På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Processtekniker

Processtekniker

En processtekniker arbetar med drift- och processövervakning, löpande effektiviseringsarbete, rondering samt diverse övriga avhjälpande åtgärder för att nå ett optimalt flöde i produktionen och ett "problemfritt" drift av industriella processer.

Processtekniker är eftertraktade på arbetsmarknaden och som utbildad gymnasieingenjör (inriktning Produktionsteknik) blir dina möjligheter att få jobb som processtekniker direkt efter avslutad utbildning, mycket goda. Som utbildad gymnasieintenjör (med examen från TE4, fjärde året på teknikprogrammet) blir man också väl förberedd för att läsa högskoleutbildning till civil- eller till högskoleingenjör.

Skiftarbete
Skiftarbete är oftast förekommande inom process-industrin. Inom industrin är andelen arbetade timmar på dagtid 63 % och 37 % arbetar någon form av skift. Inom övriga näringsgrenar är andelen arbetade timmar på dagtid 93 % och endast 7 % arbetar skift.

Lön
Den genomsnittliga timförtjänsten är 164 kr för tid- & prestationslön (T+P) samt 17 kr för skift- och obtillägg* + helglön (S+H).

Lilla ordboken
OB-tillägg - ersättning i pengar för den så kalla "obekväm arbetstid", med vilket menas att man arbetar på kvällstid, nattetid eller under helger.

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.