På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Civilingenjör
Spela filmen

Civilingenjör

Civilingenjör, vanligtvis förkortat civ.ing., kan arbeta inom många olika områden. Arbetsuppgifterna varierar beroende på om du arbetar inom privat eller offentlig sektor, stort eller litet företag. Det kan vara allt från att konstruera byggnader, broar eller att utveckla ett nytt sätt att kommunicera. 

Vanliga frågor en ingenjör utreder för att få svar på kan vara hur man ska konstruera och bygga ett högt hus för att det ska vara stadigt eller hur man gör beräkningar för att en brokonstruktionen ska vara riktigt säker. Att arbeta med teknisk konstruktion kan innebära olika moment beroende på vad du arbetar med.

Genomföra utredningar och göra analyser är också  vanliga uppgifter.

I kommunal tjänst arbetar ingenjören med tekniska uppgifter inom exempelvis energiverk eller vatten- och avloppsverk då arbetsuppgifterna utgörs av teknisk konstruktion, planering, ledning och administration. Teknisk konstruktion och analyser är också vanliga arbetsuppgifter.

Utbildning

Civilingenjör kallas den som läst en civilingenjörsutbildning, 300 hp och därefter avlagt civilingenjörsexamen (Degree of Master of Science in Engineering på engelska), vilket är en akademisk yrkesexamen.

Det finns ett stort antal teknikområden, du kan antingen välja inriktning redan från början eller så kan du välja en öppen ingång, vilket betyder att du läser samma grundläggande kurser som övriga civilingenjörsstudenter och efter ett år väljer inriktning.

Alla civilingenjörsutbildningar är minst fem år på heltid och högskoleingenjörsutbildningarna är minst tre år på heltid.

Bra förberedande utbildning finns på gymnasiets Teknikprogram eller Naturvetenskapliga programmet.

Framtidsutsikter

Bedömningen är att läget för såväl nyexaminerade som erfarna civilingenjörer på fem års sikt fortsatt kommer att befinna sig i balans. Sett över tid har tillgången på civil- och högskoleingenjörer (inklusive närliggande examina och teknologie doktorer) vuxit mycket kraftigt.

Arbetsplats

Inom den privata sektorn är industriföretag och konsultfirmor vanliga arbetsgivare. Du kan också arbeta som konsult eller bli egen företagare. Du kan även arbeta som lärare och forskare vid högskolor. Civilingenjörer inom industrin har ofta en arbetsledande ställning.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

113 Lediga jobb

Akustiker sökes!

Arbetsgivare / Ort: Besiktningsföretaget Ansvarsbesiktning AB / STOCKHOLM
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-05-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Civilingenjör
 • bygg

Färdigheter
Meriterande
 • Högskoleingenjörsexamen

Om jobbet

Ansvarsbesiktning AB grundades 1972 och är ett konsultföretag som arbetar med miljö- och omgivningskontroller i samband med bygg och anläggningsprojekt. Vi har många års erfarenhet av stora infrastrukturprojekt och har hjälpt till att optimera produktionen och säkrat omgivningen ibland annat Södra Länken, Citytunneln i Malmö, Citybanan i Stockholm, utbyggnaden av Henriksdals reningsverk, utbyggnaden av tunnelbanan, va-tunnlar och bergrum.

Våra uppdragsgivare är Trafikverket, Stockholm Vatten och avfall AB, Stockholm Exergi, kommuner och landsting, stora byggföretag som NCC, Skanska, JM AB och många, många fler.

Idag arbetar vi bland annat med Projekt Nya Slussen, Förbifart Stockholm och utbyggnaden av Henriksdals reningsverk och Stockholms Framtida Avloppsrening.

I samband med dessa arbeten utför vi bland annat olika ljud och vibrationsutredningar, riskanalyser, grundvattenkontroller, skadebesiktningar och utredningar etcetra.

I dagsläget är vi 19 personer. Vi är ett glatt gäng med högt i tak och nära till skratt. För att utveckla vår verksamhet ytterligare behöver vi nu förstärka vår organisation med en erfaren akustiker inom bland annat rumsakustik, bullerkartläggning och ljudprediktering med mera.

Fokus för dina arbetsuppgifter är att utveckla verksamheten inom rumsakustik, bullerkartläggning och ljudprediktering men även som stöd för mer oerfarna kollegor även inom olika bullermätningar vid trafik-, bygg- och annan bulleralstrande verksamhet. Arbetet utförs i tätt samarbete med kollegor i teamet. Kontakter med beställare och andra externa intressenter är en viktig del i arbetet.

Vi önskar att du:

· Är civilingenjör eller liknande med minst 2 års erfarenhet av arbete inom rumsakustik och ljudprediktering.

· Är självgående, tar tag i saker och får jobbet gjort på ett metodisk och noggrant sätt.

· Har viljan och drivet som gör att du tillsammans med dina kollegor utvecklar företaget och även dig själv.

· Har god social kompetens, är prestigelös och har lätt för att kommunicera med människor i olika miljöer och situationer.

· Uttrycker dig väl i svenska språket, både i tal och skrift.

Vi söker dig som vill arbeta på det mindre och mer familjära företaget med många förmåner, bland annat friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring och rikskuponger.

Körkort är ett krav. Arbetstid: Heltid 40t/v.

Vi vill att du bifogar din cv och löneanspråk i din ansökan.

Låter detta intressant? Mejla ansökan till:

[email protected]


Arbetsgivare
Besiktningsföretaget Ansvarsbesiktning AB
HELIOSGATAN 26
12007 STOCKHOLM
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Resande platschef till välmående anläggningsföretag

Arbetsgivare / Ort: Prowork Göteborg AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 2 augusti (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-07-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Civilingenjör
 • anläggning

Om jobbet
Jobbar du som platschef och har erfarenhet av större projekt inom infrastruktur med Trafikverket som beställare? Då kanske detta är rollen för dig, sök redan idag!
Vi söker nu för kunds räkning en resande platschef som kommer driva projekt med inriktning på infrastruktur. Du bor med fördel nånstans mellan Stockholm och Malmö.
Kunden är ett väletablerat entreprenad bolag med sitt huvudfokus i Västra Sverige, men kommer nu utöka sin geografi. Kunden har växt stadigt de senaste åren och de växer med god lönsamhet.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som platschef har du det övergripande ansvaret för produktionen och de projekten som du driver. Hos vår kund är det verkligen platschefen som är ”chefen”. Så du kommer ha fria händer i ditt arbete. Ditt ansvar kommer innebära:

 
 • Planering och ledning av personal ute på projekt.
 • Kontakt med kunder och leverantörer.
 • Projektekonomi, tid- och leveransplaner.
 • Miljö och arbetsmiljö.
 • Hantering och lösning av dagliga problem.

Vi söker dig som

 
 • Har flera års erfarenhet från en ledande position inom branschen som platschef och har erfarenhet av att driva projekt inom infrastruktur där du har tidigare erfarenhet av att jobba med Trafikverksjobb.
 • Har relevant byggteknisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Är van att jobba administrativt och besitter ett ekonomiskt tänk.
 • Är flexibel och självständig och som har ett strategiskt och strukturerat arbetssätt präglat av god kvalitét och hög säkerhet.
 • Talar och skriver flytande svenska samt innehar B-körkort.

Du erbjuds

 
 • Ett utmanade och stimulerande arbete.
 • Möjlighet att komma in på ett företag där medarbetarna prioriteras högt och där man fokuserar på kompetensutveckling och gemenskap.
 • Mycket goda anställningsvillkor och förmåner.
Arbetsgivare
Prowork Göteborg AB
Hemsida: www.prowork.se
Ansökan
Ansök senast 2 augusti (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Projektchef till Logistic Contractor, Stockholm

Arbetsgivare / Ort: Experis AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 3 augusti (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Civilingenjör
 • bygg

Om jobbet
Vill du vara en nyckelspelare i våra stora logistik- och industriprojekt, där du i hög grad påverkar företagets framgång? Om du har erfarenhet inom bygg, bra koll på ekonomi och en naturlig fallenhet att leda andra - då är det dig som vi söker! Om företaget Logistic Contractor är ett bygg och fastighetsutvecklingsbolag som är specialiserade på att bygga och utveckla nyckelfärdiga logistik och industrianläggningar. Hos oss finns därför den spetskunskap som krävs för att möta varje enskild kunds unika behov. Vi vet vad som krävs för att en anläggning ska fungera, från det geografiska läget ner till detaljer kring utformningen av såväl den invändiga som den utvändiga miljön. Logistic Contractor är verksamt över hela Sverige och har dessutom dotterbolag i Norge, Danmark och Finland. Vi ingår i Wästbygg Gruppen AB. Vi bygger mer än 150 000 m2 per år och årsomsättningen är ca 1,5 miljard. Läs mer om oss på: www.lc.se Rollbeskrivning Du rapporterar till operativ chef och driver ett eller flera byggprojekt i nära samarbete med din projektgrupp. Du arbetar med beställarkontakter, ekonomi, projektering och produktion. Nyckeln till framgång handlar om att omsätta kundens krav och förväntningar samt att förutsättningar skapas för en god lönsamhet i projekten. I tjänsten som projektchef ingår ansvar för: * att bygga och utveckla goda relationer med kund och övriga intressenter i projekten * ekonomisk uppföljning och rapportering * att leda projekt från projektering till överlämnande * att säkerställa miljö- och arbetsmiljöansvar genom hela projektet Din profil Vi söker dig med relevant akademisk examen, gärna med inriktning bygg eller maskinteknik. För att lyckas i rollen tror vi att du har flera års erfarenhet av byggproduktion i ledande befattning, gärna som projektchef eller projektledare. Erfarenhet inom något eller flera av områdena projektering, installation, automatisering, kalkyl eller inköp är meriterande. Som person har du en stor drivkraft, är öppen och kommunikativ. Du är resultatinriktad, ordningsam och har en väl utvecklad förmåga att planera. Du gillar eget ansvar och har en naturlig fallenhet att leda och inspirera andra. Vad erbjuder vi dig? Utgångspunkt i vardagen är den gemensamma värdegrunden att agera klokt, kreativt och med ett stort hjärta. Alla arbetar under ett stort mått av eget ansvar, utrymmet för egna idéer är generöst och det är kort väg till besluten. Vi har flera stora och spännande projekt på gång där du ges möjlighet att vara ytterst ansvarig. Samtidigt är du del av en grupp där teamkänsla och prestigelöshet värderas högt och som har ett driv att genomföra framgångsrika projekt. Du erbjuds konkurrenskraftiga villkor, en bra arbetsmiljö och trevliga kollegor. Låter detta intressant? I denna rekrytering samarbetar Logistic Contractor med Jefferson Wells, f.d. Experis. För frågor eller funderingar kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anna Setterberg på [email protected] Urval och intervjuer påbörjas i mitten av augusti och sker sedan löpande. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten. Vi ser framemot din ansökan!
Arbetsgivare
Experis AB
Ansökan
Ansök senast 3 augusti (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Anbudsingenjör

Arbetsgivare / Ort: Gülermak Europe Swedish Filial / Stockholm
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 4 augusti (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Civilingenjör
 • anläggning

Språk
Krav
 • Svenska
 • Engelska

Om jobbet

Den ledande rekryteringsfirman EWI Recruitment söker just nu efter en Anbudsingenjör till vår samarbetspartner Gülermak.

Gülermak är en världsledande entreprenör med fokus på järnväg, tunnel och bro och sitter med i några av de största projekten i Sverige.

Nu söker vi efter en duktig medarbetare som kommer bli del av vårat team och spela en stor roll i vår utökning i Sverige.

Som anbudsingenjör kommer du främst att genomföra de tekniska kraven, anbudsdokumentationen, och stötta anbudsgruppen med analys och genomförande av kostnadsberäkningar.

Uppgifter:

 • Undersöka relevanta specifikationer och data i linje med uppgiftsdelning som utarbetas av ledningen angående det anbud som utfärdats
 • Upprätta en lista över leverantörer och underleverantörer
 • Förbereda underleverantörs- och leverantörspaket enligt de undersökta specifikationerna
 • Samla in förslag från relaterad avdelning enligt konstruktionsmetoder och specifikationer från underleverantörerna
 • Styra enhetspriskostnaderna som ska förberedas med underleverantörspriserna av den egna och relaterade enheten och bestämma anbudet tillsammans med handledaren
 • Förbereda arbetskraftsanalys, pristaxor och kostnadsanalyser i enlighet med tekniska specifikationer.
 • Delta i möten med underleverantörer och partners vid behov
 • Presentera förslagsfilen för ledningen tillsammmans med teamet
 • Följa utvecklingen och praxis relaterade till ämnet, bedriva forskning och bestämma vilka förändringsbehov som ska rapporteras till handledaren

Krav:

Vi söker dig som har minst 3 års erfarenhet av liknande projekt såsom järnväg, broar, vägar och tunnel.

Du behöver också ha minst 1 års erfarenhet av att jobba med anbud.


Arbetsgivare
Gülermak Europe Swedish Filial
Kungsgatan 60 1 TR
11122 Stockholm
Ansökan
Ansök senast 4 augusti (3 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Kalkylchef

Arbetsgivare / Ort: Prowork Göteborg AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 6 augusti (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Civilingenjör
 • bygg

Om jobbet
Kalkylchef till byggföretag i Göteborg som växer!

Beskrivning av tjänsten
Som kalkylchef driver du kalkylarbetet från förfrågningsunderlag till färdigt anbudförslag. Du kommer ha ansvar för andra kalkylatorer samt även ansvara för kundens inköpsavdelning. I arbetsuppgifterna ingår tids- och kostnadskalkylering, planering, uppföljning samt riskbedömning i såväl anbuds- som produktionsskede av projekten.

Du skapar och ansvarar för anbudskalkyler, gör arbetsplatsbesök, mängdberäkningar och skickar relevanta förfrågningar på priser och annat. Du kvalitetssäkrar och håller dig uppdaterad om priser och avtal.


Du erbjuds
 • Ett spännande, omväxlande arbete med stora utvecklingsmöjligheter och fördelen att få växa med bolaget.
 • Möjlighet att komma in på ett företag som har högt i tak, korta beslutsvägar och stora möjligheter att påverka.
 • Goda förmåner och konkurrenskraftig lön.


Profil
Vi söker dig som har flera års erfarenhet av kalkylarbete i byggbranschen. Du har erfarenhet från byggproduktion och byggnadsteknisk utbildning. Du har god datorvana samt behärskar något av de kalkylprogram som finns på marknaden och har du erfarenhet av Wikells är det meriterande. Du har körkort.

Som person tror vi att du är analytisk med höga ambitioner vad gäller både kvalité som effektivitet. Du är strukturerad och har ett systematiskt och målinriktat arbetssätt. Du är initiativtagande, har en fallenhet för att tänka affärsmässigt och du förväntas kunna kommunicera väl med såväl kunder som kollegor på arbetsplatserna.
Arbetsgivare
Prowork Göteborg AB
Hemsida: www.prowork.se
Ansökan
Ansök senast 6 augusti (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.