Xenter Yrkeshögskola

Xenter Yrkeshögskola har ett flertal YH-utbildningar som alla kan förändra ditt liv. Xenters YH-utbildningar är avgiftsfria och berättigar till studiemedel från CSN.

Cirka en tredjedel av utbildningstiden är praktik (LIA, lärande i arbete). Det innebär att du får en hel del erfarenhet och direktkontakter med din bransch redan under utbildningstiden. Xenter fungerar alltså inte bara som en YH-utbildare utan också som dörröppnare – entrén till ditt nya yrke.


På Xenter har vi nått bättre resultat på flera av våra YH-utbildningar, drygt 90 procent går ut i jobb efter utbildningen. Alla YH-utbildningar är riktade mot bristyrken, det vill säga, yrkeskategorier där det inte finns tillräckligt med utbildad personal att rekrytera. Genom Xenter möter du din framtida bransch.

Hos oss finns gott om grupprum och undervisningssalar i olika varianter och studiemiljön är både lugn och kreativ. I lokalerna finns en restaurang som serverar lunch och fika och vi har även en egen studentbar där du kan värma din egen mat. Vi har också studior och olika labb, bland annat för 3D-print, marinteknik och elfordon som våra studerande ofta använder i utbildningssyfte.

Vi lägger stor vikt vid din personliga utveckling under tiden hos oss. Vi satsar medvetet på coachning under din studietid, både individuellt och i grupp.

Varmt välkommen till Xenter!

Visa mer
Visa mindre