På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

IT-forensiker

IT-forensiker

IT-forensiker sysslar med digital kriminalteknik och övervakning av IT-system.

Som utbildad IT-forensiker arbetar du oftast självständigt med kriminaltekniska undersökningar av datorer eller som datoradministratör med specialisering mot datornätverk och IT-säkerhet.

Moderna informations- och kommunikationssystem lagrar och förmedlar information elektroniskt. Den snabba utvecklingen inom området ökar kapaciteten, men leder tyvärr också till ökad sårbarhet eftersom säkerheten inte alltid kan prioriteras i tillräckligt hög grad, vilket öppnar möjligheter för personer med brottsliga avsikter.

Antalet IT-relaterade brott ökar vilket innebär att digitalt bevismaterial från t.ex datorer och mobiltelefoner får en allt viktigare roll i brottsutredningar.

Utbildning

IT-forensiker behöver kunna grunderna i datateknik, datornätverk och IT-säkerhetssystem, kunna använda forensiska verktyg för att utvinna digital information från datorsystem. Du ska också kunna tillämpa metoder för att kryptera eller dölja data och ha kunskaper om att söka och säkra spår, därefter noggrant dokumentera ditt arbete vid brottsutredningar. Grundläggande kriminologi och juridik med fokus på IT-relaterade brott ingår också inom den kompetensen som en IT-forensiker behöver ha.

Högskoleutbildning inom Data / IT krävs, t ex Kandidatexamen från ett högskoleprogram som t ex "IT-forensik och Informationssäkerhet".

Grundläggande utbildning finns inom gymnasiets Teknikprogrammet eller El- och energiprogrammet, inriktning Dator- och kommunikationsteknik.

  Framtidsutsikter

  Personliga egenskaper

  Arbetsplats

  Möjliga anställningsplatser för en IT-forensiker är bland annat polisens tekniska rotel och på företag inom IT-säkerhetsområdet.

  Visste du att...?

  ... endast 28% av anställda inom IT-branschen är kvinnor.

  Länktips

  Visa mer
  Visa mindre

  6 Lediga jobb

  IT-Forensiker till Region Öst med placering i Norrköping eller Linköping

  Arbetsgivare / Ort: Polismyndigheten / LINKÖPING
  Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
  Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

  Ansök senast 2 November (4 dagar kvar)
  Publicerad: 2020-10-12
  Källa: Arbetsförmedlingen
  VISA MER
  Om jobbet

  Är du redo för en större uppgift? Vill du bidra med din djupa IT-kunskap och nyfikenhet hos en samhällsviktig arbetsgivare, då hoppas vi att du vill bli en av oss inom IT-forensik i Region Öst. Vi söker nu IT-Forensiker med placeringar i Norrköping och Linköping.

  I Region Öst finns idag två IT-forensiska grupper som är placerade i Eskilstuna, Nyköping, Norrköping, Linköping och Jönköping. Grupperna hör till den forensiska sektionen vilket är en del av den regionala utredningsenheten som tillsammans med polisområdena ansvarar för regionens utredningsverksamhet.

  De IT-forensiska grupperna hör även till ett regionalt IT-brottscentrum där flera olika kompetenser inom digital brottsutredning finns representerade. IT-forensiken hanterar alla typer av utredningar inom Polismyndigheten där digital bevisning behöver säkras och analyseras.

  Arbetsuppgifter

  Om du gillar att arbeta med datorer, mobiltelefoner och annan teknik kan jobbet som IT-Forensiker passa dig. Som IT-Forensiker är din uppgift att säkra, bearbeta, analysera och presentera den digitala bevisningen i utredningsverksamhetens olika utredningar. Du kommer främst att arbeta med datorer och mobiltelefoner men även annan digital media såsom t ex drönare, kameror, övervakningssystem och ”the internet of things”. Eftersom arbetet innebär att säkra digital bevisning kommer du att behöva montera isär olika tekniska föremål för att lösa dina arbetsuppgifter.

  Andra arbetsuppgifter som kan ingå är IT- forensiska undersökningar i nätverksmiljö, biträda vid husrannsakningar där t.ex. digital bevisning ska säkras, skriva protokoll samt vittna i samband med rättegång. Arbetet som IT-forensiker är brett och utvecklande där det alltid finns något nytt att lära sig.

  Kvalifikationer

  Detta är en möjlighet för dig som har:

  · Utbildning med en för tjänsten relevant inriktning, såsom IT-Forensik. Alternativt att du har motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren bedömer relevant.

  · Mycket goda IT-kunskaper gällande vanligt förekommande hårdvara och operativsystem

  · God förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska och engelska

  · Körkort med B behörighet


  Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  · Erfarenhet av att ha analyserat, granskat eller utrett komplext material.

  · Tidigare erfarenhet av arbete i polisiär organisation

  · Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter

  · Tidigare utredningserfarenhet

  · Erfarenhet av programmeringsspråk såsom t.ex Python

  · Ytterligare språkkunskaper som är vanligt förekomande i Sverige

  Personliga egenskaper

  För att lyckas i rollen behöver du vara analytisk, du ser mönster och samband i komplex information. Då arbetet innebär många kontaktytor såväl internt som externt ställs krav på god samarbets- och kommunikationsförmåga samt att du har en hög integritet och ett professionellt förhållningssätt. Arbetsuppgifterna ställer också krav på förmågan att kunna strukturera arbetet. Vi ser även att du har stort intresse av- och ser utmaningen i att följa IT-utvecklingen i samhället.

  Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

  Arbetstest kommer att tillämpas i rekryteringsprocessen och vara en del av urvalet.

  Kontaktpersoner:

  Vill du veta mer? Välkommen att kontakta

  Lowisa Svedling, Gruppchef, [email protected]

  Jonas Andrén, Gruppchef, [email protected]

  Om du har frågor kring rekryteringsprocessen; HR-konsult Helén Abrahamsson

  [email protected]

  Fackliga kontaktpersoner:

  SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST (Nina Wenegård), SEKO Polisen nås via 114 14

  Övrig information

  Placeringsort: Norrköping eller Linköping

  Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, C42723/2020 per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

  Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

  En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

  Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

  Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

  Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

  Varmt välkommen med din ansökan!

  Arbetsgivare
  Polismyndigheten
  Brigadgatan 13
  58103 LINKÖPING
  Ansökan
  Ansök senast 2 November (4 dagar kvar)

  Ansök här
  VISA MINDRE

  IT-Forensiker till Region Öst med placering i Norrköping eller Linköping

  Arbetsgivare / Ort: Polismyndigheten
  Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
  Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

  Ansök senast 2 November (4 dagar kvar)
  Publicerad: 2020-10-12
  Källa: Arbetsförmedlingen
  VISA MER
  Kvalifikationer
  Arbetslivserfarenhet
  Krav
  • IT-forensiker

  Om jobbet
  Är du redo för en större uppgift? Vill du bidra med din djupa IT-kunskap och nyfikenhet hos en samhällsviktig arbetsgivare, då hoppas vi att du vill bli en av oss inom IT-forensik i Region Öst. I Region Öst finns idag två IT-forensiska grupper som är placerade i Eskilstuna, Nyköping, Norrköping, Linköping och Jönköping. Grupperna hör till den forensiska sektionen vilket är en del av den regionala utredningsenheten som tillsammans med polisområdena ansvarar för regionens utredningsverksamhet. De IT-forensiska grupperna hör även till ett regionalt IT-brottscentrum där flera olika kompetenser inom digital brottsutredning finns representerade. IT-forensiken hanterar alla typer av utredningar inom Polismyndigheten där digital bevisning behöver säkras och analyseras. Vi söker nu IT-Forensiker, varav 2 kommer att placeras i Norrköping och 1 i Linköping. ARBETSUPPGIFTER Om du gillar att arbeta med datorer, mobiltelefoner och annan teknik kan jobbet som IT-Forensiker passa dig. Som IT-Forensiker är din uppgift att säkra, bearbeta, analysera och presentera den digitala bevisningen i utredningsverksamhetens olika utredningar. Du kommer främst att arbeta med datorer och mobiltelefoner men även annan digital media såsom t ex drönare, kameror, övervakningssystem och "the internet of things". Eftersom arbetet innebär att säkra digital bevisning kommer du att behöva montera isär olika tekniska föremål för att lösa dina arbetsuppgifter. Andra arbetsuppgifter som kan ingå är IT- forensiska undersökningar i nätverksmiljö, biträda vid husrannsakningar där t.ex. digital bevisning ska säkras, skriva protokoll samt vittna i samband med rättegång. Arbetet som IT-forensiker är brett och utvecklande där det alltid finns något nytt att lära sig. KVALIFIKATIONER Detta är en möjlighet för dig som har: • Utbildning med en för tjänsten relevant inriktning, såsom IT-Forensik. Alternativt att du har motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren bedömer relevant. • Mycket goda IT-kunskaper gällande vanligt förekommande hårdvara och operativsystem • God förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska och engelska • Körkort med B behörighet Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har: • Erfarenhet av att ha analyserat, granskat eller utrett komplext material. • Tidigare erfarenhet av arbete i polisiär organisation • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter • Tidigare utredningserfarenhet • Erfarenhet av programmeringsspråk såsom t.ex Python • Ytterligare språkkunskaper som är vanligt förekommande i Sverige För att lyckas i rollen behöver du vara analytisk, du ser mönster och samband i komplex information. Då arbetet innebär många kontaktytor såväl internt som externt ställs krav på god samarbets- och kommunikationsförmåga samt att du har en hög integritet och ett professionellt förhållningssätt. Arbetsuppgifterna ställer också krav på förmågan att kunna strukturera arbetet. Vi ser även att du har stort intresse av- och ser utmaningen i att följa IT-utvecklingen i samhället. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Arbetstest kommer att tillämpas i rekryteringsprocessen och vara en del av urvalet. ÖVRIGT Placeringsort: Norrköping eller Linköping Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, C42723/2020 per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader. Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se Varmt välkommen med din ansökan!
  Arbetsgivare
  Polismyndigheten
  Ansökan
  Ansök senast 2 November (4 dagar kvar)

  Ansök här
  VISA MINDRE

  FRA söker Analytiker till Cyberförsvaret

  Arbetsgivare / Ort: Försvarets Radioanstalt
  Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
  Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

  Ansök senast 8 November (10 dagar kvar)
  Publicerad: 2020-10-01
  Källa: Arbetsförmedlingen
  VISA MER
  Kvalifikationer
  Arbetslivserfarenhet
  Krav
  • IT-forensiker

  Om jobbet
  På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka. Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu nyfikna och kreativa analytiker inom IT-säkerhet som vill ta sig an nya spännande utmaningar och bidra till Sveriges säkerhet och det svenska cyberförsvaret. Är du en av dem vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och komplex verksamhet i teknikens framkant. På FRA arbetar vi med unika uppgifter– för Sveriges säkerhet och integritet. Ditt uppdrag Som analytiker hör du till avdelningen för cyberverksamhet vars uppgift är att bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade cyberangrepp mot samhällsviktig verksamhet i Sverige. Arbetet som analytiker på FRA består i huvudsak av att genom analys av nätverkstrafik upptäcka, spåra och förhindra de mest avancerade formerna av IT-angrepp som är riktade mot Sverige. Vår rapportering om deras tillvägagångssätt och motiv kan vara avgörande för FRA:s uppdragsgivare. Arbetet sker under stort eget ansvar och du får goda möjligheter att utveckla och fördjupa dina kunskaper. Arbetets natur gör att vi omges av stark extern sekretess, varför det är viktigt att du är bekväm med att hantera den situationen. Resor i tjänsten kan förekomma, både inrikes och utrikes.  Du kan Vi söker dig som har en akademisk examen inom data, IT, teknik eller matematik. Alternativt har du förvärvat motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet. Har du studerat eller arbetat med it-forensik, nätverksövervakning eller incidenthantering ser vi det som meriterande. Det är meriterande om du har erfarenhet av att analysera nätverkskommunikation t.ex. genom arbete i en SOC eller med hjälp av verktyg som Wireshark, Zeek, Snort, Moloch eller liknande. Det är även positivt om du har kunskap av att hitta mönster och samband i datamängder och problemlösning relaterade till IT-säkerhet, exempelvis CTF, reverse engineering och kryptologi. Har du ett intresse av hur IT-angrepp går till är även det meriterande. Vidare skriver och kommunicerar du obehindrat på både svenska och engelska. Du som vill utmana dig och testa dina kunskaper får gärna gå in på challenge.fra.se och lösa någon av de utmaningar som finns där. Bifoga sedan dina framsteg eller ditt tillvägagångssätt tillsammans med din ansökan, även om du inte når hela vägen. Du kan även maila till [email protected] Du är Du samarbetar bra med andra, är tillmötesgående och delar gärna med dig av dina kunskaper. Som person är du ansvarstagande och lägger gärna tid och engagemang på att lösa dina uppdrag. Arbetet ställer höga krav på god struktur samt att du kan göra effektiva prioriteringar, men också att du har god förmåga att anpassa dig till ändrade omständigheter. Rätt person är en nyfiken problemlösare som arbetar bra med komplexa frågor, är noggrann och i vissa fall krävs en viss uthållighet. Verksamheten ställer även stora krav på integritet och omdöme. Om FRA FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka. Mer information Arbetsplatsen finns i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Jan Berg på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer. Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-11-08. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
  Arbetsgivare
  Försvarets Radioanstalt
  Hemsida: http://www.fra.se
  Ansökan
  Ansök senast 8 November (10 dagar kvar)

  Ansök här
  VISA MINDRE

  Senior QA Test Analyst

  Arbetsgivare / Ort: Nasdaq Stockholm AB / Stockholm
  Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
  Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

  Ansök senast 11 November (13 dagar kvar)
  Publicerad: 2020-10-12
  Källa: Arbetsförmedlingen
  VISA MER
  Kvalifikationer
  Arbetslivserfarenhet
  Krav
  • IT-forensiker

  Om jobbet

  Senior QA Test Analyst


  Nasdaqis continuously revolutionizing markets and undergoing transformations while we adopt new technologies to develop innovative solutions, constantly aiming to rewrite tomorrow.Nasdaq is the world's largest provider of Market Technology, delivering top of the line trading, clearing and settlement technology and advisory services to exchanges and partners around the world.


  NasdaqsClearing Business Applications operate on the dynamic, cloud-enabledNasdaq Financial Framework (NFF). This means that you can expect industry-leading throughput and performance,coupled with the scalability and reliability to stay successful and operational at all times.


  We are now looking for a QA Test Engineer to join the NRTR team in Market Technology: NasdaqRealtimeRisk & Pricing(NRTR) Is a comprehensive risk engine, which provides real-time exchange margin, market risk, counterparty risk and P&L services in the face of increasing regulatory scrutiny and capital compression.


  With this position we offer:


  The opportunity to work with other talented people from all over the world. The development teams in Market Technology are customer focused, responsible for developing and maintaining the customer adaptations of the global product. As a Senior QA Test Analyst you will join a highly qualified cross-functional scrum team consisting of Business Analysts, Software Developers, Test Engineers, and Project Managers. We are looking for someone who is dedicated to ensuring the quality of our product and delivering client success.


  Your role and responsibilities:


  Create, execute and maintain tests according to test scripts and test plans

  Manual and automated test execution

  Review system requirements and business processes; codes, tests, and debug software solutions

  Create test data files with valid and invalid records to thoroughly test program logic and verify system flow

  Report issues found back to developers in the team

  Ensure that software meets specified standards, development specifications, and client requirements

  Plan test scenariosto ensure that applicable tests are successfully completed and documented and there is a plan for problem resolution

  Demo the functionality at both team demos and customer demos

  Support our international customers with their test activities on and off site


  We're looking for Someone With:


  Bachelor Degree in Computer Science, Information Systems or related discipline, or equivalent work experience

  At least a few years of hands-on experience in software testing

  Knowledge in agile test approaches and the software development life cycle

  Ability to create and contribute to documenting test strategy, test plan and test cases

  Experience creating defect reports and documenting test results

  Experience working with Linux commands, databases (e.g. Oracle, PostgreSQL)

  Knowledge of Java or C++ and tools such as JIRA, Teamcity and GIT

  Knowledge of Exchange Clearing / Risk & Pricing functionalities is meriting


  It would be great if you have:


  Clearing, trading, or risk experience

  Interest and/or experience from working in theFinTechindustry


  This is a full time position located in Stockholm, Sweden. As the process is ongoing, please submit your application in English as soon as possible.


  About Nasdaq Stockholm


  Nasdaqs Stockholm office is located in the harbor area of Frihamnen, we have a private commuter shuttle running in the morning and evening hours between the office and the Karlaplan metro-stop. Our office offers free parking, secure bike storage and bike/e-bike lending. The office also features a gym and recreational sports room, as well as a restaurant and snack shop. Nasdaq Sweden provides its employees with 32 annual vacation days, we offer a competitive compensation package which includes annual bonus and equity plans as well as an employee stock purchase program.


  Come as you are


  Nasdaq is an equal opportunity employer. We positively encourage applications from suitably qualified and eligible candidates regardless of age, color, disability, national origin, ancestry, race, religion, gender, sexual orientation, gender identity and/or expression, veteran status, genetic information or any other status protected by applicable law.


  Apply online: http://nasdaqinc.contacthr.com/77340229

  Arbetsgivare
  Nasdaq Stockholm AB
  Tullvaktsvägen 15
  11556 Stockholm
  Hemsida: http://nasdaqinc.contacthr.com/77340229
  Ansökan
  Ansök senast 11 November (13 dagar kvar)

  Ansök här
  VISA MINDRE

  Senior Test Engineer within Derivatives Clearing

  Arbetsgivare / Ort: Nasdaq Stockholm AB / Stockholm
  Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
  Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

  Ansök senast 18 November (20 dagar kvar)
  Publicerad: 2020-10-19
  Källa: Arbetsförmedlingen
  VISA MER
  Kvalifikationer
  Arbetslivserfarenhet
  Meriterande
  • IT-forensiker

  Om jobbet

  Senior Test Engineer within Derivatives Clearing  Nasdaq Stockholm is looking for a Senior Test Engineer with experience in manual and automation testing to join the European Market Operations team. European Market Operations teams are responsible for the operations of the Nordic and Baltic Equities and Derivatives exchanges. This position is within the Business Verification team, which is responsible for business and user acceptance testing for the exchange's Derivative systems.

  Our teams main responsibility is to ensure the successful implementation of system enhancements for internal and external users. You will be part of the team working the acceptance testing of enhancements on our post-trade systems, clearing and settlement, flows to the relevant CSDs, Swift payments and post-trade operations of our Clearing Operations team. We are looking for a client-focused candidate with a genuine desire and drive to deliver top technology solutions to today's markets.

  This is an extraordinary opportunity to join the worlds leading stock exchange company and work with cutting-edge technologies in an international environment.


  Your role and responsibilities:


  • Be part of user acceptance test projects on behalf of Nasdaqs exchanges
  • Plan and lead test activities in collaboration with operational teams
  • Review requirements, design and test specifications and participate in the approval of business requirements and technical solutions
  • Prepare, execute, analyses and report manual and/or automated test cases in UAT release projects
  • Collaborate with business development, operational teams and development teams


  We expect you to have:


  • Experience as a Test Lead
  • Experience required in securities clearing and settlement
  • Experience required in test automation
  • Several years of experience in Quality Assurance in financial market systems
  • Knowledge in agile and waterfall test approaches
  • Bachelor in Computer Science, Information Systems or related discipline, or equivalent work experience
  • Specialist certifications in QA/Testing methodology
  • Fluent in written and spoken English


  To suit the position, you should have excellent interpersonal and team working skills, able to communicate effectively, collaborate with others and be accountable for your responsibilities. You will work in close collaboration with the project management team, business analysts and other operational and business specialists. The successful candidate is analytical, innovative, highly driven, result-oriented, and able to multi-task.


  Does this sound like you?


  This is a full time position located in Stockholm, Sweden. As the selection process is ongoing, please submit your application in English as soon as possible.


  Nasdaq is a leading global provider of trading, clearing, exchange technology, listing, information, and public company services. As the creator of the world's first electronic stock market, its technology powers more than 100 marketplaces in 50 countries.


  Nasdaq is home to over 4,000 total listings with a market value of approximately $12 trillion. To learn more, about our business visit business.nasdaq.com.


  Nasdaq is an equal opportunity employer. We positively encourage applications from suitably qualified and eligible candidates regardless of age, color, disability, national origin, ancestry, race, religion, gender, sexual orientation, gender identity and/or expression, veteran status, genetic information or any other status protected by applicable law.


  Apply online: http://nasdaqinc.contacthr.com/77486924

  Arbetsgivare
  Nasdaq Stockholm AB
  Tullvaktsvägen 15
  11556 Stockholm
  Hemsida: http://nasdaqinc.contacthr.com/77486924
  Ansökan
  Ansök senast 18 November (20 dagar kvar)

  Ansök här
  VISA MINDRE

  Sentor söker fler erfarna pentestare

  Arbetsgivare / Ort: Sentor Managed Security Services AB
  Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
  Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

  Ansök senast 8 April (5 månader 10 dagar kvar)
  Publicerad: 2020-10-20
  Källa: Arbetsförmedlingen
  VISA MER
  Kvalifikationer
  Arbetslivserfarenhet
  Krav
  • IT-forensiker

  Om jobbet
  Hacka komplexa säkerhetshot för Sveriges bärande institutioner! På Sentor jobbar Sveriges absolut bästa pentestare vilket gör att du får möjligheten att lära dig av branschens skickligaste experter. Vill du jobba med komplexa säkerhetshot och leta rätt på sårbarheter och brister i några av landets viktigaste applikationer och infrastrukturer? Då väntar landets viktigaste hacker-jobb på dig hos Sentor. Få Sveriges viktigaste hacker-jobb Vi är Sentor - 100% nischade mot IT-säkerhet. Med över 300 utförda penetrationstest varje år är vi numera störst i Norden. Vi är en stor pentestinggrupp på närmare 30 personer som alla drivs av att få utvecklas och lära sig av varandra. Vårt jobb är att alltid vara snäppet vassare än angriparna vilket gör att vi alltid är på tårna med stenkoll på både branschen och trender inom hacking. Därför letar vi nu efter dig som kan sätta dig in i en angripares hjärna och intrångssäkra våra kunders IT-system innan det är försent. På Sentor tar vi hand om våra anställda. Vad säger du om... ..möjligheten att specialisera dig mot just det du brinner för? Sentor är ett starkt bolag i tillväxt med ett stort inflöde av uppdrag inom alla branscher och i alla storlekar. För dig innebär det goda möjligheter att specialisera dig mot den typ av system som just du föredrar. Är du exempelvis extra vass i Cloud-miljöer? Lysande - då får du en ökad tilldelning av den typen av uppdrag. ..CTF-kvällar sponsrade av kontoret? 30 pen-testare och en bra mix av personer med allt från hungriga Trainees upp till Sveriges mest erfarna blir det en hel del hobby-hackande på kontoret. ..flexibla arbetstider och frihet under ansvar? På Sentor väljer vi att fokusera på ditt resultat snarare än var och när du utför ditt arbete. Med stort ansvarstagande följer stort förtroende - om du arbetar bäst från sommarstugan en dag eller glider in på kontoret lite senare än vanligt spelar ingen roll för oss så länge som du levererar. ..DEF CON i Las Vegas och massage på kontoret? Hos oss hör spontana aw:s till vanligheten och vi bjuder ofta på aktiviteter. Varje avdelning har sin kickoff, förra året blev bland annat DEF CON i Las Vegas och spaavkoppling på Yasuragi verklighet. Varannan vecka kommer dessutom en massör till kontoret - bara en sån sak! Vi söker dig som brinner för tech innovation För den här rollen letar vi efter dig som brinner för tekniska lösningar i allmänhet och ethical hacking i synnerhet. Följande kvalifikationer behöver du kunna bocka av för att bli vår nästa pentestare: - Minst 12 månaders erfarenhet av att självständigt driva och genomföra penetrationstester - mycket goda kunskaper inom applikation- och webbapptester - goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift. Om du dessutom har betydande erfarenhet av utveckling, AWS-specifika arkitekturer, IAAS, containerbaserade microservicemiljöer eller andra sköna buzzwords/teknologier som våra kunder inkorporerar i sina miljöer så är det starkt meriterande. Även OSCP- och andra IT-säkerhetsrelaterade certifieringar är ett plus i kanten. Som person hoppas vi att du är ödmjuk och tycker om att dela med dig av dina kunskaper till dina kollegor. Eftersom du som konsult är vårt ansikte utåt mot våra kunder, är det också viktigt att du är en positiv och tillmötesgående person som inger stort förtroende. Är du redo att ta ett riktigt spännande steg i karriären med oss på Sentor? Ansök genom att klicka på Ansök Nu-knappen. Sitter du på mobilen så kan du göra en snabbansökan nedan för att komplettera med ytterligare uppgifter vid ett senare tillfälle. Varmt välkommen med din ansökan! Kontakt: Michelle Nilsson (rekryterare), [email protected], 070-428 49 55
  Arbetsgivare
  Sentor Managed Security Services AB
  Hemsida: https://www.sentor.se/
  Ansökan
  Ansök senast 8 April (5 månader 10 dagar kvar)

  Ansök här
  VISA MINDRE
  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.