På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

IT-specialist

IT-specialist

I yrkesrollen som IT-specialist ingår det ofta att ansvara för att driva processer och IT-utvecklingsfrågor samt stödja och ge förslag till verksamhetens andra anställda.

Det finns många verksamheter att arbeta inom, t.ex myndigheter, orgnisationer och företag efterfrågar IT-utbildade medarbetare för utveckling, utbildning, marknadsanalys och säker drift av datasystem.

Utbildning

Detta yrket är i Sverige icke-reglerat, vilket betyder att inga strikta generella krav ställs på vilken utbildning man måste ha; det blir med det upp till varje arbetsgivare att bestämma vilken utbildning som efterfrågas. Relevanta utbildningar finns inom flera olika skolformer, bland annat inom yrkeshögskolan och på högskole-/universitetsnivå.

Visste du att...?

... en ny yrkesroll som en it-kunnig person kan ha är Agil coach, vars främsta uppgift är att se till att IT-lösningar fungerar väl inom ett team. De övriga arbetsuppgifter som agil coach har är att på olika sätt underlätta arbetet för de övriga på arbetsplatsen genom att effektivisera och se till att allt "flyter på".

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.