På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Systemintegratör
Spela filmen

Systemintegratör

Systemintegratörer behöver ha omfattande programmeringskunskaper. Som systemintegratör tillhör du en av de mest eftertraktade IT-specialisterna som finns på arbetsmarknaden. 

Systemintegratörer arbetar idag i första hand inom .NET och C# och har bra koll på systemutveckling med fokus på backend - den kod som körs på servern. Till skillnad från många andra utvecklare är systemintegratörer specialiserade på att utveckla avancerad programvara på serversidan som tillhandahåller information och beräkningar till webbplatser, applikationer och mobil-appar.

Arbetstitlar som utbildade systemintegratörer har är oftast som webbutvecklare, backend-utvecklare eller som systemutvecklare, men de har sin huvudsakliga spetskompetens inom backend.

Som backend-utvecklare jobbar man i första hand med avancerad programmering och datahantering.

Systemintegratörer behärskar olika tekniker såsom C# och .Net, SQL och XML, samt  har kompetens för att kunna ta fram applikationsprogrammerings-gränssnitt. De har omfattande kunskaper kring C# och närliggande tekniker men har samtidigt även kompetens för att jobba med andra tekniker, såsom Java, PHP eller JavaScript i backend.

Utbildning

Utbildningar till systemintegratör för den som redan har grunderna i programmering och/eller webbutveckling, kan finnas både inom högskola/universitet och inom yrkeshögskolan.

Bra förberedande grundläggande utbildning finns i första hand på gymnasieskolans Teknikprogrammet eller El- och energiprogrammet. Man kan också skaffa sig nödvändiga förkunskaper i programmering eller webbutveckling på egen hand, genom självstudier.

Motsvarande förberedande grundutbildning för vuxna kan finnas inom komvux, vuxenutbildningen.

Personliga egenskaper

Personliga egenskaper som krävs är att man är noggrann, strukturerad och samarbetsvillig.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.