Dacapo Mariestad

Välkommen till Dacapo Mariestad, en plattform för universitets- och högskoleutbildningar i Mariestad. Här erbjuds du utbildningar av hög kvalitet i en unik miljö.


En inspirerande forsknings- och utbildningsmiljö
Dacapo Mariestad är en kommunal utbildningsplattform. Vi erbjuder yrkeshögskoleutbildningar i egen regi och universitets- och högskoleutbildningar i samverkan med andra aktörer. Vårt mål är att bidra till livslångt lärande.

Förutom att ha hållbar utveckling som ledord brukar vi beskriva vår verksamhet som kultiverad. För oss innebär det att vi odlar kunskap och att vi aldrig står still. Vi är en lärande organisation i ständig rörelse framåt.

Du hittar oss på Magasinsgatan 4 som ligger i hjärtat av sjöstaden Mariestad. Det är en kulturhistoriskt värdefull byggnad med hundraåriga anor som under denna tid har hyst alltifrån kronobränneri till lasarett och skola. Trädgårdens skola finns i en vacker omgivning med höga naturvärden. På andra sidan ån Tidan ligger Universitetsparken. Här finns trädgårdsmästeri, trädgårdsrum och murgård. Oavsett vilken utbildning du väljer får du tillgång till en unik studiemiljö.

Idag finns det flera konferensrum och en större aula som rymmer 130 personer. De som studerar hos oss får tillgång till alla studieutrymmen, nätverk och videokonferensutrustning. Vi har också Hantverksbiblioteket som med sin omfattande samling kulturvårdslitteratur är unikt i sitt slag.

Välkommen till oss!

Visa mer
Visa mindre
Gör intresseanmälan

Kontakta Dacapo Mariestad

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad eller har frågor till Dacapo Mariestad. Dacapo Mariestad hör av sig inom kort!