt om i Stockholm med omnejd. Du kommer att vara ansiktet utåt mot våra kunder och på så vis ha en stor betydelse för kundupplevelsen. Vi söker dig som är serviceinriktad, punktlig och kan sprida positiv energi mot både kollegor och kunder.

Tjänsten ligger på 40h/vecka, främst vardagar, men det kan även innefatta kvälls- och helgarbete. Tillsättning sker omgående eller enligt överenskommelse.

Din profil

Vi tror att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, kanske har du kört budbil, arbetat inom transport, logistik, som bärgare eller liknande. Har du tidigare arbetat som Fordonstransportör i en liknande roll är detta starkt meriterande. För att lyckas i denna roll tror vi att du har en god planeringsförmåga, är van att bemöta kunder på ett professionellt sätt och talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska. Utöver detta är ett giltigt körkort med minst C behörighet, YKB och ett förarkort för digital färdskrivare ett krav för denna tjänst. Har du ett bilintresse är detta ett stort plus. Som person tror vi att du är positiv, självständig, lyhörd och inte rädd för att hugga i. Det är viktigt att du trivs med ett aktivt arbete och har en god fysik för att kunna klara av jobbet på allra bästa sätt.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en internationell arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter. Du arbetar i en självständig och ansvarsfull roll i ett snabbväxande e-handel- och fordonsföretag. Miljön är öppen, positiv och motiverande med platta hierarkier, korta beslutsvägar och stora utvecklingsmöjligheter. Vi vill att du ska må bra och trivas hos oss på AutoHero så därav erbjuder vi dig friskvårdsbidrag och ordnar regelbundet sociala aktiviteter.

Kontakt:

Ylva Gamrell

Junior Manager Talent Acquisition

076-324 80 19

Arbetsgivare
VKDB Sverige AB
Thulins Plats 4h
19561 Arlandastad
Hemsida: https://www.autohero.com/se/
Ansökan
Ansök senast 31 March (25 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Chafför mellan Spanien och Stockholm CE

Arbetsgivare / Ort: Xbil Upplevelser AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast och rörlig lön

Ansök senast 30 April (1 månad 24 dagar kvar)
Publicerad: 2020-11-20
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Bilbärgare

Språk
Krav
 • Svenska
 • Engelska

Om jobbet

Hej och välkommen till oss på sstransport.se

Nu söker vi en chaufför med YKB och CE-körkort som vill ha det bästa utav två världar.

Vi söker någon som vill köra biltransport mellan Sverige och Spanien.

Jobbet är ganska krävande då du kör mycket och ofta, (varje-varannan vecka) fram och tillbaka. Så vi söker någon som orkar hålla tempot uppe, kan sova i lastbilen och gillar att köra långa turer.

Våra krav är att du ska vara duktig på att lasta och lossa bilar och känna dig trygg med det. Vi kör en hel del exklusiva bilar, och då krävs det att man har kunskap kring detta, är noggrann och tycker att jobbet är roligt!

Vi ser också att du har minst några års erfarenhet av att köra lastbil och trailer.

Du ska även kunna följa en GPS och kunna vara självgående och säker när du är ute och kör.

Lönen kommer att vara fast med chanser till extra bonusar.

Maila gärna vår kontaktperson Martin med ditt CV och personliga brev.

Och kolla gärna in våran Instagram för att få lite perspektiv på vad vi sysslar med för biltransporter.

(sstransport.se)


Vi tar ej i mot samtal för jobb.

Enbart mail: [email protected]

Arbetsgivare
Xbil Upplevelser AB
Hemsida: www.sstransport.se
Ansökan
Ansök senast 30 April (1 månad 24 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Fordonstransportör till Kvdbil i Åkersberga

Arbetsgivare / Ort: Kvdbil AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 23 June (3 månader 17 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Bilbärgare

Om jobbet
Kvdbil är en vägledande förnyare inom e-handel med begagnade bilar. Vi är Sveriges största marknadsplats för begagnade bilar och säljer varje år runt 26 000 bilar genom att vi erbjuder en enkel, trygg och transparent affärsmodell. Fordonsbranschen i stort genomgår just nu en omvandling för att kunna möta nya kundbehov och beteenden med ny teknik. Vi på Kvdbil behöver möta dessa förändringar med nya lösningar som adresserar hållbarhet, effektivitet och nya nyttjandeformer. Vi är ett snabbväxande företag med stort resultatfokus och jobbar för att alltid bli bättre idag än vad vi var igår. Som chaufför… ser vi gärna att du är serviceminded och har god förmåga att hjälpa människor. Arbetet innebär högt tempo och kräver att du är stresstålig och alltid bibehåller ett starkt kundfokus. Du kommer att vara ansiktet utåt för Kvd mot kunderna så du bör ha ett gott sinne för service och inte vara rädd för att skapa ny kontakt med människor. Du kommer att ha daglig kontakt med vår logistikplanerare och anläggningspersonal vilket då ställer höga krav på din samarbetsförmåga. Som chaufför på Kvd kommer du att starta och avsluta dagen på vår anläggning i Åkersberga. Du kommer att köra en fordonstrailer som har kapacitet för fem personbilar. Exempel på en dagsrunda kan vara både upphämtning samt leverans av bilar till privatpersoner, företag och bilåterförsäljare. Vi söker dig som… redan har c-körkort, giltig YKB samt digitalt förarkort. Du har tidigare verkat som fordons transportör eller som bärgare. Har ett fordonintresse och är teknikintresserad. Du bör vara handlingskraftig och motiveras av att ge en god service i alla lägen. Du kan kommunicera både i tal och skrift på svenska och engelska, meriterande med fler språk. Varför Kvdbil? Vi har ett bra kollektivavtal, ett schyst förmånspaket och titt som tätt bjuds det på olika personalevenemang. Förutom trevliga kollegor lovar vi dig ett högt arbetstempo, en spännande tillväxtresa och en arbetsgivare som anser att det är viktigt med hållbarhet, vilket inkluderar både hållbara medarbetare och en hållbar miljö! Det som förenar oss är våra gemensamma värderingar; vi är nytänkande, omtänksamma, drivande och enkla. Vi ser vikten i att lyssna på varandra, hjälpa varandra och vet att en god idé är en god idé oavsett vem som framför den. Övrigt Start: Enligt överenskommelse Plats: Åkersberga (Stockholm) Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning Är du vår nästa kollega? I så fall väntar vi med spänning på din ansökan. Vi behandlar ansökningarna löpande så sök tjänsten redan idag! Sök tjänsten och läs mer om Kvdbil på jobb.kvd.se (https://jobb.kvd.se/) I den här rekryteringen har vi valt annonsering och kanaler och tackar därför vänligen men bestämt nej till direktkontakt med försäljare och rekryteringsföretag.
Arbetsgivare
Kvdbil AB
Hemsida: http://www.kvdbil.se
Ansökan
Ansök senast 23 June (3 månader 17 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Fordonstransportör till Kvdbil i Kungälv

Arbetsgivare / Ort: Kvdbil AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 23 June (3 månader 17 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Bilbärgare

Om jobbet
Kvdbil är en vägledande förnyare inom e-handel med begagnade bilar. Vi är Sveriges största marknadsplats för begagnade bilar och säljer varje år runt 26 000 bilar genom att vi erbjuder en enkel, trygg och transparent affärsmodell. Fordonsbranschen i stort genomgår just nu en omvandling för att kunna möta nya kundbehov och beteenden med ny teknik. Vi på Kvdbil behöver möta dessa förändringar med nya lösningar som adresserar hållbarhet, effektivitet och nya nyttjandeformer. Vi är ett snabbväxande företag med stort resultatfokus och jobbar för att alltid bli bättre idag än vad vi var igår. Som chaufför… ser vi gärna att du är serviceminded och har god förmåga att hjälpa människor. Arbetet innebär högt tempo och kräver att du är stresstålig och alltid bibehåller ett starkt kundfokus. Du kommer att vara ansiktet utåt för Kvd mot kunderna så du bör ha ett gott sinne för service och inte vara rädd för att skapa ny kontakt med människor. Du kommer att ha daglig kontakt med vår logistikplanerare och anläggningspersonal vilket då ställer höga krav på din samarbetsförmåga. Som chaufför på Kvd kommer du att starta och avsluta dagen på vår anläggning i Kungälv. Du kommer att köra en fordonstrailer som har kapacitet för fem personbilar. Exempel på en dagsrunda kan vara både upphämtning samt leverans av bilar till privatpersoner, företag och bilåterförsäljare. Vi söker dig som… redan har c-körkort, giltig YKB samt digitalt förarkort. Du har tidigare verkat som fordons transportör eller som bärgare. Har ett fordonintresse och är teknikintresserad. Du bör vara handlingskraftig och motiveras av att ge en god service i alla lägen. Du kan kommunicera både i tal och skrift på svenska och engelska, meriterande med fler språk. Varför Kvdbil? Vi har ett bra kollektivavtal, ett schyst förmånspaket och titt som tätt bjuds det på olika personalevenemang. Förutom trevliga kollegor lovar vi dig ett högt arbetstempo, en spännande tillväxtresa och en arbetsgivare som anser att det är viktigt med hållbarhet, vilket inkluderar både hållbara medarbetare och en hållbar miljö! Det som förenar oss är våra gemensamma värderingar; vi är nytänkande, omtänksamma, drivande och enkla. Vi ser vikten i att lyssna på varandra, hjälpa varandra och vet att en god idé är en god idé oavsett vem som framför den. Övrigt Start: Enligt överenskommelse Plats: Kungälv (Göteborg) Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning Är du vår nästa kollega? I så fall väntar vi med spänning på din ansökan. Vi behandlar ansökningarna löpande så sök tjänsten redan idag! Sök tjänsten och läs mer om Kvdbil på jobb.kvd.se (https://jobb.kvd.se/) I den här rekryteringen har vi valt annonsering och kanaler och tackar därför vänligen men bestämt nej till direktkontakt med försäljare och rekryteringsföretag.
Arbetsgivare
Kvdbil AB
Hemsida: http://www.kvdbil.se
Ansökan
Ansök senast 23 June (3 månader 17 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.