På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

IT-ansvarig

IT-ansvarig

Som IT-ansvarig är du en av nyckelpersonerna mellan IT och företagets/organisationens verksamhet. Du ansvarar för att skapa de rätta förutsättningarna för en god IT-miljö.

I yrkesrollen som IT-ansvarig har du tät dialog med ekonomiavdelningen för kostnadsuppföljning och internfakturering. Du är också oftast operativt involverad och utvecklar och driver IT-utvecklingen framåt enligt den IT-strategi som ledningen har beslutat om. 

IT-ansvarigas arbetsuppgifter brukar bestå av bland annat uppdatering av dokumentation, hantering av licenser och avtal, koordinering av interna och externa resurser, övervakning och underhåll av IT-system.

Arbetsgivare ser gärna att de som söker anställning som IT-ansvarig, har kunskap inom följande system:
VMware, virtualliseringslösningar
SAN lagringslösningar
Citrix, Applikationsvirtuallisering och VDI lösningar
ERP system, iScala
Handdatorer för industrilager
Veeam Backup
SharePoint
Office 365
Nätverk i stora miljöer
WiFi system
ITIL

IT-ansvariga arbetar i komplexa IT-miljöer med ansvar för strategiskt planeringsarbete, tar fram budgetunderlag samt ansvarar även för inköp av hårdvara och mjukvara. Ett yrke där du ofta samarbetar i team och arbetar i internationella miljöer.

Personliga egenskaper
De personliga egenskaper som arbetsgivare efterfrågar när de söker en IT-ansvarig, är ofta noggrannhet, analytisk och driven, har hög ansvarskänsla, service- och affärsinriktad samt trivs i en föränderlig miljö. För att trivas i rollen som IT-ansvarig, är det viktigt att vara självgående och prestigelös. Vidare behöver du ha en god förmåga att skapa relationer och förtroende både internt och externt. Som IT-ansvarig behöver du ha mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på både svenska och engelska. 

Läs mer under yrkesbeskrivningen Datasäkerhetsansvarig

Länktips

15 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.