På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Signalvakt

Signalvakt

Som signalvakt arbetar man bland annat som vakt eller lots vid vägarbete. Man kan också arbeta som TMA-förare, med skyltning, handräckningstjänster samt med snö- och halkbekämpning vid behov.

Signalvakter vid vägarbete behöver ha kunskap och erfarenhet från hela spannet av trafiksituationer, från små enkla landsvägar till komplicerade trafiksituationer i storstadsområden.

Trafiklots vid vägarbete, t.ex ”följ-mig-anordning” är en mycket effektiv och smidig trafikanordning, vars popularitet ökar hela tiden. Vid länge avstängningar är lots ett mycket attraktivt alternativ, eftersom det alternativet kombinerar hög trafiksäkerhet och effektiv trafikpåverkan med kortaste möjliga bilköer. Man utför vanligtvis lotsning med en lotsbil, som måste vara godkänd och utrustad enligt trafikverkets gällande föreskrifter.

Signalvakter måste följa Trafikverkets regelverk och under arbetstid bland annat bära varselkläder för att vara mycket synliga för alla trafikanter.

Signalvakter kan utföra skyltningar med utmärkningsansvar. De utmärkningsansvariga behöver ha praktisk erfarenhet av skyltningsarbete inom hela vägnätet. De kan även vara behjälpliga vid utförandet av de så kallade "handräckningstjänster" och samtidigt bistå med hjälp med skyltning eller biträda vid asfalteringsarbeten.

TMA-förare bemannar TMA-bilar som är ett påkörningsskydd som används vid framför allt vägarbeten. Bemanning av TMA-bilar kan vid behov ske dygnet runt. De trafiksituationer som TMA-förare kan utsättas för kan ibland ställa stora krav på en stresstålighet och servicemedvetenhet.

Påkörningskyddet består av ett deformationsblock med tillhörande ljustavla som är monterad baktill på ett arbetsfordon eller på en lastbil. TMA-bilen står uppställd vid ett kortare vägarbete, som till exempel bärgning och servicearbete, för att ge skydd åt de som utför arbete på vägen samt för att skydda passerande trafikanter. TMA-bilar används ibland också vid räddningsinsatser efter trafikolyckor och andra händelser på vägar.

Under vinterhalvåret är signalvakter oftast beredda att rycka ut för att hålla ytor gång– och farbara. Snö- och halkbekämpning kan utföras på olika sätt, bl.a med hjälp av specialfordon eller med handarbete. Det är ofta handarbete som tas i bruk på gång- och cykelbanor samt på buss- och spårvagnshållplatser. Snö- och halkbekämpningslag behöver vara startklara dygnet runt pga möjliga plötsliga väderomslag. Jourtjänstgöring är därför vanligt inom yrket.

Utbildning

Bra förberedande grundutbildning finns på gymnasieskolans Bygg- och anläggningsprogrammet. Motsvarande utbildning för vuxna kan finnas på komvux.

Vidareutbildning ges på arbetsplatsen.

Visa mer
Visa mindre

5 Lediga jobb

Underhållsingenjör inom signal

Arbetsgivare / Ort: Trafikverket
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 15 augusti (15 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Signalingenjör

Om jobbet

Som underhållsingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Underhållsingenjör inom signal

Arbetsuppgifter

Som underhållsingenjör arbetar du tillsammans i projektteam inom underhåll av vår järnvägsanläggning.

I rollen underhållsingenjör i Trafikverket stödjer du projekten med teknisk kompetens i drift och underhållsfrågor. Du utgör en viktig resurs beträffande planering, uppföljning och analys av anläggningsarbeten. Du stödjer interna och externa intressenter med lokal och regional kunskap om distriktets verksamhet, anläggningstillstånd och behov. I rollen som underhållsingenjör kommer du att ha kontakter med kommuner, entreprenörer, byggledare och allmänhet.

I rollen kommer du att arbeta i kontorsmiljö med våra administrativa system samt vistas ute i fält, vilket kan innebära resor i viss omfattning.

Övrig information

För att utföra arbete i spårområde krävs bland annat god syn och normalt färgseende, det kan därflör bli aktuellt att genomgå en hälsoundersökningar om du går vidare i rekryteringsprocessen.

Vi tillämpar CV-lös rekrytering för denna tjänst. Det innebär att första urvalet enbart kommer att göras utifrån dina svar på de inledande frågorna som du får besvara när du skickar in din ansökan samt att du har bifogat ditt examensbevis (använd fältet för CV när du bifogar examensbeviset). Det är därför viktigt att du inte enbart svarar ja, nej eller hänvisar till CV i dessa frågor. Vi kommer att bortse från eventuellt bifogade CV:n och personliga brev. Det kan blir aktuellt att använda oss av urvalstester och då kommer de att skickas till din mail, så ha gärna uppsikt över mailen (inkl spamfilter) de närmaste dagarna efter sista ansökningsdagen, så du inte missar viktig information.

Tidplan

Urvalsarbetet pågår under v. 33 och du kommer under denna vecka att få återkoppling oavsett om du går vidare eller inte. Intervjuer kommer att ske digitalt via Skype och är planerad att genomföras under v. 33 (19/8) samt v.34 (25-26/8).

Trafikverket samarbetar med andra arbetsgivare i Dalarna gällande medflyttarfrågor, detta genom Rekryteringslots. Mer information om detta hittar du på www.rekryteringslots.se


Kvalifikationer

Vi söker dig som har

  • relevant erfarenhet från underhållsverksamhet inom signalteknik järnväg
  • signalteknisk utbildning inom järnväg
  • erfarenhet av administrativa inslag i ditt arbete
  • god förmåga att sätta dig in i datorsystem och är en van användare av Officepaketet
  • goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • B-körkort

Vem är du?

Som person har du

·        lätt för att samarbeta och är kommunikativ

·        god förmåga att planera och strukturera

·        en god analytisk förmåga samt ett helhetstänk

·        är initiativtagande och kan arbeta självständigt

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Arbetsgivare
Trafikverket
Hemsida: www.trafikverket.se
Ansökan
Ansök senast 15 augusti (15 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Projektledande radioingenjör till Combitech i Växjö

Arbetsgivare / Ort: Combitech AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 23 augusti (23 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Signalingenjör

Om jobbet
Är du en radioingenjör som vill ta ett större ansvar för projektets alla faser och ha många kontaktytor inom ramen för projektet? Vi söker en projektledande radioingenjör som vill vara involverad i ett projekts alla faser, från kravställning till test och verifiering. Är du den vi letar efter? Din roll som projektledande radioingenjör Rollen innebär ansvar för planering, samordning, genomförande och uppföljning i något av våra kunduppdrag inom radio- och kommunikationsområdet. Du kommer ansvara för verksamheten som bedrivs inom ramen för vårt specifika kunduppdrag och kommer vara en naturlig kontaktperson för vår uppdragsgivare, och andra aktörer inom ramen för projektet, givetvis i samverkan med de andra projektdeltagarna. Beroende på dina intressen och din kunskap ser vi gärna att du är delaktig och även driver vissa specifika teknikområden inom projektet. Du kommer att jobba med frågor inom en rad olika teknikområden så som vågutbredning, antennteknik, radio- och satellitkommunikation men även andra områden så som nätverk, säkerhet, drift- och underhållsrelaterade frågor kan bli aktuella. Större delen av ditt arbete genomförs på kontoret i Växjö, även om tjänsteresor är en naturlig del av arbetet. Andra placeringsorter kan vara aktuella. Resor sker till största delen nationellt, men resor utanför landets gränser kan också förekomma. Till stor del är projekten relaterade till Försvarsmakten. Vad kan du tillföra? Vi söker dig som är civilingenjör eller motsvarande, med kompetens inom kommunikation, främst radiokommunikation. Du har efterenhet av att leda tekniska projekt. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet inom radiokommunikation eller Försvarsmakten/försvarsindustrin. För att lyckas i rollen är du driven, har koll på läget och hjälper teamet framåt. Du är social och har lätt för att samarbeta med andra, både kollegor och kunder. Vi ser gärna att du har B-körkort då vissa tjänsteresor underlättas genom bilkörning. Flytande kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är meriterande eftersom mycket av arbetet dokumenteras i rapportform samt att arbetet innebär mycket kontakt med såväl nationella som internationella aktörer. Då våra tjänster innebär arbete som omfattas av försvarssekretess kan det krävas att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll. Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten. Urvalet sker efter sista ansökningsdag på grund av semester. Välkommen till Combitech! Kom och gör skillnad Hos Combitech erbjuder vi, utöver spännande och utvecklande kunduppdrag, anställningstrygghet och förmånspaket, samtidigt som du får chans att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt balans i livet. Combitech GROW, vårt forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram, ingår som en naturlig del i din anställning. Att vi dessutom är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB bidrar såklart också till dina utvecklingsmöjligheter. Hos oss är du med och utvecklar teknikområdet för att möta kraven från framtidens digitala samhälle. Vi har exempelvis många spännande projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också bland annat flygande hjärtstartare som räddar liv, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga. Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor på vår webb!
Arbetsgivare
Combitech AB
Ansökan
Ansök senast 23 augusti (23 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Radioingenjör till Combitech i Växjö

Arbetsgivare / Ort: Combitech AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 23 augusti (23 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Signalingenjör

Om jobbet
Vill du vara involverad i flera faser i projekt inom radiokommunikation? Vill du bli en del av ett team som tillsammans jobbar med projekt inom försvarsindustrin? Då kan du vara den vi letar efter! Din roll som radioingenjör Som radioingenjör kommer du vara involverad i olika projekts alla faser, från kravställning till test och verifiering. Du kommer att jobba med frågor inom en rad olika teknikområden så som vågutbredning, antennteknik, radio- och satellitkommunikation etc. Du kommer att tillhöra en grupp om ca 20 personer som kommer stötta dig för att du ska få bästa möjliga förutsättningar. Tjänsten vi har för avsikt att tillsätta innebär bland annat att du är delaktig i projektets olika faser, vilket kan innebära kravspecificering, utvärdering, tester och verifiering. I arbetsuppgifterna kan även ingå konstruktions-/specifikationsarbete och dokumentation av underhållsprocesser. Huvudsakliga teknikområdet är inom radio men har du även kunskap inom närbesläktade områden så som drift och underhåll, säkerhet och nätverk är det meriterande. Större delen av ditt arbete genomförs på kontoret i Växjö, även om tjänsteresor är en naturlig del av arbetet. Andra placeringsorter kan vara aktuella. Resor sker till största delen nationellt, men resor utanför landets gränser kan också förekomma. Till stor del är projekten relaterade till Försvarsmakten. Vad kan du tillföra? Vi söker dig som är civilingenjör eller motsvarande med kompetens inom radiokommunikation. Du kan vara både i början av din karriär såsom mer senior. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet inom radiokommunikation eller Försvarsmakten/försvarsindustrin. Vi ser gärna att du har B-körkort då vissa tjänsteresor underlättas genom bilkörning. Flytande kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är meriterande eftersom mycket av arbetet dokumenteras i rapportform samt att arbetet innebär mycket kontakt med såväl nationella som internationella aktörer. Då våra tjänster innebär arbete som omfattas av försvarssekretess kan det krävas att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll. Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten. Urvalet sker efter sista ansökningsdag på grund av semester. Välkommen till Combitech! Kom och gör skillnad Hos Combitech erbjuder vi, utöver spännande och utvecklande kunduppdrag, anställningstrygghet och förmånspaket, samtidigt som du får chans att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt balans i livet. Combitech GROW, vårt forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram, ingår som en naturlig del i din anställning. Att vi dessutom är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB bidrar såklart också till dina utvecklingsmöjligheter. Hos oss är du med och utvecklar teknikområdet för att möta kraven från framtidens digitala samhälle. Vi har exempelvis många spännande projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också bland annat flygande hjärtstartare som räddar liv, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga. Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor på vår webb!
Arbetsgivare
Combitech AB
Ansökan
Ansök senast 23 augusti (23 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Power Amplifier Researcher

Arbetsgivare / Ort: Huawei Technologies Sweden AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 25 september (1 månad 25 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Responsibilities: We are looking for a newly graduated talent with proven theoretical and practical expertise in power amplifier (PA) research for one or a few of the following applications: 5G sub-6 GHz massive multiple-input and multiple-output (MIMO) active antenna units (AAUs), 5G millimeter-wave AAUs, and traditional high-power macro radio base stations, to strengthen our RF technology research in Sweden via: - Research state-of-the-art power amplifier solutions based on innovative architectures and circuits, new integration, assembly and packaging concepts, and accurate passive and active device modeling techniques. - Tracking latest technical trends and identifying potential groundbreaking PA technologies for wireless communications. - Documenting, presenting and promoting new concepts and solutions. - Generating Intellectual Property Rights (IPRs) based on new technical solutions. Key qualifications: - New graduates with a master’s degree or equivalent in Electrical Engineering, Microwave Technology, Wireless Communications, Computer Science, Engineering Physics or similar technical field is required. A PhD degree granted recently in a relevant area is highly preferred. - Proven academic or industrial research experience in PA technologies for wireless applications. - Good mathematical skills and microwave circuit theory and their application to power amplifiers, and capable of analyzing new PA architectures as well as other microwave modules and accurately transferring circuit models to physical implementation. - Solid knowledge on integration, packaging, and assembly processes for power amplifiers operating at both sub-6 GHz and millimeter-wave frequency bands is highly appreciated. - Hands-on experience in heterogeneously and/or monolithically (MMIC) integrated sub-6 GHz and/or millimeter-wave PA design, modeling, simulations, and characterizations is a must. - Good knowledge of industry standard microwave circuit and electromagnetic wave simulation software. - Familiar with various RF measurement instruments, e.g. vector network analyzers (VNAs), signal analyzers, vector signal generators, oscilloscopes, etc. Skills in developing and optimizing measurement techniques for accurately characterizing both passive and active devices. - Prior experience in developing non-linear device models is an advantage. - Good communication, documentation, presentation skills in written and spoken English. Additional requirements: - Ability to formulate technical issues and solve them independently. - Creativity and ability to work independently. - Open-minded and eager to share knowledge, new findings, ideas and experience with colleagues. - Good social and networking skills to support teamwork in project groups. - Ability to supervise master thesis students or interns. We offer you a professional career in the one of the leading multinational telecommunication company where you will have the opportunities to work with many experienced experts in wireless communication technologies.
Arbetsgivare
Huawei Technologies Sweden AB
Hemsida: http://huawei.com
Ansökan
Ansök senast 25 september (1 månad 25 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Flagg-personal till Norge (omgående)

Arbetsgivare / Ort: Nidab Produktion AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 8 november (3 månader 8 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Signalman

Om jobbet
Nidab Produktion AB är ett internationellt serviceföretag inom offshore och maritim verksamhet. Vi har främst projekt i Europa men det förekommer även att vi har projekt utanför Europa. Våra kunder är ofta globala företag som verkar inom olja & gas alternativt tung industrin. Nidab Produktion verkar ofta som en del i dessa projekt, antingen som entreprenör eller med bemanningslösningar. Vi har kontor i Sverige, Norge och Rumänien och kontoren samarbetar i projekten och ger helhetslösningar åt våra kunder. Vi söker nu erfarna flaggmän/kvinnor med minst 3 års erfarenhet inom yrket. Stor fördel om du har truck-kort.  Krav: - Minst 3 års erfarenhet i yrket - Giltigt säkra lyft - Erfarenhet från arbete på i Norge Alltid då du arbetar för oss så står vi för resa, samt boende. Karantäns-regler förekommer enligt fhi.no    
Arbetsgivare
Nidab Produktion AB
Hemsida: www.nidabproduktion.se
Ansökan
Ansök senast 8 november (3 månader 8 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.