På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Etisk hackare

Etisk hackare

Etiska hackare som också kan ha andra arbetstitIar, t.ex IT-säkerhetstekniker, är experter på hur man skyddar sig mot vanliga angreppssätt i datornätverk och hur man minimerar intrångsrisken i datorsystem, trådlösa samt trådburna nätverk och molnbaserade lösningar.

Etiska hackare kan ha certifieringar såsom EC Councils Certified Ethical Hacker, CompTIA Security+ samt Ciscos certifieringar CCNA och CCNA Security.

Etiska hackare känner tiII säkerhetsproblem och risker som kan finnas i moderna nätverk och hur man åtgärdar samt förebygger dessa. De har kunskaper för att, teoretiskt sett, kunna agera som angripare, det viII säga de kan bryta sig in i ett nätverk och har därför stor kunskap och försåeIse om hur man skyddar sig mot sådana angrepp.

Utbildning

ReIevanta utbiIdningar kan finnas både på högskoIenivå och inom yrkeshögskoIan. Bra grundIäggande utbiIdning finns på fIera av gymnasieskoIans program

Framtidsutsikter

IT-relaterade hot är idag ett av de största hoten mot företagen där datorintrång, virus och trojaner kan innebära enorma kostnader för företag. Både stora och små företag anlitar idag säkerhetsexperter för att kontrollera och härda sina interna IT-system. På EU-nivå förväntas behovet av säkerhetstekniker öka med ca 100 % fram till år 2020.

Visste du att...?

... en ny yrkesroll som en it-kunnig person kan ha är Agil coach, vars främsta uppgift är att se till att IT-lösningar fungerar väl inom ett team. De övriga arbetsuppgifter som agil coach har är att på olika sätt underlätta arbetet för de övriga på arbetsplatsen genom att effektivisera och se till att allt "flyter på".

Länktips

6 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.