På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Datasäkerhetsansvarig

Datasäkerhetsansvarig

Som datasäkerhetsansvarig kan du arbeta på olika nivåer inom organisationer. Du arbetar med att utforma säkerhetslösningar inom företagets datasystem och ser till att datasäkerhetssystemen fungerar. 

IT-säkerhetschefen eller IT-säkerhetsspecialisten deltar i arbetet med att kartlägga risker och formulera mål och riktlinjer för IT-säkerheten inom företaget liksom med att utforma säkerhetslösningar. De gör risk- och sårbarhetsanalyser, granskar säkerheten i olika system och bestämmer åtgärder som behöver göras för att man ska kunna godkänna systemen ur säkerhetssynpunkt.

Till uppgifterna hör att skriva instruktioner, handböcker och annan användarinformation. Vidare att utarbeta metoder, arbetssätt och tillgänglighetsklassningar. Säkerhetsarbetet omfattar också återkommande systemtester. Du ser även till att användarna förstår och följer de regler och föreskrifter som sätts upp för säkerhet och sekretess inom företagets datadrift.

För att öka säkerheten i företags datasystem finns det i många organisationer datasäkerhetsansvariga som kan leda en hel stab av olika slags specialister. Riskmedvetenhet är en viktigt egenskap för att passa i den här rollen.

När det gäller bank- och finanssektorn har EU infört ett normsystem för säkerhetsarbetet. Detta är integrerat i de svenska bankernas IT-säkerhet. Det är också viktigt att följa upp och tala om för användare om de bryter mot reglerna eller gör saker som de inte har tillåtelse till. Här handlar det om att ge råd och ordna utbildningar i säkerhetsfrågor.

Utbildning

Datasäkerhetsansvariga bör ha en högskoleutbildning inom dataområdet. Inom högskolan finns också kompletterande kurser i datasäkerhet. Det finns även datasäkerhetsansvariga som har andra utbildningar, till exempel juridik.

Det finns många olika datautbildningar, både längre och kortare. Betoningen i utbildningen kan ligga på tekniken eller maskinerna, på program och system eller på samspelet mellan människa och dator.

För att få arbete inom ett datayrke behövs oftast en högskoleutbildning med datainriktning. Flera civilingenjörsutbildningar ger också datautbildning.

Arbetsplats

Datasäkerhetsansvarig är ansvarig för datasäkerheten i företag, myndigheter eller organisationer.

Övrigt

Java - är ett objektorienterat programmeringsspråk vars syfte är att vara så oberoende som möjligt av enhet (dator, platta, telefon etc.) och operativsystem (Windows, iOS, Android etc.).

Visa mer
Visa mindre

28 Lediga jobb

Data Protection Coordinator EMEA

Arbetsgivare / Ort: Volvo Personvagnar AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Datasäkerhetsansvarig

Om jobbet
Who are we? Volvo Cars is a company on a mission; to bring traditional car manufacturing into a connected, sustainable and smart future. Since 1927, we have been a brand known for our commitment to safety, creating innovative cars that make life less complicated for our consumers. In 2010, we decided to transform our business, resulting in a totally new generation of cars and technologies, as well as steady growth and record sales. Today, we’re expanding our global footprint in Europe, China and the US, and we’re on the lookout for new talent. We are constantly pushing our own skills and abilities to drive change in the automobile industry like never before. We are looking for innovative, committed people to join us in this endeavour and create safe, sustainable and connected cars. We believe in the power of people and will challenge and support you to reach your full potential. Join us and be part of Volvo Cars’ journey into the future. About us Volvo Cars’ mission is to make people’s lives easier, safer and better and to offer solutions to move in a personal, sustainable and safe way. This requires collection and processing of a lot of data about our cars and customers and as a human-centric company we are truly committed to handle data in a way where we respect every single customer and their right to privacy. Our Data Ethics code set outs the principles we apply to personal data, throughout the customers’ journey (from collection, aggregation and sharing to analysis, storage and disposal) as well as for our Employees and Business partners.  About the position  The Data Protection Coordinator (DPC) is a key role within Region EMEA . By creating awareness, providing advice regarding compliance aspects in business and by supporting the documentation and review of processing activities, you will strongly contribute to our ambition on deliver in our ambition to be a centre of excellence in Data Protection matters.  What you’ll do You will be a part of the DPC organization within Volvo Cars working for the EMEA region in supporting the markets in data protection matters and contribute to the development of processes and routines for building up a centre of excellence together with our DPC colleagues in the markets as well as collaboration with the DP Organization at Volvo Cars.  Your main responsibilities will be: •    Advice and support the DPC in the EMEA markets •    Communication to / from markets about news and changes in data protection legislation and other matters •    Implement data protection strategies and ensure compliance with data protection laws •    Records of processing activities documentation •    Data protection compliance checks and risk assessments •    Support the drafting of Privacy notices, ensuring methods of communication is appropriate •    Other data protection related matters •    Train and increase awareness within the region •    Participating in Volvo Cars DPC network   Who are you? You have strong knowledge and 2-3 years experience in working with data protection matters under EU data protection law and good understanding of privacy transparency requirements.  You have the ability to analyze and make recommendations, collaborate with diverse stakeholders and drive continuous improvements. You have a good understanding of privacy by design and how to operationalize data protection compliance, and are familiar with privacy-enhancing technologies. Experience from working with the European markets  Good communication and training skills.  Languages skills ; English Fluent, other European languages is an advantage  How to learn more and apply For questions about the position please contact Manager Eva Martinsson at [email protected] For questions regarding the recruitment process, please contact Senior Recruiter Pedram Yousefi at [email protected] We want your application at latest 26-09-2021. Please note that due to GDPR, applications via email will not be accepted
Arbetsgivare
Volvo Personvagnar AB
Hemsida: https://www.volvocars.com/
Ansökan
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Data Protection Coordinator

Arbetsgivare / Ort: Volvo Personvagnar AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Datasäkerhetsansvarig

Om jobbet
Who are we? Volvo Cars is a company on a mission; to bring traditional car manufacturing into a connected, sustainable and smart future. Since 1927, we have been a brand known for our commitment to safety, creating innovative cars that make life less complicated for our consumers. In 2010, we decided to transform our business, resulting in a totally new generation of cars and technologies, as well as steady growth and record sales. Today, we’re expanding our global footprint in Europe, China and the US, and we’re on the lookout for new talent. We are constantly pushing our own skills and abilities to drive change in the automobile industry like never before. We are looking for innovative, committed people to join us in this endeavour and create safe, sustainable and connected cars. We believe in the power of people and will challenge and support you to reach your full potential. Join us and be part of Volvo Cars’ journey into the future. Volvo Cars’ mission is to make people’s lives easier, safer and better and to offer solutions to move in a personal, sustainable and safe way. This requires collection and processing of a lot of data about our cars and customers and as a human-centric company we are truly committed to handle data in a way where we respect every single customer and their right to privacy.  Our Data Ethics code set outs the principles we apply to personal data, throughout the customers’ journey (from collection, aggregation and sharing to analysis, storage and disposal) as well as for our Employees and Business partners.  About us Volvo Cars is on an ambitious journey to redefine the customer experience in automotive through digital technology. At the National Sales Company, Volvo Car Sweden, we put focus on enabling future premium customer centric experiences anytime, anywhere. As a human centric company, Volvo Car Sweden’s highest priority is to respect each individual customer behind the data we collect and use.  About the position  The Data Protection Coordinator is a key role within the Swedish NSC (National Sale Company) ensuring Data Ethics by Design while enabling local development and services to be data driven. By creating awareness, providing advice regarding compliance aspects of design and by supporting the documentation and review of processing activities, you will strongly contribute to our ambition on deliver a premium experience for our customers and being the number one premium brand in Sweden.  What you’ll do You will be a part of the Consumer Experience function within Volvo Car Sweden and work  crossfunctional with stakeholders from all parts of the Company. You will also work closely with the DPC organization within Volvo Cars and contribute to the development of processes and routines for building up a centre of excellence.  Your main responsibilities will be: •    Advice and support the Swedish organization  •    Participating in Volvo Cars Data Protection Coordinators global network  •    Implement data protection strategy and ensure compliance with data protection laws •    Quality of the Register of processing activities and documentation •    Data protection compliance checks and risk assessments •    Drafting Privacy notices, ensuring methods of communication is appropriate •    Data protection agreements •    Main contact for incident management (Data breach of personal data)   •    Train and increase awareness within the organization on data protection related subjects and privacy matters •    Other data protection related matters Who are you? You have strong knowledge and 2-3 years experience in working with data protection matters under EU data protection law and good understanding of privacy transparency requirements.  You have the ability to analyze and make recommendations, collaborate with diverse stakeholders and drive continuous improvements. You have a good understanding of privacy by design and how to operationalize data protection compliance, and are familiar with privacy-enhancing technologies. Good communication and training skills.  Languages skills; Fluent in both Swedish and English How to learn more and apply For questions about the position please contact Hiring Manager; Cecilia Björk Bang-Melchior, [email protected] For questions regarding the recruitment process, please contact Senior Recruiter; Pedram Yousefi at [email protected] We want your application at latest 26-09-2021. Please note that due to GDPR, applications via email will not be accepted
Arbetsgivare
Volvo Personvagnar AB
Hemsida: https://www.volvocars.com/
Ansökan
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Dataskyddsombud

Arbetsgivare / Ort: Kommunalförbundet Hälsingland / Bollnäs
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-02
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Vi söker nytt Dataskyddsombud

Kommunalförbundet Hälsingland (KFH) har tre medlemskommuner - Bollnäs, Ovanåker och Söderhamn. På uppdrag av medlemskommunerna ansvarar vi bland annat för Räddningstjänsten, samordnar kommunernas kris- och säkerhetsarbete, Förvaltarenhet och Tillståndsenhet, samt ansvarar för att medlemskommunerna, dess bolag och kommunalförbund har ett dataskyddsombud. För mer information se kfhalsingland.se.

Arbetsuppgifter

Dataskyddombudet ska kontrollera att medlemskommunerna och dess bolag och förbund (personuppgiftsansvariga) hanterar personuppgifterna enligt dataskyddsförordningen och angränsande lagstiftning samt informera, ge råd och till viss del utbilda kommunernas/bolagens personal som hanterar personuppgifter. Dataskyddsombudet ska även fungera som en kontaktpunkt för de registrerade personerna samt för tillsynsmyndigheten Integritetsskyddsmyndigheten (IMY). Dataskyddsombudet har en självständig roll i organisationen och rapporterar direkt till förbundsledningen och till ledningarna för respektive personuppgiftsansvariga (PUA).

I uppdraget ingår:

-att informera och ge råd till de personuppgiftsansvariga eller personuppgiftsbiträden och de anställda som behandlar personuppgifter om deras skyldigheter enligt dataskyddsförordningen och annan tillämplig lagstiftning,

-att övervaka efterlevnad av dataskyddsförordningen (GDPR), annan tillämplig lagstiftning samt personuppgiftsansvarigas och personbiträdenas strategi för skyddet av personuppgifterna,

-att på begäran ge råd vid konsekvensbedömningar avseende dataskydd samt övervaka genomförandet,

-att samarbeta med Integritetsskyddsmyndigheten,

-att fungera som kontaktpunkt för Integritetsskyddsmyndigheten i frågor som rör behandling, förhandssamråd och vid behov samråda i alla andra frågor.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och registerkontroll kommer att genomföras enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen.

Kvalifikationer

-Högskoleutbildning inom ett för tjänsten relevant område eller erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms som likvärdigt.

-Mycket goda kunskaper inom dataskyddsområdet (GDPR).

-Arbetslivserfarenhet med att tolka och tillämpa lagar och förordningar i offentlig förvaltning.

-God erfarenhet av att arbeta med styrning och uppföljning av verksamhet samt av att bedriva utvecklingsarbete i en större organisation.

-God kännedom om kommunal verksamhet.

-God kommunikationsförmåga.

-Mycket god administrativ förmåga.

-Har B-körkort.

-Ha lätt att uttrycka sig tydligt i tal och skrift.

Vi söker dig som är en pålitlig person och har hög integritet, är noggrann, strukturerad samt ansvarstagande och vi kommer att lägg stor vikt vid personlig lämplighet.


Anställningens omfattning

Tillsvidareanställning.

Lön

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Placeringsort

Enligt överenskommelse.

Ansökan

Välkommen med din ansökan med bifogat CV och personligt brev till [email protected] eller adress Kommunalförbundet Hälsingland, 821 80 Bollnäs. Märk ansökan ”Dataskyddsombud”.

Sista ansökningsdatum är 2021-09-26.

Kontakt

Förbundschef Matts Hildebrand, [email protected] tfn 0278-54 00 17

Avdelningschef Michael Lindberg, [email protected] tfn 0278-54 00 14

Arbetsgivare
Kommunalförbundet Hälsingland
Nylandsvägen 2
82130 Bollnäs
Hemsida: kfhalsingland.se
Ansökan
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Informationssäkerhetsstrateg

Arbetsgivare / Ort: Jönköpings kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 27 september (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Datasäkerhetsansvarig

Om jobbet
Kanslienheten Vill du vara med och utveckla Jönköping? Är du handlingskraftig och driven person som vill samordna och driva vårt informationssäkerhetsarbete? Då har du ett jobb att söka. Jönköpings kommun står inför stora förändringar i och med en satsning på verksamhetsutveckling och digitalisering där en säker informationshantering är en grundläggande förutsättning. Som informationssäkerhetsstrateg kommer du därför ha en nyckelroll i Jönköpings kommuns digitala utveckling. Det övergripande målet med tjänsten är att uppnå och upprätthålla en god informationssäkerhet för kommunens samtliga verksamhetsdelar som är anpassad till interna och externa krav. Tjänsten som informationssäkerhetsstrateg innebär att driva och samordna informationssäkerhetsarbetet och utveckla kommunens ledningssystem för informationssäkerhet. Rollen innebär också att stödja verksamheterna med kompetens och erfarenhet genom rådgivning, utbildning och uppföljning inom området. Det innebär bland annat att genomföra risk- och sårbarhetsanalyser, informationsklassningar och att samordna implementering av dataskyddsförordningen (GDPR). Rollen som informationssäkerhetsstrateg är bred där du har en drivande och samordnande roll inom området för informationssäkerhet. För att lyckas i rollen som informationssäkerhetssamordnare behöver du ha förmågan att hantera flera uppgifter parallellt. Till din hjälp har du ett kompetensnätverk bestående av roller viktiga för området såsom, dataskyddsombud, juridik, IT-säkerhet, arkiv, kommunikation samt kunskap från de olika verksamheterna. Vi söker dig som har: - en akademisk utbildning inom för tjänsten relevant område. - praktisk erfarenhet av arbete med informationssäkerhet. - god pedagogisk förmåga att förmedla kunskap, förankra och skapa förståelse. - lösningsinriktat förhållningssätt. - god samarbetsförmåga. Meriterande är: - certifiering inom informationssäkerhet samt goda kunskaper om standarder som styr informationssäkerheten. - arbetslivserfarenhet från kommunal eller annan myndighet. - erfarenhet av arbete med dataskyddsförordningen (GDPR). - erfarenhet av införande och förvaltning av ledningssystem för informationssäkerhet. Om oss Administrativa avdelningen finns på Stadskontoret. Avdelningen ansvarar för kansliverksamhet, stadsarkiv, juristfunktion, överförmyndarnämndens kansli, dataskydd (GDPR) samt informationssäkerhet. För frågor Kontakta Tomas Björk, administrativ chef, 036-10 55 46, [email protected] Fackliga företrädare (https://www.jonkoping.se/fackligastk) Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten! Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.
Arbetsgivare
Jönköpings kommun
Hemsida: http://www.jonkoping.se
Ansökan
Ansök senast 27 september (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

DevOps Engineer to Digital Security Team

Arbetsgivare / Ort: Swedbank AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 27 september (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-31
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Datasäkerhetsansvarig

Om jobbet
Are you passionate about customer security on digital channels? Come join us on our tech transformation working with customer authentication and fraud prevention. In Swedbank you have the opportunity to: - join the Digital Security Team who is responsible for customer security on our digital channels, including customer authentication solutions and fraud detection platform. - work together with talented colleagues doing security in a new modern way creating secure and high-quality code that runs 24/7 and is used by millions of customers. We work agile and take full responsibility of our deliveries, starting from an idea which goes into development and operation. - be part of the Cloud & Enabling Platforms value stream which is responsible for the development platforms used by all feature delivering teams within Digital Banking & IT. The range of services we provide to the bank is wide. - join us, Swedbank, in a time when large transformations are happening to enable us to quickly adapt to fast-paced innovation and change in customer experience. What is needed in this role: - Bachelor’s or Master’s degree in engineering, computer science, or any other relevant discipline - Solid developer background - Experience in agile way of working - Excellent communication and collaboration skills - Being a strong team-player and helping others, as well as being curious and solution-oriented - We have a broad technological stack that we use every day, so proven experience with any of the following is an advantage: - Frontend: Angular, AngularJS - Backend: Java, REST, Spring framework - Mobile applications: Kotlin, Swift - Database: Oracle, SQL - Other: GIT, Docker, Kubernetes Join our team and ... be a part of a team together with talented and motivated colleagues that has an extra eye for customer security. We work together to deliver challenging and cutting-edge features while maximizing customer value and sustain customer security on our digital channels. We share knowledge, help each other out, and have fun. For me as a manager, teamwork is the key to success. For me it is important to have a work environment where you feel important, have possibilities to grow as a person and in the same time have fun. I have a supporting leadership and an open mindset. You will thrive with us if you are driven as a person and find it motivating to be in an environment where you are given a lot of freedom and responsibility.” Madelene Klingevik, your future manager We look forward to receiving your application by 27.09.2021. Location: Sundbyberg, Vilnius Contacts Recruiting manager: Madelene Klingevik, +46 73 624 13 72 SACO: Camilla Ivarsson, +46 8-58594437 Finansförbundet: Åke Skoglund, +46 858590288 If you are to be employed in Lithuania, please note that the salary offered for this position ranges from 2700-4100 EUR gross i.e. before taxes. Read more here (https://jobs.swedbank.com/pages/employment-in-latvia-and-lithuania?preview=true). We may begin the selection during the application period, so we welcome your application as soon as possible. We have made our choice regarding recruitment media and therefore kindly decline contact with ad sellers or sellers of other recruitment services. Swedbank does not discriminate anybody based on gender, age, sexual orientation or sexual identity, ethnicity, religion or disability - everybody is welcome.
Arbetsgivare
Swedbank AB
Ansökan
Ansök senast 27 september (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.