På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Processtekniker
Spela filmen

Processtekniker

En processtekniker arbetar med drift- och processövervakning, löpande effektiviseringsarbete, rondering samt diverse övriga avhjälpande åtgärder för att nå ett optimalt flöde i produktionen och ett "problemfritt" drift av industriella processer.

Skiftarbete är oftast förekommande inom process-industrin.

Utbildning

Processtekniker är eftertraktade på arbetsmarknaden och som utbildad gymnasieingenjör (inriktning Produktionsteknik) blir dina möjligheter att få jobb som processtekniker direkt efter avslutad utbildning, mycket goda.

Som utbildad gymnasieingenjör (Tekniska 4:e år) blir man också väl förberedd för att läsa högskoleutbildning till civil- eller till högskoleingenjör.

Passande utbildning kan finnas inom yrkeshögskolan.

Visa mer
Visa mindre

41 Lediga jobb

Processoperatör/tekniker till kommande tjänst

Arbetsgivare / Ort: Poolia Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-10-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Processtekniker
  • tillverkningsindustri

Om jobbet
Vi på Poolia ser en ökad efterfrågan efter Processoperatörer/Processtekniker och vill därför komma i kontakt med dig som söker en ny utmaning, vill få frihet under ansvar och en möjlighet att utvecklas med spännande företag inom spännande miljöer. Våra kommande tjänster är direktrekryteringar på heltid i Uppsala. Genom att svara på annonsen ansöker du inte till en specifik tjänst, utan visar ett allmänt intresse för att jobba som Processoperatör/Processtekniker i Uppsala. Vi kommer därför endast återkoppla till dig om din profil matchar en aktuell process hos oss. Vi ser fram mot att läsa ditt CV! Dina arbetsuppgifter i huvudsak Dina arbetsuppgifter kan komma att innefatta bland annat: - Tillverkning av rå-material - Utföra tester och analyser på produkter och material - Utföra och övervaka processer i produktionen - Avrapportering och dokumentation av processteg i produktionen - Ankomstkontroll av produkter och komponenter - Utföra underhåll samt rengöring av lokaler och maskiner - Sterilisering - Slutpackning och skeppning av produkter Vem är du? För att trivas och bli framgångsrik i en roll som Processoperatör/Processtekniker tror vi att du har en gymnasial utbildning med teknisk inriktning samt tidigare arbetat i en liknande roll. Vi ser att du som söker gärna har erfarenhet från produktionsarbete, GMP, medicinteknisk verksamhet eller processdokumentation. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift. Vidare är du en van datoranvändare och har god förståelse för system. Som person är du ansvarsfull och noggrann, du har mycket god förmåga att förstå och följa instruktioner på ett korrekt vis samt ett öga för detaljer. Vidare gillar du att ta egna initiativ, skapa struktur och delta i utveckling. Du är en lagspelare som värderar lojalitet och samarbete för att få arbetet gjort på bästa sätt. Vi söker dig som med engagemang och ambition vill växa in i rollen och är beredd att ta kommando över de delar där du är ansvarig. Om verksamheten Att hitta rätt person till rätt plats - det är vår kärnkompetens. Vi rekryterar chefer och specialister till praktiskt taget alla branscher, små som stora företag, inom såväl privat som offentlig sektor. Har du rekryterats av Poolia vet du att vår process är kvalitetssäkrad. Våra rekryterare kan din bransch, därför tar vi totalansvar för alla moment, från kravprofil till uppföljning. Men viktigast av allt är förstås resultatet: att du är rätt person på rätt plats.
Arbetsgivare
Poolia Sverige AB
Hemsida: http://www.poolia.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Stora Enso Paper AB Nymölla bruk söker tekniker

Arbetsgivare / Ort: Stora Enso Paper AB / Nymölla
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 29 oktober (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Processtekniker
  • tillverkningsindustri

Om jobbet

Nu finns möjligheten för dig som vill ta nästa steg i karriären och utvecklas i en spännande och händelserik teknikerroll med inriktning mot emballering!

Vad erbjuder vi dig?

Vi står inför en spännande utveckling på vår konverteringsavdelning där mycket händer just nu med bland annat framtagning och implementering av nya emballage och planering av tekniskt underhåll på våra maskinlinjer där du som tekniker kommer bli högst involverad.

Rollen bjuder på ett fritt och självständigt arbete där du planerar och styr din egen dag till största del. Du har en stor variation av arbetsuppgifter och ansvarsområden och du kommer du att ha ett stort kontaktnät både inom och utanför företaget.

För att på bästa sätt lyckas i rollen kommer du att få stöttning från teknikerkollegor samt att din närmsta chef har mycket god kunskap och kännedom om detaljerna i uppdraget och kommer därför vara ett stort bollplank.

Som ny medarbetare på Stora Enso tar du del av både vårt globala och lokala introduktionsprogram och du kommer även att erbjudas och uppdateras med aktuella utbildningar tillsammans med olika typer av forum för att du ska ha rätt förutsättningar att nå de krav som förväntas av dig.

Om tjänsten

I rollen som tekniker ansvarar du för framtagningen av nya emballage gällande kvalité, design, körbarhet, kostnader och leveranser. Målet är att säkerställa god leveranssäkerhet och service till våra kunder tillsammans med en tillverkningsprocess som levererar rätt kvalitet till rätt kostnad.

En stor del av arbetet innebär teknisk rådgivning främst till vår interna inköpsfunktion vad gäller trycktekniska frågor. Du kommer ha hand om reklamationshanteringen som avser emballaget vilket innebär kontinuerlig kontakt med våra leverantörer. Du har även kontakt med dessa i samband med upphandlingar där du som tekniker är högst involverad och en viktig spelare.

I rollen ingår även artikelregistrering, inventeringar och testkörningar. Det betyder att du både kommer att arbeta administrativt vid datorn men du kommer även att vara ute en hel del i produktionen.

Rollen ställer höga krav på förmågan att tänka affärsmässigt vad gäller kvalitet, kostnad, leverans och service. Det är du som tekniker som blir kontaktad av driftpersonalen om något problem uppstår – i dessa situationer förväntas du att fatta olika typer av beslut som kan röra produktion och körbarhet.

Vem är du?

Du har ett genuint intresse och förståelse för teknik och är den som gärna ser nya lösningar och tänker i nya banor/utanför boxen. Du trivs med att jobba självständigt och ha igång många saker samtidigt men du har inte heller några problem när arbetet kräver samarbete och lagspel.

Som person är du lyhörd, kommunikativ och handlingskraftig och du tycker om att vara spindeln- i- nätet och ta stort ansvar.

Dina kunskaper och erfarenheter

Din utbildningsbakgrund är av teknisk karaktär och du har flerårig kunskap och erfarenhet av arbete i industriell miljö och i produktionsprocesser. Du har erfarenhet av att arbeta självständigt och att driva egna uppdrag, har du även erfarenhet av att jobba med förbättringsarbete enligt LEAN- metoden är det meriterande.

Rollen kräver att du obehindrat hanterar svenska och engelska i tal och i skrift samt att du har en god datorvana.

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina förmågor inom kommunikation, organisering och struktur samt prioriteringar och beslut.

Övrigt

Tjänsten är på heltid och arbetstiden är förlagd till dagtid.

Har du ytterligare frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Produktionschef Mats Persson på tel. 0706-18 40 91. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Linda Andersson på tel. 0738 – 45 41 49.

Sista ansökningsdag är den 29 oktober men urval sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan nu. Tillsättning kan komma att ske under pågående annonsering.


På Stora Enso Paper värdesätter vi att spegla samhället och anser att kvalitéer som jämn könsfördelning och mångfald är en tillgång för verksamheten. Därför ser vi gärna sökande som bidrar till detta.

Välkommen med din ansökan!


Arbetsgivare
Stora Enso Paper AB
Nymöllavägen
29573 Nymölla
Hemsida: http://www.storaenso.com
Ansökan
Ansök senast 29 oktober (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Kvalitetstekniker till VA - Uddebo

Arbetsgivare / Ort: Luleå kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 29 oktober (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Processtekniker
  • vattenrening

Om jobbet
Luleå har både storstadens utbud och småstadens närhet. En hållbar kuststad med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider. Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med ungefär 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 500 invånare. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vill du också spela roll? Luleå kommuns vatten- och avloppsverksamhet är en av de viktigaste förutsättningarna för Luleås tillväxt. VA-avdelningen deltar i stor utsträckning till att forma den framtida staden och landsbygden. För att kunna exploatera nya bostadsområden planeras och anläggs nya huvudledningar för att förstärka och förnya vatten- och avloppssystemet genom staden. Våra anläggningar för att rena och transportera vatten kompletteras och moderniseras kontinuerligt. Vi står inför stora utmaningar där en ökande befolkning kräver smarta, långsiktiga, hållbara och klimatanpassade tekniklösningar. VA-avdelningen behöver därför förstärka personalstyrkan inom utvecklingssektionen där vi kan erbjuda mångskiftande arbetsuppgifter med stora möjligheter till personlig utveckling. VA-avdelningen består idag av ett 70-tal personer och är för närvarande en del av Stadsbyggnadsförvaltningen. Från och med 1 januari 2022 kommer dock hela VA-verksamheten att övergå i bolagsform och tillsammans med kommunens avfallsverksamhet utgöra det kommunägda bolaget LUMIRE. Du kommer därmed att få möjlighet att vara med på denna förändringsresa, där det finns goda möjligheter att forma verksamheten i det nya bolaget. ARBETSUPPGIFTER Som kvalitetstekniker på VA-avdelningen får du möjlighet att arbeta i en utvecklande miljö. Du kommer ingå i en arbetsgrupp på 13 personer som arbetar med drift och underhåll på kommunens tio avloppsreningsverk. Du kommer bland annat arbeta med: - Provtagning på kommunens samtliga avloppsreningsverk - Underhåll av provtagarutrustning - Drift och utveckling i driftlabbet - Utvärdering av analysresultat - Styrning och optimering av processer Största tiden kommer du spendera på Uddebo med provtagning, där du ser till att proverna kommer iväg i rätt tid. Beredskap kommer inte ingå i denna tjänst KVALIFIKATIONER Du som söker har antingen högskoleutbildning eller kvalificerad yrkesutbildning, gärna inom ämnesområdena kemi, processindustri, VA, provtagning eller utsläppskontroll alternativt annan relevant utbildning i kombination med erfarenhet av kvalitetsarbete. Har du tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, med fördel inom avloppsrening, kvalitetskontroller, laboratoriearbete är det meriterande, men inget krav. Vidare har du goda kunskaper i Excel och Word. Då alla instruktioner är på svenska är det ett krav att du behärskar svenska flytande i tal som i skrift. Vi förutsätter att du har B-körkort då du ska kunna ta dig till kommunens alla reningsverk för provtagning. Som person kan du arbeta självständigt, är noggrann och ordningsam samt har en god förmåga att planera och strukturera ditt utförda arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Denna rekryteringsprocess hanteras av StudentConsulting och Luleå kommuns önskan är därför att alla eventuella frågor går direkt till ansvarig rekryterare på StudentConsulting, Louise Lundbäck. Du når Louise via mejl, [email protected] Låter denna tjänst som något för dig? Varmt välkommen med din ansökan! ÖVRIGT Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Tips! Nyfiken på Luleå? flyttatilllulea.se Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb
Arbetsgivare
Luleå kommun
Ansökan
Ansök senast 29 oktober (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Tekniker till storkund i Linköping

Arbetsgivare / Ort: Professionals Nord Rekrytering AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 oktober (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Processtekniker
  • tillverkningsindustri

Om jobbet
Information om tjänsten Professionals Nord söker för kunds räkning två tekniker. Uppdragen är en del av vår personaluthyrning. Du kommer att vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos kunden med en uppdragsläng på 4 eller 12 månader. Intentionen för 12månaders uppdraget är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet. 4 månaders uppdraget sträcker sig över sommaren med möjlighet till viss förlängning. Som tekniker hos vår kund kommer du att arbeta i en högst central roll med installation och support av ärenden. Ärendehantering och medföljande dokumentation ingår i det dagliga arbetet. I Linköping arbetar idag ett härligt gäng och för att trivas i arbetet här behöver du tycka om att arbeta tillsammans med andra. Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och kunds önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till [email protected] . Som konsult hos Professionals Nord ingår du i vårt konsulterbjudande som bland annat omfattar en dedikerad konsultchef, ett brett nätverk samt att du så klart är omfattad av kollektivavtal med friskvård, tjänstepension osv. Vi söker dig som: Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen som tekniker hos vår kund. Du bör vara snabblärd, praktiskt lagd och ha en viss teknisk förståelse. Vidare behöver du vara noggrann, ansvarstagande och problemlösande då det krävs i arbetet. Krav: • Tidigare arbetslivserfarenhet från telecombranschen, gärna inom teknik/installation • Goda kunskaper i svenska och engelska Har du tidigare arbetat som servicetekniker eller med telecomutrustning är det meriterande. START: Omgående OMFATTNING: Heltid STAD: Linköping URVAL: Sker löpande Sök tjänsten genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på [email protected]
Arbetsgivare
Professionals Nord Rekrytering AB
Hemsida: https://professionalsnord.se/
Ansökan
Ansök senast 30 oktober (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Produktionsmedarbetare till Guttsta Källa

Arbetsgivare / Ort: Performiq AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 31 oktober (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Processtekniker
  • tillverkningsindustri

Om jobbet
Tjänstebeskrivning & erbjudande Är du en lagspelare på jakt efter en ny utmaning? Är du duktig på att ta egna initiativ och har en stor vilja att lära dig någonting nytt? Är du en problemlösare med ett tekniskt intresse? Läs gärna vidare om rollen som produktionsmedarbetare till Guttsta Källa i Kolsva, Köping! ERBJUDANDE OCH ARBETSUPPGIFTER PerformIQ söker för Guttsta Källas räkning en driven person på heltid till rollen som produktionsmedarbetare. Guttsta Källa ligger strax utanför Köping och producerar mineralvatten. I rollen som produktionsmedarbetare kommer du att arbeta med att övervaka, justera och sköta driften av företagets produkter och maskiner. Arbetet utförs både självständigt och i grupp vilket innebär att du som produktionsmedarbetare måste kunna ta egna beslut samt ha en god samarbetsförmåga. Personprofil För att du ska trivas med arbetet tror vi att du som person är noggrann, lyhörd och uthållig. Du ser inte att monotont arbete är något problem. Du motiveras av att nå de dagliga målen som finns i produktionen med högsta kvalité och noggrannhet samt har en god problemlösningsförmåga och ett effektivt arbetssätt. Vidare krävs att du är en prestigelös lagspelare. För att lyckas i rollen som produktionsmedarbetare krävs att du: • Uttrycker dig väl i svenska och engelska, både i tal och skrift • Har truckkort, behörighet A och B • Har körkort och tillgång till bil Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta inom någon form av produktionsverksamhet och har ett mekaniskt intresse. Vidare värderar vi dina personliga egenskaper högt och ser gärna att du har en bakgrund inom idrotts- eller föreningslivet. Berätta vilken aktivitet du utövat, på vilket sätt det har format dig som person samt hur du tror att detta påverkar dig i en roll som produktionsmedarbetare. Övrigt Start: Omgående Omfattning: Heltid, vikariat ett år med chans till förlängning Arbetstid: Två-skift Plats: Kolsva Välkommen med din ansökan! Företagspresentation Redan 1895 tappades de första flaskorna med naturligt mineralvatten vid Guttsta Källa placerat i hjärtat av Bergslagen. Med en modern maskinpark produceras mineralvatten. Produkterna består främst av dagligvaruhandelns egna märkesvaror samt andra private label uppdrag. Guttsta Källa AB, som nu sysselsätter cirka 20 personer, grundades år 1894. Den nuvarande företagsformen, Guttsta Källa AB, grundades sommaren 2011 och tillhör den finska koncernen Finn Spring Oy. Bryggeriet är beläget i den lummiga Hedströmsdalen, ca en mil norr om Köping. Den viktigaste råvaran i produkterna, mineralvattnet, tas upp ur den naturliga källan i Guttsta. Om PerformIQ PerformIQ är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag med en unik profil. Vi erbjuder personal med bakgrund inom idrotts- och föreningslivet kombinerat med utbildning och arbetslivserfarenhet. Genom idrotten har våra konsulter utvecklat prestationshöjande egenskaper och därmed skapat rätt verktyg för att lyckas bättre i arbetslivet. Som konsult hos PerformIQ omfattas du av kollektivavtal, vilket innebär att du kan känna dig trygg med dina anställningsvillkor hos oss. På PerformIQ ser vi oss själva som ett lag där alla medarbetare är lika viktiga och vi behandlar våra konsulter som lagkamrater. När du blir en del av vårt lag får du en tränare som finns tillgänglig för dig under hela din anställning. För mer information, besök www.performiq.se
Arbetsgivare
Performiq AB
Hemsida: http://www.performiq.se/
Ansökan
Ansök senast 31 oktober (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.