På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Bilbärgare
Spela filmen

Bilbärgare

Bilbärgare, som också kallas för bärgare eller ibland för dragbilschaufförer, transporterar havererade fordon. De får oftast sina uppdrag via en larmcentral. Ibland kommer de först till en olycksplats och medverkar då i räddningsarbetet.

Bilbärgare har ett rörligt och varierande arbete med bilbärgnings- och bilassistanstjänster. Uppdragen kan handla om att bärga stulna bilar eller transportera havererade fordon till motorverkstad eller till lackverkstad. Även enklare reparationer och arbete med starthjälp och låsöppning ingår i jobbet.

Arbetet förutsätter att man har intresse för bilar. Man kör antingen en mindre garagebärgare, en flakbärgare eller en tungbärgare, som klarar av bärgning av långtradare och bussar.

Som bilbärgare har man jour antingen i hemmet eller på kontoret och åker ut på akuta eller beställda uppdrag. Det innebär att man hela tiden ska vara redo för att göra en insats. Det inkommer alltid många uppdrag vid besvärligt väglag.

Utbildning

Det vanligaste sättet att lära sig yrket är att man åker med en erfaren bilbärgare som lärling.

Många bärgningsfirmor föredrar att rekrytera personer som har yrkesmässig erfarenhet av fordonsreparationer till bärgaryrket.

För att arbeta med flakbärgare eller tungbärgare måste man ha C-körkort för lastbil. Det är meriterande att ha körkort med CE-behörighet.

Bra grundutbildning får du på gymnasiets Fordons- och transportprogrammet.

Passande utbildning kan finnas inom yrkeshögskolan.

Personliga egenskaper

En bilbärgare kommer i kontakt med många människor. Det är viktigt att vara stabil, flexibel, serviceinriktad och kunna behålla lugnet även i pressande situationer.

Visste du att...?

... Midsommarhelgen i Sverige är den värsta trafik-helgen på hela året. Med störst risk för långa trafikköer på vägarna och mycket förhöjd risk för trafikolyckor, detta pga att många bilar kommer ut på vägarna samtidigt, för att förare har bråttom och en del förare är, tyvärr, påverkade av alkohol, läkemedel, narkotika eller helt enkelt är för trötta för att kunna köra bil på ett säkert sätt.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

5 Lediga jobb

Fordonstransportör till Kvdbil i Åkersberga

Arbetsgivare / Ort: Kvdbil AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 23 juni (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Bilbärgare

Om jobbet
Kvdbil är en vägledande förnyare inom e-handel med begagnade bilar. Vi är Sveriges största marknadsplats för begagnade bilar och säljer varje år runt 26 000 bilar genom att vi erbjuder en enkel, trygg och transparent affärsmodell. Fordonsbranschen i stort genomgår just nu en omvandling för att kunna möta nya kundbehov och beteenden med ny teknik. Vi på Kvdbil behöver möta dessa förändringar med nya lösningar som adresserar hållbarhet, effektivitet och nya nyttjandeformer. Vi är ett snabbväxande företag med stort resultatfokus och jobbar för att alltid bli bättre idag än vad vi var igår. Som chaufför… ser vi gärna att du är serviceminded och har god förmåga att hjälpa människor. Arbetet innebär högt tempo och kräver att du är stresstålig och alltid bibehåller ett starkt kundfokus. Du kommer att vara ansiktet utåt för Kvd mot kunderna så du bör ha ett gott sinne för service och inte vara rädd för att skapa ny kontakt med människor. Du kommer att ha daglig kontakt med vår logistikplanerare och anläggningspersonal vilket då ställer höga krav på din samarbetsförmåga. Som chaufför på Kvd kommer du att starta och avsluta dagen på vår anläggning i Åkersberga. Du kommer att köra en fordonstrailer som har kapacitet för fem personbilar. Exempel på en dagsrunda kan vara både upphämtning samt leverans av bilar till privatpersoner, företag och bilåterförsäljare. Vi söker dig som… redan har c-körkort, giltig YKB samt digitalt förarkort. Du har tidigare verkat som fordons transportör eller som bärgare. Har ett fordonintresse och är teknikintresserad. Du bör vara handlingskraftig och motiveras av att ge en god service i alla lägen. Du kan kommunicera både i tal och skrift på svenska och engelska, meriterande med fler språk. Varför Kvdbil? Vi har ett bra kollektivavtal, ett schyst förmånspaket och titt som tätt bjuds det på olika personalevenemang. Förutom trevliga kollegor lovar vi dig ett högt arbetstempo, en spännande tillväxtresa och en arbetsgivare som anser att det är viktigt med hållbarhet, vilket inkluderar både hållbara medarbetare och en hållbar miljö! Det som förenar oss är våra gemensamma värderingar; vi är nytänkande, omtänksamma, drivande och enkla. Vi ser vikten i att lyssna på varandra, hjälpa varandra och vet att en god idé är en god idé oavsett vem som framför den. Övrigt Start: Enligt överenskommelse Plats: Åkersberga (Stockholm) Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning Är du vår nästa kollega? I så fall väntar vi med spänning på din ansökan. Vi behandlar ansökningarna löpande så sök tjänsten redan idag! Sök tjänsten och läs mer om Kvdbil på jobb.kvd.se (https://jobb.kvd.se/) I den här rekryteringen har vi valt annonsering och kanaler och tackar därför vänligen men bestämt nej till direktkontakt med försäljare och rekryteringsföretag.
Arbetsgivare
Kvdbil AB
Hemsida: http://www.kvdbil.se
Ansökan
Ansök senast 23 juni (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Fordonstransportör till Kvdbil i Kungälv

Arbetsgivare / Ort: Kvdbil AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 23 juni (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Bilbärgare

Om jobbet
Kvdbil är en vägledande förnyare inom e-handel med begagnade bilar. Vi är Sveriges största marknadsplats för begagnade bilar och säljer varje år runt 26 000 bilar genom att vi erbjuder en enkel, trygg och transparent affärsmodell. Fordonsbranschen i stort genomgår just nu en omvandling för att kunna möta nya kundbehov och beteenden med ny teknik. Vi på Kvdbil behöver möta dessa förändringar med nya lösningar som adresserar hållbarhet, effektivitet och nya nyttjandeformer. Vi är ett snabbväxande företag med stort resultatfokus och jobbar för att alltid bli bättre idag än vad vi var igår. Som chaufför… ser vi gärna att du är serviceminded och har god förmåga att hjälpa människor. Arbetet innebär högt tempo och kräver att du är stresstålig och alltid bibehåller ett starkt kundfokus. Du kommer att vara ansiktet utåt för Kvd mot kunderna så du bör ha ett gott sinne för service och inte vara rädd för att skapa ny kontakt med människor. Du kommer att ha daglig kontakt med vår logistikplanerare och anläggningspersonal vilket då ställer höga krav på din samarbetsförmåga. Som chaufför på Kvd kommer du att starta och avsluta dagen på vår anläggning i Kungälv. Du kommer att köra en fordonstrailer som har kapacitet för fem personbilar. Exempel på en dagsrunda kan vara både upphämtning samt leverans av bilar till privatpersoner, företag och bilåterförsäljare. Vi söker dig som… redan har c-körkort, giltig YKB samt digitalt förarkort. Du har tidigare verkat som fordons transportör eller som bärgare. Har ett fordonintresse och är teknikintresserad. Du bör vara handlingskraftig och motiveras av att ge en god service i alla lägen. Du kan kommunicera både i tal och skrift på svenska och engelska, meriterande med fler språk. Varför Kvdbil? Vi har ett bra kollektivavtal, ett schyst förmånspaket och titt som tätt bjuds det på olika personalevenemang. Förutom trevliga kollegor lovar vi dig ett högt arbetstempo, en spännande tillväxtresa och en arbetsgivare som anser att det är viktigt med hållbarhet, vilket inkluderar både hållbara medarbetare och en hållbar miljö! Det som förenar oss är våra gemensamma värderingar; vi är nytänkande, omtänksamma, drivande och enkla. Vi ser vikten i att lyssna på varandra, hjälpa varandra och vet att en god idé är en god idé oavsett vem som framför den. Övrigt Start: Enligt överenskommelse Plats: Kungälv (Göteborg) Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning Är du vår nästa kollega? I så fall väntar vi med spänning på din ansökan. Vi behandlar ansökningarna löpande så sök tjänsten redan idag! Sök tjänsten och läs mer om Kvdbil på jobb.kvd.se (https://jobb.kvd.se/) I den här rekryteringen har vi valt annonsering och kanaler och tackar därför vänligen men bestämt nej till direktkontakt med försäljare och rekryteringsföretag.
Arbetsgivare
Kvdbil AB
Hemsida: http://www.kvdbil.se
Ansökan
Ansök senast 23 juni (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Tungberger

Arbetsgivare / Ort: Right Bemanning AS
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 27 juni (7 dagar kvar)
Publicerad: 2021-05-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Krav
  • Yrkeskompetensbevis YKB
  • tung lastbil

Om jobbet
Redningsverket AS er et av Norges største bilberging-selskaper. De har avtale med Falck og SOS Veihjelp om kjøring for disse selskapene i Østfold og Søndre Akershus (Follo). I tillegg til bilberging driver de med maskintransport. Selskapet har i dag 43 fastansatte. De har hovedkontor i Råde og avdeling i Ski. Beskrivning av arbetsuppgifter: Berging av tyngre kjøretøy. Service og vedlikehold på Redningsverket sin bil og maskin park. Transport oppdrag. Må ha førekort CE og YSK Gjerne mekanisk erfaring Erfaring fra bilberging God vandel Løsningsorientert Arbetsplats/ort: Råde Övrigt: Vi kan være behjelpelige med å skaffe bosted. Vi vill inte bli kontaktade av rekryterings-/bemanningsföretag.
Arbetsgivare
Right Bemanning AS
Tel: +4769335400
Ansökan
Ansök senast 27 juni (7 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Bilbärgare med c-kort Stockholm

Arbetsgivare / Ort: Assistanstjänst Sverige AB / STOCKHOLM
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast och rörlig lön
Ansök senast 12 juli (22 dagar kvar)
Publicerad: 2021-05-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

#jobbjustnu

Bärgning och reparationer av trasiga fordon på uppdrag av privatpersoner och företag.

I många fall hjälper vi kunden direkt på plats med t.ex däckbyte, starthjälp, låsöppning, rep av punkterat däck eller liknande.

Vi arbetar i hela Storstockholm. I arbetet ingår även regelbunden vård och underhåll utav företagets egna vagnpark.

Du är plikttrogen, ansvarsfull, flexibel, stresstålig, problemlösare och trevlig.

Självklart har du ett stort intresse för fordon och motorer av olika slag.

Dina kunskaper gällande fordon ska vara väldigt bred och vi ser gärna att du jobbat inom fordonsbranschen som t.ex bilmekaniker, lastbilsmekaniker eller liknande.

Verksamheten är igång 24/7 och 365 dagar om året därför kommer jourarbete att förekomma.

Arbetsgivare
Assistanstjänst Sverige AB
10425 STOCKHOLM
Hemsida: www.assistanstjanst.se
Ansökan
Ansök senast 12 juli (22 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Bilbärgare

Arbetsgivare / Ort: Fredrik Josefsson Åkeri AB
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 16 juli (26 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Bilbärgare till Freddes Bilbärgning i Halmstad

Nu söker vi chaufför/bilbärgare både på timmar samt helgchaufförer/bärgare.

Freddes Bilbärgning startades 2006 och bedriver Bilbärgning av alla fordon som rullar på våra vägar. Vi är anslutna till Falck Räddningskår.

Omfattning: Timanställning som kan leda till mer

Kvalifikationer:

Erfarenhet av lastbilskörningar. Du är problemlösare, flexibel. Du bör även ha en socialkompetens då jobbet innebär många kundkontakter.

Krav: svenska i tal och skrift

C körkort samt YKB

Lön: Enligt gällande kollektivavtal

välkommen att höra av dig till Fredrik Josefsson

Tel 0705292015

mail [email protected]


Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Fredrik Josefsson Åkeri AB
Ansökan
Ansök senast 16 juli (26 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.