WorldSkills Sweden

WorldSkills Sweden

Vårt mål är att …
höja kvaliteten på Sveriges yrkesinriktade utbildningar, väcka intresset hos de som är på väg att välja gymnasieutbildning samt höja statusen för modern yrkesutbildning inom bl a bygg, industri, teknik, it och service.

Det gör vi genom att …
förändra bilden av yrkesutbildningar och den framtida arbetsmarknaden. Teknik- och industriyrken är t ex inte längre repetitiva enligt en traditionell bild. En CNC-operatör hanterar utrustning för flera miljoner, kan ligga direkt uppkopplad mot en beställare någonstans i världen och både programmerar och är delaktig i utvecklingen.

Vilka står bakom WorldSkills Sweden?
WorldSkills Sweden är ett samarbete mellan Svenskt Näringsliv, LO och staten genom Skolverket, Utbildningsdepartementet och Myndigheten för yrkeshögskolan. Utöver dessa parter medverkar även branschorganisationer, yrkesnämnder, myndigheter, skolor och företag aktivt och ekonomiskt i denna angelägna och viktiga satsning.

Vad gör WorldSkills Sweden?
Uppdraget WorldSkills Sweden har, att höja statusen, intresset och kvaliteten på yrkesutbildningar, uppnås bl a genom att anordna och driva yrkestävlingar som Yrkes-SM samt ansvara för det svenska Yrkeslandslagets deltagande i WorldSkills Competition (världsmästerskap) och EuroSkills, (europamästerskap).

Kolla gärna in våra filmer med inspiration inför gymnasievalet - Din Talang

Visa mer
Visa mindre