På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Liftskötare / lifttekniker
Spela filmen

Liftskötare / lifttekniker

Liftskötare / lifttekniker är ett av de yrken som medverkar till att sätta Sverige på kartan, som skidåkarland.

Lifttekniker genomför daglig tillsyn av liftar, för journaler, tar hand om skyltar, bromsar, fullbatterier, de ansvarar helt enkelt för säkerhet vid liftanvändningen.

De som arbetar med liftar behöver ha grundläggande kunskaper om drift och skötsel av en lift och även om reparationer av liftar. Ibland behöver de också ha kunskaper om ombyggnation, stolliftar, flytt av liftar mm.

Utbildning

Grundläggande utbildning finns på flera av gymnasieskolans program.

Passande utbildning kan finnas inom yrkeshögskolan eller inom komvux.

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

Lifttekniker

Arbetsgivare / Ort: Kläppen Ski Resort AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 januari (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Kläppen är en av Sveriges största fjällanläggningar och den sydligaste i Sälen. Anläggningen är ett privatägt familjeföretag med 250 medarbetare under vintersäsong och kännetecknas av en stark sammanhållning med en hög servicegrad och ett stort engagemang bland medarbetare. Skidsystemet är uppbyggt kring ett berg med nedfarter i alla väderstreck. Anläggningen ligger inbäddad i skog, vilket skyddar mot vind och gör att snön ligger kvar längre i pisterna. Kläppen bjuder på varierad skidåkning för både stora och små och alla smaker. Det finns även flera trivsamma längdskidspår på totalt 39 km. Våra gäster är skidåkande familjer med barn och ungdomar i alla åldrar. Arbetsuppgifter Som lifttekniker så jobbar du tillsammans i ett team på 3-4 personer och ansvarar för liftarnas service, underhåll, dokumentation samt säkerheten i liftarna för gäster och personal. All service och underhåll på liftar följer Boverket & arbetsmiljöverkets regler. Vi jobbar också utifrån SLAOs handbok. Som lifttekniker ingår det också utbildning av personal i hur liftar bemannas och vilka regler och policys som vi jobbar efter i liftarna. Kläppen Ski Resort har 21 stycken liftar i dagsläget och det är både luftburna och släpliftar. Vår nyaste lift byggdes 2016 och är en toppmodern gondollift. Du som söker är positiv och tycker om mötet med människor och service. Du är flexibel, teknisk, strukturerad och är van att jobba med digitala underhålls- samt serviceprogram. Att du gillar skidåkning ser vi som självklart. Har du utbildning inom ellära är det meriterande. Om tjänsten Tjänsten är en säsongsanställning på heltid oktober 2021-april 2022, förlängning av tjänst kan vara aktuellt. Helgarbete förekommer. B-körkort och tillgång till bil krävs. Lön enligt avtal. Intervjuer sker löpande. Kontakt Vid frågor om tjänsten kontakta Henrik Björk, [email protected] el 0280-96275
Arbetsgivare
Kläppen Ski Resort AB
Hemsida: http://www.klappen.se
Ansökan
Ansök senast 30 januari (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.