På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Broexpert

Broexpert

Broexpert är byggingenjör med specialinriktning på brobyggnationer, förstärkning av broar, deras ombyggnader, frågor om säkerhet vid bygget av nya broar och exploatering av de befintliga.

Utbildning

Ofta har man grundutbildning civilingenjör inom bygg. Men man kan också gå andra utbildningar, t.ex högskoleingenjör inom bygg. Lämpliga utbildningar kan även finnas inom Yrkeshögskolan.

Gymnasial utbildning som förbereder till yrket Broexpert - finns på flera olika gymnasieprogram, bl a Teknikprogrammets inriktningen Samhällsbyggande- och Miljö, men även Bygg och anläggningsprogrammet

Har man läst ett yrkesprogram på gymnasiet kan man behöva komplettera med några kurser på t.ex komvux innan man kan komma in på högskolan och Civilingenjörsprogrammet.

Övrigt

De senaste 10 åren har över 60 broar kollapsat världen över. Ett av dem var Morandibron, eller Polceveraviadukten, som var en motorvägsbro i Genua i Italien, som rasade den 14 augusti 2018 med 43 dödsoffer och 15 skadade personer som följd. Enligt de sakkunniga, behöver ca en tredje del av broar i Frankrike renoveras.

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.