På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Hissmontör
Spela filmen

Hissmontör

Som hissmontör eller hisstekniker, installerar, moderniserar och reparerar man hissar, rulltrappor, rullbanor och automatiska dörrar. Arbetet innehåller mekanik men mest stark- och svag strömteknik/elektronik.

När en ny hiss ska monteras är det hissmontören som sätter upp gejdrar (ledskenor), bygger samman hisskorgen, monterar in motorer, installerar styrsystemet och provkör utrustningen. Det är en hel del mekaniskt arbete och det krävs även kunnande i hydraulik och svetsning. Det är dock ännu mer arbete med stark- och svag ström, till exempel att dra ledningar till motor och styrskåp, schaktledningar och korgkablar samt att koppla in manöverutrustning. När anläggningen är monterad ska den också programmeras och finjusteras. 

En hissmontör är också ansvarig för reparation av hissar och rulltrappor. Detta görs genom att felsöka i stark- och svagströmsinstallationerna med hjälp av felsökningsverktyg såsom en portabel dator. Det kan också handla om svetsning och reparation av mekaniska delar eller att byta ut delar som inte går att reparera. I reparationsarbetet ingår även att kontrollera styrsystemet, göra justeringar i programmet samt att byta ut felaktiga kretskort. När detta är klart provkör hissmontören hissen eller rulltrappan för att kontrollera att allt fungerar som det ska. Att arbeta som hissmontör kan vara fysiskt påfrestande eftersom arbetet ofta sker i trånga utrymmen och i påfrestande arbetsställningar.

Det är vanligt att hissmontörerna arbetar med nymontage under de kanske 10 till 20 första åren eftersom det ger mer betalt. Många väljer efter ett antal år att gå över till servicearbete.

För en erfaren montör är arbetet självständigt och kan innebära många resor för att installera nya hissar. I regel sker arbetet under dagtid, men i vissa fall måste man vara beredd på utryckning under exempelvis kvällar och helger.

Hissmontören är i regel specialiserad på antingen hissar eller rulltrappor. Ibland får man dock vara beredd på att arbeta med att reparera både hissar och rulltrappor. I större företag är det vanligt att en grupp hissmontörer arbetar med nymontage, en annan med ombyggnad och en tredje med felsökning och reparationer. I mindre företag förekommer det att hissmontörer också arbetar som installationselektriker.

Utbildning

Bra grundutbildning finns på El- och energiprogrammet, inriktning elteknik.

För att få certifikat krävs också färdighetsträning i företag.

Utbildning kan finnas inom komvux och yrkeshögskola.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

7 Lediga jobb

Hisstekniker

Arbetsgivare / Ort: Ikett Personalpartner AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 26 september (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-31
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Hissmontör

Om jobbet
Om tjänsten Vi söker just nu efter en hisstekniker till en av våra spännande kunder i Alvesta. Vi vill att du som söker bor i närregionen, då tjänsten är tänkt att övergå i anställning hos kund efter inhyrningsperioden. Start: Efter semestern. Arbetstider: Dagtid. Arbetsuppgifter: Du kommer arbeta med projektering och försäljning av specialhissar. I arbetet ingår även teknisk beredning. Din profil Krav: Tidigare erfarenhet inom produktion. Kunskap inom el/pneumatik/hydraulik. CAD-beredning. Som person vill vi att du är ansvarstagande, målinriktad, flexibel, positiv, ordningsam och har en god samarbetsförmåga eftersom arbetet sker ute hos våra kunder. Vi arbetar löpande med inkomna ansökningar och kontaktar endast de som motsvarar ansökningskraven. Välkommen med din ansökan idag! Om Ikett Personalpartner AB Ikett Personalpartner AB är ett auktoriserat bemanningsföretag som arbetar med uthyrning och rekrytering av kvalificerad kollektivpersonal och tjänstemän. Främst inom yrkesområdena industri, el, bygg och administration. Som konsult hos Ikett har du möjligheten att söka lokala arbeten och researbeten i Sverige samt Norge. Vi arbetar kontinuerligt för att du och kunden ska trivas så bra som möjligt med varandra och för att era önskemål ska tillgodoses. Ikett är medlem i Almega Kompetensföretagen och har kollektivavtal med LO, Unionen och Akademikerförbunden. Ikett är certifierat enligt ISO 9001. Målet med vårt arbete är nöjda kunder och skickliga medarbetare som trivs. Detta vill vi uppnå genom kvalitet, kompetens och effektivitet. För mer information och nyheter, följ oss gärna på: Facebook: www.facebook.com/ikettpersonalpartner LinkedIn: www.linkedin.com/company/ikett-personalpartner-ab-as
Arbetsgivare
Ikett Personalpartner AB
Hemsida: http://www.ikett.com/
Ansökan
Ansök senast 26 september (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Montörer till Produktionen

Arbetsgivare / Ort: Aritco Lift AB / JÄRFÄLLA
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 26 september (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
 • Svenska
Meriterande
 • Engelska

Om jobbet

Aritco är en prisbelönt utvecklare och tillverkare av plattformshissar och villahissar. Vi levererar hissar till både den privata och den publika marknaden över hela världen. Allt började 1995 med en enkel idé: hissar som förbättrar tillgängligheten – överallt!

Med oförändrad hängivenhet att leverera de högsta tänkbara kvalitetsstandarderna, med lång erfarenhet inom området, unika tekniska kunskaper och stark fokus på design blev Aritco ledande inom plattformshissar i Europa. I dag finns Aritco i fler än 25 000 byggnader och privata hem runt om i världen. 2016 gjorde Aritco framtidssäkring och modern livsstil möjlig för alla, med sina bekväma och eleganta villahissar som lanserades då. Genom åren har vi haft ett nära samarbete med arkitekter, byggföretag, tillgänglighetskonsulter, fastighetsägare och slutanvändare. På så sätt har vi kunnat inhämta värdefulla kunskaper som vi använder oss av vid utveckling av våra hissar. Resultatet: Hissar som tar dig dit du vill komma.

Vill du arbeta på en arbetsplats som i två år i rad blivit certifierade som ett Great Place to Work? Vill du vara med och öppna upp möjligheter för alla och tillsammans med oss nå visionen att skapa nästa generations smarta hissar och som är så mycket mer än ett transportmedel mellan våningsplan?

Är du en lagspelare, flexibel och noggrann? Då kanske det är just dig vi söker!


Jobbet som montör på Aritco

Du arbetar i team, på olika stationer, och tillsammans med dina arbetskamrater skapar ni fantastiska hissar. Arbetet ställer högra krav på dig vad gäller samarbete i grupp, men du har även ett stort eget ansvar. För att lyckas i rollen är det viktigt att vara en nyfiken lagspelare som tar egna initiativ när det behövs. Som person sätter du säkerheten i första rummet och har en god förmåga att ge och ta feedback. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

För att du ska få en bra start börjar anställningen med en introduktionsutbildning där du får veta mer om Aritco’s kärnvärden och kultur, din arbetsroll samt den ergonomiska arbetsmiljön.

Krav

· Godkänd gymnasieutbildning

· Goda kunskaper i svenska både i tal och skrift

· God fysik då det är ett arbete med hög arbetstakt och ibland tunga arbetsmoment

Meriterande

· 5S utbildning

· Arbetsmiljöutbildning

· Tidigare erfarenhet av arbete inom industri- och produktionsmiljö

· Truckkort

Till dessa tjänster söker vi en vikarie samt en heltidsanställd. Visstidsanställning att likna tidigare provanställning kan komma att tillämpas. Ange gärna vilken av dessa anställningsformer du är intresserad av i din ansökan.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Urval och intervjuer sker löpande och rollerna kan tillsättas före sista datum så ansök redan idag.

Vi har gjort vårt val för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Vid eventuella frågor kontakta rekryterande chef Jonas Furu via telefon 076-180 88 52

Observera att vi endast tar emot ansökningar via [email protected] och kommer inte att hantera ansökningar som inkommer på annat sätt.

Arbetsgivare
Aritco Lift AB
Elektronikhöjden 14
17526 JÄRFÄLLA
Hemsida: www.aritco.com
Ansökan
Ansök senast 26 september (2 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Primo Hiss söker erfaren hissmontör i Malmö-Helsingborg regionen

Arbetsgivare / Ort: Primo Hiss AB / Ramlösa
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 28 september (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Hissmontör

Färdigheter
Krav
 • Hissmontering
 • Hissreparationer
Meriterande
 • Elektriker - industri

Språk
Meriterande
 • Svenska
 • Engelska

Om jobbet

Vi söker tekniker för nyhissinstallation samt hissmodernisering. Om du är en självständig person med erfarenhet i yrket tveka då inte att söka.

Ta chansen att arbeta i en mindre organisation där korta vägar och kontinuitet är en realitet.

Du förväntas ta ansvara för dina montage, inklusive besiktningar samt eventuella mötesplikter.

Arbetsområde är västra Skåne, varför du bör bo i nära anslutning till Malmö eller Helsingborg


Vi är ej intresserade av rekrytering/förmedlingstjänster, vänligen respektera detta.

Arbetsgivare
Primo Hiss AB
Gravörgatan 1
25360 Ramlösa
Hemsida: www.primohiss.se
Ansökan
Ansök senast 28 september (4 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Gruppchef Hiss - Landvetter

Arbetsgivare / Ort: Cramo AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 10 oktober (16 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Hissmontör

Om jobbet
Om tjänsten Är du beredd på en större uppgift? Vill du vara med på de stora byggarbetsplatserna och förändra Göteborgs skyline? Om du svarar ja på dessa två inledande frågor kan du vara rätt för oss! Vi söker nu en kundfokuserad gruppchef med ansvar för produktområde hiss till vår nya moderna anläggning på Landvetter. På Cramo tillhandhåller vi Alimak och Geda bygghissar som kan tillgodose våra kunders varierande behov oavsett om hissen ska användas på den lilla arbetsplatsen eller det stora projektet. Som gruppchef hos oss får du en roll med stor variation, möjlighet till många kontakter och kundmöten. Du är en inspirerande ledare som med ett coachande ledarskap stöttar och motiverar ditt team. Det dagliga arbetet består till stor del av kontakt med våra kunder och leverantörer och samordning av resurser. Tillsammans med distriktschef, övriga gruppchefer inom byggetablering och säljare arbetar du med att utveckla affären inom ditt produktområde för att stärka Cramo på den lokala marknaden. I rollen som Gruppchef ingår bland annat: Budget och resultatansvar. Planera och samordna leveranser, montage och demontage av bygghissar. Hålla en attraktiv och rätt dimensionerad hisspark enligt fastställt sortiment. Planera reparationer och underhållsarbeten. Upphandla underentreprenörer och samarbetspartners. Proaktivt förbättra rutiner och arbetssätt. Om dig Vi söker dig med god teknisk produktkunskap inom bygghissar och som har några års erfarenhet av att leda och utveckla personal. Som ledare är du en engagerad och positiv person som med ett coachande ledarskap skapar förtroende i verksamheten. Du är kommunikativ, bra på att förmedla riktning och mål samt har förmågan att motivera och att få med dig medarbetarna. Vidare har du har god ekonomisk förståelse för att kunna följa upp nyckeltal och resultat. Som person är du praktiskt lagd och du drivs av att göra affärer, ge god service och uppnå resultat. Du är positiv och utåtriktad och har förmågan att skapa goda och långsiktiga relationer både externt och internt. Vad vi erbjuder dig På Cramo arbetar vi tillsammans och stöttar varandra. Alla är lika viktiga. Vi har en arbetsmiljö som uppmanar till samarbete, där vi stöttar och delar kunskap med varandra på alla nivåer i företaget. Det är det som skapar vår sanna laganda. Att omge sig av fantastiska, kompetenta medarbetare är en viktig anledning till att vi går till arbetet varje dag. Cramo erbjuder dig en utvecklande arbetsplats med en positiv allt-är möjligt-attityd, goda anställningsvillkor och personalförmåner. Kollektivavtal: Basindustrin - Unionen, Sveriges Ingenjörer, Ledarna. Ansökan Urvalet sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan utsatt datum, så tveka inte med din ansökan. Vi arbetar aktivt med att vara en arbetsplats som representerar mångfald varför vi gärna ser kvinnliga sökanden och sökanden med annan etnisk bakgrund. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta: Paul Almqvist tel: 070-252 18 40. Vi undanber oss vänligt men bestämt samtal från rekryteringsföretag och annonsförmedlare. Cramo grundades 1953 och är ett av Sveriges största och Europas näst största företag inom uthyrning av maskiner, utrustning och hyresrelaterade tjänster. Tillsammans är Cramo och Boels Rental verksamma i sjutton länder. Som helhetsleverantör av maskinuthyrning hjälper vi små och stora företag i byggbranschen. Cramo AB ingår i affärsområdet Cramo Norra Europa tillsammans med Norge, Finland, Estland, Litauen och är ett av de ledande uthyrningsföretagen i Sverige med över 90 depåer och ca 850 anställda över hela landet. Verksamheten omfattar såväl korttidsuthyrning av enstaka maskiner som totalåtaganden i större projekt, fullserviceåtaganden på flerårsavtal och outsourcinglösningar.
Arbetsgivare
Cramo AB
Hemsida: http://www.cramo.com/
Ansökan
Ansök senast 10 oktober (16 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Hissmontör - Landvetter

Arbetsgivare / Ort: Cramo AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 17 oktober (23 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Hissmontör

Om jobbet
Om tjänsten Vi söker nu en hissmontör med passion för kvalité och service och som gillar höga höjder. I rollen som hissmontör jobbar du med montage och de-montage av våra hissar, både ute hos kund och på vår anläggning. Du utför returkontroller av återlämnade produkter, reparationer och gör bedömningar om mer omfattande åtgärder krävs vilket innebär att du är kvalitetsansvarig för service, underhåll och reparationer av våra hissar. Arbetsområde: Göteborg med omnejd. Om dig Du är praktiskt lagd och är inte rädd för att ta i när så behövs och har inga problem med att arbeta på hög höjd. Du uppskattar ett varierande arbete och trivs med att arbeta i grupp. Då du är Cramos ansikte utåt och dagligen har kundkontakt är det viktigt att du har en hög servicekänsla och tycker om att ge det lilla extra. Erfarenhet från arbete med något av dessa områden, hiss, mekanik, el och hydraulik, är mycket meriterande. • Du har goda kunskaper i svenska och engelska. • B-körkort är krav. • God datorvana. Vad erbjuder vi dig? På Cramo arbetar vi tillsammans och stöttar varandra. Alla är lika viktiga. Vi har en arbetsmiljö som uppmanar till samarbete, där vi stöttar och delar kunskap med varandra på alla nivåer i företaget. Det är det som skapar vår sanna laganda. Att omge sig av fantastiska, kompetenta medarbetare är en viktig anledning till varför vi går till arbetet varje dag. Cramo erbjuder dig en utvecklande arbetsplats med en positiv företagskultur, goda anställningsvillkor och personalförmåner. Kollektivavtal: SVEMEK (IF Metall och Industriarbetsgivarna) Ansökan Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta: Paul Almqvist, Distriktschef, tel: 070-252 18 40. Vi undanber oss vänligt men bestämt samtal från rekryteringsföretag och annonsförmedlare. Cramo grundades 1953 och är ett av Sveriges största och Europas näst största företag inom uthyrning av maskiner, utrustning och hyresrelaterade tjänster. Tillsammans är Cramo och Boels Rental verksamma i sjutton länder. Som helhetsleverantör av maskinuthyrning hjälper vi små och stora företag i byggbranschen. Cramo AB ingår i affärsområdet Cramo Norra Europa tillsammans med Norge, Finland, Estland, Litauen och är ett av de ledande uthyrningsföretagen i Sverige med över 90 depåer och ca 850 anställda över hela landet. Verksamheten omfattar såväl korttidsuthyrning av enstaka maskiner som totalåtaganden i större projekt, fullserviceåtaganden på flerårsavtal och outsourcinglösningar.
Arbetsgivare
Cramo AB
Hemsida: http://www.cramo.com/
Ansökan
Ansök senast 17 oktober (23 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.