På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Trädgårdsarbetare Spela filmen

Trädgårdsarbetare

Trädgårdsarbetare ser till att det finns krukväxter, snittblommor, tomater och sallad i butikerna. Man arbetar med växterna från sådd till leverans.

Det trädgårdsföretag man arbetar hos kan vara inriktat på odling av köksväxter, frukt, bär, prydnadsväxter och/eller plantskoleväxter. Beroende på växtslag och säsong odlas växterna i växthus eller utomhus (frilandsodling). Många företag är specialiserade på ett fåtal produkter, exempelvis rosor, tulpaner, gurkor eller tomater. Ofta säljs varorna i stora partier till grossister.

Grönt Kort
Grönt Kort är en diplomering som påminner om att ta körkort för personbil. Grönt kort består av både ett teoretiskt och ett praktiskt prov. Båda proven genomförs samma dag och klarar man dem får man ett diplom som bevis på kunskaper inom sitt specialområde. Kunskaperna som testas är inom produktionsområdena mjölk, gris, växtodling och yrkesodling trädgård.

Temadag
15 Januari,
Tulpanens dag, som är instiftad av Blomsterfrämjandet.

För mer info se tradgard.org

Utbildning

Bra grundläggande utbildning finns på gymnasieskolans Naturbruksprogrammet, inriktning Trädgård; motsvarande utbildningar kan också finnas inom komvux, vuxenutbildningen; och vidareutbildningar kan finnas inom Yrkeshögskolan.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

7 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.