På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Säkerhetstekniker
Spela filmen

Säkerhetstekniker

Säkerhetstekniker ingår inom yrkesgruppen "elektronikreparatörer och kommunikationselektriker" och arbetar ofta i ett elteknikföretag. Man utför installationer av olika slag. Det kan handla om att installera, programmera och driftsätta säkerhetssystem, som brandlarm, inbrottslarm, TV-övervakningssystem eller passersystem.

I jobbet ingår också att utbilda samt ge kundsupport till användarna av säkerhetssystemen. Som säkerhetstekniker behöver du därför även ha en viss pedagogisk förmåga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter för säkerhetstekniker går ut på att installerar brandlarm, inbrottslarm, kameraövervakning, passersystem och diverse annan säkerhetsutrustning.

De jobbar både med trådbunden och med trådlös kommunikation. I arbetet ingår det mesta från planering till montering, programmering och driftsättning samt att göra en teknisk beskrivning av installationer.

En stor del av arbetet handlar om att integrera olika säkerhetssystem. Brandlarm, passagesystem och inbrottslarm är ofta kopplade till samma system. På så sätt skapas en gemensam central för styrning och övervakning av säkerheten. Larm- och säkerhetstekniker jobbar även med att nätverksansluta larm, vilket innebär att du ansluter larmet till kundens nätverk och IT-system.

Larm- och säkerhetsteknikerna sköter även service och reparation av larmsystem och säkerhetsanläggningar. Vid en reparation är det viktigt att ta reda på vad som är fel genom att kommunicera med kunder, göra felsökningar och mätningar. När felet är hittat åtgärdas det och utrustningen ställs in och provkörs.

Det är ofta säkerhetsteknikerns uppgift att utbilda användare av olika säkerhetssystemen. Det är därför viktigt att ha kunskap om de lagar och föreskrifter på det området.

Grunden för arbetsuppgifterna är densamma som för teletekniker eftersom båda jobbar med kabeldragning och installationer.

I en del företag har larm- och säkerhetstekniker nära samarbete med låssmeder.

Larm- och säkerhetstekniker åker ofta ut till kunderna i en servicebil. Det innebär att mycket tid tillbringas i bilen. Jour och beredskap efter arbetstid kan förekomma.

Utbildning

Grundutbildning för larm- och säkerhetstekniker finns på el- och energiprogrammet i gymnasieskolan. Motsvarande utbildning för vuxna kan finnas inom komvux. Eftergymnasial utbildning för säkerhetstekniker kan finnas inom yrkeshögskolan.

Man behöver oftast ha B-körkort för att kunna få anställning.

Det är ganska vanligt att man går bredvid en erfaren säkerhetstekniker innan man börjar arbeta med installationerna på egen hand.

Personliga egenskaper

Säkerhetsteknikern har många kundkontakter i arbetet och därför är det viktigt att du förstår vad kunderna vill och kan agera utifrån det samt även har tålamod och empati.

Du måste ha normalt färgseende som säkerhetstekniker.

Du bör ha god problemlösningsförmåga eftersom felavhjälpning ofta ingår i arbetet.

Arbetsplats

Säkerhetstekniker anställs av elinstallationsföretag, elteknikföretag, larm- och säkerhetsföretag och företag som är specialiserade på en viss sort larm. Och beroende på var du arbetar kan du också ha en annan yrkestitel.

Visa mer
Visa mindre

55 Lediga jobb

Senior Säkerhetstekniker

Arbetsgivare / Ort: Exelect AB / SUNDBYBERG
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 13 maj (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Krav
 • Larm- och säkerhetsprodukter
Meriterande
 • Larminstallation
 • Inbrottslarm
 • installationsvana
 • Passersystem
 • installationsvana
 • TV-övervakning
 • installationsvana

Om jobbet

Confidence är en specialist inom säkerhetsintegration och kundanpassade säkerhetstjänster som skapar trygghet och verksamhetsnytta hos våra kunder. Confidence erbjuder en komplett portfölj av oberoende integrerade produkter och tjänster inom bland annat säkerhetsanalys, säkerhet, access, brand, larm, trygghetskameror och IT infrastruktur. Vår styrka ligger i vår tekniska kompetens och våra heltäckande tjänster inom samtliga teknikområden under fastigheters och industrianläggningars hela livscykel.

Confidence består av medarbetare som vill mycket och drivs av att erbjuda en hög innovativ kompetens. Vi brinner för att leverera lösningar med hög kvalitet till stor nytta för kunden. Alla medarbetare är med och tar ansvar för leveransen till våra kunder och har ett stort eget initiativansvar som bidrar till våra gemensamma mål.

Confidence Security Sweden AB ingår i Confidence-koncernen som är noterat på NASDAQ First North. Vi är idag cirka 70 medarbetare och finns etablerade idag på 3 st orter, Stockholm, Göteborg och Rättvik. Detta gör att du som anställd erbjuds en arbetsplats som satsar för framtiden, där vi arbetar aktivt med förbättringar och utveckling av vår verksamhet. Hos oss blir du del av ett lokalt team där du arbetar nära dina kollegor och får möjlighet till eget inflytande och en trygg arbetsplats.

Vi strävar efter att skapa ett arbetsklimat som stimulerar utveckling hos våra medarbetare och erbjuder möjligheter till både vidareutbildning och finna nya inriktningar inom vår verksamhet. Det är dina intressen, ambitioner och arbetsresultat som avgör hur långt du avancerar med oss. På Confidence är alla lika värda och är en del av ett starkt samspelande team som skapar framgång.

Har du erfarenhet av integrerade säkerhetssystem och vill arbeta som en av våra experter?

Vill du bli en del av ett professionellt team i en självständig roll med omväxlande projekt?

Som senior säkerhetstekniker kommer du att vara en av våra specialister på kundanpassade säkerhetslösningar och i det dagliga arbetet ingår i huvudsak att konfigurera och driftsätta olika sorters säkerhetssystem. Våra kunder är vana med skräddarsydda lösningar baserade på spetsteknologi och du förväntas leverera service av högsta kvalitet och bidra till hög nivå av kundnöjdhet. Du kommer att ingå i ett härligt gäng som har stor kompetens inom säkerhet. Confidence är certifierade enligt Great Place to Work. Vidare kommer du att stötta dina kollegor med tekniska lösningar hos nya och befintliga kunder, agera säljstöd samt assistera vid projektering. Du kommer du att ha stora möjligheter att påverka både företagets och din egen utveckling då vi har en platt organisation med högt till tak och korta beslutsvägar.

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av integrerade säkerhetssystem inom inbrottslarm, passage, CCTV och speciallösningar. Det är extra meriterande om du har erfarenhet av Lenel OnGuard och Pacom Unison. I den här tjänsten behövs ett kvalitativt förhållningssätt och ett brinnande intresse för att hitta och utveckla effektiva lösningar. Du är bra på att skapa förtroendefulla relationer och har förmåga att bibehålla en tät dialog med alla intressenter genom projektens livscykel. I ditt dagliga arbete arbetar du främst på svenska men det är även viktigt att du kan kommunicera på engelska i tal och skrift. Vi förflyttar oss mellan kontoret och våra kunder och därför är B-körkort ett krav. Resor inom Sverige kan förekomma.

Du erbjuds förutom en spännande utmaning och trevliga arbetskamrater, bra anställningsvillkor och mycket goda utvecklingsmöjligheter.

Intresserad? Varmt välkommen med din ansökan via vår rekryteringskonsult Exelect AB. Har du frågor om rekryteringen så går det bra att kontakta Anders Hanberg på 070-413 99 03. Skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt då vi hanterar ansökningar löpande.

Arbetsgivare
Exelect AB
Esplanaden 3B
17267 SUNDBYBERG
Hemsida: www.confidence.se
Ansökan
Ansök senast 13 maj (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Security Consultant

Arbetsgivare / Ort: Telia Sverige AB / Solna
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 14 maj (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-29
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Jag heter Arto Ojutkangas och ansvarar för säkerhetsteamet med Arkitekter och konsulter på Cygate– En del av Telia Company. Vi har djup kunskap och hög certifieringsgrad inom de tjänster som vi levererar, däribland Cisco, LogPoint, Rapid7, Splunk, Checkpoint, F5 och Microsoft

Med passion för IT

Cygate är ett svenskt IT-företag med styrka och flexibilitet. Tack vare vår långa erfarenhet, vårt personliga engagemang och vår passion till allt som stavas IT är du trygg hos oss. Genom de värdeskapande tjänster som vi kan erbjuda, spelar Cygate en viktig roll i Telias fortsatta strategi med att ta positionen som kundens naturliga digitaliseringspartner.

Vi är en del av Telia Company, och genom det kan vi erbjuda dig möjligheten att arbeta i ett bolag där det både finns entreprenörsdriv och stabilitet, samt en imponerande kundportfölj bestående av Sveriges största bolag. Det gör att du får arbeta med spännande kunduppdrag och får goda möjligheter till utveckling.

Din nästa utmaning?

Som Junior Säkerhetskonsult, kommer du att arbeta nära dina kollegor i implementationsprojekt med installation, migrering, konfiguration och felsökning av olika säkerhetslösningar. När du har arbetat med oss ett tag och tagit till dig både Cygates och kundens processer, så ser vi det som ett naturligt nästa steg i din utveckling att du tar större ansvar för att planera och driva olika implementationsprojekt.

I kundprojekten spänner leveransen ofta över flera tjänsteområden, vilket innebär att du inte bara kommer att arbeta nära ditt närmsta team, utan även våra andra specialister inom nätverk, säkerhet och Hybrid IT. På så sätt utvecklas du och får bredare kunskaper, som nät- och säkerhetsdrift, Cloud, automation, virtualisering och datacenter. Om du på sikt vill certifiera dig inom ett eller flera områden så är det något vi stödjer.

Vem är du?

Som person uppvisar du ett genuint intresse för att arbeta med kunder och hjälpa dem med deras tekniska utmaningar. Vi tror att du söker dig till oss för att du vill känna tillhörighet i ett team, framför att arbeta själv. Du är lyhörd, öppen för att ta emot feedback, och delar med dig av kunskap till kunder och kollegor.

Din personlighet:

 • Resultat- och målfokuserad, där du strävar efter att göra kunden nöjd
 • Du uppmärksammar och tar tag i olösta problem
 • Håller andra informerade
 • Behärskar svenska och engelska obehindrat.

Dina erfarenheter:

 • Installation, konfiguration och felsökning av säkerhetslösningar
 • CCNA-certifiering eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Kunskap inom något av följande: Checkpoint, LogPoint, Infoblox, Rapid7
 • DHCP, DNS, TCP/IP, 802.1q (VLAN), routingprotokoll.

Mer än ett jobb!

Hos oss får du verktygen och den support du behöver för att utvecklas. Vi är ett bolag som värdesätter allas lika värde och vi tror starkt på mångfald som en del av vår framgång. Vi förstår vikten av ett modernt och flexibelt arbetssätt, och erbjuder våra anställda en rad olika förmåner.

Intresserad?

Vill du påbörja en spännande resa hos oss och ha mycket roligt på vägen, sök tjänsten! Om du har frågor, kontakta mig Arto Ojutkangas på [email protected] eller på LinkedIn. Rekryteringen sker löpande, så tveka inte att höra av dig. Sista ansökningsdag är 2021-05-14.

Välkommen till Telia Cygate – Home to your next big opportunity!


Arbetsgivare
Telia Sverige AB
Stjärntorget 1
16991 Solna
Ansökan
Ansök senast 14 maj (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Säkerhetstekniker

Arbetsgivare / Ort: Dafo Security AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 14 maj (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Larminstallatör/Larmtekniker

Färdigheter
Krav
 • Inbrottslarm
 • installationsvana
 • Passersystem
 • installationsvana
 • Larm- och säkerhetsprodukter
Meriterande
 • Lås- och säkerhetssystem

Om jobbet

Dafo Security säljer, projekterar, installerar och utför service av säkerhetslösningar till företag och bostadsrättsföreningar. Vårt huvudkontor ligger i Tyresö strax söder om Stockholm där över 100 personer arbetar inom Dafo koncernen. Vi är ett eget bolag och arbetar väldigt nära Dafo Brands övriga affärsområden där vi tillsammans kan erbjuda kunderna en komplett helhetsleverantör inom säkerhet.

Dafo Security är i en expansionsfas där vi fortsätter att växa och vill förstärka teamet med en säkerhetstekniker som med stort engagemang och passion vill hjälpa våra kunder med säkrare, smartare och effektivare säkerhetslösningar.

Arbetet är spännande och varierande med installationer av passersystem, inbrottslarm, brandindikeringssystem och kameraövervakning i Stockholms län. I rollen som säkerhetstekniker hos oss ansvarar du själv för utförandet av installationerna och har kontakt med kunden gällande arbetet på plats. Det är viktigt att du har ett stort affärsfokus, är ansvarstagande, noggrann och en lagspelare i ditt arbete.

Vi söker dig som är en självgående duktig säkerhetstekniker idag med några års erfarenhet av säkerhetsinstallationer och har viljan att utvecklas. Det är meriterande om du har kunskap inom flera olika system som erbjuds på marknaden idag då vi arbetar som en oberoende säkerhetsleverantör.

Vi söker:

 • Dig som är arbetsvillig och har en hög ambitionsnivå
 • En person som gillar teknik och har viljan att lära sig mer och utvecklas inom området
 • En lösningsintresserad ”doer” som tar ansvar

Vi erbjuder:

 • Att få arbeta med ett oerhört starkt varumärke som funnits i över 100 år och tillhöra Dafo koncernen
 • Att få jobba med branschens ledande produkter inom teknisk säkerhet
 • En miljö att lyckas och göra karriär i
 • Att få arbeta på en av de snabbast växande marknaderna just nu
 • Interna och externa utbildningar
 • Fast lön

Vår fortsatta framgång bygger på att fortsätta göra vad vi gör idag, med fler duktiga personer med samma höga ambitionsnivå som vi själva har. Känner du att den här rollen passar dig, tveka inte att sända ditt CV till [email protected]

Arbetsgivare
Dafo Security AB
Vindkraftsvägen 8
13570 Stockholm
Hemsida: dafosecurity.se
Ansökan
Ansök senast 14 maj (3 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Security Operations Specialists (539410)

Arbetsgivare / Ort: Ericsson AB / Karlskrona
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 14 maj (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-05-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Our Exciting Opportunity

The Ericsson Wallet Platform (EWP) is a product which enables our customers to provide mobile financial services. Customers are operators and banks, both of whom have very high expectations on the level of security which this financial solution provides and the way the solution is operated, integrated, and customized.

Since EWP is a product used to provide mobile financial services, special attention is given to the information security aspect of the Managed Services delivery. Namely processes, organizational elements and tooling which is specific to the EWP and is executed by Ericsson’s Security Operations Center (SOC) for EWP Managed Services.

The EWP Security Operations Centre (SOC) is organizationally part of the 2nd level operations team, but because of its role as an independent watchdog it is staffed by dedicated information security personnel who execute the security processes throughout the whole organization and in multiple service elements. This team manages the SIEM and is its primary user.

The purpose of the SOC focuses on two goals:

 • Information security risks are managed and lowered to an acceptable level
 • Compliance levels are always maintained

Responsibilities

 • Access management – accounts and rights
 • (Security) Incident management & investigations
 • File integrity management – monitor critical changes
 • Log management – monitor critical log messages
 • Contractual security clauses incl. security SLA and policy compliance

Qualifications

In addition to the technical qualifications listed below, following qualifications apply:

 • Bachelor or master’s degree within IT/Network/Information/Cyber Security or similar
 • Proven experience with security compliance
 • Proven ability with taking risk-based security decisions, and weighing the interest of multiple stakeholder and risk profiles against each other
 • Proven ability to take in a large volume of information, such as polices, and determine their impact in a situation, e.g. whether a change request is compliant
 • Proven consultancy skills
 • Experience with information security in mobile financial services and/or financial services is preferred
 • Experience with security certifications such as PCI DSS and ISO27001 is preferred

Personal Skills

 • High level of integrity
 • Highly analytical and structured mindset
 • Proven ability to multitask and handle multiple complex tasks simultaneously under time pressure; ability to prioritize
 • Excellent communication skills, easy to talk to, outgoing
 • Self going
 • Sensitive to political aspects of vendor-customer relationships
 • Ability to achieve short term results while aiming for long term goals
 • You understand the compliance is not necessarily the same as security and know how to reason, argument and deliver secure and user-friendly solutions which also are compliant.
 • Excellent skills in interacting with staff at all levels in a professional way
 • Fluent in spoken and written English


Reporting

 • You report to the MFS Security Program Manager for everything related to your day to day work
 • You report to your line manager for everything which is outside of the above

Application

As the selection process and interviews are ongoing, we encourage you to send your application in English as soon as possible, by 14th May at the latest.

If you have further questions, you are welcome to contact recruiter:

Neena Svensson at [email protected]

Hiring manager Daniel Gustafsson, Head of Security MFS at Ericsson.

Looking forward to your application!

What´s in it for you?

Here at Ericsson, our culture is built on over a century of courageous decisions. With us, you will no longer be dreaming of what the future holds – you will be redefining it. You won’t develop for the status quo, but will build what replaces it. Joining us is a way to move your career in any direction you want; with hundreds of career opportunities in locations all over the world, in a place where co-creation and collaboration are embedded into the walls. You will find yourself in a speak-up environment where empathy and humanness serve as cornerstones for how we work, and where work-life balance is a priority. Welcome to an inclusive, global company where your opportunity to make an impact is endless.

What happens once you apply?

To prepare yourself for next steps, please explore here: https://www.ericsson.com/en/careers/job-opportunities/hiring-process

Curious to know more about the life at Ericsson? Meet some of your future colleagues and watch our People film

Do you believe that an organization fostering an environment of cooperation and collaboration to execute with speed creates better business value? Do you value a culture of humanness, where fact based decisions are important and our people are encouraged to speak up? Do you believe that diverse, inclusive teams drive performance and innovation? At Ericsson, we do.

We provide equal employment opportunities without regard to race, color, gender, sexual orientation, transgender status, gender identity and/or expression, marital status, pregnancy, parental status, religion, political opinion, nationality, ethnic background, social origin, social status, indigenous status, disability, age, union membership or employee representation and any other characteristic protected by local law or Ericsson’s Code of Business Ethics.

Primary country and city: Sweden (SE) || || Karlskrona || IT

Req ID: 539410

Arbetsgivare
Ericsson AB
Ölandsgatan 1-3
37133 Karlskrona
Ansökan
Ansök senast 14 maj (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Säkerhetstekniker

Arbetsgivare / Ort: SKYDDAT i Norden AB / Hässleholm
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 15 maj (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Larminstallatör/Larmtekniker

Om jobbet

Då vi ser ljust på framtiden och har många spännande projekt framöver söker vi en säkerhetstekniker som sätter kunderna i fokus!!

Arbetet som säkerhetstekniker är spännande, utmanande och lärorikt.

För att passa in i tjänsten bör Du ha erfarenhet av säkerhetssystem såsom inbrottslarm, passagesystem, CCTV-system. Alternativt kan tidigare erfarenhet av arbete som elektriker eller likvärdig tjänst inom elteknik fungera.

Dina arbetsuppgifter kommer vara installation, programmering, driftsättning och felsökning inom säkerhetsanläggningar.


Meriterade är:

· Arbete inom SSF-godkända anläggningar

· Tidigare arbete på anläggarfirma inbrottslarm eller CCTV.

· Godkänd utbildning inom mobila arbetsplatsformar

· Kunskap inom el- och nätverksarbete


För tjänsten gäller även följande krav:

· B-körkort fordras.

· Goda datorkunskaper

· Kan hantera smartphone /surfplatta.

· Tekniskt intresse

· Talar och skriver obehindrat på svenska.

· Vandelsprövning och provanställning tillämpas.

· Fast lön enligt överenskommelse.

· Tjänsten är på 100%.

· Håller ordning och reda omkring sig.


Vi erbjuder fortlöpande utbildningar både internt och externt för att möta kundernas behov.


Vi kommer behandla ansökningarna löpande, och kommer därmed kalla till intervjuer efterhand.

Arbetsgivare
SKYDDAT i Norden AB
Björklundavägen 3
28133 Hässleholm
Ansökan
Ansök senast 15 maj (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.