IT-direktör
Spela filmen

IT-direktör

Den största utmaningen är att styra hela företaget, organisationen, myndigheten eller staden genom digitaliseringen på bästa vis. IT-direktören är ytterst ansvarig för att se till att hela organisationen hänger med i den digitala utvecklingen.

Som IT-direktör i en kommun är ditt uppdrag att vara spindeln i nätet mellan alla stadens förvaltningar och bolag. Jobbet handlar om att få alla stadens olika delar – från förskola till trafikförvaltning – att samverka kring möjligheterna som finns.

Utbildning

Oftast har en IT-direktör grundutbildning som Civilingenjör inom datateknik.

På gymnasiet rekommenderas utbildning på Teknikprogrammets inriktning Teknikvetenskap eller på Naturvetenskapsprogrammet inriktning Naturvetenskap.

Personliga egenskaper

IT-direktör kan ha bakgrund som IT-chef och behöver både ha ledaregenskaper och djupa kunskaper inom data och IT-teknik.

Arbetsplats

IT-direktörer leder utvecklingen inom IT-området i en organisation, på ett företag, på en myndighet eller i en kommun.

Visste du att...?

....en yrkesroll som en it-kunnig person kan ha är Agil coach, vars främsta uppgift är att se till att IT-lösningar fungerar väl inom ett team. De övriga arbetsuppgifter som agil coach har är att på olika sätt underlätta arbetet för de övriga på arbetsplatsen genom att effektivisera och se till att allt "flyter på".

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  123 Lediga jobb som it-direktör

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.