På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Anläggningsarbetare
Spela filmen

Anläggningsarbetare

Anläggningsarbetare kan också ha andra yrkestitlar, bland annat "Gatu-, väg- och ledningsarbetare". Förr i tiden kallades anläggningsarbetare vid järnvägsbyggen för rallare och det var ofta lantbrukare som sökte jobb som rallare för att få bättre lön.

Detta är en yrkeskategori som arbetar mycket med maskiner och specialutrustning av olika slag, som laserinstrument för mätning.

En specialistgren inom anläggningssidan är asfaltutläggarna. 

Utbildning

För att bli anläggningsarbetare väljer du gymnasieskolans Bygg- och anläggningsprogram och då i första hand inriktning Mark- och anläggning.

Anläggningsfordonsförare utbildas på inriktningen Anläggningsfordon. Efter genomförd utbildning avläggs yrkesexamen.

Motsvarande utbildningar kan även finnas inom komvux. Arbetsförmedlingen kan ibland anordna liknande utbildningar som arbetsmarknadsutbildningar. Utbildningsmöjligheter regleras efter behov.

Arbetsplats

Anläggningsarbetarnas arbetsuppgifter och arbetsplatser varierar mycket. Från anläggningsarbeten i allt ifrån tunnelbyggen och flygplatser till att anlägga gräsmattor, plattsättning av gångar m.m. Lönenivån varierar beroende på vilken arbetsgivare du arbetar för och på din kompetens och tidigare arbetslivserfarenhet.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

582 Lediga jobb

Anläggningsarbete i Enköping

Arbetsgivare / Ort: Pema People AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Beläggningsarbetare

Om jobbet
VÅRT ERBJUDANDE Du erbjuds ett varierat arbete där ingen dag är den andra lik. Goda karriärmöjligheter i miljö med spännande utmaningar och en arbetsplats som erbjuder varierade arbetsuppgifter. Framgång skapas av våra innovativa och duktiga medarbetare där deras nyfikenhet och professionella kompetenser skapar mervärde för våra kunder. ARBETSBESKRIVNING - Anläggningsarbete DINA KVALIFIKATIONER - Erfarenhet av Anläggningsarbete. - Goda referenser. - Vi ser gärna att du har körkort samt tillgång till egen bil, då det inte är säkert att det finns kollektivtrafik att tillgå. DIN PROFIL För att lyckas och trivas i rollen så tror vi att du: - har viljan att utvecklas och vara en god ambassadör för Pema People. - är ansvarsfull har god känsla för detaljer. - har en hög servicenivå. - är strukturerad och noggrann då arbetet innehåller flera, ibland komplicerade, moment. - är självständig i din roll kommer du ha kontakt med flera olika personer dagligen vilket kräver att du är en person med ett socialt intresse. OM OSS På Pema People är vi övertygade: Personalen är vår viktigaste resurs. Vårt starkaste argument. En unik möjlighet för våra kunder. I kombination med nytänkande, flexibilitet och lyhördhet för kundens behov resulterar den filosofin i bemannings- och personallösningar som verkligen gör skillnad. Både idag och i morgon. ANSÖKAN Är du den vi söker? Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Kontaktuppgifter hittar du längre ned. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Ansökan sker genom att du registrerar dig nedan. Bifoga CV och personligt brev. Varmt välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Pema People AB
Hemsida: https://www.pemapeople.se/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Anläggningsarbetare

Arbetsgivare / Ort: Jobbs On Sweden AB / Älvsjö
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-12-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
 • Svenska
Meriterande
 • Engelska

Om jobbet


Om Företaget:

Du kommer till ett väletablerat företag inom mark & anläggningsbranschen med pågående projekt i Barkarby, Bromma, Nacka, Hammarbyhöjden och Vega. Vi utför finplanering vid nybyggnation av bostadshus.

Som en i teamet får du möjlighet att bidra tillsammans i en organisation som satsar på sina medarbetare. Företagets riktmärke är att på ett kvalitativt och hållbart sätt förverkliga kundens vision oavsett om det är en vacker trädgård eller en stabil grund för uppförandet av en byggnad. Vid nybyggnationer finns vi på plats hela vägen från projektering fram till färdiga utemiljöer.

Vi söker dig som:

 • Kan läsa VA- ritningar
 • Några års erfarenhet
 • Är ansvarstagande och punktlig
 • Serviceinriktad
 • Flexibel och positiv
 • En team player

Du Erbjuds:

 • Mycket bra arbetsklimat och trevliga kollegor
 • Bra löner och förmåner
 • Tjänstebil
 • En flexibel och stöttande arbetsgivare


Urval sker löpande och tillträde är så snart som möjligt. Låter detta intressant? Ansök redan idag! Vid frågor vänligen kontakta oss via mail på [email protected]

Arbetsgivare
Jobbs On Sweden AB
Varuvägen 9
12530 Älvsjö
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Chaufför till snöröjning

Arbetsgivare / Ort: Saferoad Sverige AB / Örebro
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-12-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Nu söker vi engagerade Lastbilschaufförer till Örebro med omnejd. Är du intresserad av service, trafiksäkerhet, kan det vara just dig vi söker!


Vi söker personer i alla åldrar, så väl kvinna som man. Du kommer jobba både i lag och självständigt, det är därför viktigt att kunna ta eget ansvar. Långa arbetsdagar förekommer. Vi ser naturligtvis gärna att sökande är intresserad av trafik och trafiksäkerhet. Vi lägger stor vikt på den sociala kompetensen och en hög stresstålighet hos våra medarbetare. Om intresse finns kan man också vara med under säsong och köra Tma bil, Lotsbil samt arbeta som Trafikvakt.

Du kommer att ingå ett team för att sköta snöröjningen av olika vägar . Arbetet innebär att man har Beredskapsveckor under vintern. Utbildning sker internt för kompetensprov på trafikverket.

Anställningsform: Behovsanställning

C-körkort och YKB är ett krav

Arbetsgivare
Saferoad Sverige AB
Nastagatan 2
70227 Örebro
Hemsida: https://www.saferoad.se/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Fastighetstekniker med erfarenhet sökes till kund i södertälje!

Arbetsgivare / Ort: Miljonbemanning AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Arbetsledare
 • anläggning

Om jobbet
Vi söker just nu flera fastighetstekniker till en storkund. Tjänsten ska tillsättas omgående men senast 1 september. Har du en långarbetslivserfarenhet som fastighetstekniker samt vill arbeta med proffesionella och trevliga kollegor är passar denna tjänst perfekt för dig. Arbetsuppgifter - Utföra sedvanligt felavhjälpande arbete i lägenheter samt i/runt omkring fastigheterna - Utföra ronderingar samt ansvara för att åtgärda brister som uppkommer i samband med dessa - Stötta förvaltningen i besiktningar, aviseringar m.m. Profil / Krav - B-körkort - Positiv, självständig och strukturerad - Kunna tala, läsa och skriva obehindrat på svenska - God förståelse och kunskap om fastigheters tekniska delar och utrymmen, så som ventilation och undercentraler - Kunna utföra sedvanliga reparationen i lägenheter. Exempelvis: åtgärda läckande kranar, toalettstolar, montera duschkabiner, kolla uc, byta filter, kolla värmeventilationen, fastighetsskötsel, Meriterande - Om personen har bakgrund inom snickeri/VVS/el - Om personen har arbetat i datasystemet Vitec Startdatum: 1 september eller snarast Arbetstider: 7-16 måndag - fredag Plats: Södertälje Lönen är enligt kollektivavtal, anställning sker omgående så vänta inte med din ansökan! Varför jobba med oss? Miljonbemanning är ett bemanningsföretag med mål att göra samhället till en bättre plats för oss alla. - Personlig utvecklingHos oss stöttas alltid all typ av utveckling och vi hjälper gärna till när en medarbetare vill utvecklas hos oss. - Balans mellan vardag och jobbVi förstår att alla liv ser olika ut. Vi strävar alltid efter att sätta dig i fokus. - Jakten på perfektionVi har skapat en organisation som bygger på delaktighet, transparens och strävan efter att alltid utmana gränserna.
Arbetsgivare
Miljonbemanning AB
Hemsida: http://www.miljonbemanning.se/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Platschef Betong till Västlänken

Arbetsgivare / Ort: NCC AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-12-09
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Arbetsledare
 • anläggning

Om jobbet
Platschef betong Korsvägen Vårt projekt Korsvägen går in i en ny fas med tunga och stora betongarbeten, därför behöver vi nu förstärka vårt team kopplat till betongarbeten för projektet. Har du tidigare arbetat inom anläggning och betong och gärna stora och komplexa betongarbeten och vill vara med i ett av Sveriges största och mest betydelsefulla projekt skall du läsa vidare. Om Korsvägen Deletapp E05 Korsvägen är ett Joint Venture mellan NCC och Wayss&Freytag. Projektet är en cirka 3,2 kilometer lång tågtunnel och sträcker sig från Landala, via Korsvägen och Örgryte/Jakobsdal för att sedan ansluta i Almedal till befintliga spår. Merparten av tunneldelarna går i berg och består av en spårtunnel och en parallell service- och räddningstunnel. Tre avsnitt utförs med betongkonstruktioner i lera och jord. Vid Korsvägen kommer den nya underjordiska station Korsvägen byggas med tre uppgångar. Rollen som Platschef Som vår projektchef säger är det här ”Ett once in a lifetime projekt. Att bygga Korsvägen är ett unikt projekt i Sverige som görs i Göteborgs innerstad där vi möts av alla utmaningar som man kan stöta på i ett projekt på relativt kort tid som är miljömässigt rätt, hållbart och viktigt för Göteborgs framtid” Vi vill att du tycker om att leda och utveckla medarbetare såväl som verksamheten. Du bör vara affärsmässig med ett resultat och lönsamhetsfokus samt en förmåga att snabbt överblicka helheten och därav kunna planera och strukturera arbetet på ett effektivt sätt. Som platschef arbetar du tillsammans med många aktörer såsom underentreprenörer, yrkesarbetare och kollegor för att driva projektet framåt och leder och fördelar arbetsuppgifter självständigt. Du är också ansvarig för att aktivt bidra till utveckling av underställd personal samt att få teamet att arbeta mot gemensamma mål. Din profil För att vara framgångsrik i rollen som platschef ser vi att du har en god kunskap om byggprocessen och erfarenhet från ledande befattning inom medelstora anläggningsprojekt med fokus på betongarbeten. Du innehar minst Betongklass 1. Vidare har du kunskaper i entreprenadjuridiken samt regelverk såsom Anläggnings-AMA, MER, AB04, ABT06 mm. Vi vill att du tycker om att leda och utveckla medarbetare såväl som verksamheten. Du bör vara affärsmässig med ett resultat och lönsamhetsfokus samt en förmåga att snabbt överblicka helheten och därav kunna planera och strukturera arbetet på ett effektivt sätt. Vi erbjuder Här på NCC erbjuds du en plats i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas. Detta är bidragande orsaker till att vi har många nöjda och stolta medarbetare. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra medarbetare stora utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö. Vi har en bra variation på arbetsplatser där du kommer att möta olika typer av utmaningar och snabbt få möjlighet till ansvar. Hos oss är det du som påverkar din utveckling. Kontakt Är du den vi söker tycker vi att du skall ansöka med CV eller din Linkedinprofil omgående då vi tillämpar löpande urval, dock senast 2022-01-31. Har du frågor kring tjänsten når du HR-Partner Sebastian Hårdh på 079-072 84 79 eller via [email protected] Varmt välkommen med din ansökan!  
Arbetsgivare
NCC AB
Hemsida: www.ncc.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.