På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Anläggningsarbetare
Spela filmen

Anläggningsarbetare

Anläggningsarbetare kan också ha andra yrkestitlar, bland annat "Gatu-, väg- och ledningsarbetare". Förr i tiden kallades anläggningsarbetare vid järnvägsbyggen för rallare och det var ofta lantbrukare som sökte jobb som rallare för att få bättre lön.

Detta är en yrkeskategori som arbetar mycket med maskiner och specialutrustning av olika slag, som laserinstrument för mätning.

En specialistgren inom anläggningssidan är asfaltutläggarna. 

Utbildning

För att bli anläggningsarbetare väljer du gymnasieskolans Bygg- och anläggningsprogram och då i första hand inriktning Mark- och anläggning.

Anläggningsfordonsförare utbildas på inriktningen Anläggningsfordon. Efter genomförd utbildning avläggs yrkesexamen.

Motsvarande utbildningar kan även finnas inom komvux. Arbetsförmedlingen kan ibland anordna liknande utbildningar som arbetsmarknadsutbildningar. Utbildningsmöjligheter regleras efter behov.

Arbetsplats

Anläggningsarbetarnas arbetsuppgifter och arbetsplatser varierar mycket. Från anläggningsarbeten i allt ifrån tunnelbyggen och flygplatser till att anlägga gräsmattor, plattsättning av gångar m.m. Lönenivån varierar beroende på vilken arbetsgivare du arbetar för och på din kompetens och tidigare arbetslivserfarenhet.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

499 Lediga jobb

Markarbetare!

Arbetsgivare / Ort: Prowork Stockholm AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Beläggningsarbetare

Om jobbet
Prowork söker för vår kunds räkning två duktiga markarbetare!

I rollen som markarbetare kommer du att arbete med finplanering, schaktning återfyllning, kabeldragning.
 
Erfarenhet:
 • Minst tre års arbetslivserfarenhet som markarbetare.
 • Gymnasial utbildning inom Bygg- och anläggning. 
 • Kan tyda och arbeta efter självständigt efter ritning.
 • Arbeta med laser.
 • Obehindrad svenska i tal och skrift.
 • Körkort och tillgång till egen bil.


Meriterande:
 • Heta arbete
 • Säkra lyft
 • Motorkapsutbildning
 • ESA-14
 • Arbete på väg 1 2
 • HLR

Vi ser att du som markarbetare är driven och kan ta egna initiativ. Vidare drivs du av problemlösning, är aktiv i ditt arbete och trivs med frihet under ansvar. Du som person arbetar strukturerat även under hård arbetsbelastning och drivs av utmaningar.

Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan redan idag!


För att skicka in din ansökan: [email protected] eller genom våran externa länk.
 
Genom att skicka in dina handlingar till oss på Prowork – så godkänner du vår Integritetspolicy som finns att läsa på www.prowork.se  
Arbetsgivare
Prowork Stockholm AB
Hemsida: www.prowork.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Rörläggare

Arbetsgivare / Ort: Ystad kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Väg-och anläggningsarbetare

Om jobbet
Samhällsbyggnadsförvaltningen ansvarar för kost och lokalvård, fastigheter och exploatering, stadsplanering och bygglov, park och grönytor, gator, VA och avfall. Här jobbar drygt 300 medarbetare för att tillsammans göra Ystad till bra stad att bo, verka och leva i. Till VA-enheten söks nu en rörläggare. På enheten är vi ca 10 medarbetare och du kommer att arbeta såväl självständigt som i grupp. ARBETSUPPGIFTER Som rörläggare på enheten för rörnät kommer du att arbeta med rörläggning samt drift- och underhållsarbeten på Ystads ledningsnät. I tjänsten ingår beredskap enligt schema. KVALIFIKATIONER Du som söker har lägst gymnasieutbildning inom bygg/anläggning eller praktisk erfarenhet av rörläggnings- och anläggningsarbete. Om du har datorvana är det en fördel. Stor vikt kommer att fästas vid dina personliga egenskaper såsom social kompetens och samarbetsförmåga. Behörighetsutbildning i Arbete på väg är önskvärd. B-körkort fordras. ÖVRIGT Ystad är den lilla staden med de stora möjligheterna. Här finns naturupplevelser utöver det vanliga, en levande historia, ett sjudande kulturliv och mångfald av fritidsaktiviteter. Här finns också ett rikt näringsliv som verkar både lokalt och globalt. Ystads kommun arbetar för en god personalpolitik som främjar trivsel och goda arbetsprestationer. Vi tror på engagerade medarbetare som skapar en bättre vardag för våra invånare. Hos oss är heltid en rättighet. Det innebär att alla medarbetare som anställs hos oss tillsvidare har rätt till heltid och deltidsarbete är en möjlighet om det fungerar för verksamheten. Alla medarbetare ska erbjudas förutsättningar till en god hälsa och därför arbetar vi aktivt med vår arbetsmiljö. Vi erbjuder friskvård och en rökfri arbetstid. Vår värdegrund Bättre Tillsammans kännetecknas av fyra ord som tydligt summerar vad vi som arbetsgivare står för; Mod, Tillit, Delaktighet och Professionalitet. Observera att vi endast tar emot ansökningar via Visma Recruit. Vi ber dig därför söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta hanteringen av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. All försäljning i samband med rekryteringsprocessen undanbedes vänligen.
Arbetsgivare
Ystad kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Traktorförare Orust deltid

Arbetsgivare / Ort: Hänvisning till Arbetsförmedlingen
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-20
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Meriterande
 • Traktorkort

Om jobbet
Omfattning deltid, ca 50%. Vi söker en ny anställd som i första hand kan köra traktor och skogsvagn med kran på kvällar och helger. En stor fördel om du har motorsågskörkort AB. Till största del avser arbetet körning i samband med trädfällningsuppdrag men också underhåll av traktor och maskiner samt visst arbete inom jordbruk. Du har mångårig vana av att köra modernare traktorer och är ambitiös och noggrann. Vid körning hos kunder är du med och städar på fällplatser med kratta och lövblås. Du har lätt att samarbeta och ta instruktioner och kommer att samordna med andra anställda. Lön enl. ök, det går också bra med f-skattare. Du kan ha en annan anställning eftersom arbetet i utgångsläget sker på kvällar och helger. Du har egen bil och bor inte för långt från oss.
Arbetsgivare
Hänvisning till Arbetsförmedlingen
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Vi söker Anläggare / Stensättare

Arbetsgivare / Ort: SIDCO AB
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-11
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Väg-och anläggningsarbetare

Om jobbet

Sidco AB söker just nu en Anläggare. Du ska ha jobbat inom branschen i minst 1 år. Arbetsplatsen ligger i Stockholm med omnejd.

Som markanläggare får du möjligt att prova på alla olika typer av arbeten inom mark och anläggning. Arbetsuppgifterna varierar mellan stensättning av smågatsten, skiffer, gnejs, storgatsten, plattor, kantsten, murbyggnad av sprängsten, kullersten, betongmur, fogning, grundarbetet och terrassering, skötsel m.m.

Som person är du självgående, serviceminded, ansvarsfull och är plikttrogen. Du är van att arbeta i ett högt tempo och är stresstålig. Du är noggrann och vi litar på att du alltid är mån om att lämna ifrån dig 100% väl utför arbete. Flexibilitet och punktlighet är egenskaper vi värdesätter hos dig. Hög arbetsmoral är ett krav, vilket betyder att du kommer till jobbet varje dag oavsett väder och omständigheter. Tidigare erfarenhet är ett måste och ett krav. Vi söker dig som kan börja omgående.

Arbetsgivare
SIDCO AB
Hemsida: sidcoab.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Arbetsledare anläggning

Arbetsgivare / Ort: Motala kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Arbetsledare
 • anläggning

Om jobbet
Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns. Tekniska serviceförvaltningen genomför varje dag samhällsviktigt arbete som att sköta gator, parker, fastigheter och idrottsanläggningar, städa, laga mat, hämta sopor, leverera vatten och rena avlopp. Förvaltningen har även en gemensam kundservice. Förvaltningens mål är att leverera rätt tjänst till rätt kvalité utifrån kundernas behov. Vi ska garantera att medborgarna i kommunen får den service som var och en behöver i livets olika skeden. Vårt arbete ska utföras så att medborgarnas intresse och behov sätts i centrum. ARBETSUPPGIFTER Anläggningsenheten, som är en del av verksamhetsområdet Drift- och Anläggning, utför nybyggnationer, renoveringar och förbättringar på kommunens VA-ledningar, gator och övriga markytor på beställningar. Du kommer tillsammans med andra arbetsledare, projektledare och egen anläggningspersonal att utföra dessa uppgifter. Vi arbetar också mycket med inhyrda och avtalade entreprenörer. Som arbetsledare ansvarar du för att planera, kalkylera, organisera, leda och följa upp det dagliga arbetet avseende tid, material, personal och maskiner. Du kommer exempelvis att arbeta med arbetsberedningar och framtagning av riskanalyser, såväl som med fakturering och övergripande ekonomi. Du arbetar aktivt med att utveckla enheten. Som arbetsledare hos oss får du möjlighet till stort eget ansvar och varierande arbetsuppgifter som består både av kontorsarbete och arbetsledning på fältet. Beredskapstjänstgöring kan bli aktuellt. KVALIFIKATIONER Som person är du en nytänkande och inspirerande ledare som tänker strategiskt, är drivande och kan fatta beslut. Din ledarskapsförmåga är något som vi värdesätter högt. Du ska kunna leda och hantera medarbetare i det dagliga arbetet på ett förtroendegivande och tydligt sätt. Du har förmåga att hitta lösningar som ser till helheten. Du visar gott omdöme vid uttalanden och beslut. Du är också praktiskt lagd, prestigelös, självständig och ordningsam. Du har god datavana med kunskaper i Officepaketet samt förmåga att sätta dig in i nya datasystem. Du som söker har flera års dokumenterad erfarenhet i en arbetsledande befattning, eller av andra liknande arbetsuppgifter inom anläggningssektorn. Vi ser också att du har erfarenhet av arbete inom gata, vatten- och avlopp. Vi ser det som meriterande om du har utbildning och erfarenhet av arbete med TA-planer och som byggarbetsmiljösamordnare BAS P/U. B-körkort är ett krav. ÖVRIGT Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut. Vänligen respektera att vi undanber oss all direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som vi inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.
Arbetsgivare
Motala kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.