På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Processoperatör
Spela filmen

Processoperatör

Som processoperatör arbetar du med att övervaka och styra olika tillverkningsprocesser och med att identifiera och lösa tekniska fel. Du kan till exempel jobba inom kemisk industri, pappers- och massaindustri, energiföretag, metallindustri och vid sågverksföretag. Umeå universitets utbildning sker på distans, i nära samarbete med processindustrier, och passar dig som är intresserad av teknik, kemi och problemlösning.

Utbildning

Lämplig grundutbildning till processoperatör kan vara gymnasieskolans Industritekniska- eller El- och energiprogrammet.

Passande utbildning finns bland annat på Umeå universitet.

På bara två år ger utbildningen dig eftertraktade kunskaper och färdigheter i processkemi, energiteknik, mät- och reglersystem samt processtyrning. Du studerar också förebyggande underhåll samt projektledning och arbetsmiljö. En viktig aspekt i utbildningen är medarbetarskap och eget ansvar, vilket behövs i arbetet på en produktionsenhet inom industrin.

Utbildningen innehåller många praktiska inslag i samarbete med flera branscher inom industrin. Det ger dig värdefulla kontakter och praktiska erfarenheter som gör dig väl förberedd för ditt kommande yrkesliv.

Utbildningen sker i samverkan mellan Umeå universitet och Mittuniversitetet. Det innebär att även om du är antagen till programmet vid Umeå universitet läser du vissa kurser vid Mittuniversitetet. Undervisningen sker på distans och du pluggar hemifrån på nätet och två-tre gånger per termin träffas vi i Umeå eller Sundsvall för att genomföra praktiska moment som laborationer. Boende under dessa träffar ansvarar du själv för att ordna.

Lär mer om utbildningen här >>

Framtidsutsikter

Behovet av processoperatörer är mycket stort just nu och kommer även att vara det under de kommande åren.

Visa mer
Visa mindre

127 Lediga jobb

Repligen Sweden söker Processoperatörer till vår reningslinje!

Arbetsgivare / Ort: Roi Rekrytering Sverige AB / LUND
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Repligen Sweden ABs verksamhet växer och vi fortsätter arbeta mot nya mål! Det går bra för oss och därför vill vi nu utöka vårt team med ytterligare Processoperatörer. Har du intresse för kemi och erfarenhet av processarbete inom industrin? Vill du vara med och tillverka produkter som bidrar till att bota cancer och reumatiska sjukdomar? Varmt välkommen till Repligen Sweden AB i Lund!

Om Repligen Sweden

Repligen Sweden är ett helägt dotterbolag till Repligen Corporation (USA) som tillhandahåller produkter och strategiska tjänster inom Life Science eller Bioteknisk läkemedelsindustri. Vår anläggning finns i S:t Lars parken i Lund där vi har moderna produktions- och laboratorielokaler. Vi tillverkar tillväxtfaktorer och affinitetsligander med hjälp av mikrobiell fermentation. Eftersom våra produkter är kritiska råvaror för våra kunder har vi valt att basera vårt ISO9001/14001 certifierade kvalitetssystem på europeisk GMP. Vi arbetar aktivt med kontinuerliga förbättringar i enlighet med LEAN-filosofin. Vår vision är ”Att vara ledande inom tillverkning och innovation av proteiner för en bättre värld” och vår värdegrund (vårt DNA) är flexibilitet, engagemang, samarbete och öppenhet.

Läs mer om oss på: www.repligen.com

Din nya tjänst

Som Processoperatör på Repligen kommer du att ha en betydande roll i arbetet med att tillverka våra produkter. I produktionsavdelning arbetar 50 personer som ansvarar för fermentering, upparbetning, rening och fyllning/frystorkning av företagets produkter. Du kommer att ingå i vår reningslinje där typiska arbetsmoment är rening av protein genom kromatografi och ultrafiltrering samt fyllning av slutprodukt i flaskor. Andra uppgifter kan vara i och ur-packning av kolonner och beredningar av buffertar.

Dina huvudsakliga ansvarsområden är att:

 • Utföra arbete efter standardiserade dokument och att styra processer efter givna metoder.
 • Uppdatera SOPar och Batch Protokoll
 • Follow up/CAPA

Tjänsten innefattar även att driva och delta i förbättringsarbete. Du rapporterar direkt till Gruppchef i produktion. Tjänsten är en heltidsanställning med ett rullande 5-skiftarbete där den genomsnittliga arbetstiden på en 10-veckorsperiod är 36h/vecka. Upplägget /schemat följer ordningen; två dagpass, två eftermiddagspass och sedan två nattpass vilket följs av fyra dagar ledigt. Skiften rullar varje vecka men pausas i dagsläget vid storhelger.

Din bakgrund

För att vara framgångsrik i rollen hos oss vill vi att du har:

 • Erfarenhet av processarbete inom industrin
 • Kemibakgrund från utbildning och/eller genom arbete
 • Erfarenhet av reningsprocesser så som kromatografi, mikro- och ultrafiltrering
 • Obehindrade kunskaper i svenska språket samt engelska i tal och skrift
 • Möjlighet att arbeta 5-skift

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av:

 • Kalibrering
 • Renrumsarbete
 • Läkemedelsindustrin/Livsmedelsindustrin
 • Enhetsoperationer
 • GMP/ISO 9001

Personliga egenskaper

Som person är du kommunikativ, ansvarstagande och ärlig. Du styr en del av processen efter resultat och givna ramar. Du ska också ha lätt att skapa dig en förståelse för processflöden. Noggrannhet är av största vikt i vår verksamhet och vi ser därför att du arbetar med god struktur och precision. Att ta ansvar för att avrapportera fel och avvikelser är en självklarhet för dig.

Vårt arbete är beroende av ett tight samarbete kollegor emellan och därför tror vi att du trivs i en sådan miljö och att du är samarbetsinriktad och engagerad!

Vi erbjuder

Det går bra för oss på Repligen Sweden AB och vi kan erbjuda en trygg anställning! Vi är verksamma inom en stabil bransch och vi satsar på att utveckla vår verksamhet. Hos oss är din egen personliga utveckling nyckeln till framgång! Här får du växa och utvecklas då vi ger dig möjlighet att ta eget ansvar.

Vi har en öppen, lättsam och inkluderande atmosfär där vi uppmuntrar till diskussioner mellan både kollegor och chefer. Tillsammans med vårt positiva och trygga team av kollegor är vi övertygade om att vi kan erbjuda dig en stimulerande och spännande miljö.

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Vårt kontor ligger i Lund med smidiga buss- och tågförbindelser. Vi tillämpar självklart kollektivavtal!

Vill du bli en del av en företagskultur som prioriterar sina anställda och tillverkar produkter som har en viktig roll i läkemedelskedjan? Välkommen att ansöka till oss!

Ansökan

Låter det intressant? Då är du varmt välkommen att ansöka med CV och personligt brev via ansökningsformuläret. Rekryteringen sker löpande, men vi ser gärna att vi mottagit din ansökan senast 25:e september. Vi tar dessvärre inte emot ansökningar via e-post.

I den här rekryteringsprocessen samarbetar Repligen Sweden AB med Roi Rekrytering.

Välkommen in med din ansökan!

Arbetsgivare
Roi Rekrytering Sverige AB
22270 LUND
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Arbeta inom industrin i Hagfors

Arbetsgivare / Ort: Manpower AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Processoperatör
 • metallindustri

Om jobbet
Lediga jobb inom industrin i Hagfors? Just nu får vi på Manpower in många uppdrag inom industrin i Hagfors. Vi behöver därför utöka vår personalstyrka med nya talanger. Hos oss får du en trygg anställning och fina förmåner. Låter det intressant? Vänta inte med din ansökan! Vad går arbetet som konsult ut på? Ditt första uppdrag som konsult hos oss kommer att arbeta med industrirelaterade uppgifter. Anställningen inleds med en introduktionsutbildning där du får lära dig det du behöver veta för att komma igång med jobbet på bästa sätt. Du kommer att arbeta som konsult, vilket innebär att du är anställd av oss på Manpower men arbetar som uthyrd konsult hos vår kund. Detta ger dig en mängd fördelar som vi gärna berättar mer om! Mer detaljerat kommer du att bland annat arbeta med * Traverskörning * Truckkörning * Körning maskin * Bearbetning * Materialhantering Är du rätt person för jobbet? Den här tjänsten passar dig som tycker att det är spännande att arbeta med industrirelaterade uppgifter. Du har en fallenhet för att prata med olika typer av människor och en genuin vilja att göra ett bra jobb. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av truck och traverskörning samt maskinvara. Mer specifikt söker vi dig som * Har traverskort och truckkort * Har B-körkort (krav vid körning av truck) * Industrivana * Talar svenska obehindrat * Är flexibel * Kan jobba skift * Kan starta omgående Erbjudande Vi på Manpower hjälper dig att forma din framtid utifrån din kompetens samt dina behov och önskemål. Vi samarbetar med många attraktiva företag och kan öppna dörren till intressanta och spännande uppdrag. Som resurskonsult hos oss får du en anställning med allt vad det innebär i form av marknadsmässig lön, övertidsersättning, semester, tjänstepension och försäkringar enligt kollektivavtal. Friskvårdsbidrag och företagshälsovård ingår också. Hur söker jag jobbet? Det är enkelt! Ansök jobbet via ansökningsknappen och följ de tre korta stegen. Vi tar inte emot ansökningar genom andra kanaler utan det är via vår hemsida du ansöker. Urval och intervjuer sker löpande, vilket innebär att tjänsten kan bli tillsatt innan sista ansökningsdatum. Har du frågor kring tjänsten? 1. Få snabbast svar genom att läsa våra Frågor och svar på manpower.se 2. Har du problem med din ansökan är du välkommen att kontakta vår kunniga webbsupport på 0771-55 99 10. Har du frågor gällande jobbet i sig når du mig på [email protected] Varmt välkommen med din ansökan, vi ser framemot att höra från dig! Vad händer när jag skickat in min ansökan? Vi läser igenom ansökningar löpande. Du kan enkelt se om din ansökan kommit in på Min profil på Manpower.se under Ansökningar. Om Manpower Manpower är Sveriges ledande rekryterings- och bemanningsföretag med tiotusentals attraktiva arbetsgivare över hela landet som våra kunder. Med vårt omfattande nätverk, lokalt såväl som globalt, kan vi erbjuda mängder av spännande lediga jobb som hjälper dig att bygga din karriär, både på kort och lång sikt. Hos oss kan du söka heltidsjobb eller extrajobb vid sidan av studierna.
Arbetsgivare
Manpower AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Processoperatör sökes till Solenis i Helsingborg

Arbetsgivare / Ort: Lernia Bemanning AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-25
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Processoperatör
 • kemisk industri

Om jobbet
Solenis is a leading global manufacturer of specialty chemicals for the pulp, paper, oil and gas, chemical processing, mining, biorefining, power, and municipal markets. The company’s product portfolio includes a broad array of process, functional and water treatment chemistries as well as state-of-the-art monitoring and control systems. These technologies are used by customers to improve operational efficiencies, enhance product quality, protect plant assets, and minimize environmental impact. Headquartered in Wilmington, Delaware, the company operates 30 manufacturing facilities strategically located around the globe and employs a team of 3,500 professionals in 118 countries across five continents. For additional information about Solenis, please visit www.solenis.com. Just nu söker vi på Lernia Bemanning fler stjärnor till olika typer av uppdrag med varierande längd. Fördelen med att vara anställd hos oss är att du får trygghet och stabilitet samtidigt som dina arbetsdagar blir väldigt omväxlande. Välkommen med din ansökan! Solenis är ett ledande specialkemiföretag och leverantör av process- och vattenlösningar. Företagets produktportfölj innehåller ett brett utbud av processhjälpmedel, kemikalier för vattenrening, funktionella tillsatser samt övervaknings- och kontrollsystem. Bolaget sysselsätter över världen ett team med 5 200 yrkespersoner, är aktiva i 120 länder på fem kontinenter och driver 39 tillverkningsanläggningar. Vi vill gärna ha dig med i vår fortsatta utveckling! Arbetsuppgifter Som processoperatör hos Solenis kommer du bland annat att satsa råvaror, tappa produkter till aktuellt emballage, märka upp dessa samt rengöra utrustning. Kravprofil • Goda kunskaper i svenska språket både i tal och skift. • Goda engelska kunskaper • Truckkort B1 • B eller AM körkort • God datorvana • Minst gymnasieutbildning inom teknik eller naturvetenskap. • God fysik • • Är det dig vi söker? Solenis söker dig som är självgående och snabblärd samt har god kommunikationsförmåga. För att vara kvalificerad för tjänsten ser vi gärna att du har en utbildning inom naturvetenskap samt erfarenhet av har eller går en pågående utbildning inom teknik och industri eller naturvetenskaplig. Vi ser även att du har goda engelska kunskaper för att kunna kommunicera och göra sig förstådd i vissa arbetssituationer. Erbjudande På Solenis erbjuder vi samtliga anställda goda möjligheter till kompetensutveckling – och därigenom en chans att växa såväl privat som professionellt. Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort Tjänsten innebär kontinuerligt 12 timmars-skift (dag/natt), i genomsnitt 3 dagar/vecka. Arbete vissa helger ingår i schemat. Tjänstgöringsorten är Helsingborg. Tjänsten är på heltid och uppdraget är under en längre tid, med möjlighet att bli överrekryterad. Sök tjänsten idag! Den här tjänsten innebär att du kommer att bli anställd av Lernia Bemanning men du kommer att tillbringa dina arbetsdagar hos vår kund. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Olivia Gunnarsson via e-post: [email protected] Sök tjänsten senast 2021-09-24. Vi ser fram emot din ansökan! Lernia är vägen framåt Lernia är en av Sveriges ledande kompetenspartners inom utbildning, bemanning och omställning. Vi utvecklar människor, företag och organisationer med rätt kompetenslösningar i arbetslivets och arbetsmarknadens alla skeden. Vi bidrar till en bättre matchning på arbetsmarknaden och ser till att fler människor kommer i egenförsörjning och att fler företag och organisationer kan stärka sin konkurrenskraft.
Arbetsgivare
Lernia Bemanning AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Processoperatör till Thomas Betong

Arbetsgivare / Ort: Needo Recruitment Group AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-08-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Processoperatör
 • betong

Om jobbet
Om Thomas Betong Hos Thomas Betong får du möjligheten att arbeta i en dynamisk organisation där de tillsammans bidrar aktivt till ett hållbart samhälle. Thomas Betong producerar och distribuerar högkvalitativ betong för platsgjutet byggande på 38 betong- och 3 Prefabfabriker. De är på en utvecklingsresa där ambitionen är att vara bäst i branschen som specialisterna på betong. Hos Thomas Betong bryr de sig verkligen om varandra och agerar för sina kunders, kollegors och företags bästa. ”Vi stöttar varandra och har roligt tillsammans!” I rollen som Processoperatör I tjänsten som Processoperatör består dina huvudsakliga arbetsuppgifter av att tillverka färsk betong med hjälp utav ett datoriserat styrsystem. Recepturen är en komplex historia då betongens egenskaper noga anpassas efter sitt specifika ändamål. Därför är noggrannhet, kvalitetsmedvetenhet och fingertoppskänsla en Processoperatörs främsta vapen i tillverkningsprocessen. Betongen kvalitetssäkrar du regelbundet genom tillverkning av betongkuber som används för provning i ett laboratorium. I tjänsten förekommer också körning av hjullastare och diverse andra arbetsuppgifter som hör tillverkning och underhåll av fabriken till. Du har också möjligheter att besöka projekt, träffa kunder och se vart vår betong tar vägen. Jobbet som Processoperatör är både varierande, utmanande och ansvarsfullt. Några av de återkommande arbetsuppgifterna kommer vara: Tillverkning av betong.Rengöring och enklare Service av maskiner i fabrikenDialog med kunder och kollegor. Dina kvalifikationer Svenska i tal och skrift – Bra nivåErfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom tillverkning/process. Det är meriterande om du har erfarenhet av BetongtillverkningErfarenhet av Truck/Hjullastare. Hantering av liknande processer inom tillverkning. Arbeta med säkerhet och kvalitet i någon mån. För att briljera hos Thomas Betong, och för den delen - för att trivas i rollen, ser du positivt på arbetsdagar som kräver stort fokus, engagemang och ett lösningsorienterat arbetssätt. Vi är också måna om att du är personen som förstår vikten av - och verkligen vill bidra till - ett gott samarbete, god service och härlig gemenskap i företaget. Vad erbjuder Thomas Betong dig?  I rollen erbjuds du en varierande vardag i ett av branschens ledande och tryggaste företag med stort fokus på personlig säkerhet. Du går under Byggnadskollektivavtal, har tillgång till friskvård och andra förmåner. Övrigt Start: Omgående eller Enligt överenskommelse Omfattning: Rekrytering   Plats: Göteborg Lön: Enligt överenskommelse Låter rollen som Processoperatör till Thomas Betong intressant? KUL! Urvalet sker löpande så tveka därför inte att ansöka redan idag! I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig.
Arbetsgivare
Needo Recruitment Group AB
Hemsida: http://www.needo.se/
Ansökan
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Processoperatör - Proteiner

Arbetsgivare / Ort: Cytiva Sweden AB / Uppsala
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Bli en del av något helt livsavgörande

Att arbeta på Cytiva inom Life Science industrin innebär att vara i framkanten när det gäller att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Våra kunders verksamhet är livsavgörande och inkluderar allt från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier.

På Cytiva kommer du att ständigt kunna utveckla dig själv och oss - genom att arbeta med utmaningar som verkligen spelar roll tillsammans med människor som bryr sig om varandra, våra kunder och deras patienter. Med medarbetare i 40 länder är Cytiva en plats där varje dag är en möjlighet att lära så att du kan få fart på din karriär och förbättra dina färdigheter på lång sikt.

Vi på Cytiva är stolta över att arbeta tillsammans med en grupp av nio andra Danaher Life Sciences-företag. Tillsammans är vi pionjärer inom vetenskap och medicin och utvecklar produkter som hjälper forskare i kampen att rädda liv.

En kraftigt ökad efterfrågan på våra produkter innebär att vi behöver öka vår kapacitet inom proteinreningen mellanskala. Under en period på 6–12 månader planerar produktionen att övergå till en schemalösning som innebär 24/7 produktion. Efter denna period övergår arbetet till ett 2 skiftschema, 7 dagar i veckan. Sektionen Bioligand ansvarar idag för våra producerande cellbanker, fermentering i pilotskala samt proteinrening.


Vad du ska göra

 • Vara del av den dagliga produktionen
 • Delta i expansionen av produktionsavsnittet proteintillverkning
 • Driva förbättringsarbete (LEAN)
 • Kalibrera utrustning enligt metod
 • Medverka i förbättringsarbetet av processer och utrustning


Vänligen kontakta rekryterande chefen Ronja Widenbring ([email protected]) för frågor kring denna öppning. Intervjuer sker löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vem är du

 • Vi söker dig som har gymnasieutbildning med inriktning mot kemi, processteknik eller liknande
 • Erfarenhet av processindustri, gärna inom kemisk produktion och/eller läkemedelsproduktion med erfarenhet av att arbeta med styrsystem.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska
 • Du bör ha ett gediget tekniskt intresse och drivas av att lära dig nya processer.
 • Du är noggrann och har gott ordningssinne
 • Som person bör du vara ambitös, driftig och initiativtagande med god kommunikationsförmåga
 • Du bör ha god datorvana och gärna erfarenhet av outlook, word, excel och Oracle.

När du börjar hos oss blir du en del i Danahers globala organisation, där 68 000 människor varje dag går till jobbet fast beslutna om att hjälpa våra kunder vinna. Som medarbetare kommer du att få prova nya saker, arbeta hårt och utveckla dina färdigheter. Erfarna chefer och kollegor ger vägledning med stöd av kraftfulla Danaher Business System och en etablerad organisation.

Danaher arbetar målmedvetet med en mångsidig och inkluderande kultur där alla känner att de hör hemma och alla röster hörs. Vi tror på våra medarbetare och de unika perspektiv som de bidrar med till varje utmaning, därför ger vi dig möjligheten att flytta fram gränserna för vad som är möjligt.

Om du någon gång har undrat över vad som finns inom dig så kan du nu få svaret.

Arbetsgivare
Cytiva Sweden AB
Björkgatan 30
75184 Uppsala
Ansökan
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.