På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

IT-direktör Spela filmen

IT-direktör

IT-direktörer leder utvecklingen inom IT-området i en organisation, på ett företag, på en myndighet eller i en kommun.

Den största utmaningen är att styra hela företaget, organisationen, myndigheten eller staden genom digitaliseringen på bästa vis. IT-direktören är ytterst ansvarig för att se till att hela organisationen hänger med i den digitala utvecklingen.

Som IT-direktör i en kommun är ditt uppdrag att vara spindeln i nätet mellan alla stadens förvaltningar och bolag. Jobbet handlar om att få alla stadens olika delar – från förskola till trafikförvaltning – att samverka kring möjligheterna som finns.

IT-direktör kan ha bakgrund som IT-chef och behöver både ha ledaregenskaper och djupa kunskaper inom data och IT-teknik.

Utbildning

Oftast har en IT-direktör grundutbidning Civilingenjör inom datateknik. Du kan även ha andra data- eller tekniska utbildningar.

Visste du att...?

....en ny yrkesroll som en it-kunnig person kan ha är Agil coach, vars främsta uppgift är att se till att IT-lösningar fungerar väl inom ett team. De övriga arbetsuppgifter som agil coach har är att på olika sätt underlätta arbetet för de övriga på arbetsplatsen genom att effektivisera och se till att allt "flyter på".

Länktips

9 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.